Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopadziA

LISTOPADÓWKI 2011 - kto dołączy?

Polecane posty

Dziewczyny nie ma co czytac o tych poronieniach itd nie potrzebny stres...Będziemy miały zdrowe piekne bobaski i tego sie trzymajmy,najgorsze podobno sa pierwsze 3 ms bo wtedy rozwijaja sie wszystkie narzady itd.. kupiłam dzis balsam lekko brązujacy bo jak wczoraj ubrałam spódniczke to sie przeraziłam ja zobaczyłam moje blade nogi na dodatek naczynka mi trohe popekały na udach i cellulit wyszedł troszke ehh...dzisiaj przeszłam sie na misto z kumpela i kupiłam sobie 2 spódniczki takie zwiewne na gumce takze nawet jak brzusio urosnie to je wciagne:)ale ogółem byłam załamana jak przymierzałam spodie swój rozmiar 38 i za małe...Aniu trzymam kciki za wyiki napewni bedzie dobrze wszystko!!!

Gość Ania23L
No właśnie i wyniki dziewczyny mam tak na czczo 83 mg/dl (75-105) po 2 godz 106 mg/dl. Nie potrzebnie panikowałam he he jest dobrze :)

Dziewczyny,ja tylko na moment. Moze któras z Was skorzysta-na Waryńskiego 6 w Wwie można wykonac test Pappa i usg genetyczne na nfz.Przychodnia Multi-med.Dostałam skierowanie w szpitalu na Madalińskiego,żadnych problemów nie było.Idę w pt na test Pappa i strasznie się boję. U mnie jest też problem ze sporym krwiakiem na kosmówce i mięśniakiem.Rokowanie plus/minus. Biorę Duphaston ,Nospę i staram się czasem w ciągu dnia położyc (przy 2latku lezenie jest raczej nierealne).

owca- trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok, ciezko odpoczywac, ,ale staraj sie jak najwiecej... Ania- no i widzisz, wyniki niczego sobie!! A ja mam taka prosbe, zeby Dziewczyny, ktore juz sa bardziej zorientowane napisaly co nieco o wyposazeniu dla maluszka- chodzi mi o podstawy- butelki smoczki kremy itd, moze macie jakies firmy ktore polecacie lub rzeczy ktore wbrew pozorom okazaly sie niezbedne przy Malenstwu??

Gość Ania23L
ja np używałam lateksowych smoczków a nie gumowych (gumowe smoczki po 3 mies rozmiękają sie ) butelki canpol baby lub lowi i nuk-a i nie narzekałam na początek najlepsze sa obcinaczki niż nożyczki no i kosmetyki są dobre np. Dzidziuś tak samo proszek no i pampersy z wycięciem na pępek żeby nie drażniło :)

no nie zła lista na tym forum pierwszym;-) dzieki Ania;-) mi glownie zalezy na polecaniu lub odradzaniu jakis firm, bo w tym jestem kompletnie zielona...

Gość Ania23L
A to u mnie problemu nie było czytałam dużo gazet dla kobiet w ciąży i byłam obcykana np. zauważyłam że orginalne pampersy są takie same jak baby smile różnica cenowa (orginalne 50 zł a babysmile 25 zł ) i mój syn np. Nigdy sie nie odparzył . O nie kupujcie pieluszek dada z biedronki masakra mój siostrzeniec jeden pampers i pupka cała czerwona taki materiał z folią na wierzchu masakra

karolciaaa24- to Ty wspominalas o zestawie startowym z aventa;-) jesli moge spytac ile zaplacilas bo znalazlam za 59 zl i jesli to dobra cena to kupuje, a jak normalna to poczekam do wrzesnia;-)

Gość Ania23L
no właśnie avent też chce te butelki a odciągacze pokarmu ja chce elektryczny znacie może jakiś dobry i nie drogi tak do 150 zł max

Gość Ania23L
No wiecie ja chce karmić piersią przez pierwsze miesiące i potrzebny mi laktator bo w pierwszej ciąży miałam straszne zastoje jak kamień :( ból straszny i nie pomagały ciepłe okłady ściaganie zwykłym laktatorem ani ręczne ściąganie ani nawet masowanie tak mi mleko nachodziło ledwo synek zaciagnął łyka to z drugiej piersi leciało strumieniem masakra a jak opróżnił jedna to dosłownie chwila moment i już była pełna i tak miałam cały czas :( nawet mleko było bardzo tłuste aż wręcz żólte jak śćiągałam mleko to na ścianach szklanki zostawał osad tłuszczu zaraz po ściagnieciu i wylaniu masakra była ale chce teraz też bo to jest dobre

