Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milalila

Luty 2012 - jest już jakaś mamusia?

Polecane posty

Hej dziewczyny... Ja niedawno wróciłam do domu... Niestety po wizycie u położnej nie mam zbyt dobrych wiadomości.... Mam za wysokie ciśnienie (130/100 - mierzone 3 razy) do tego jakieś zmiany w moczu no i puchnące dłonie i ręce... Dostałam na jutro skierowanie do szpitala... Tam będę jeszcze dokładniej przebadana i wszystko się okaże... Myślicie że to może być coś poważnego..?? Zaczynam się martwić bo gdyby wszystko było oki to nie zostałabym skierowana do szpitala :(

Matko to się dziewczyny rozkręciły:D Trzymam kciuki żeby wszystko gładko poszło:) kassiiulla nie martw się na zapas. To dobrze, że wysyłają Cię do szpitala przynajmniej będziesz bezpieczniejsza bo pod ręką będziesz mieć lekarzy, którzy o Was zadbają.

Ale teraz właśnie czytam "obecność białka w moczu, puchnięcie nóg, kostek i palców u rąk, a także bóle głowy, nudności, wymioty, zaburzenia wzroku, bóle brzucha i nadmierny przyrost wagi." - to objawy stanu przedrzucawkowego:( Są one wskazaniem do natychmiastowego rozwiązania ciąży na drodze cesarskiego cięcia bo mogą prowadzić nawet do zgonu dziecka:(

Dziewczyny trzymam kciuki i dajcie znać jak będzieci z maleństwami. Kasia spokojnie jak by bardzo źle było to już dzisiaj by Ci kazali iść do szpitala.

Czesc, milalila - gratuluje duzego synka 🌻 caroosia - trzymaj sie, to chyba juz :) pietrunia22 - powodzenia, czekamy na wiesci po porodzie :D katjusza81 - jeszcze troche wytrzymaj, ja czekam na luty :) kassiiulla. - bedzie dobrze, na szczescie przebadaja Cie dokladnie w szpitalu A ja mam wyniki na paciorkowca i nie wiem o co chodzi, wymaz z odbytu GBS -wyniki: nie wyhodowano streptocossus agalactiae, wymaz z pochwy GBS wyniki: streptocossus agalactiae ++, Antybiogram: Amoxicililn-clavulan acid - wrazliwy ampicilin - wrazliwy cefuroxime, clindamycin, erytromycyn - wrazliwy penicilinG - wrazliwy Czyli w pochwie mam, a w odbycie nie mam, ale czyalam, ze ta bakteria wlasnie z odbytu przenosi sie na pochwe... moja ginekolog na urlopie, zadzwonie jutro moze do szptala.. Moja gin powiedziala, ze jesli wynik bedzie pzytywny, to mam sie nie przejmowac, bo dostane antybiotyk w trakcie porodu i nic nie grozi dziecku, ale ja nie wiem czy zdaza mi go podac, bo wyczytalam, ze musi byc podany 4 godz przed porodem, a jak podadza za pozno? zaczynam panikowac... Poza tym bardzo boli mnie krocze,szczegolnie jak ma wstac z lozka, cala miednica boli jak probuje sie przekrecic z boku na bok...i zaczely sie bole podbrzusza jak na okres od 2 dni i dzis mialam lekka biegunke, chyba juz cos sie rozkreca? Dziewczyny, dajcie znac jakie macie wyniki na tego paciorkowca i co na to Wasi lekarze? Pozdrowienia!

a brzuch mi sie nie obnizyl, nadal bola mnie zebra i Maly kopie wysoko, ale tez naciska na pecherz, nieraz calkiem bolesnie i oczywiscie sikam co chwile :)

Beattriks >> ja mam z tym paciorkowcem podobnie - siedzi gnój w pochwie:( Moja gin. też twierdzi, że podanie antybiotyku podczas porodu rozwiązuje problem, a ja podobnie jak Ty boję się, że go podadzą zbyt późno. Głową muru nie przebijemy, pozostaje zdać się na lekarzy. Ja męża stawiam w stan gotowości - ma dopilnować, żeby podali mi ten cholerny antybiotyk, a potem przebadali maluszka. Nie martw się, nie jesteś sama;) Katjusza >> u mnie też po odstawieniu leków samopoczucie rewelacyjne ... odstawiłam magnez, no-spę i luteinę i objawy ciążowe jak ręką odjął. Latam w domu po schodach, nie oszczędzam się, nawet z mężem zaszaleliśmy, mimo cholernego paciorkowca, a tu cisza:o

