Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roz_dzielna

dieta niełączenia - zaczynam... kto dołączy?

Polecane posty

Gość roz_dzielna
zlosliwosc rzeczy martwych ;) sniadanie: grahamka z dzemem niskoslodzonym, herbatka II sniadanie: nektaryna obiad: udko z zupy z surowka kolacja: chinskie z makaronem wieloziarnistym waga stanela... ale przypuszczam, ze a to zwiazek z przyjmowaniem mniejszej niz zwykle ilosci plynow... i nie mowie tylko o wodzie mineralnej. co pijecie? tak poza herbata, kawa... z mlekiem 0,5% albo sojowym i niegazowana woda mineralna? cola 0? co jeszcze? o alko nie pytam ;) milego dnia!!!!

Gość marakuja papaja
Czesc dziwczyny :-) Nemezjaaa 🖐️ :;-) Moze do was dolacze , ale jeszcze nie teraz.Ja jeszcze jestem na innej diecie i jak czytam wasze jadlospisy :,,kromka chleba z maselkiem, kawka za mlekiem , makaron,grahamka z dzemem ...,,to az mi slinak po brodzie cieknie :-P :-D

Gość roz_dzielna
Nemezjaaa ja bym likiery i nalewki traktowała jako wegle... bo w koncu zawieraja cukier... ale nie wiem. macie inny pomysl?

Gość Nemezjaaa
Ja jesli chodzi o płyny to poje dużo wody( butelkę niegazowanej dziennie), kawę( bez mleka chyba ze mnie najdzie), herbaty( czarna, czerwoną, zielona, biala), ziólka jak mam ochote( bo lubie rumianek i miętę). Pije w zasadzie wszystko. Unikam slodkich rzeczy, soków, kompotów. No a z alkoholi wczoraj piłam moj ulubiony koniaczek:). Marakuja zapraszamy!!!!

Gość beka2006
czesc z dietka jestem bardzo grzeczna dodatkowo dzisiaj w sklepie ucieklam ze stanowiska slodyczy i polecialam po jabuszko ktore z rozkosza zjadlam bylam bardzo zadowolona ze nie uleglam pokusie A WY TEZ MIALYSCIE COS PODOBNEGO??? ja pije wode ale jak czasami kusze sie na szklaneczke coli ale nie butleczke

Nemezjaaa, masz rację, zarówno twaróg, jogurt itp. jak i żółty ser są białkami, ale nie wszystkie znajdują si.ę w grupie białkowej ze względu na ich sposób trawienia. Tak to w książce tłumaczą. Więc mimo tego, że są białkami, znajdują się w grupie neutralnej i można je łączyć z węglowodanami (wyczytane z moich książek). Podobnie jest z serem o zaw. tłuszczu >60% - on jest tez w gr neutralnej, ser o mniejszej zaw tł. jest w gr. białkowej. Tak na marginesie, chętnie dowiedziałabym, jakie sery maja >60% tł...., może topione śmietankowe??? Trzeba by było pogadać z fachowcem od tej diety, tym, który zna się na d. Diamondów.

tylko dodam, że nie miała zalecane przez lekarza czegokolwiek unikać :) - czyli ta pierwsza część mnie nie dotyczyła, jadłam bułki z białej mąki, wieprzowinę itp.

Gość Nemezjaaa
Majo a możesz jakoś nam to wypisać( taką sciągawkę):). Co z nabiału jest białkiem a co węglowodanem. A strona podana nie działa.

