Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszawski on 1984

po ciąży to już nie moja żona

Polecane posty

Gość sdfghju[p]
przeciez male dizecko duzo spi nawet jesli spi tylko przez 1 godzine 3 razy dziennie- to w ciagu tej godziny mozna spokojnie posprzatać w ciagu drugiej mozna obiad ugotowac no ale lepioej sie wylegiwac i nic nie robic twierdzac ze male dizecko w domu wtedy nigdy nie schudnie bo nei ma wogole ruchu

Gość warszawski on 1984
mówię, że nic nie robi zeby się zmienilo coś w dobra stronę. chodzi po pare dni w tych samcyh koszulkach, bez biustonosza, w dziurawych dresach... nie ma obiadu, nie posrzątane, czasem leży i czyta gazete jak wrócę. wie, że powinna schudnąć ale je za dwóch. pofarbowanie wlosów nie zajmie jej wiele czasu, tak samo jak zmycie lakieru do paznokci, czy umycie się:o przez cały dzień nie robi nic.

Gość ProwokacyjnaElżbieta
Nie wierze ze przed ciąża zapierdalała jak mały samochodzik, a po ciąży sie tylko wyleguje. Widocznie była zawsze leniwa i tyle. Było się nie hajtać z powodu brzucha :classic_cool:

Gość warszawski on 1984
wypraszam sobie wyzwyiska pod moim adresem:o

Gość ***(***)***
oczywiscie ze to marna prowkacja. a tak swoja droga to dlatego wlasnie nie chce miec dzieci 🖐️

No dokładnie.. jak się komuś nie chce to i każdy wykręt jest dobry... a dziecko to już najlepszy. Wiadome że dzieckiem trzeba się zajmować, ze jak pierwsze to się kobieta może zatracić, ale musisz coś z tym zrobić.. musisz postawić na swoim, Mąż też się liczy !! trzeba o niego dbać i dobre relacje !! nie wiedziałam ze facet ma tylko zrobić dziecko a później ma tylko pracować i nie wymagać!! Wiadomo ze kobieta po porodzie nie poleci odrazu na siłownie, chociaz znam i takie :) Ale mogłaby ten obiad ugotować i posprzątać, kto lubi życ w takim syfie?? To facet ma iść pracować 12 godzin i wrócić do domu i jeszcze sprzątać i gotować bo księzniczka się przeciez dzieckiem zajmowała? To ciekawa jestem jak te panie w żłobkach sobie radzą z tymi maluszkami, nie wydaje mi się zeby na jedno dziecko przypadała jedna babka?

Gość alkowa...
Autorze, przede wszystkim twoja żona być moze odczuwa w znaczny sposób, że Cię nie pociąga, że tak jak to napisałeś "brzydzisz sie" nią. To nie jest normalne. Myślisz, że każda kobieta po 4 m-ach od porodu wygląda super? Jedna miała większy brzuch, inna mniejszy. To wcale nie zalezy od "obżarstwa w ciąży" Moja koleżanka, śliczna i szczupła szatynka w wieku 26 lat po ciąży ma straszne rozstępy, na pupie, udach, piersiach... Po prostu genetycznie ma skłaonność do rozstępów. I co ma zrobić? Inna dziewczyna 22 lata po ciąży dosżla do siebie w 3 m-ce, wygląda cudownie, lepiej nawet niż wcześniej, zero rozstępów, zero nadwagi (miała mały brzuszek) takze to wszystko zależy od wielu czynników. Żona moze też ma kryzys po porodzie... Jej świat się cały zmienił. Jestes ojcem tego dziecka. Musisz zrozumieć, że twoja żona jest matką ale też przede wszystkim kobietą. Nadal potrzebuje twojj uwagi. I faktycznie skoro rodziała a mogłeś być przy niej (wziąść wolne?) to powinienieś jej życzenie spełnić. I przede wszystkim: porozmawiaj z nią. Poważnie, konkretnie.. I nie licz na to, że bedzie od razu w świetnej formie (to że przytyła 20 kg to wcale nie jej wina!)