No włśnie, fajny pomysł, piszmy sobie co polecacie, co odradzacie itp;) niby jeszcze dużo czasu, ale warto już zacząć mysleć o wszystkim;)\ Ja póki co polecam: KOSMETYKI: szampon Nivea emulsja do mycia nivea, oliwka Hipp coś do przemywania pempuszka, najlepiej poczekać co doradzą położne do pupci tylko Sudocream, najlepszy (na allegro można kupić mega duze opakowania- wychodzi taniej nadmanganian potasu do kapieli czyli potocznie "kalik pomagalik":)( wada ma być lekko różowa) dobre zwłaszcza na poczatek, pempuszek szybciej się goi mały dziecięcy obcinacz do paznokci - Canpol przyda się termometr kąpielowy, później posłuży jako zabawka;) zastaw szczotka (włosie naturalne) + grzebyk, w zasadzie sama szczotka by wystarczyła, ja miałam canpol pampersy, ja użyałam tylko Pampers, innych nie testowałam chusteczki nawilżane z kosmetyków i srodków pielęgnacyjnych chyba tyle, jak o czymś zapomniałam piszcie!!! u mnie już tyle lat minęło, że nie wszystko pamiętam;) ale mam nadzieję, że razem damy radę;)

pieluszki tetrowe ( ok 5-10 sztuk) pieluszki flanelowe ( ok.3 sztuki) zastanawiam się ile ubranek myslę, że: 5-7 sztuk body z krótkim rękawem ( nie wiem jak takie maleństwo ubierać, ale widziałam, że moja szwagierka, ur. w listopadzie, ubierała w okresie zimowym dziecko tak: body z kr. rękawem a na to spiochy-tzn taki pajacyk, chyba najwygodniej tak, ale nie wiem, może lepiej sam pajacyk? Co myslicie? 5-7 sztuk pajacyków (wygodna rzecz:) ) jakieś ciepłe skarpetki, buciki ok 3-4 sztuki bluzy jakies ciepłe ok 2-3 szt takie ciepłe polarkowe pajacyki, lepiej większe, żeby można było ubreać też coś po spód, ok 2-4 szt śpiworek/kombinezon na wyjścia 1 szt śpiworek/ocieplacz do spania lub po prostu na co dzień 1-2 szt czapeczki kąpielówki ok 4-5 szt czapeczka ciepła na wyjścia 1 szt kocyk jakiś grubszy 1 szt kocyki małe, polarkowe 2 szt ja kupię jeszcze becik/rożek usztywniany 1 szt ( przyda się na pierwsze 2-3 tygodnie, kiedy dzidziuś będzie bardzo wiotki i delikatniutki, nawet jak przyjdą w odwiedziny znajomi/rodzina to będzie bezpieczniej podawać im dziecko w beciku;) 2 komplety pościeli pościel do wózka 3 ręczniki z kapturkiem chyba tyle;)

Boże aż mi się w głowie zakręciło od tego, jeszcze tyle rzeczy, a ja mam już mętlik;) nie wiem jakie butelki wybrać , kiedyś miałam Nuk, ale to było 5 lat temu, a teraz tyle tego, że glowa boli i nie wiem co wybrać sa np takie antykolkowe http://allegro.pl/tommee-tippee-but-antykolkowa-260ml-0-bpa-1293-i1609121219.html albo http://allegro.pl/butelka-120ml-dr-browns-antykolkowa-smoczek-szerok-i1607544951.html ale która lepsza? czy w ogóle jest sens takie antykoloowe kupować? czy to coś daje? macie jakieś doświadczenia, albo coś słyszałyście? ja chyba zwariuję zanim te butelki wybiorę;) jak dla mnie za duży wybór;)

Gość Ania23L
no fakt wymyślaja te butelki że szok różne różniaste a kiedyś to była jedna szklana i było dobrze a teraz taka nie bo jakieś substancje szkodliwe ta nie bo coś tam i tak po kolei. Ja ogólnie z wyborem butelki nie mam bo już na początku zdecydowałam że bedzie avent no ubranka 56 to lepiej za dużo nie kupywać bo a noż dzieciątko urodzi sie akurat dł. Na 56 to długo dobre nie beda no chyba że cześć używanych część nowych ja tak mam używane i nowe a co tam wynosi sie mam od koleżanki która te ubranka miała jak nowe więc wziełam takie słodkie z myszka miki. A leżaczek dziewczyny bedziecie to mieć bo ja nie wiem czy to aż tak konieczne jest

