Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hippa1

Dziewczyny po ciąży, dieta od marca, motywujmy sie!!

Polecane posty

Chyba nie powinnam nic pisać, bo moje działanie jest demotywujące, ale muszę. Dziewczyny, okres mi się spóźnia aaaaa. Ogólnie to mam to gdzieś, ale czuję się taka ciężka, mam wieeelki brzuch, ciągle bym coś jadła (i jem, znów na noc :( ) i przytyłam 1,5 kg :( Mam nadzieję, że kilogram to od okresu, a przytyłam tylko z 0,5. Meg, super, że u Ciebie waga w dół. Nic nie wiem o grejpfrutach i antykoncepcji. W sumie to pierwsze słyszę. Co to za grzechy te kabanoski i lekki obiadek :p Skowroneczek, dzieciaki mają różne objawy przy ząbkowaniu, więc skoro lekarz powiedział, że wszystko OK, to się nie martw, tylko czekaj na pierwsze ząbi swej pociechy :) Hippa, odżyłaś już po okresie, trwasz w norweskiej? Chyba trwasz, bo miałaś pisać jak będziesz głodna, a tu cisza ;) No a co z resztą? Mam nadzieję, że się nie poddałyście???

Czesc dziewczyny. Pierwszy dzien norweskiej za mna. Jedyny grzech to mleko do kawy, no ale musze jakos wytrwac w tej diecie wiec bede pila kawe z mlkeim bo innej nie przelkne a bez kawy nie dam rady:-( Davidziula, moze to faktycznie ząbkowanie? A nie zmienialas malemu mleka??Bo u mnie tak bylo jak mleko zmienilam. Albo moze Twoj maly zlapal jelitowke?? A moj maly z kolei zaczal sie budzic w nocy, daje juz mu mleko zje a potem nie moze zasnac i tak marudzi dwie godziny sluchajcie nie wiem co mu sie stalo i nie wiem co z tym fantem zrobic.... Pozdrawiam dziewczyny i zycze wytrwalosci!!!

hej! jestem i sie trzymam :) wlasnie wciagnelam zapiekanke warzywna mniaaam! codziennie cwiczenia, na koniec tygodnia sie zwaze :)

Dziewczyny kurde czuje sie fatalnie dalej mam okres juz 6 dzien i raczej na koniec sie nie zapowiada, dzis znowu wrocily bole brzucha i kręgoslupa, masakra:-( Nic prawie nie zjadlam. Poczekam z ta norweska az mi sie ten okres skonczy, bo nie zjadlam ani jajek ani grapefruta, jedynie salatki troche z ogorka i salaty i pomidora, poprostu tabletek sie najdlam i mnie muliło caly dzien. Takze czekam do konca okresu i zaczynam dopiero norweska. Nie wiem w ogole dlaczego tak dlugo trwa, zawsze mialam 3 góra 4 dni:-( Ehhhh.... Pozdrawiam i mam nadziejje ze u Was lepiej.

Hippa, biedactwo, trzymaj się przy tym swoim mega okresie. Coś czuję, że za kilka dni też będę to przechodziła, bo taki spóźniony okres działa ze zdwojoną siłą. U mnie już lepiej. Wczoraj zjadłam przez cały dzień 3 naleśniki i 3 kanapki z serem i dodatkami, ale dodatkiem nie był jak wcześniej majonez :) Na więcej nie miałam czasu. Tak sobie od rana przeglądam net, oczywiście stronki o dietach, i wpadłam na forum, gdzie dziewczyny dużo chudły na diecie niełączenia węgli i białek. Chyba się dokształcę w temacie i będę się tak odżywiała. Nie jestem już za bardzo nastawiona na odchudzanie (choć skrycie marzę o tych 52 kg), ale chcę, żeby to był sposób na życie bez jojo. Powoli staram się nie liczyć już tak obsesyjnie kalorii. Pierwszy krok, to nie zapisuję co jem. W myślach oczywiście kalorie liczę... No ale gdybym miała tak cały czas robić, to chyba bym oszalała. A no i zaczęłam ćwiczyć. W końcu :) Fira mnie motywuje.

