Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Ewa moja siostra stosuje ten zel na piersi z Avonu i fakt, ze mozna jej biustu pozazdroscic:) po 2 dzieci... ale fakt ona bardzo krotko karmila-nawet nie wiem czy mozna ja zakwalifikowac do matek karmiacych;)

U Nas poprawa :) katarku prawie nie ma tylko ten kaszel :( Poleczka częściej się usmiecha i to dobry znak ! jutro do kontroli Dziewczyny poczytaam Was i uśmiałam się do łez :) cycki jak rodzynki :) cycki jak gruszki :) nie no ale fantazja :) dobre !

a ja jutro do fryzjera :) troszeczke się boje jak Polka wytrzyma :( ostatnio taka "mamina "się zrobiła

ASIULKA USZKA DO GORY BEDZIE DOBRZE;););) buziolki dla Poleczki;) I zrelaksuj sie u frycka;) Ewa...do Twojego koloru OCZU...I popielaty blond I wsciekly rudy super;) ja jestem zwolenniczka blondow...ale w glowie rudy taki JAK Ci pokazywalam...wiec SAMA bym nie wiedziala;) w czym sie lepiej bedziesz czula??(? Stawiam na Blond MIMO wszystko;) OCZY Ci na wierzchu wyjda JAK 5 zł ;) bedzie super;) decuzja Twoja;););) Anka!!! Nie widac I KONIEC!;)

Ale się rozpisaly. Ja po kawusi, Baska na powietrzu już 1,5h drzemie, wiec spokojnie wypilam kawusie, wyciagnelam zupke dla malej bo w lodowce byla, podgrzewam w goracej wodfzie bo się obudzi bedzie glodna jak wilk. Co do wagi to moja też stoi w miejscu, ale podejrzewam wlasnie tabletki anty. W spodnie sprzed ciazy wchodze ale brzuszek niestety jeszcze jest. A cycuchy-nie narzekam, nie karmilam za dlugo wiec nie zdazyly się poddac sile grawitacji:)

Asiu dobrze ,że Polinka ma się lepiej :-) Aniu, wiem, wiem imię piękne wybraliśmy dla kruszynowskiej :-) My idziemy jeść i spacerek. Miłego dzionka :-)

Anka-a co tam A ja w lipcu na tydz bede wlasnie na podkarpaciu a dokladniej w Ropczycach- lecimy na slub szwagra. A tak wogole, to fryzurka na chrzcie calkiem calkiem. A maly jaki elegancik.

Kitka odnośnie tabletek jednoskładnikowych... mi lekarka powiedziała że co do skutków ubocznych to w większości do 6 miesięcy zażywania raczej ich nie odnotowywała u swoich pacjentek ale podobno po tej magicznej granicy większość tyła, pogarszała się cera itd itp... :( Ja zazywam Azalię 3 miesiące, na razie skutków żadnych nie ma... U mnie waga wróciła do przedciążowejw 3 tyg po porodzie ale że ta liczba mnie nie zadowala chciałabym z -5 mieć a tu ani drgnie ;) no ale ja tez póki karmię to jedyne co to spacery mi zostają i dobre sa bo nogi troszkę wysmukliły się.. Rozstępów na szczęście tylko kilka malutkich na piersi (na szczeście z boku wiec nie widać w stroju) dostałam bo też spoooro urosły i też lisich nosków się obawiam :D męczy mnie za to skóra brzucha, jeszcze taka miętka i pływająca jest ;) Asiu dobrze że u Polci lepiej, Kubusiowi psiklam na noc po kropelce nasivin soft i rano nie miał katarku. A może to przez to że bylo wilgotniej na polu a ja dodatkowo rozwiesiłam mokre pranie w sypialni. Oby tak dalej :) Ja jutro do dentysty... brrrr...

