Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie doświadczonall

wczoraj mu powiedziałam że fajnie byłoby spróbować z kobietą

Polecane posty

broom a powiedz mi po co te parady? Co one mają pokazać? Co mają wnieść? Jeśli wierzysz że mają polepszyć życie gejów to jesteś zwyczajnie naiwna. Miałem kumpla geja był przeciwnikiem parad, najśmieszniejsze że jak w rozmowie z znajomymi mówił że to jest chore to "obrońcy gejów" nazywali go zacofanym homofobem.... Cóż nie wiedzieli jak żyje i że jest w stałym związku z facetem... Nie ma co za bardzo walczyć o cudze prawa. Parady to ściema.

broom Chodzi o ludność na całym świecie, jest przyjęte, że należy chodzić w ubraniu, więc jak grupa ludzi czy w Polsce, czy w Egipcie czy w Surinamie zacznie chodzić nago to nie zostanie to zaakceptowane przez większość, oczywiście znajdą się inne grupy które uznają to za dobry pomysł. Tak jak geje, są i będą ale nie wszyscy będą ich akceptować czy tolerować.

Myślicielu - ale się zdecyduj. Raz piszesz, że to, co robi większość jest normą. Teraz za wiążące uznajesz zdanie jednostki. W jakim celu organizuje się marsze milczenia, Manify, marsze w obronie życia poczętego, przemarsze z krzyżem, procesje?

broom Dlaczego na siłę chcesz udowodnić, że ty i tylko ty masz tutaj rację? Każdy ma swoje zdanie. Tak, między innymi chodzi o to żeby nie paradowali koło mojego domu. I tutaj "to nie patrz" się nie sprawdzi.

Koktajlu wybacz ale nie widziałam nigdy parady gejów i nie wie czy oni tam chodzą bez ubrania. Nie potrafię się do tego odnieść.

Ależ ja nikogo do niczego nie chce przekonywać. Rozmawiam. Ktoś przytacza argument za, ja odpisuję kontrargumentem.

Czy ja wychodzę na ulicę w stringach, tańczę i okazuję uczucia? Wrzeszcze że jestem hetero i mi z tym dobrze? Nie. A dlaczego? bo jestem normalna.

broom Z tego co piszesz to strasznie chcesz udowodnić, że nie mam racji i, że moje myślenie jest błędne. Prawie ciągle odpisujesz złośliwie i narzucasz swoje zdanie.

broom Nie musisz dosłownie tego napisać, wystarczy,że czytam twoje wypowiedzi i wyczuwam w nich sarkazmy i złośliwości więc ciągle odbieram je jako atak, nie liczysz się z moim zdaniem, ciągle je podważasz.

"Zrzucili jarzmo dyktatury i natychmiast zabrali się za czystki religijne i zabijanie chrześcijan " ich kraj ich prawo.... Tak w skrócie to niestety wygląda ale i tak większość nie skacze sobie do gardeł bez wyraźnego Ja jestem za wolnością jednostki... Ale sięgająca do końca jej nosa. Ja nie chce oglądać parady gejów i to moja wolność a geje powinni to tolerować. Ja im nie bronie uprawiać sex i się kochać ale niech nie wyłażą z tym na ulice. PROSTE ? Nie przeszkadza mi czyjaś orientacja w kontaktach z nim ale ostentacja już tak. Tak samo jak nawracanie mnie na coś co mi nie pasuje.

a zaczęło się od tego, że napisałam, że nie wylizałabym cipki innej kobiecie :D a później napisałam, że jestem normalna. Tym samym podkreślając to, że geje są nienormalni. I to było tylko i wyłącznie moje zdanie nawet skierowane do konkretnej osoby na forum. Aaaa no i Ci język wytknęłam. Więcej tego nie zrobiłam, zauważyłaś? Ta u góry to pierwsza buźka od tamtego postu. Myślę, że dołączając emotikony, można bardziej wyrazić uczucia... ale ten język rzeczywiście nie był tam do nczego potrzebny, może miał wyrazić "he, he" ale mogłam wkleić :) To wszystko i tak jest nieważne no ale stwierdziłam, że to napiszę :)

Koktajlu ja nawet nie napisałam, że masz przestać wklejać emotki z językiem. Nie stosujesz ich ponieważ sama podjęłaś taką decyzję. Nie napisałam nigdzie, że Twoje myślenie jest niewłaściwe, złe, że musisz je zmienić.

Oczywiście, Myślicielu, że bez wyraźnego powodu do gardeł sobie nie skaczą. Wystarczy, że jest ich niewielu. Niech giną. W końcu to ich kraj.

broom Jednak ciężko się z Tobą polemizowało. Przecież jesteś dorosła i wiesz, że każdy ma inne zdanie i często się z nim nie zgadzamy :)

"Ja nie chce oglądać parady gejów i to moja wolność a geje powinni to tolerować. Ja im nie bronie uprawiać sex i się kochać ale niech nie wyłażą z tym na ulice. PROSTE ?" O. Nic dodać, nic ująć. Jak nie będę musiała ich oglądać to mi nie będą przeszkadzać bo co mnie obchodzi co inni ludzie robią w sypialniach..

broom po pierwsze nie podawaj za przykłady sytuacji kotła zmian społecznych. Mordowanie chrześcijan może być równie dobrze pokazem jak źle że świat nie poparł reżimów. Po drugie to kraje islamskie i niestety mają swoje odchyły. rzeba to zrozumieć. Po trzecie "geje paradziaze" robią dokładnie to co mordujący.... Bo narzucają swój światopogląd i swoje zachowania i atakują. Sorry ale patrz na świat obiektywnie. Co chcą osiągnąć geje? wytłumacz mi to? Co może ślubów kościelnych im się zachce? No wybacz ale oni chyba chcą żeby im tyłki lizać. Mają problem z akceptacją samych siebie więc chcą żeby ich inni akceptowali. Jak tak ma anorektyczka to nikt jakoś nie mówi pozwólmy jej rzygać ile chce... Jak ktoś nie ma problemu ze swoją orientacją to na ulice z tym nie wyjdzie i do tv tym bardziej.