Witajcie :) hippa, o biedaku :( wspolczuje, ja juz nie pamietam jak to jest okres miec :-P ostatni mialam grubo ponad rok temu, wciaz karmie piersia Stokrotka, ja wlasnie po cwiczeniach ;) chwila oddechu i smigam pod prysznic wczoraj na wieczor zgrzeszylam :( cini mini na sucho bylo grane :( ech ech! czlowiek slabym jest hlip chlip zjadlam na oko 600kcl...na wieczor!!!!! tragedia!!! niby dziennej dawki kcl duzo nie przekroczylam, ale dla mnie to porazka, bo na diecie nie wolno podjadac!! wrrr...... musze powaznie pogadac ze swoja silna wola i ja odpowiednio zmotywowac ;) no nic, nie poddaje sie!

Cześć dziewuchy:) można sie jeszcze przyłaczyć?? bo brakuje mi silnej woli ;/ ale za to kg w nadmiarze jakies 8 kg :/

uffff dziewczyny dzis lepiej, nic nie boli od rana ufff jak to czlowiek nie docenia dobrego samopoczucia....a moj maly dokazuje, chyba mu drugi zab idzie bo w nocy sie z placzem budzi....albo juz nie wiem co.... jesli jutro bede sie czuc tak jak dzis to znaczy ze juz okres sie konczy i w piatek w koncu zaczne norweska.stokrotka doksztalcaj sie kochana to potem bedziesz nas doksztalcac. fira ja tez tak czytam o tych twoich cwiczeniach to tez mam ochote i mialam robic brzuszki ale z tym okresem nie dalam rady.ale zaczne:-) pozdrawiam i milego dnia

maldzka, witaj 🖐️ razem razniej! hippa, lepszego samopoczucia zycze 😘 wiecie, ja odkad zaczelam regularnie cwiczyc czuj sie super! i fizycznie i psychicznie :) jedynie w wee robie przerwe od cwiczen, w poniedzialek z nowym zapalem wskakuje na steper :D

Hejka laski. U mnie bez zmian,Zyziu nadal marudny,do tego doszedl jeszcze brak apetytu,musze sie niezle nagimnastykowac zeby Go nakarmic.Masakra jakas. I tez budzi sie w nocy,ale nie placze,chce sie bawic!!!!! hippcia,dobrze,ze juz Ci przeszlo. Mnie tez juz brzuch pobolewa,wiec lada moment @ bedzie! Dziewczyny, kupilam sobie kawe wspomagajacom odchudzanie,pije ja dwa razy dziennie.Smakuje jak normalna kawa.Nawet dobra,choc ja wole rozpuszczalna. I wiecie co? Jem w miare sporo,najczesciej wieczorem,nawet slodycze i ubylo mnie przez dwa dni kilogram!I nie mam kibelkowych problemow,wrecz przeciwnie! Polecam. witaj maldzka!:) Dobra,uciekam,maly juz sie niecierpliwi!:) Jakby ktoras byla zainteresowana nazwa kawy,piszcie,podam.To papa

Gość musiak
witam serdecznie wszystkie panie :) chętnie bym się do was przyłączyła. Równiez jestem młodą mamusią, moja córcia ma dopiero 8 tygodni. Cały czas karmie piersią i dlatego nie mogę wprowadzić ostrej diety, ale muszę zacząć coś robić bo sie załamie. mam 173 cm wzrostu i nosze 77 kg. nie mam wygórowanych ambicji na początk jak osiągne 70 kg to będe szczęśliwa. a jak się uda zejść do 64 to będzie prawdziwy sukces ( jednak to cel zdecydowanie długofalowy) nigdy nie czułam sie tak źle we własnym ciele :( z dnia na dzień czuje się coraz gorzej, nie mam energii. nie wiem może dopada mnie depresja poporodowa. tak czy inaczej musze wziąść się za siebie i mam nadzieje, że mi w tym pomożecie:) chciałabym dowiedzieć się jaka dieta jest dozwolona podczas karmienia?