Gość warszawski on 1984
może rzezywiście twierdzi, że ma mnie na zawsze.:o często jak jej zwracam uwagę mówi " zawsze możesz wziąźć rozwód";o

Gość shfh
to sobie wypraszaj debilu ;]

Gość taka..mama..w...ciazy...
te wyzwiska to troche nie na miejscu, nie masz racji wzniesiona brew sromoty kobieta powinna ladnie wygladac, nie mowie perfekt, ale ladnie wlosy uczesane, umyta, pazury zmyte, buzia umyta, kiedy czas pozwoli, maly make-up to nie zajmuje wiele czasu, a dla mezczyzny to strasznie wazne!!! kobieta ma byc zadbana! jestem kobieta i tak uwazam co nie znaczy ze nie polaze sobie czasami w t-shircie bez stanika :) ale kiedy codziennie laska nie umyta z odrostami, w ciuchach brzydkich z pazurami nie umytymi-nie powinno tak byc sa gorsze dni, kiedy kobiecie sie nie chce, bo dziecko wykanczy, ale to tylko czasami ....warszawski on 1984..mi by zaimponowalo gdyby mi maz zaproponowal ze ufarbuje mi wlosy :) ze pomaluje mi paznokcie, najlepiej bezbarwnym coby potem nie musial patrzec na odprysujacy kolorowy :) i gdyby mi kupil wygodna sukienke-tunike po domu, taka ladna jakas ale i wygodna pomysl nad tym

Gość kiciorek-ek
jak możesz pisac, że się brzydzisz swojej żony?? Ty ją w ogóle kochasz?? Ja po porodzie dochodziłam do siebie pół roku! A waga wróciła do normy dopiero po roku. I mąż nigdy nie dał mi odczuć, że się mnie brzydzi. A dziecko to ciężka harówa!! Jak czytam, że jedna z drugą piszą, że przecież jak śpi to można posprzątać, zrobić obiad to mi się nóż w kieszeni otwiera! Ja spałam jak dziecko spało- przynajmniej na pysk nie padałam. Ale mój mąz jest zajebisty- przez pierwsze dwa miesiące sprzątał, gotował. Jak w miarę się unormowała podzieliliśmy się obowiązkami. Jesli chcesz rady- daj żonie czas! Pomóz jej, zajmij się dzieckiem. Niech dziewczyna odżyje, niech poczuje, ze ma w Tobie pomoc. Jesli Ci zalezy oczywiście- bo możesz po prostu narzekac i użalac się nad sobą :P Powodzenia!

Gość MatyldaS
Do Wniesiona.... żal mi Ciebie i tych wszystkich kobiet, co nie umieją zadbać o siebie, bo dziecko urodziły. Jakaś masakra, nikt przecież nie każe jej biegać na siłownię co drugi dzień, ale jak można czuć się dobrze ze samą sobą , skoro wiecznie chodzi się w wyciągniętych koszulkach?? ja wiem, że dres fajny jest ;) ale urodzenie dziecka od wieków było czymś normalnym, kobiety rodziły w polach i zaraz wracały do pracy, serio uważacie, że facetowi się chce doopczyć niezadbaną żonę? powtarzam: po porodzie wyszłam w tym samym dniu do domu, ogarniałam córkę i wszelkie roboty domowe z uśmiechem na twarzy! i wychowuję ją sama. Jestem zadbana, szczupła i moje dziecko nie będzie się za mnie wstydzić. Można??? można!

Gość mama julkiii
ja nie chce sie chwalic ale u mnie zawsze jest posprzatane obiad ugotowany, pranie zrobione wyprasowane nie wiem czemu inne kobiety tego nie moga zrobic owszem byłam zmeczona na poczatku ale organizm sie chyba przyzwyczaja potem do tego moze dizeki temu szybko schudlam po cizzy-choc nie bardzo było po czym waze teraz 49kg przy 158cm moze to dzieki temu ze nie wylegiwałam sie cały dzien przed TV, ale oprocz tej mojej pracy miala czas na odpoczynek, siedzialam na kafe, pisalam z kolezankami na GG, chodzilam z mała na spacery teraz pracuje i w domu tez jest porzadek i obiad zaszwe na stole

