Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaammaaa4545

ile miesięcy karmiłyście dziecko piersią?

Polecane posty

Gość melba100
prawie 4 miesiące. Zrezygnowałam ze względu na zbyt szybkie tempo chudnięcia. Nie mogłam nic konkretnego jeść, bo małego od wszystkiego a to bolał brzuch, a to miał uczulenie.A ja z dnia na dzień traciłam po kolejnym kilogramie. Mnie aż dziw bierze, że są kobiety, które w ogóle nie chudną od karmienia, dla mnie to był taki odsysacz nadmiaru ciała, że szok.

Starszego syna 14 miesięcy. Młodszego karmię już prawie 10 miesięcy i póki co nie zamierzam kończyć:) Po kilku miesiącach karmienia miałam 7 kg mniej niż przed ciążą i ta waga się utrzymuje:)

"ta jasne a czemu nie dłużej? wybacz pytanie, ale to tak tylko z ciekawości..." bo mała na moim pokarmie nie przybierala a wrecz tracila na wadze. a przy wadze urodzeniowej 1850g nie bylo to dobrym pomyslem. to przede wszystkim, ale byly tez inne powody :)

Gość 15i20mies
starszy-15mies.mlodszy-20mies.

Gość jedendwatrzy123
starszego ani dnia z przyczyn zdrowotnych.Młodszego 1,5 roku ,nie żałuję ani jednej chwili.

Gość :D:))))
u mnie w rodzinie od mamy po siostry ani jedna nie karmiła dłużej niż miesiąc - brak pokarmu a jak już coś to taki że dziecko ciągle nienajedzone płakało więc nie było rady, pokarm sam zanikał ale karmione na sztucznym wcale nie jest gorsze. Ja wychowałam się jeszcze na krowim i żyję.

6 tygodni na cycku, 6 tygodni na odciąganym, 3 tygodnie mieszane - nie schudłam nic, wyglądam koszmarnie i nienawidzę karmienia piersią, wymęczyłam się 3,5 miesiąca i ani dnia dłużej, i żałuję że nie zrobiłam jak Agata i nie karmiłam modyfikowanym

Gość kjnlk;dkcW
karmie juz 22 mc-e planuje do 2 latek

6 miesięcy...w ciąży przytyłam 27 kg ale moje dziecko to był kolos, po pierwszym miesiącu po porodzie zrzuciła 25 kg :) teraz ważę tyle co przed ciążą a nie karmię już bo mój king kong sie nie najadał a karmienie w nocy co 1h mnie wykańczało