Witajcie Maldzka i Musiak i przyłączajcie się :) Musiak, ja też zaczęłam odchudzanie jak Mały skończył 2 miesiące, bo czułam się podobnie jak Ty, no ale nie karmiłam piersią. Myślę, że Fira Ci odpowie odnośnie diety dla karmiących. Na pewno się da :) Hippa, mój też sie czasem budzi w nocy i to z rykiem, a nie płaczem, ale daję mu smoczek i od razu zasypia. Może dzieciaki mają jakieś koszmarki? Fajnie, że już Ci lepiej :) Kupuj nową wagę i zaczynaj norweską. Dziewczyny, od dziś zaczynam biegać! Ciekawe co z tego wyjdzie, no ale muszę coś zrobić z moim obwisłym tyłkiem, a teraz pogoda super, więc spróbuję. Poza tym u mnie nuda, wczoraj znów grzech - na wieczór spotkanie towarzyskie z piwem i frytkami o 22, ale było mi tak niedobrze z głodu, że prawie zwymiotowałam : o Dziś zaczęłam dzień niełączenia. Generalnie nie każą jeść białek z węglami. Tak więc na śniadanie miałam 2 kanapki z pomidorem i sałatą. Nie było tak źle, choć zawsze jadam z żółtym serem. Z tym niełączeniem, to trzeba się nauczyć który produkt jest w jakiej grupie i tyle. Zaraz sobie druknę listę i powieszę na lodówce.

musiak witaj 🖐️ podaj @ to wysle Ci materialy dot. diety redukujacej dla mamy karmiącej :) Stokrotka, super ze siegnelas po sport, zobaczysz jak dobrze zrobi Ci to na cialo i dusze :) ja oczywiscie po cwiczeniach ;) wlasnie zjadlam zasluzony jogurt nat. z ogorkiem swiezym :) u mnie 2kg mniej!!!!!!!!!! aaaaa! ale bomba :D po tyg diety i sportu, ciesze sie bardzo! smigam na spacer!

Witam nowe dziewczyny. no i te "stare" tez:D Musiak moim zdaniem to wystarczy jak bedziesz jadla gotowane rzeczy i nie jadla slodyczy, bo przeciez jak sie karmi to trzeba ogolnie jesc sporo. Ale Fira Ci doradzi:-) Ja czuje sie juz calkiem dobrze, okres chyba minal. Nie mam wagi ale czuje ze chyba cos zrzucilam bo spodnie wisza troche, ale ptawie nic nie jadlam w tym tygodniu to co sie dziwic... Postanowilam zaczac norweska od poniedzialku. Kurde Stokrotka ja tez chce zaczac biegac i cwiczyc ale jestem taki leniwiec, ze szkoda gadac:-( Moze jakos sie zmusze.... Pozdrawiam i zycze milego dnia!! Aha Davidziula dawaj te kawe jak sie nazywa?

Siema,siema!!! Co za pogoda!! U mnie jest burza!!!! A ja sie strasznie boje burzy! Moj maly zaliczy jutro pierwsza dluzsza wycieczke autem! Jedziemy do Londynu zalatwiac paszport. Z takim maluchem to nieeezla wyprawa,pieluszki,jedzenie,mleko picie itd,itd... Witam nowe laseczki.Niestety co do diety podczas karmienia piersia nie moge doradzic,bo zwyczajnie nie wiem. :( Hippa,ja tez od poniedzialku norweska! bankowo.Wiec znowu zaczynamy razem? A kawka sie zwie: Bio-Active - La Karnita - Kawa Wspomagająca Odchudzanie . Ja zaplacilam w polskim sklepie 2,5 fula. Musze sie pochwalic...Bylam wczoraj w New look,spodobaly mi sie spodnie,patrze rozmiar 8,lece przymierzyc,wlazlam! Przy kasie patrze a to rozmiar 6!!!!!!!!!!! Ztej radosci zezarlam 2 wielkie BATONY! Na szczescie wga bez zmian. Dziewczyny- WTRWALOSCI!! UDANEGO DZIONKA.