tak Beattriks nie martw się, nie jesteś sama, ja też mam to coś i czuję się tak, jakby moja lekarka to kompletnie zlewała czasami. chciałabym szybko urodzić, a trzeba 4h przed porodem podać antybiotyk. no zobaczymy. na razie kończę branie erytromycyny dopochwowo, bo na ampicylinę jestem uczulona :( ja już zasypiam myśląc o porodzie i budzę się z myślą o porodzie. to samo z ciśnieniem, na ostatniej wizycie tydzień temu miałam 130/60, a wcześniej 130/80 co lekarka skwitowała: Ale się pani denerwuje!! (fakt faktem denerwowałam się, bo to była wizyta przedporodowa). poogarniałam dziś cały dom, ale dużo mnie to kosztowało. spokojnej nocy Mamusie :)

caroosia Nie zdążyłam Ci nawet opisać w jaki sposób należy oddychać, a Ty już do szpitala czmychnęłaś :) Powodzenia! pietrunia22 2 dni to niemal nic... szybko się zleciało co? Zdaj nam relacje jak wrócisz ze szpitala :) Również powodzenia! werka_bmw Ja zakupiłam bepanthen do pielęgnacji sutków. Jest to krem 2w1- na pękające brodawki i na odparzenia dla niemowląt. Mam zamiar wziąść go do szpitala żeby nie brać dwóch osobnych maści :)

Kassiulla A masz wszystkie te objawy? Mi też strasznie puchną palce, kostek już prawie nie ma widać, białko też ostatnio było w moczu, ale ciśnienie na szczęście w normie. Teraz po tym co napisałaś będę dopatrywać się u siebie pozostałych objawów :P Ale mnie dziś zgaga męczy... masakra :/ Jeżeli tak będzie przez całą noc to nie dożyje jutra. Znacie może jakieś sposoby by się jej pozbyć? Poza migdałami...

Tak jak wcześniej pi sałam paciorkowca mam i ja... lekarz stwierdził tak jak u Was, że mam się nie przejmować, że antybiotyk załatwi sprawe. Ale może sobie gadać i tak trochę się obawiam. Twoja_królewna nie znam sposobów na zgagę:( JA już dzisiaj 5 raz oddałam luźny stolec...nie wiem co to oznacza wy coś pisałyście o oczyszczaniu i o porodzie to nie wiem już co myśleć:D Mam takie głupiutkie pytanie ale na obronę mam to że to moje pierwsze dzieciątko i nie wszystko wiem:D a właściwie prawie nic nie wiem:D Czy to prawda, że kobieta mająca szersze biodra łatwiej rodzi?? Czy jakoś tak... słyszałam to w życiu kilkanaście razy i chciałabym wiedzieć czy rzeczywiście jest to prawda:)

Gość daguska007
Z tymi biodrami to prawda:) Koleżanka właśnie urodziła poprzez cc bo miała za wąskie biodra:) Głownie chodzi o szerokość miednicy, i pytałąm się położnej w szpitalu to powiedziałą że kobiety z biodrami szerszymi są wręcz idealne do rodzenia:)

ha bo ja mam troszkę szersze bioderka i tak się zastanawiałam czy to ma jakiś sens:)

kassiula z podobnymi objawiami trafiłam do szpitala(ciśnienie, obrzeki, duży przyrost wagi w ciągu miesiąca) Zrobili badania, jeśli nie ma białak w moczu to oky Spokojnie, lepiej że do szpitala niż by miało dziecku coś grozić tam pod stała obserwacją nic mu się nie stanie MNie białka w moczu nie wykryli więc oky, ale miałam skurcze, wyciszyli tabletkami POWODZENIA

Gość daguska007
A więc twoje dziecko nie będzie miało problemu z przejściem przez kanał rodny i kostną jego część:) Z nikąd nie wzięło się chyba powiedzenie że kobieta z szerszymi biodrami to dobry materiał na żonę i matkę że niby są w stanie urodzić dziecko bez problemu:) Pozdrawiam:)