cześć Mamusie :P owca - z całej siły trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, wierzę że wszystko dobrze się skończy.. Ania - fajnie, że ten cukier jednak w normie :) Widzę, że już planujecie listę zakupów, ja mam o tyle łatwiej, że wiem już jak to jest być listopadową mamą :). Ja też zakładałam body z krótkim rękawem i pajacyk lub jakiś bawełniany komplecik typu bluzka z długim rękawem, spodenki i skarpetki lub półśpiochy. Miałam dużo bodów z krótkim rękawem i bardzo mi się przydały, te z długim zresztą też. Xdaisyx - co do butelek, to ja na początku kupiłam tylko jedną małą (na herbatkę), bo myślałam, że będę karmić piersią, ale tak się nie stało, więc jak już wyszłam z dzieckiem ze szpitala to mama na szybkiego kupowała butelki, kupiła wtedy nuki przeciwkolkowe. Co do kosmetyków, miałam po trochę z różnych firm: mydełko bambino, płyn do kąpieli i chusteczki nivea, do pupy sudocrem, pieluchy pampersy, ale z czasem używałam kaulandowskich albo huggisów - zależy, co było na promocji :P Doszłam do wniosku, że po co przepłacać, skoro dziecku doskonale służą tańsze pieluchy i bez różnicy jej, czy zrobi kupę do pampersa czy kauflandowskiego wickisa :P A oliwki testowałyśmy różne, od johnsona do bambino, niestety tej pierwszej nie pamiętam.

Gość agnieszkaj10
Dla synka leżaczka nie miałam, nie potrzebny był. Ale teraz wydaje mi się ze przyda się i chce kupić Fisher-Price. A jeszcze mam zamiar kupić sobie fotel bujany....

hehe moja córcia urodziła się długa na 61 cm :) więc drugie dziecko też może być długie :)

ja też nie miałam leżaczka, a jak potrzebowałam np wziąć prysznic to brałam małą ze sobą do łazienki w foteliku :) za to bardzo przydała mi się mata edukacyjna.

Gość agnieszkaj10
Mata też była przydatna, mam ją do dziś i na pewno też się przyda. Butelki ma już kupione Avent-u.

Gość Ania23L
Cześć dziewczyny dzisiaj będzie gorąco jest dopiero przed 9 a tu ciepło

Gość agnieszkaj10
U nas w słońcu 37 stopni. Ale wczoraj też było bardzo ciepło.

Gość agnieszkaj10
Zaczęło się u nas chmurzyć, wiatr się zerwał. Oby popadało, bo susza jest okropna:-(

Gość Ania23L
U nas też jakoś tak sie zrobiło wiać nie wieje ale słoneczko sie skryło ja dziewczyny jade znowu do miasta syn chce zostać w domku z babcią szok:)

Gość agnieszkaj10
Ja już rano byłam w mieście. Mój synuś jeszcze śpi i nawet nie wie, śe mamy nie było

Ja juz po zakupach i po śniadanku,dzisiaj mam cały dzien luzu i zamierzam troche ogarnac mieszkanie i musze sie uczyc;/ Ogladam własnie Dzień Dobry Tvn i był temat o nowej metodzie łagodzenia bólu podczas porodu...podaja kobieta gaz rozweselający podobno w 100% nieszkodliwy dla matki jak i płodu,rozluźnia i łagodzi ból w penym stopniu...jestem ciekawa czy u mnie jakis szpital ma to w ofercie i jaka cena za takie atrakcje... xdaisyx te za 59 zł to jest najlepsza oferta bo takie same zestawy za 79 i nawet drozsze widziałam takze warto:)

Gość Ania23L
To synuś ile ma lat ? Mój to jest tak czuły że rano jak wstaje cicho wychodze z pokoju to 2 min i już pruje do mnie i zaraz oburzony bo poszłam :)

Gość Ania23L
ja mykam do miasta dzisiaj troszke biegania mam więc jak najwięcej chce zrobić może wstąpie do dziecięcego i kupie coś troche fasolce troche mojemu niuniow :) syn to uwielbia koszulki ze spidermanem i z autami i taka trzeba kupić wczoraj w h&m-ie kupiłam mu takia fajna z autem ale sie przed babcia prezentował zadatek ma na modela :D

Gość agnieszkaj10
Pawełek w październiku kończy 7 lat. Jest bardzo rozsądnym chłopcem i nieraz jak muszę podjechać do sklepu to bez problemu zostaje, a ja wiem że nic nie zmaluje. Po prostu zajmie się klockami Lego i nic go nie ruszy. Oby mu tak zostało:-)