A w ogole mamuski wszytskiego najlepszego w Dniu Matki!!! U mnie tez burzowo... Davidizula nie zalamuj mnie ześ sie w 6 zmiescila.......Boze od poniedzialku norweska i to musowo i bez zadnych wymowek!!!!!Musze sie wziac za siebie bo lato tuz tuż a ja leniwiec jeden dlaej gruba jestem:-( Piekna Pani a jak u Ciebie??? Pozdrawiam wszytskie mamuski!!!

halo halo a co tu taka cisza mamuski odzywac sie i dawac sprawozdania!!! Trzeba jakos ruszyc dziewczyny, bo ja tu widze zesmy wszytskie osłabły jakos...oprocz Firy ktora ćwiczy!!! Od poniedzialku trzeba ruszyc tyłeczki!!!! Zakupilam sobie gabke do masażu, myśle że to mniej wiecej taka o ktorej pisala Stokrotka. Faktycznie skora jest gładsza a i balsam lepiej sie wklepuje:-) A dopiero raz uzylam wczoraj przy wieczornym prysznicu. Troche tez zaniedbalam balsamowanie....musze znowu regularnie zaczac!!!! a moj maly w nocy przechodzi samego siebie!!!!Trzy razy sie budzil....nie mam pojecia dlaczego, czy go cos boli, bo budzi sie z takim przerazliwym placzem:-( I trzeba go na rękach tulić, bo inaczej placze strasznie, az sie trzęsie:-(. A w dzien nic nawet nie jęknie. Nie mam pojecia o co chodzi, wczesniej przesypial cala noc:-( Pozdrawiam kobietki i odzywajcie sie!!!

Ja umieram! Wiedziałam, że ten spóźniony okres będzie czymś tragicznym, ale że aż tak to nie :/ Więc z wczorajszych bieganiowych planów dupa. Zacznę w poniedziałek jak ten dziad osłabnie lub już się skończy. Waga wróciła do 55, czyli nie przytyłam od moich kulinarnych szaleństw :) Skowroneczek, nie no musisz wstawić foty. Rozmiar 6, wow, ale jesteś laska! No i napisz ile teraz ważysz, bo ciągle Ci coś spada, a stopka bez zmian. Hippa, to pewnie zęby u Twojego, no bo jak nic mu w dzień nie jest, to chyba tylko to mi się nasuwa. Pewnie zmęczona jesteś biedaczko i niewyspana. Echhh, idę dalej wegetować :/ Kurcze, dziewczyny pozostałe, no gdzie żeście wyparowały???

witam dziewuszki. widze ze dalej cicho-sza! A u mnie taka paskudna pogoda ze tylko sie zamknac w domu. nic sie nie chce:-( Gdzie to lato??? Ja niedlugo juz do pracy bede musiala wrocic i wtedy pewnie zacznie sie lato, na szczescie tylko na pol etatu:-) Triche sie rozleniwilam i podoba mi sie siedzenie w domciu z synciem:-) Kurde mialam dom ogarnac i nawet tego mi sie nie chce. Dobrze ze wczoraj na wieczor posprzatalam sobie lazienki to mam z glowy. dziewczyny odzywajcie:-) pozdrawiam

hej! hippa, ja tez stawiam na zeby u Twego synka... wczoraj jadlam lody :( i za kare musze dzis pocwiczyc, choc w weekendy odpuszczam zwykle z cwiczeniami u mnie -2kg i stanelo, nic sie nie rusza, ale nie narzekam :) przyjdzie czas ze zacznie spadac

No nie dziewuchy przywoluje WAS do porzadku!!!!! 3 dni i oprocz mnie i Friy i Stokrotki nikt sie nie odezwal:-( Jak tu mam sie motywowac coo???? Poza tym Piekna Pani jak przygotowania do ślubu???Kiedy to dokladnie??Bo juz zapomnialam. Davidziula od jutra norweska i ja poprostu chcialam Wam uroczyscie przysiąc że z calych sil i z calej mocy bede sie starac przeprowadzic te diete do konca!!!!! I sobie tez to zaprzysieglam!!!Nie zlamie sie, chyba ze znowu jakis wypadek losowy wezmie gore jak choroba czy okres, ale jestem po okresie i mam nadzieje ze choroba zadna nie chwyci mnie!!! Wczoraj robilam porządki w "śmieciach", w sensie w rzeczxach dawno nie używanych(mam taki wielki karton gdzie wrzucam wszytsko co niepotrzebne hehe, i znalazlam sluchajcie płyte DVD z Shape z ćwiczeniami pt" Bikini w 4 tygodnie" I są tam polgodzinne ćwiczenia i pisza ze jak przez 4 tygodnie dzien w dzien sie bedzie robilo to bedzie sie ładnym i zgrabnym:D Nie wiem ale sprobuje co mi tam od jutra!!!! Dzis jeszcze leniwa niedziela. A od jutra do roboty z dieta i ćwiczeniami, lada chwila przyjda upaly, plaża, morze a tu co??? Hihi. Sama siebie motywuje, bo WAS nie ma. Pozdrawiam i piszcie dziewuchy!! Buzka