Ewa ja właśnie efekty leczenia ( katarek ) zobaczyłam jak zaczełam stosować Nasivin :)

Mamusie Synusiów i nie tylko... Kupiłam i dzisiaj przyszło. Dałam 42 PLN z przesyłką i naprawdę było warto. Śliczne, dobra firma, a cena polska na metce 115 PLN. http://allegro.pl/bluzeczka-i-krotkie-spodenki-mothercare-i2293965004.html Ten sam sprzedający ma jeszcze 3 podobne komplety: http://allegro.pl/bluzeczka-i-krotkie-spodenki-mothercare-6-9-m-cy-i2317235259.html http://allegro.pl/bluzeczka-i-krotkie-spodenki-mothercare-6-9-m-cy-i2317235260.html http://allegro.pl/bluzeczka-i-krotkie-spodenki-mothercare-9-12-m-cy-i2317235261.html Nie jestem "pazyrna", więc polecam, jak ktoś lubi takie okazje...

witam ponownie :) Natalia zjadła troszke jabłka z bananem hipp, coraz to lepiej nam idzie choc nadal pierwsza lyzeczka wykreca na buzie.

Pani Mileno! Kocham Panią! Kocham Panią za łyżeczki! Pół słoiczka jarzynówki Bobovity zniknęło w przepastnym brzuszku Szymona Józefa. Te łyżeczki, które poleciłaś są REWELACYJNE. Szymek je pięknie. Nie ssie. Nie memła, Zbiera i połyka. Uważam, że to w większości zasługa tych właśnie łyżeczek! Są takie malutkie akurat do buziuni dziecka!

Ewcia...MACIE JESZCZE link do tych lyzeczek? Bo sprawdzilabym czy u NAS SA...dziekuje ;)

Ewka wrzuc link. Bo ja mam lyzeczke 1 taka mala i 2 takie silikonowe ale one takie glebsze sa i mloda nie bardzo z nich zjada

No w mordę! Z 10 razy próbowałam linka do konkretnej aukcji i mi te gówna wyskakują na końcu i nie mogę posta wysłać... To są łyżeczki firmy Canpol, seria Basics chyba. Jeszcze raz spróbuję zaraz...

Cały wic polega na tym, że one mają takie malutkie te "główki" i są dość płytkie. Pokarmu nabiera się taka "góreczka" idealnie do buzi dziecka. Szymkowi najlepiej szło, jak Mu dawałam naprawdę pełną łychę. Zgarniał całość i łyk. Jak nabierałam ostrożnie mniej, to chyba nie czuł, że dostał jedzenie i wtedy memłał i się ślinił.... Jak zaczęłam tak fest wiosłować, to P. nie mógł wyjść z podziwu, że nic na śliniak nie wypada. W pewnym momencie zakrzyknął, jakby Amerykę odkrył: "On to połyka!". Tak mi się śmiać zachciało, że szok... Mina zaangażowanego Taty! Wypieki na polikach! Oczy jak 5 złotych!

hej:) ciesze sie,że pomogłam:) u nas tez sie sprawdzają...na drugi dzień doszłysmy juz do takiej wprawy,że na śliniaku kompletnie niec nie laduje:) i tak to jeden słoiczek mała zjadała w około 40 min a teraz...5-10 min i nie ma jedzonka:D dla mnie tez one sa super:) widze,że hula-kula sie sprawdza:D:D:D naszą mój 3 letni chrzesniak popsuł i musimy zakupic nowa:( a ja mam dylemat co na kolacje na chrzest zrobic...bo my mamy chrzest w dzień matki o 17. małej cały czas ropieje oczko...ale okulistka nie chce przetykac kanaliku bo odchodzi sie juz od tej metody tylko masowac,masowac,masowac...no i kazała zrobic posiew bo to moze byc jakas bakteria...np.gronkowiec złocisty bo i takie przypadki sa.czekamy teraz na wyniki... ostatnio któras z Was pytała na Fb czy podawałysmy juz całkiem zageszczone mleko kaszką...otóż moja mała sie tym zajada:)a dla mnie to (dzieki wspomnianym wczesniej łyzeczkom) to czysta przyjemnosc:) a i jak widze ten usmiech na twarzy małej jak słyszy "leci,leci samolocik" to poprostu moge karmic ja w sumie nawet i 24 godziny:) mój ślubny znowu na wyjeździe ale na szczescie to juz ostatni dwutygodniowy wyjazd:) teraz to juz tylko jak juz to poprawki na 2-3 dni:)ale zakrecony z tego szczescia mój slubny jest nieźle bo kupił nowy niwelator i zostawił go w domu:):):) pobawiłabym sie nim ale nie mam kiedy:D i własnie moj najwiekszy skarb sie obudził i lece do niej:)

Milena Pogadaj o tym oczku z Royal Flush (Kamilą)... u niej się wyjaśniła sprawa i chyba wychodzą na prostą z oczkiem, a mieli to samo! Okazało się bodajże, że to wszystko przez zawalone zatoki, a nie samo oczko...