Gość chanelkaaa83
My kobiety różnimy się od siebie. Nie każda super przechodzi ciążę. Nie każda ma lekki i szybki poród. Nie każda wygląda super dzień po porodzie. Jedna się roztyje druga nie. Jedna przytyje 20 kg i nie ma rozstępów,druga przytyje 12 kg i ma ogromne rozstępy. No takie życie :-) Jedne mają do pomocy mamę teściową,siostry, ciotki itd a inne same wychowują 2-3 dzieci bo nie ma kto im pomóc. Są kobiety pracowite,zaradne i są kobiety leniwe. Życie

Gość moja żona miała podobnie
po ciąży dużo przytyła, niczego nie ogarniała. w końcu targnęła sie na życie- depresja poporodowa

Gość alkowa...
Autorze, porozmawiaj z żoną. Moze nie ma miedzy wami właściwej komunikacji. Nie tylko praca sie liczy... Czy Ty aby nie uciekasz od problemu? Praca po kilkanaście godzin nie wynagrodzi twoim bliskim twojej nieobecnosci. Czy Ty pokazujesz żonie, że nadal ją kochasz? Czy zachęcasz do czegos? czy to bardziej jest w formie pretensji bo to jest istotne?

Jaki najazd na autora... :/ No tak rozstępy to raczej jej wina nie jest, choc gdyby chciala to by się smarowała w ciąży choc by nawet oliwka :) ale na to juz raczej poradzic nie mozna za bardzo nic :] Ale takie wyzywiska :/ Normalne to jest ze kobieta nie kąpie sie po kilka dni chodzi w przepoconych bluzkach i dziurawych dresach? Jak ma byc atrakcyjna dla swojego męża w takim wydaniu?? Może i go obrzydza bo co ma milość do porządania ????? Ciekawe jakby wasz facet nagle stał sie tlustym śmierdzącym oblechem, nie umytym w rozdartych porach i przepoconych ciuchach czy tak chetnie byście chciały się kochać :]

Gość Astoria1985r
Jestem w stanie zrozumieć to, że masz pretensje o niesprzątanie, niegotowanie obiadów itp. Ale oto, że przytyła po ciąży czy że ma rozstępy, obwisłe piersi (nie cycki - to Twoja żona - trochę szacunku!) - tu przemawia przez Ciebie totalny egoizm! A jak sobie to wyobrażałeś - że po porodzie będzie dalej piękną dżagą? To, że Twoja siostra szybko schudła nie znaczy że każdy ma taki organizm. 4 miesiące od ślubu to bardzo mało. Jak możesz pisać, że się jej brzydzisz? Nigdy nie będę w stanie zrozumieć facetów - jesteście BEZNADZIEJNI!

Gość anetkao
nie no musisz zostawic swoja zone bo rozsrepy nigdy nie znikna a skora bedzie obwisla nawet jak schudnie ;] nici z sexu biedaku ;p

są kobiety które po wyjściu ze szpitala wyglądaja jakby nie rodziły a sa tez takie które potrzebują wiecej czasu . Mnie 5 miesięcy po porodzie przepuszczali w kolejce bo myśleli że jestem w ciaży , dopóki karmiłam piersią nie schudłam ani kilograma , jak skończyłam karmić powoli zaczełam chudnąc , teraz wyglądam lepiej niż przed ciążą , a zawsze byłam szczupla. W tym złym dla mnie okrsie kiedy dziecko było małe nie kupowałam sobie nic , bo sama byłam zła na siebie , czekałam aż wrcę do formy , a ze trwało to długo - to pewnie nie wygladłam za ciekawie . Co prawda mąz nie dawał po sobie nic poznac . Tylko że ja nie mam i nie miałam rozstępów ani wiszących cycków - także na chwilę obecna nie widać po mnie pozostałości po ciąży .