No smutno, że nikt ostatnio nie pisze oprócz nas trzech :( Hippa, ja też od dziś zaczynam porządnie ćwiczyć. Jesteś na norweskiej? Te ćwiczenia co piszesz muszą być strasznie ciężkie, skoro w ciągu 4 tygodni osiąga się niby wygląd do bikini :) W tym roku nie wybieram się na plażę. Mam jeszcze ciążową brązową krechę, a to nie wygląda za fajnie, no i te czerwone rozstępy... :-o Trochę pogrzeszyłam w weekend jak zawsze. W sobotę w sumie było OK, ale wczoraj zjadłam pół pizzy :/ I to o 18. Jutro się zważę i zobaczymy czy przytyłam. Poza tym mam nową motywację. Otóż pod koniec czerwca jedziemy z mężem w góry odpocząć od codzienności i do tego czasu muszę schudnąć! No to działamy! Idę kręcić na hula, a wieczorem bieganie, bo okres już mija i czuję się OK.

Gość elevelka
Hejka, można się jeszcze dołączyć?? :) W styczniu urodziłam córeczkę, w ciąży przybyło 30kg, a przed ciążą było 70kg no i masakra.... :( Miesiąć po porodzie było już 86, ale rozszalała się tarczyca i znów 90 kg!!! Podczas karmienia piersią, poprostu nie jadłam słodyczy i smażonego, ale i tak nie spadało nic prócz wody po zatruciu ciążowym. Przestałam karmić i jestem na dukanie od 16 maja. Waga pokazuje 84kg także 6 spadło i odrazu motywacja lepsza :) Dziewczynki a jak jest z tym okresem po porodzie? Kiedy wam wrócił? O wytrwałości ;)

Cze laski!!! Ja zabiegana... dieta wygląda u mnie różnie... trochę się trzymie, a trochę nie... Ale waga nie wzrasta, stoi w miejcsu. jestem załamana... niektóre dziewczyny chudną przed ślubem bo nerwy niby, a ja jak bym miała liczyć tylko na nerwy to nadal bym ważyła 87kg :) tak więc stres mi nie pomaga w chudnięciu..\ Mój ślub już za 11 dni! Tak ja hippa mówiła suknia do zmniejszania!!! to jest ta lepsza wiadomość! wyglądam od razu lepiej w niej. Ostatnio miałam bardzo szeroko rozsznurowany gorset a teraz prawie zawiazała mi go w całości- tzn. tego ciała z tyłu widać bardzo mało może z 5 cm, a gorset test rozmiaru 38. spódnica się lekko nie dopinała w marcu a teraz luz- trzeba wszyć. babka była w szoku:) elevelka- ja się na temat okresu moge wypowiedzieć, że ja dostałam książkowo- po 6 tygodniach od porodu i teraz mam regularnie co miesiąc. Może będę miała jeszcze chwilkę to wpadnę tu jeszcze dziś

