Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pieniedzy

ciekawie jaka bieda znowu zaciążyła

Polecane posty

Gość nie mam pieniedzy

jak ja nienawidzę takich matek co rodzą nie mając pieniędzy na wychowywanie dziecka/ci

musisz miec niezły problem z glowa skoro stan finansow obcych ludzi jest dla ciebie powodem do nienawisci:O lecz sie wariatko:O

Gość erererer
a co znow okres masz zamiast ciazy i z zalu cie taka refleksja wziela?

Gość Zaskocze cie bo dziecko
mozna obkupic na start juz za 1000 zlotych, czyli rownowartosc becikowego! I to w calkiem dobre i ladne rzeczy. Trzeba miec tylko glowe na karku. Potem tez jak sie madrze gospodaruje pieniedzmi to na wszystko stracza (z lub bez drobnej pomocy panstwa). Pamietaj, ze nigdy nie ma idealnego momentu na dziecko, wiec jak juz sie znajdzie kogos godnego zainteresowania to trzeba wykorzystac szanse i chwycic zycie za rogi, bo inaczej smutna starosc czlowieka czeka, a tak to ma zawsze rodzine, pozniej wnuki, nie spedza samotnie swiat w domu opieki, ma sie do kogo odezwac i usmiechnac. Jestes zgorzkniala!

caly czas nie moge pojac jakim kretynem trzeba byc, zeby wstac w sobotni poranek i przyjsc na kafe i zalozyc tak debilny topik:O Normalny szczesliwy czlowiek wstaje w sobote,je z całą rodzinką dobre sniadanko,pije kawke i delektuje sie wolnym dniem :) Frustracja jednak robi swoje...poryło autorce niezle beretke:D

Gość hnhh
Problem w tym, że to nie jest interes jednego człowieka a własnie wszystkich. Bo to za nasze pieniądze taki człowiek dostaje zapomogi więc to nie jest tak pieknie i jesli każdy ma zająć się własnymi sprawami to tacy ludzie umierali by z głodu pod płotami wraz ze swoimi dziećmi. Państwo zamiast oczekiwać, że ktoś będzie robił na cudze błędy (czytaj dzieci) powinien uczyć ludzi odpowiedzialności. Jakby każdy był odpowiedzialny wyłącznie za siebie to osoby leniwe zostały by wyeliminowane bo by takiej selekcji po prostu by nie przeszły.

Wiesz, dzis ktos bierze zapomogi, a jutro mozesz to byc ty. Ciekawe czy w takiej sytuacji nadal bedziesz mowila o takich z pogarda. Czlowiek ocenia do momentu kiedy sprawa go nie dotyczy, ale jak sie nagle odwroci los to nabiera pokory. Dzis ktos kto pobiera zasilki, bo np. zostal mlodocianym rodzicem, moze jutro skonczyc uczelnie i znalezc dobra prace, a ten ktory dzis ma bezpieczna posade moze sie rownie dobrze znalezc jutro na bruku, bo przyjda na jego miejsce zwawsi, lepsi, zdolniejsi i role sie odwroca.

do hnhh...no mam wrazenie,ze jedynym "cudzym błędem" dla mnie sa osoby z takimi pogladami:O

Umieraliby z glodu pod plotami? Myslisz? Bez tych 60 zlotych z MOPS-u? Chyba nie piszesz powaznie.

Gość hnhh
Spokojnie, ja nie mam dwóch lewych rąk do roboty. Wystarczająco się napatrzyłam na dobrobyt ludzi którzy uczciwie pracowali całe życie i teraz musza wegetować za 700zł emerytury bo państwo woli utrzymywac nierobów niż ludzi którzy walczyli o nasz kraj. Gdyby te 60 zł były dla nich "marne" to by nie wyciągali po te pieniądze łap a skoro wyciągają to znaczy że są im potrzbne.

"Spokojnie, ja nie mam dwóch lewych rąk do roboty." - Wierze, ale naprawde nigdy nie masz pewnosci co zgotowal ci los. Wielu juz bylo takich jak ty, wielu sie wierzylo we wlasne mozliwosci i gardzilo slabszymi, a jednak i na nich przyszla kolej. Wiedz, ze i tacy podlegaja degradacji. Nie masz nawet pewnosci, czy w przyszlosci nie doswiadczysz powaznego uszczerbku na zdrowiu np. w wyniku wypadku i nigdy nie odzyskasz sprawnosci, albo czy nie spotka cie choroba, lub nawet zadluzenie prowadzace do bankructwa. Wielu bylo juz takich chojrakow jak ty, ktorzy wierzyli ze swiat lezy u ich stop, a dzis nie maja niczego lub maja niewiele. Wiecej pokory kobieto.