skopiowałam z tej strony: Grupa białkowa... *mięso gotowane *gotowany drób *gotowane kiełbasy i wędliny *gotowane, nie wędzone ryby *gotowane owoce morza *wyroby sojowe *jajka *mleko *ser żółty o zawartości tłuszczu do 50% w s.m. *gotowane pomidory *soki owocowe, wytrawne wina, herbaty owocowe *owoce jagodowe (oprócz czarnych jagód) *owoce ziarnkowe (oprócz słodkich miękkich jabłek) *owoce pestkowe *winogrona *owoce cytrusowe *owoce egzotyczne (oprcz bananów oraz świeżych fig i daktyli) Grupa węglowodanowa... *zboża pełnoziarniste *kasza gryczana *produkty pełnoziarniste *ziemniaki *banany, kruche i słodkie jabłka, świeże figi i daktyle *suszone owoce (oprócz rodzynek) *fruktoza, miód, syrop klonowy, nektary z gruszek i jabłek *mąka ziemniaczana *proszek do pieczenia *budyń Grupa neutralna... *tłuszcze (oprócz utwardzanych, białych tłuszczów) *zakwaszane produkty mleczne *słodka śmietana i śmietanka do kawy *sery o zawartości tłuszczu min. 60% w s.m. *białe sery *surowe lub wędzone wędliny *surowe mięso *surowe, marynowane lub wędzone ryby *warzywa i sałaty *grzyby *kiełki i zarodki *zioła i przyprawy *orzechy (oprócz ziemnych) i nasiona *czarne jagody *rodzynki *oliwki *żółtko *drożdże *bulion warzywny *wysokoprocentowe czyste alkohole *żelatyna Należy unikać...(ja nie miałam takich zaleceń) *białej mąki i wyrobów z niej *cukru, słodzików i pochodnych *gotowych dań i konserw *suszonych roślin strączkowych *orzeszków ziemnych *porzeczek *wieprzowiny i surowego mięsa *wędlin *surowego białka jajek *gotowego majonezu *utwardzonych tłuszczów *czarnej herbaty, kakao, kawy zbożowej i wysokoprocentowego alkoholu

Gość Nemezjaaa
tak, ten tak. Kurcze z tymi grupami Twoimi większe zamieszanie. Musze to "przestudiować":)

sorry za to zamieszanie, ale nic nie poradzę na to :( sama mam zamieszanie w głowie przez to, ale należy się na coś zdecydować i się czym innym nie przejmować

ja nie mam nic przeciwko :D, ale topic założył kto iny :) Witaj

Gość Nemezjaaa
Witaj Paulina. Ale którą dietę niełączenia:P??

Gość beka2006
czesc PAULINA dzisiaj jest to moj 3 dzien czuje sie bardzo dobrze polecam ta dietke i badz silna

Gość lalale
Witam. Ja już najważniejsze schudła bo ponad 20 kg.Niestety stosowałam tak wiele diet(np. dita atkinsa, dukana,sałatki,mrożonki,makaronowa,owocową,z syropem klonowy i nawet jadłam dwa vifony dziennie)normalnie utrzymuje wagę nawet normalnie jedząc więc nie wierze w efekt jojo tym bardziej, że nie jej cukrów od 2 lat. niestety diety miały swoje żniwa i mój organizm tego nie wytrzymał i w końcu zaczął się buntować. Doprowadziłam do tego,że tak rozregulowałam sobie miesiączkę ,że w każdym miesiącu zastanawiam się czy dostane czy nie a lekarz powiedział że zajście w ciążę w moim przypadku to jak wygrać w totka.potrafię Przytyć przed okresem nawet 7 kilo i chociaż to tracę po kilku dniach to wiem że skóra nie będzie wiecznie sprężysta :( Uznałam że czas na zmiany, ale nie dieta tylko zdrowe odżywianie ! Poprosiłam kolezanke z pracy żeby mnie wspierała chociaż przez miesiąc i tak zaczęłyśmy od książki Gillian McKeith "jesteś tym co jesz" Dieta polegająca na nie łączeniu ale również na jedzeniu produktów poprawiających np: -włosy -paznokcie -skórę -zęby -wątrobę -nerki -itd... Dziewczyny nie łączenie jest naprawdę super po miesiącu widzę zmiany w swoim wyglądzie,wadze i nie przytyłam ani gram przed miesiączką! Naprawdę polecam schudłam dodatkowe 6 kilo i nawet nie mam ochoty na inne zachcianki, chociaż wcześniej nie zajadałam się warzywami czy owocami. dostarczam do organizmu to co najlepsze i czuje sie pełna!Jem co 2 godziny albo owoc albo bułkę z ziarnami z z pomidorem a na obiadek moje ulubione danie to kasza jęczmienna + gryczana z grzybami i cukinią. naprawdę polecam ta dietę tym bardziej że mam słabość do piwka więc potrafię je wpić co wieczór ale ni pasteryzowane żeby nie było. chciała bym od jutra rzuci też palenie i Picie alkoholu no chyba ,że w wielki dzwon. Boje się jednak . że skończy się na tym,że przytyje tak jak ostatnim razem jak po rzuceniu palenia czyli te 20 kg :( Mam nadzieje ze podacie mi parę fajnych przepisów bo jestem strasznie ciemna w gotowaniu :)

