Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danonkowa mama

Od kiedy dajecie danonki swoim dzieciom?

Polecane posty

Ja dawałam chyba w 8 msc . I nie sądzę że to syf . Od kiedy zaczęłam małej dawać ''zwykłe jedzenie'' znikła anemia ;)

A tak w ogóle piszecie syf chemia to dlaczego kupujecie równiutkie pomidorki i idealnie czerwone jabłka ? W szynkach jest tylko ok 30% mięsa - ubijajcie świniaka . Mydło , proszek , zele pod prysznic ? O MATKO ! To sama chemia . Nie przesadzajcie już !

Gość danonki
I tu Cię zaskoczę... nie kupuję nawet dla siebietakich wypieknionych pomidorów, czy jabłek. Poza tym rodzice i teściowie mają działkę, nie stosują sztucznych nawozów, przetwory robimy sami:)

Gość i kto to mowi....
dadonki, litosci,zryj co chcesz...nawet kartofle mozesz sobie wyhodować na balkonie ale nie pierdziel takich oszołomskich tekstow...

Gość jabym
Same mądrale, a żadna nie napisała jaki jogurt poza danonkami i bakusiami można bez obaw dać dziecku. Czyli z tego wynika, że wszyscy jedzą te cholerne danonki, tylko się nie przyznają, a na rynku po prostu nie ma nic innego, tak?

Gość lubie_nalesniki
a ja nie daje dziecku nic od danona, bo to SYF :) nasz lekarz też tak twierdzi, dajemy inne, najczęściej polskie

Gość jabym
Czyli jakie, proste pytanie.

Ja Ci napiszę Córka je: serek danio waniliowy jogurty naturalny bakomy i danona czasami jogurt naturalny danona ze zbożami sporadycznie jogurt danona z owocami wanilia i brzoskwinia (jak tata kupi dla siebie to córka zjada razem z tatą)

Gość danonki
A co złego w tym, co piszę? Pisze jak jest. Zdaję sobie sprawę, ze środowisko jest zanieczyszczone, ze wszędzie jest chemia, ale w miare możliwości staram się minimalizować szkodliwości. A jogurty mozna kupić w sklepach ze zdrową żywnością. "Bardzo dobre sa np. niemieckie jogurty w pollitrowych sloiczkach Soebcke - ekologiczne , smaczne i slododze cukrem trzcinowym , ktory jest zdrowszy od buraczanego- kopia z innego forum o serkach i jogurtach. Generalnie chodzi o to, żeby dzieci nie przyzwyczajać do przesłodzonych dań.

Gość ewelina to ja
dadonki, w jakim wieku masz dziecko?

Gość danonki
rok skonczy za dwa tygodnie

Gość ewelina to ja
haha,tak myslałam :D pomysł sobie ze za dwa lata twoje dziecko pojdzie do przedszkola, gdzie dostanie paroweczke na sniadanie,zwykły jogurt badz kisiel na podwieczorek(tak, tak z kolorowymi barwnikami:D), mielonego na obiad i słodzony soczek do popicia:D i co wtedy? chyba padniesz na zawał:D

Gość malwina75
A ja daje danonki,starszym dzieciom dawalam i teraz tez daje,gdybym miala patrzec na to ze to szkodliwe tamto szkodliwe,a to uczula itp... to moje dzieci z glodu by popadaly.Nie kazdy ma ogrodek i wlasna krowe :P

Gość ewelina to ja
jak moje dziecko mialo tylko co twoje to myslałam podobnie jak ty,ale juz mi przeszło na szczescie-nie uchronisz dziecka przed chemia całego swiata, nie uchronisz od smieciowego jedzenia,slodyczy itp... moje dziecko uwielbia wykradac:D z lodówki kiełbase slaska,mam jej zabronic, bo sklad niewiele ma wspolnego z ekologiczna zywnoscia? zywienie roczniaka jest banalnie proste bo sam jeszcze nie domaga sie tego i tamtego,wpadnij na ten topik za rok albo dwa,wtedy mozemy pogadac:D

Ja robię zayebiste racuchy na jogurcie z Jogobelli-z cynamonem, jabłkiem i rodzynkami. Danonków nie daję, bo poleciła mi je lekarka, a to mi się nie spodobało i specjalnie nie dam.

