Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

współlokatorka

dieta cud?

Polecane posty

od poniedzialku przeszlam na diete, jem glownie warzywa, kurczaka i jajka, w malych porcjach, zero slodyczy chleba i takie tam, do tego pije ocet jablkowy bo ponoc jest super przy odchudzaniu, jak myslicie schudne choc troche? Od razu mowie ze nie jestem jakims spaslakiem, mam 172 i waze ok 60 kg, jednak chcialabym byc szczuplejsza dam rade?

Gość pulpetowa dama
Odpuść sobie ten ocet i będzie ok ;)

Gość pulpetowa dama
Nie ubliżaj dziewczynie tylko jej wytłumacz. Ponadto, przy diecie redukcyjnej, nie jest łatwo ćwiczyć i nie zjeść mięśni. Niech sobie dietkuje ;)

Gość pulpetowa dama
Ja wiem, że zakrzyczą mnie "fani octu", ale wierz mi - ocet nie jest napojem konsumpcyjnym a dodatkiem do potraw. Jeśli będziesz się trzymała swojej diety - schudniesz. Bez wspomagania się octem. Schudniesz zdrowo i bez ryzyka uszkodzenia śluzówek ;)

Gość oja pierdziu
dieta ok,ocet nie bardzo! Moim zdaniem Twoja waga jest ok,ale to Ty masz się dobrze czuć w swojej skórze! A swoją drogą dieta bardzo przypomina dietę Norweską,na niej chudnie się sporo,więc jest szansa że zgubisz to co chcesz!

Gość pulpetowa dama
Rozumiem, że podwójne zaprzeczenie w zdaniu przerasta twoje możliwości interpretacyjne :D Służę pomocą :) Ot... prościej: "Ćwicząc podczas diety redukcyjnej łatwo zjeść (spalić) mięśnie." Jeśli masz jeszcze jakieś zastrzeżenia - wal śmiało :D

no właśnie, bo wcale nie myślę, że jestem jakaś tłusta, ale troszkę chciałabym zgubić dla własnej satysfakcji;) Z tym octem pomyślę, ale nie piję go samego, dodaje 2 łyżki do szklanki wody i to jest moje śniadanie, dodaje też do sałaty

Moim zdaniem żadna sieta ci nie pomoże, bo masz wagę w normie, jest wręcz w dolnej granicy BMI. Oczywiście rezygnacja ze słodyczy ma sens, ale jak chcesz uzyskać idealna sylwetkę to w zupełności wystarczą ćwiczenia. Schudnąć nie schudniesz, bo zwyczajnie nie masz z czego.

Gość pulpetowa dama
Do sałaty dodawaj (sama uwielbiam z octem), ale wody z octem nie pij. Zjedz sobie lepiej fajne, smaczne śniadanko ;)

Chyba nie pijesz na śniadanie szklanki wody z octem:) Śniadanie powinno byc pełnowartościowym posiłkiem, np. kanapka z chleba żytniego z szynką albo musli z jogurtem naturalnym.

Gość oja pierdziu
współlokatorka moja koleżanka pije ocet,tak jak Ty, z wodą i dodaje go do sałatek,często boli ją żołądek,poza tym nie chudnie....

172cm wzrostu i 60kg? Ja mam 172, ważę 65kg i mówią, że jestem bardzo szczupła.

jedz warzywa, chude mieso, nabial i ryby, troche owocow, ale musisz miec urozmaicenie :) nie zapomniej o ruchu fizycznym. na pewno schudniesz, ale nie od razu. pij sporo wody i zielonej herbaty :)

Gość oja pierdziu
Noxelia,ty nadal wyglądasz grubo!

no właśnie pije ten ocet na śniadanie, ale mam ochotę po nim jedynie wymiotować a nie zacząć dzień, naczytałam się o jego super działaniu i spróbuję, może do końca tygodnia tylko. A co do ćwiczeń, to chodziłam 1,5 miesiąca na siłownie ale wtedy jadłam normalnie i nic chyba to nie dało;) a teraz za bardzo nie mam nawet czasu na ćwiczenia, może pójdę dzisiaj pobiegać w przerwie w nauce;)

o zielona i czerwona herbata są super:) Poza tym warto wyeliminowac cukier biały, czyli żadnych slodyczy, żadnych słodzonych herbat czy napojów z cukrem. Pieczywo pełnoziarniste, ryby, kurczak, schab na parze, dużo warzyw. Tłuszczu też nie ma co się bać, ale niech to będzie oliwa z oliwek, olej z winogron albo lniany i oczywiście z umiarem. Ryż i makaron pełnoziarniste, warto postarać się nie jeśc póżnych kolacji, ale jak ktoś umiera z glodu to niech zje np. serek wiejski. Nie głodzić się, bo to nie ma sensu i ćwiczyć 3-4 razy w tygodniu. Widoczna poprawa po ok. dwóch miesiącach:)

Gość wszyscy sa szczesliwi
ocet jabłkowy jest zdrowy zawiera dożo witamin i minerałów za to ocet spirytusowy jest niezdrowy tak samo jest z alkoholem metylowym i etylowy jak myślisz którym jest trojacy i cukrem burczany czyli Sacharoza

Gość oja pierdziu
Noxelia,,a Ty jak zwykle pierdolisz od rzeczy! Do córeczki,marsz!

Noxelia, ale ja mam lustro w domu, sama siebie widzę:) Sporo ćwiczę, to fakt, więc być może moja waga jest spowodowana wagą mięśni. Nosze od zawsze rozmiar 38 lub nawet czasami 36 i nikt mi nie wmówi, że to jest nadwaga:)

Gość oja pierdziu
wal się na ryj gówniaro!

Gość pulpetowa dama
No widzisz - nie jest łatwo a mi się udało. Zjadłam troszkę mięśni. Poczytałam, dokształciłam się i zaczęłam budowę od podstaw przy odpowiedniej (przy ćwiczeniach) diecie. Co do redukcji - masz sporo racji, ale nie bierzesz pod uwagę wyjątków. Ja mam wzrost - 168 (trochę mniej niż autorka, ale też różnica nie jest przesadna) i u mnie redukcja trwała do osiągnięcia wagi 49 kg. Jakoś bez forsownych ćwiczeń ;)

Gość oja pierdziu
to było do schizofreniczki Noxelia !

Gość oja pierdziu
oczywiście że potrafię,a;e zawsze na chamstwo reaguje chamstwem.:)

Gość oja pierdziu
Noxelia,twoim zdaniem wyzywanie kogoś od wariatek nie jest chamskie?

wiedzą, wiedzą, zdziwiłbys się:) Wystarczy przejśc się do pierwszego lepszego fitness clubu, wiesz jakie tłumy są w moim w godzinach wieczornych? A że większośc woli stosowac dietę, cóż im się chyba wydaje to łatwiejsze, do ćwiczeń trzeba mieć energię i wiedzę (jak ćwiczyć i jak się odżywiać). Choć dla mnie łatwiejsze są ćwiczenia niż katowanie się dietą. Nie zniosłabym tego:)

Gość oja pierdziu
Noxelia,generalnie,nie ubliżyłam ci,tylko stwierdziłam ,że pierdolisz głupoty,widzisz jakąś różnice?