"Wystarczająco się napatrzyłam na dobrobyt ludzi którzy uczciwie pracowali całe życie i teraz musza wegetować za 700zł emerytury bo państwo woli utrzymywac nierobów niż ludzi którzy walczyli o nasz kraj." Masz niedostateczna wiedze kochanie. To nie ludzie, ktorzy biora te doslowie "jalmuzne" sa winni, a twoje panstwo, czyli rzadzacy ktorych wybierasz. Zarowno emerytury, jak i zasilki czy inne swiadczenia sa w Polsce "zebracze" i "niegodne" zeby moc w ogole o nich rozprawiac. To rzadzacy przejadaja pieniadze, a nie zwykli szarzy ludzie. Jak ktos umie liczyc powinien tu liczyc glownie na siebie, a nie panstwo. Trzeba odkladac i samodzielnie inwestowac, a nie ludzic sie ze sie pozyje na starosc z emerytury i jesli bedzie niska to napewno z winy pobierajacych swiadczenia. Obodz sie.

hhhh państwo nie musiało by wypłacać zapomogi, gdyby dobrze rozporządzali pieniądze w tej Polsce a nie brali wszystko pod swoją dupę. I nie musiało by być takich pytań które zadaje autor/ka.... Jak będziesz miał/a dziecko to zobaczysz że każda zapomoga się w życiu przyda. Chyba że millionerem jesteś

* na pewno nie z winy pobierajacych te smieszne swiadczenia

Gość hnhh
A co, jak zachoruje to państwo mnie wyleczy? Nie wyleczy. Płacicie podatki i co z tego macie? Do specjalistów czeka się miesiącami, w tym czasie jest ogromna szansa ze kopniesz w kalendarz i problem rozwiazany. Zabiegi, operacje? Co raz jest o tym, jak państwo nie chce płacic za leczenie i trzeba robić zbiórki bo publiczna opieka zdrowotnna to iluzja. Ludzie umierają na raka choc nie powinni tylko dlatego, że według państwa to bezsens refundować leki. Umierają także dzieci a ich rodzice są bezsilni i goli i bosi bo tysiące zł rocznie topili w coś co teraznie daję im nic. Wedle tego mam być pokorna? Jestem. Zamaist topić ciężko zarobione piieniądze, te pieniądze sobie odkładam. Policzcie sobie ile kosztuję was rocznie zus. Emerytura? Niech sobie ja w dupę wsadzą, nie potrzebuje jej. Jestem bardzo pokorna wobec życia i dlatego nie mam zamiaru marnować swoich pieniędzy na czyjeś głupoty,na czyjeś błędy.

a co z pokorą osób które żyją z zasiłków a płodzą się jak króliki? maja po 5 i więcej dzieci :O takie zachowanie jest totalnie bezmyslne i głupie. Chyba jedno dziecko w takim wypadku by wystarczyło...

Gość hnhh
Nie jestem milionerem ale i na bark pieniedzy nie narzekam. Ale prędzej pieniadze swoje spale niż zasponsoruje jakąś pannę która rozłożyła nogi i teraz jęczy że nie ma za co kupić mleka dziecku. Trudno, niech umierają.

Gość hnhh
A bo widzisz Wredszioszku pokora według tych pań powinna być jednostronna.

To jest wina tylko i wyłaćznie kierujących naszym państwem. Nigdy nie przeboleje tego że ludzie , tacy jak mój tata, dziadek- zwykli robotnicy. Budowa- budują domy, mieszkania, bloki - za marne 1000 zł. A taki za przeproszeniem zajebany urzędnik , władza państwa siedzi na dupie i bierze ciężko arobione pieniądze przez takich właśnie ludzi . I nie jest to 1000 zł. Są to miliony. Człowiek zapierdala po 12 h żeby utrzymać rodzine a oni wożą się 10 różnymi samochodami i jeszcze odbierają emerytury, renty i właśnie mają amiar odebrać te właśnie BECIKOWE

No widzisz, sama sobie odpowiedzalas na swoje watpliwosci, to czego jeszcze chcesz? Nadal ci sie wydaje ze tracisz cokolwiek przez ludzi pobierajacyc swiadczenia rodzinne? Wiesz jak ma sie w twoim kraju stosunek wynagrodzenia i miejsc pracy do kosztow utrzymania i liczby mieszkancow? Rozejrzyj sie wokol. Zobacz jak dzis wyglada gospodarka w Polsce i co robi ekipa rzadzaca, ktora dobrala sie obecnie do wladzy. (Btw, wiesz gdzie ludzie jezdza dzis po cukier?)