Gość aguśka;)
Ja daje synkowi danonki odkąd skończył rok, słoniło mnie do tego to że kiedy po roku lekarz kazał odstawić witamine D w okresie zimowim chciałam żeby troche jeszcze jej dostawał, później dowiedziałam się że witamina D w danonkach jest w takich śladowych ilościach że równie dobrze można mu podać inny jogurt, no cóż, synek je polubił więc mu daje

Gość ewelina to ja
o zesz, falea:D jakiego smaka na racuszki mi w tym momencie narobiłas:D

Hi,hi :) Ja robię od chyba dwóch miesięcy codziennie, moja mała je uwielbia - na razie się nie znudziły. Dodaję jeszcze poza jabłkiem, banana, albo powidła śliwkowe. Aha - jogurt jagodowy się nie nadaje :)

Gość danonki
Hmm... nie dostanę zawału, ale na przykładzie swojego dziadka powiem Wam o co mi chodzi z tym żywieniem mojego dziecka. Dziadek w tej chwili je wszystko, uwielbia mięso: tłuste boczki, kiełbasy itp. je dużo i niezdrowo, ma 85 lat i trzyma sie świetnie. I mam wrażenie, że dlatego tak mu nie szkodzi taka"dieta":P, ponieważ wychował się w pierwszych latach na świerzym, wiejskim jedzeniu i wodzie- urodził się w górach. Nie obciążył sobie wątroby chemią, więc może sie mylę, ale mam wrażenie, że pierwsze pare lat zycia "budował" swój organizm, pewnie nieświadomie, bo jedli to, co było, a najczęściej chleb, mleko i kaszę. I wiem, że jeśli przez pierwsze lata dam mojemu dziecku to, co zdrowe, bezpieczne, to póxniej organizm lepiej poradzi sobie z jedzeniem, które podadzą mu, kiedy mnie nie będzie przy nim. Tyle w temacie.

Bez bicia przyznaję się, że daję jednego w porze drugiego śniadania:-) Inne jogurty, także te dla dzieci od Nestle, też daję. Jedyne czego moja córka nie tknie, to jogurt naturalny.

Gość mysle, ze cos w tym jest co
napisala kolezanka. moja babcia tez sie swietnie trzymala do ponad 80 lat jedzac wszystko i nic jej nie szkodzilo, moi rodzice tez w miare dobrze sie trzymaja, ale juz jednak uwazaja na diete (jedza wkolo jaglanki, pija ziola itp.), natomiast ja to juz inna bajka. mam dopiero 28 lat a na wiekszosc zywnosci przetworzonej (ze sloikow, saszetek, gotowej do podgrzania, pakowanej) reaguje bolem watroby! do tego w wieku 24 lat dostalam alergii na mleko, a w tym roku przerodzila sie jeszcze w alergie kontaktowa i azs. :( dodam ze przez cale dziecinstwo bylam zdrowa jak rydz, nidgy nie mialam zadnych alergii, ani nikt w rodzinie nie mial. ludzie zyjcie jak najbardziej naturalnie i szczegolnie dbajcie o naturalne pozywienie dla dzieci. naprawde nie ma co ryzykowac utraty zdrowia dla fajnego opakowania i kolorowej buteleczki nafaszerowanej zagestnikami, aromatami, barwnikami i konserwantami. ja tez kiedys kupowalam rozne gowna w spozywczym, bo wygladaly tak necaco, a dzis moge jesc niestety tylko kilka rzeczy na krzyz ktore mi nie szkodza :( przemyslcie to co jecie i dajecie dzieciom, bo zywnosc jest dzis coraz gorsza.

A wytłumaczcie proszę, po co w ogóle dawać dziecku danonki? d3 sie na słońcu produkuje, o ile wiem :P wapń można inaczej dostarczać... to po co te danonki i po co tak szukać zamiennika? W czym w ogóle problem?

Gość danonki
rozciumkana:) 100% racji! Moja mama, ja, koleżanki jakoś bez danonków i innych cudów wychowane- ja na kaszy mannej i żyje i krzywicy nie mam:) I rzeczywiście kiedy się dało to dnie spędzałam na dworze.

moja córka jadła okazyjnie - od babci. Babcię udało mi się urobić i teraz kupuje jej zwykłe serki homogenizowane. Ale sporadycznie. ja kupuję zwykłe jogurty naturalne. Tak nauczyłam i tak mam :P

Gość do rozciumkana
no zasadniczo,po co w ogole karmic dzieciaka? pytanie rownie debilne jak twoje:O ps. jesli myslisz ze nie wiemy,ze tak pomarancza pod twoim postem to ty,to sie grubo mylisz:D:D:D:D

Gość damonki
to powyzej to podszyw. moze i jestem niemiła, ale tak nie klnę.

Ale się uparłyście na te danonki, czy naprawdę nie ma innych jogurtów? Przecież wystarczy pojechać do pierwszego lepszego marketu i można zawrotu głowy dostać gdy zajrzy się do działu z nabiałem, no chyba znajdzie się choć jedna firma która nie faszeruje tak chemią swoich produktów. Taką mam nadzieję :)

Gość ktosiczka jakas tam :)
Ja nie daje danonkow dlatego,ze niby jest tam wit.D3 bo akurat tej witaminy dziecku w ogole nie podawalam i nie podaje,no pomijajac mleko modyfikowane w ktorym juz ta wit.jest,ale daje dlatego ze moj dziec bardzo je lubi :) Zreszta on lubi wszystkie serki i jogurty.Szczerze mowiac malo mnie obchodzi co kto na ten temat mysli kazdy chowa dzieci wedlog wlasnego schematu i daje do jedzenia to co uwaza za sluszne.