No u nas niestety jedzenie jest wszędzie, bo Mała uwielbia łapać za łyżeczkę albo w nią machnąć rączką:) A co do nabierania pokarmu - Ewa, właśnie na łyżeczkę powinno się nabrać więcej, żeby dziecko poczuło, ze ma tam coś:) U nas jest już etap pewnych upodobań kulinarnych. póki wszystko było nowością, to było wszystko mniam, a teraz już widzę, co woli bardziej, a co mniej...Obecnie furorę robi twarożek z owocami. Babcia kupuje jakiś sprawdzony twarożek i dodaję do niego mus z ugotowanego jabłuszka, banana, brzoskwini. Mówię Wam Laski- pychaaa:)

aaa możecie mi przypomnieć, którą tą Hule Kulę lepiej kupić?

Siema! Ja piernicze laski, cięzko Was nadrobić :P U nas ok, mlodej ida kolejne ząbki i następny skok rozwojowy, wieć nie muszę chyba pisac że mamy BAAARDZO wesoło :D Z nowymi pokarmami ok, choć zauważyłam, ze jakoś teraz zamiast jeść to się bawi tym jedzeniem, memła łyżeczkę, próbuje ją złapać no cuda czyni jednym slowem, a ja mam stertę prania bo wszystko upackane :P Uśmiałam się czytając Ciebie Sylwia, tekst o cycach wymiata :D u mnie też chyba będą dwa suche liście jak skończę karmić :P ale za to z wagą jest suuper :) ważę 52kg, ostatni raz taką wagę miałam w liceum :P Napiszę coś więcej jutro, idę spać zanim młoda śpi, bo ja to siedzę na kafe do północy a potem płacz że nie wyspana :P ale to WASZA wina, bo tyle piszecie i mam kupę czytania ;) Buziaki, wyśpijcie się dobrze szalone mamuśki :D

le soleil, moja tez się bawi jedzonkiem, ale ponoć to normalny etap rozwoju. I u nas tez wesoło:P Aaa, i moja strasznie się bije po brzuchu, aż się bałam, że sobie krzywdę zrobi, albo, że coś jest nie tak, ale moja rehab mnie uspokoiła. to też etap w rozwoju, podobnie jak uderzanie piętami o twarde podłoże. dziecko sobie dostymulowuje miejsca wcześniej niestymulowane:)

Olcik Kubuś tez wali rączkami po brzuchu, czasem aż taki głuchy dzwięk słychać :D No i w ogóle ciągle ale to ciagle macha rączkami i bije po wszystkim, po mnie, po stole, po kolankach, po wspomnianym brzuchu, przed jedzeniem, w trakcie i po, jak sie obudzi, dobrze że jak spi to sobie daje spokój :D :D A ostatnio akurat miał pełna łyżeczkę zupki w buzi i nagle sobie kichnął, nie musze mówic na kogo wszystko polecialo :P :P

Nietoperek- to mamy to samo;-) moja jeszcze ciagle sie mojej uwagi domaga.

heja:) hehe i moj bije sie po brzuszku:) w ogole to mowie na niego "zolnierzyk" bo nogami przebira tak jakby maszerowal na lezaco i raczka macha :) kurcze dziewczyny od dzis ostawiam caly nabial...nie wiem czy to to no ale te kuspka nie daja mi spokoju...a moja gp na urlopie:(nie wiem czy to cos z nabialem-przeciez od poczatku mialam go w diecie...a teraz w 5 m-cu sie cos podzialo...a przeciez juz powinno byc unormowane wszystko, od poczatku nic a teraz takie cos...sama juz nie wiem:(:(