Witajcie! Dawno sie nie odzywalam ,ale naprawde czasu mi brak na cokolwiek. Dzis siedze w domu,bo leje od rana,wiec pomyslalam ,ze odezwe sie w koncu,tymbardziej ze Zyziek spi. U mnie waga zaczela znowu spadac...a naprawde nie oszczedzam sie...nie wiem ,moze to ta kawa,ktora pije? Cokolwiek to jest niech trwa! Piekna pani,no witaj kochana! Super,ze tak schudlas,gorset w rozmiarze 38 to jest cos!!!! Napewno pieknie wygladasz! Hippcia,halllo,jak tam dietka? Zaczelas dzis? Ja tak. Za tydzien sie zwaze i zmienie syrke! elevelka,witaj.Zapraszamy do wspolnego dietkowania! Gratuluje 6 kilo na minusie! Niezle Ci waga poleciala! Stokrotka,a z czego kochanienka Ty sie chcesz odchudzac? Bedzie juz... Pozdrawiam mamuski.papa :)

Gość elevelka
Piękna Pani gratuluje ślubu - super przeżycie :) A rozmiar 38 wow!!! Ja trzy lata temu też na swoim ślubie miałam 38, ale sukienka 40 i mi spadała spódnica ;) Nerwy nic nie pomagały, ja przed swoim to codziennie rano basen zabiegi wyszczuplające i jadałam tylko 3 pomarańcze dziennie, ale to była motywacja - teraz już takiej brak :( no trzymam kciuki żeby było pięknie :) Dziewczynki damy radę, a drobne grzeszki są przecież drobne ;P

dobrze chociaz trzy pisza :-P ;) piekna pani, jaka jest Twoja aktualana waga, ta z 15 maja? widze ze przygotowania pelna para :) piekny przedslubny czas :D ja tez na tyz przed slubem (jakies ostatnie 2-3 tyg) schudlam jak pies i w ostatniech chwili trzeba bylo suknie zwezac zeby teraz tez tak latwo bylo..... a tu czlowiek sie meczy by choc kg jeden zgubic u mnie bez zmian waga i chwala jej za to!!!! to jakie ilosci pozarlam w weekend to tylko ja wiem ;) oczywiscie od wczoraj juz dzielnie sie trzymam!!! zaraz cwiczki! czekam na dzien gdy zobacze na wadze 69,9 :D :D :D

czesc dziewuszki. ja drugi dzien na norweskiej sie mecze. mialyscie racje malemu zeby ida i go bola i dlatego placze po nocach a teraz to i w dzien nawet dlatego nie mialam kiedy wczoraj tu zajrzec.tej nocy jak plakal to mu syropek dalam o 22 i spal do 6 rano...ufffff Piekna Pani to jestes rozgrzeszona z nieobecnosc. Kochana szykuj sie!!!! Trzymam kciuki zeby wszytsko jak njalepiej wyszlo!!! Ale teraz to juz lepiej nie chudnij kochana, bo znowu bedziesz musiala suknie zwężac tuz przed slubem. Dziewczyny kurde ja ledwo trzymam sie tej norweskiej. LEDWO. Ale dam rade!!!!Musze.Musze tez kupic wage....bo nie wiem ile waze. Pozdrawiam Was!!!

Dziewczyny łeeeee zabijcie mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zlamalam sie ja nie wiem juz co sie ze mnie dzieje. Gdzie moja silna wola sie podziala coooo???? Nie wiem juz naprawde. Przeciez to moje zachowanie wola o pomste do nieba noooooo a co myslicie o Dukanie? bo Davidziula ty pisalas ze nie polecasz z tego co pamietam, ze jakies skutki uboczne. a wiecie co moja siostra na tej diecie rok temu schudla 17 kg w 3 miesiace i tak myslalam o tym ale wydawala mi sie strasznie rygorystyczna. Ale teraz nad nia mysle, bo nie wiem moze ona by mi podpasowala, bo zaczynam popadac w depreche chyba, ta norweska owszem skuteczna ale nie daam rady jej zrobic poprostu obrzydzaja mnie te jajka i tyle:-( wiec ich dzis w ogole nie zjadlam i dlatego zlalapalk mnie podowjny glood zapewne teraz i zjadlam kanapki:-( Ehhhhh zrobilo sie w koncu cieplo i u nas wiec moze to jakos mnie popchnie do dzialania??????? dziewczyny gdzie sie podziewacie???Nawet nie ma mnie kto motywowac noooo bleee czuje sie beznadziejnie i chyba od jutra zaczne tego Dukana:-(