Twoja_królewna - na zgagę Ranigast albo Gaviscon Mi ostatnio w moczu wyszło: liczne bakterie więc gin mówi: przepiszemy Furaginę a zapomniała dac recepty. W aptece dali mi lek o takim samym składzie (ale 5xdrozszy) UroFuraginum - ale na ulotce pisze: ". Należy zachować szczególną ostrożność w III trymestrze ciąży. Lek jest przeciwwskazany u kobiet w donoszonej ciąży (od 38 tygodnia) i w okresie porodu, ze względu na ryzyko niedokrwistości hemolitycznej u noworodka". A na ulotce Furaginum mimo, ze to taki sam skład tego nie pisze. Brać to? Któraś z was to bierze? I mam info od koleżanki, ze octenisept świetnie działa nie tylko na pępek ale i ranę po cesarce. A czy kupujecie krem na zimę na wyjście ze szpitala dla dziecka? Bo ja kupiłam Sopelek z Flos-lek ale tam pisze, ze od 6mca :/

daguska007 mam nadzieję, że mój Mąż o tym nie wie:D:D Lena0 ja kupiłam krem nivea na każdą pogodę ale do szpitala nie biorę.

Gość daguska007
Mówi się że wąska w pasie dobrze pcha się ale prawda jest inna:) JA Będę używała Bambino ponieważ dobrze nawilża a grunt to dobra ochrona i nawilżona buźka, i mam sentyment do tej linii kosmetyków dla dzieci

i na gazie lubi ostrą jazdę:D:D ja narazie będę próbować z kremami nie mam doświadczenia w tej kwetsii.

coroosia pojechala do szpitala i nic sie juz nie odzywa wiec pewnie rozkrecilo sie po calej linii , zazdroszcze :P Byłam dzisiaj na USG wiec z pomiarow waga Oskarka 3,535g :)

werka_bmw wow ale Oskarek już duży! i małej agatki coś dziś nie było...albo przeoczyłam :)

werka tez zazdroszcze....sama chcialabym miec to juz za soba:) a ktory to tydziem?? agatka rodzisz czy dalej zdjecia segregujesz?:)

esga pojutrze zaczynam 39 tydzien :) Tez mam tego paciorkowca o ktorym pisalyscie i wlasnie sie naczytalam o nim w internecie ,jestem przerazona!!!! :( :( :(

Gość barbara_varvara
hej mamuski:) no ja wlasnie wytrwalam tydzien jak mnie prosila lekarka i porodu nie widac:P co do tej miednicy to nie prawda ze lepiej sie rodzi.... moja tesciowa jest szeroka w miednicy i jak rodziala to dwa razy pekla kosc bo wogole nie rozeszla sie tak wiec nie ma zasady :)czy wy tez po nocy wstajecie obolałe? ja w nocy wstaje ze 4 razy na siku i zawsze mam problem ze wstaniem z lozka bo tak jak by mam pelen pecherz i boli mnie caly dol jak na miesieczke i brzuch twardy.... przyznam ze juz naprawde mnie to meczy :/ znajoma mnie pytala wczoraj kiedy w koncu urodze to jej powiedzialam ze pewnie jeszcze lato przechodze bo tu żadnych oznak zblizajacego sie porodu:P jedynie co to widze ze ciagle mnie zgaga meczy i za bardzo nie moge nic zjesc mocniejszego bo pozniej szlag mnie trafia nawet kakao mnie meczy ktore pilam litrami.... wczoraj moj maz jadl paprykarza na kolacje myslalam ze go zatluke bo mialam mega ochote ale wiem jak by to sie skonczylo tak wiec zjadlam pomarancze:) ale jedna rzecz co mi sie podoba to to ze odrzucilo mnie od konserwy w ciazy bo mnie obrzydzają :P