Widzisz kasa robi swoje. Ja bogata nie jestem, nie obnoszę się pokorą , a jednak dzielę się każdym cięzko arobionym groszem i podzieliła bym się z każdym gdybym tylko miała. Co do państwa to widzę że sie zgadzamy, ale u Ciebie ewidentnie pieniądzze też zrobiły swoje. Okej , nóg nie rozzkłada się jak nie ma się kasy, ale czy tylko dlatego treba rezygnować z dziecka bo nie ma się pieniędzy??

Młoda Mamaa>> no wiesz płaci się za umiejętności.. na całym świecie tak jest, że robotnik zarabia mniej niż Pan prezes. Robotnikiem może być każdy a prezesem niekoniecznie. Choć prawdą jest, że mamy zjebany rząd. Polska jest drugim na świecie państem zaraz po Chinach gdzie roztrzał wypłaty miedzy zwykłym robotnikiem a prezesem jest ogromny. Wiemy, że żyjemy w głupim kraju to planujmy. Umiesz liczyć, licz na siebie. Na chwile obecną stać mnie na godne wychowanie jednego dziecka, chce mu dać to co najlepsze więc nie płodze drugiego, proste.....

Dokładnie . Czyli większość POLAKÓW zabiera Twoje pieniądze. Ale to tez są ich pieniądze. Oni chcą po prostu przeżyć jakoś. A Ty zamiast się użalać powinnaś wspomóc takich właśnie ludzi . Otworyć się na cierpienie innych bo kto wie czy Ty kiedyś nie znajdziesz się w podobnej sytuacji

Dokładnie . Czyli większość POLAKÓW zabiera Twoje pieniądze. Ale to tez są ich pieniądze. Oni chcą po prostu przeżyć jakoś. A Ty zamiast się użalać powinnaś wspomóc takich właśnie ludzi . Otworyć się na cierpienie innych bo kto wie czy Ty kiedyś nie znajdziesz się w podobnej sytuacji

"a co z pokorą osób które żyją z zasiłków a płodzą się jak króliki? maja po 5 i więcej dzieci" Powiedz szczerze? Ilu jest dzis takich ludzi? To jeden z tzw. mitow przeszlosci. Dzis jest ich moze garstka i sa to glownie ludzie niepelnosprawni (nie tylko w sensie fizycznym) i nieprzystosowani do zycia. Pozostali wielodzietni, ktorzy podjeli decyzje o rodzicielstwie swiadomie nie biora zasilkow i stac je na 4-5 dzici. Zasilki biora glownie zwykli uczciwi ludzie z jednym lub 2-3 dzici, ktorzy jeszcze kilkanascie lat temu mogli zyc godnie, mieli szanse na normalne zycie i zatrudnienie w kraju, a dzis czeka ich marna praca + MOPS w kraju, lub permanentna emigracja. I nie widzis tu winy panstwa? Wydaje ci sie ze to wina tych ludzi? W takim ukladzie przepraszam, ale nie jestes inteligentna.

Gość hnhh
No dużo tracę, bo kolejny darmozjad to kolejne 60zł z moich ciężko zarobionych pieniędzy. Zamiast chowac nierobów powinni ich tępić. Odciąć od wszystkiegop, od darmowej opieki medycznej, od dostępu do darmowej edukacji, zabrać zapomogi itd. A to przeznaczyć dla ludzi którzy na to zasługują.

Gość hnhh
No mogę im pomóc, np. arszenikaalbo cyjanek, jednej familii l;egatów będzie mniej.

Wrędzioszek tu sie z Tobą zgodzę, ale nikt nie wie czy taki robotnik nie byłby lepszy dla państwa od tych aktualnych urzędasków w rządzie.. W7daje mi się że właśnie tacy ludzie lepiej rządzili by państwem. Zwykli ludzie który wiedza co to głód i bieda