Gość beka2006
czesc lalale ja jeszcze efektow nie widze po to dobiero niecaly tydzien ale za to czuje sie lekko po posilach nie jestem taka ociezala. juz robilam kiedys ten sposob zywienia ale przestalam niestety ale nie ma co patrzec w przeszklosc :) a tutaj przepis na salatke buraki z kiszona kapusta 500 g kapusty kiszonej 3 szt. czerwonych burakow 2 cebule Bund szczyporek sol pieprz etwas galka muszkatolowa, ale nie musi byc 3 lyzki oleju troche cukru mozna do tego zjesc chlep , ryz czy ziemniaka a czerwone buraki sa tez bardzo dobre na miesiaczke pozdrawiam moze tez masz przepis na swoja ulubiona salatke albo cos innego

Gość roz_dzielna
ello no i jak dziewczynki? jak idzie? witam nowe twarze :) przepis na salatke z burakami intrygujacy... dzisiaj wyprobuje... galka muszkatolowa jest... poki co - to w mojej kuchni jedyny skladnik ;) ale pomaszeruje grzecznie na zakupy. co do moich ulubionych zestawien nielaczenia to ja przepadam za leczo i tzw. chinskim. do tego... w zaleznosci, na co mnie najdzie, albo czym akurat dysponuje... albo miesko... albo ryz, makaron, chleb, kuskus i inne kasze... co do makaronu, to ja sie zakochalam ostatnio w makaronie pelnoziarnistym z biedronki ;) nie ma go w stalej sprzedazy, ale jest od jakiegos czasu w tych promocyjnych koszach... jadlyscie moze? no i w ogole to co slychac? pozdrawiam :) roz_dzielna ps. dziekuje za link i spis. super. wieszam na lodowce :)

Gość beka2006
Czesc rozdzielna ja juz ponat tydzien sie trzymam na dietce czasami grzeszylam ale ciagle rozdzielalam no i oczywiscie nie chodzilam glodna i bardzo sie dobrze czuje nie mam problemow brzuszkowych leczo hmmmmm faktycznie dawno nie jadlam i jak pomyslec to gdybym nid dodala zadnego miesa i tylko na maselku to mozna nawet z ryzem zjesc oj tez lece po papryczke pozdrawiam

Gość roz_dzielna
lalale... no juz mi slinka cieknie na te Twoja cukinie z grzybami :) napisz cos wiecej, prosze, prosze, prosze :) mysle, ze nie tylko ja bede wdzieczna za szczegolowa instrukcje :) beka2006 ... u mnie tez jakos lzej, choc do wagi ciagle nie moge sie dokopac... i jak tak patrze w lustro, to mam wrazenie (autosugestia???) ze jakos mi proporcje ciala wracaja ;) no i... kupilam buraki :) ale z przygotowaniem salatki poczekam na Ciebie... bo w koncu nie wiem... te buraczki to na surowo? czy ugotowac? :)

Gość beka2006
Czesc rozdzielna tak tak buraczki ugotowac wtedy bedzie taki fajny smaczek kwasnej kapusty ze slodkimi burakami czuje sie rowniez lekka wczoraj zakupilam sobie jeszcze chrom bo raz wpadlam z 4 lyzkami nutelli pozdrawiam

Gość beka2006
hallo jak tam dietka ja sie dobrze trzymam juz nie tesknie za kartoflami i mieskiem rozdzielam i rozdzielam i dobrze mi idzie czuje sie tez lekka pozdrawiam

Witam czy ktoś stosuje tą diete ? chciałam zacząć tą dietke,ale potrzebuje pomocy i porady :) znajdzie sie ktoś taki ?

Gość roz_dzielna
Reaktywacja? Jak idzie Dziewczyny? Ja schudłam już 15 kg... nauczyłam się zdrowo gotować... i przestałam ciągle myśleć o tym, co zjem. Oczywiście pomożemy! Pozdrawiam cieplutko!!!!

Gość ladjfrhbc
jest tu kto?

Szkoda ze dziewczyny poznikały bo dzieliły sie super radami i przepisami! WRACAJCIE KOCHANE :)

wlasnie, wracajcie, bez wsparcia gorzej sie dietuje.. jest ktos chetny ?