Gość barbara_varvara
.................aktualizacja z dnia 26.01.2012.............. NICK............TERMIN PORODU........DNI DO PORODU?? nina_86...............26.01.2012..............0 caroosia.............29.01.2012...............1 Niecierpliwa1989....01.02.2012..............6 masajka1983.......02.02.2012................7 ksenia26............03.02.2012................8 Marcia21............04.02.2012................9 syll19................04.02.2012................9 beattriks...........04.02.2011................9 daguska007........04.02.2012................9 Bubik................04.02.2012................9 barbara_varvara..05.02.2012...............10 mała_agatka......06.02.2012.................11 Birka87................06.02.2012..............11 katjusza81........07.02.2012.................12 Endlessly............08.02.2012................13 Pietrunia22.........08.02.2012................13 Kimizi..................09.02.2012..............14 margerita3310......10.02.2012...............15 jagnajagna..........10.02.2012..............15 m.flora................10.02.2012..............15 bibisi..................12.02.2012..............17 esga89...............12.02.2012..............17 kwiatuszek@.......13.02.2012..... ........18 Małpiatkaaaaa......13.02.2012............18 dziewczatko........13.02.2012.............18 werka_bmw.........13.02.2012.............18 kropka693..........14.02.2012..............19 mamakaterina.....14.02.2012..............19 oluskaaa1..........14.02.2012...............19 Lena0...............15.02.2012...............20 Wiola100...........16.02.2012...............21 rajlax...............16.02.2012...............21 szczesliwa86......17.02.2012...............22 Wanda87............17.02.2012..............22 motylek89..........17.02.2012...............22 Edyyta ..............18.02.2012..............23 kassiiulla............19.02.2012...............24 cayn ................20.02.2012...............25 mamadzieci.........21.02.2012..............26 jusial.................21.02.2012..............26 julias..................21.02.2012.............26 Załamana 1..........22.02.2012.............27 mbborowka ..........22.02.2012............27 Izabell1982............22.02.2012...........27 Moja żona Kasia......24.02.2012........... 29 fika81..................26.02.2012...........31 dolores181 ...........26.02.2012............31 andzia1910............27.02.2012...........32 Twoja_królewna......28.02.2012...........33 lady_margarett.......28.02.2012...........33 ..............Mamusie już rozpakowane................. NICK......................TPzOM...........imię.........d ata porodu(CC/SN)....waga/cm 1. niespo_dzianka.....02.02.2012......córka............??? 2. tika27................27.01.2012......Piotruś.....12.01.12. ....????br /> 3. monia_aa............28-01-2012.......Tymek.....12-01-2012(SN ).....3700g/56cm 4. milalila...28...Rzeszów....2.02....Karol...16.01(CC).....37 10/58...

Witam, nie mogę spać, wiercę się od 4 w nocy.. Kimizi - jak nie ma go w odbycie tylko w pochwie, to może nie jest aż tak go dużo. Chyba nie mamy wyjścia i musimy zaufać naszym lekarzom... jagnajagna - ja zamierzałam stawić się do szpitala tuż przed porodem, jak będę miała skurcze regularne co 5 min, ale w tej sytuacji wolę być dzień, a nawet 2 przed porodem, byleby zdążyli tego dziada paciorkowca wybić... Ciśnienie mam takie, jak Ty, 130/80, 130/85, a ostatnio 130/70 moja lekarka też mówi, że jest dobre. esga89 - to witaj w klubie, mąż mnie uspakaja, że wszystko będzie dobrze, bo nasz syn jest silny i poradzi sobie z tą bakterią, Staram się myśleć pozytywnie.. werka_bmw - ale duży Twój syn, jak nie zwolni to możesz liczyć, że dobre 4 kg będzie ważył. Co do paciorkowca, to czytałam, że większość dzieci nie ma go po porodzie, w ogóle rzadko dochodzi do zarażenia i komplikacji, tak też się więc nastawiam... barbara_varvara - tak, mam to samo, za każdym razem jak chwilę poleżę, to bardzo ciężko mi wstać, boli miednica i całe krocze, chyba biodra mi się rozszerzają do porodu :) zgagi na szczęście nie mam ostatnio. Ach i wydaje mi się, ze zanika mi hemoroid, może przez to, ze zaczęłam używać płynu z korą dębu? Idę po bułki, ale mam chęć na chrupiące kajzerki!

Gość barbara_varvara
no to dobrze ze zaczelas uzywac :) bo tak jak pisalam mialam dwa jeden duzy i drugi maly:P ale po tym jak uzywam zel to mam tylko malutki i zazwyczaj on mi tylko wyskakuje najbardziej po goleniu jak bo trzeba najlepsza pozycje zajac to tego zabiegu :D tak wiec nie przejmuj sie nim tylko stosuj plyn bo on jest regenerujący i sciagajacy :) pisza tez ze powinno sie robic nasiadowki z kory debu ale jesli masz uplawy lub stany zapalne to bardziej sobie bidy narobisz wiec lepiej nie ryzykowac:) a tak to sie nim dokladniej zajmiesz po porodzie ale pewnie sam zniknie bo juz nikt cie nie bedzie uciskac:)