Gość Astoria1985r
4 miesiące od porodu miało być - nie ślubu :)

mi żal was lachony bez wyobraźni !!!! myślicie że jak któraś z was urodziła dziecko które było spokojne i umiały się wyrobić z czasem to już wszystkie tak mają?? ja nie miałam tego szczęścia debilki pierdolone. miałam dziecko które chciało być non stop noszone na rękach bo inaczej był płacz. i pytanie- kiedy miałam sprzątać i gotować?????? w dodatku karmiłam je dwa lata piersią i musiałam z tego powodu wstawać co dwie godziny w nocy. fajnie nie?z pewnością byłam wyspana i miałam czas siły i chęci na sprzątanie.z powodu nie wyspania miałam potworne bóle głowy przez które musiałam zaprzestać karmienia piersią i brać silne leki przeciwbólowe. ale ani ja ani mój mąż nie użalaliśmy się na swój los a czemu? bo jesteśmy osobami dorosłymi które wiedzą że jest to etap przejściowy

Gość taka..mama..w...ciazy...
no wlasnie autorze to tez przyszlo mi do glowy, ze moze twoja zona przechodzi babyblues? poczytaj o tym, moja kolezanka popelnila samobojstwo po 2 miesiacach po porodzie nikt nie zwracal na to uwagi, byla tylko zamknieta w sobie i malo zaradna

Gość pytankoooooooooooooooooooo
twoja żona może ma depresję poporodową a ty ją tak jedziesz :O

Gość warszawski on 1984
to co ? mam jej kupić ubrania? ugotować obiad? wracam do domu po 20, często póxniej. uwierzcie, że to jest męczące. koledzy z pracy jak opowiadają o tym, że ich żony miesiąc po porodzie wszystko robiły i wyglądały pięknie aż nóż sie w kieszeni owtiera. żonę naprawdę kocham, córkę też, tylko mam dośc jej nieróbstwa. uwierzcie, że kiedy wychodze z domu jest taki sam pierdolnik jak wrócę. wszytsko jest na mojej głowie; zakupy żywnościowe, chemia, rzeczy dla dziecka także żona wsykoczy tylko do biedronki, ktora jest naprzeciwko po pampersy czy inne rzec zy:o nawet wtedy mogłaby kupić trochę jedzenia. nie, bo ona nie może jeszcze dźwigac.

Gość Mama4mies.
"No tak rozstępy to raczej jej wina nie jest, choc gdyby chciala to by się smarowała w ciąży choc by nawet oliwka " Od 5 tyg smarowałam się Oliwką, rozstępy i tak mam ! Całe szczęscie, że mam normalnego męża ktory na nie nie zwraca uwagi. Schudłam szybko, ale szczerze ? To nawet nie przykładałam do tego wagi. Samo tak wyszło, karmiłam piersią i jakoś szybko udało mi się zejść z wagi. Też rodziłam 4 mies temu.

Gość SexInstructorGirl
Dziwie się kobietom które dają się tak traktować a co gorsze dziwie się, że wiążą się z takimi idiotami. Ma obwisałe cyce, rozstępy i jest gruba? A co Ty sobie myślałeś?? Że po ciąży to się pięknieje?? a może Ty byś urodził dziecko? założe się ze 3/4 facetów wymiękło by już przy noszeniu brzucha. Nie rozumiem takiego myślenia, że kobieta ma rodzic dzieci, pracować i jeszcze ogarniać cały dom. U mnie w ogóle nie funkcjonuje takie pojęcie jak "babskie zajęcia". Jak mój facet chciałby żebym sprzątała dom, gotowała i wszystko robiła sama to ok, ale zwalaniam się z pracy i on mnie utrzymuje. A tak wszystko robimy po połowie, on także robi pranie, zmywa gary, robi obiad i chodzi do sklepu i w ogóle wszystko inne co ja robie. A głupie baby chodzą do roboty i dają sobie jeszcze wcisnąć cały dom na głowe. Skoro chce mu się jeść to potrafi po sobie pozmywać, a skoro tobie chciało się dupić to teraz zajmij się dzieckiem.

Masz rację facet , kocmołuch nrmalnie i w dodatku bez wyobraźni , gdyby była inteligentną kobietą umiałaby przewidzieć jakie skutki dla małżeństwa może mieć taka jej postawa ....