Gość można sie pogrążyć
Jak tak ma anorektyczka to nikt jakoś nie mówi pozwólmy jej rzygać ile chce... Anoreksja jest zdiagnozowaną chorobą, porównanie niezbyt fortunne :-( Homoseksualizm to nie choroba, to inna orientacja seksualna.

jak dla mnie homoseksualizm można porównać z chorobą, w końcu normalne to nie jest. Gdyby było normalne, nie byłoby przeciwników homoseksualizmu, można by było zawierać takie związki na całym świecie, nie trąbiliby o tym ciągle w tv, nie byłoby parad. To musi siedzieć gdzieś w psychice tak jak zmienianie płci czy przebieranie się za kobietę, to też nie jest normalne.

Znaczy, że mogę podawać tylko takie przykłady, które akceptujesz Myślicielu. Zapamiętam. A gdyby zechcieli ślubów kościelnych to co?

Może chcieliby adoptowania dzieci. Uważasz, że to nie jest właściwe?

Gość można sie pogrążyć
broom Drążysz osobiste poglądy. Czy innym jest zakaz dyskryminacji człowieka ze względu na orientację seksualną, a czym innym postulaty gejów w sprawie ślubów czy adopcji. Do czasu zapisania takich postanowień w normę prawną jest to tylko pobożne życzenie i kwestia tego, czy ktoś popiera czy też nie powyższe postulaty jest jego prywatną sprawą.

"A gdyby zechcieli ślubów kościelnych to co?" To w imie czego mieli by je dostawać :D Właśnie o taką twoją odpowiedź mi chodziło :) Kościół to instytucja mająca 2k lat i uważa że małżeństwo to związek kobiety z mężczyzną. I wolno im. I to że nie udzielają ślubów homoseksualistom to nie dyskryminacja a ich prawo. A homoseksualiści jak chcą tolerancji to powinni się od kościołów odwalić i nie krzyczeć że to dyskryminacja. Bo to dyskryminacją nie jest. Jak chcą ślubu kościelnego to muszą spełniać pewne warunki przyjęte przez tą organizacje. Jak chcesz należeć do PO nie możesz popierać PiSu. Tolerancja może istnieć wzajemna a niestety jak ktoś mówi że uważa homoseksualizm za zboczenie to grupy pro gejowskie krzyczą ze homofob. A prawda jest taka że gdyby oni nie byli tolerancyjni to by rozumieli co to wolność słowa i poglądów jak i prawo di ich wyrażania. Tak samo jak by byli tolerancyjni i co ważniejsze przystosowani społecznie to nie gonili y z gołymi dupami krzycząc że domagają się normalności :) Są inne metody które cywilizacja przez tysiące lat wypracowała. Poza tym ci im z tego przyjdzie? Co chcą osiągnąć? Ja twierdzę że całe parady i zachwyt homoseksualizmem jest kamą dla debili. Ludzie się biją o jakieś głupoty a w tym czasie społeczeństwo jest kastrowane :) Co do ślubów cywilnych i adopcji to o ile wiem mamy demokracje i takie zmiany powinny być wprowadzane na zasadzie referendów. a nie nacisku promila społeczeństwa na partie polityczne. Proponuje też popatrzeć jak liczna była ostatnia parada w Krakowie :) Pogoda nie sprzyjała walce o swoje? Czy po prostu happening się może udać jak pogoda jest dobra? Anoreksja może jest i zdiagnozowaną chorobą ale nie chodziło i o problem czy homoseksualizm jest chorobą czy nie ale czy potrzeba silnej akceptacji społecznej jest stanem chorobowym. A to już jest zdiagnozowanym problemem który się leczy ;) Homoseksualizm sam w sobie nie jest chorobą ale właśnie nie akceptowanie swojej seksualności jest jak najbardziej. broom możesz przytaczać przykłady jakie chcesz ale podawanie przykładu z okresu przemian społecznych jest o tyle niedobre że to co dzieje sie w egipcie nie ma przełożenia na normalne relacje społeczne. Tam jest stan wojny który to stan jest sprzyjający wszelkiego rodzaju skrajnościom i zbrodnią.

broom i jeszcze jedno przykład z anorektyczką się nie spodobał a co z pedofilami? 8% społeczeństwa ma takie skłonności to czemu nie zalegalizujemy tego? Są w różnych krajach już naciski z strony organizacji pedofilskich. Dlaczego w ich sprawie ma takiego parcia do tolerancji ?

Rozpisałam się i wyskoczył błąd. Nie piszę od nowa. Chodzi o to, że taki Elton John zaadoptował (bo w końcu zaadoptował nie?) dziecko i ten dzieciak ma wygrane, mimo że ma dwóch ojców i będzie wyśmiewany w szkole (chociaż może nie będzie bo ma sławnego tatę) a taka zwykła para gejów zaadoptuje i taki dzieciak ma przesrane w szkole i w ogóle w życiu młodzieńczym i w dzieciństwie... ale chyba jednak lepiej mieć dwóch ojców niż spędzić połowę życia w domu dziecka. W końcu taka para gejów też jest zdolna do wychowania dziecka i dania mu miłości.. :o