Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LUPAKUPA

Najwiekszy stereotyp na tym forum to to ze prawiczki sa napewno brzydkie

Polecane posty

Gość IMO13845
Pink_Panther "Chodziło mi IMO bardziej o umniejszanie wartości kobiecych prac." Nikt tutaj nie umniejsza wartości kobiecej pracy, przecież praca na przykład w salonie kosmetycznym, jest niesamowicie wymagająca fizycznie i psychicznie. :P My po prostu stwierdzamy fakt, że mężczyźni dużo częściej wykonują niebezpieczne, taksujące fizycznie zawody.

Gość chyba palce cwiczycie
i ciezko pracujecie codziennie po iles godzin siedzac na forum odezwali sie ci co pracuja w kopalniach i przy mlotach

Wegetarianin - pradawne określenie wioskowej pierdoły co nie potrafiła polować, jeździć konno ani łowić ryb.

Gość po sasiedzku np
wlasny dom ludzie byduja z suporexu

IMO, Offerma napisał, że to w ogóle nie ma porównania. To miałam na myśli mój drogi. ;) A jak chodzi o stopień ciężkości pracy, to rzeczywiście sekretarka ma o wiele lżej niż budowlaniec, ale kobiece ciało trochę się różni od męskiego, dlatego takie porównania nie powinny mieć miejsca.

"wlasnie widac jak wy cwiczycie: caly dzien siedzac przed komputerem i wyklocajac sie o byle glowno" ja mam zapalenie ucha środkowego i nie mogę nigdzie wyjść, bo zimno i wieje :o🖐️

BSA, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego zestawienie mięsa z alkoholem w tym przypadku też nie powinno mieć miejsca. ;)

Gość chyba palce cwiczycie
a przez nastepny tydzien bedziesz miala grype ,za miesiac angine ,a za dwa zlamana noge :classic_cool:

Gość IMO13845
Pink_Panther "...ale kobiece ciało trochę się różni od męskiego, dlatego takie porównania nie powinny mieć miejsca." I może właśnie między innymi dlatego faceci żyją krócej? ;)

faceci żyją krócej bo palą pija i są nie dbają o siebie co do pracy, no chyba oczywiste, że drobna kobietka ważąca 50 kilo nie pójdize do kopalni bo zemdleje z wysiłku. Bynajmniej kobiety pracują ciezko fizycznie, np. na produkcji.

"a przez nastepny tydzien bedziesz miala grype ,za miesiac angine ,a za dwa zlamana noge" pamiętaj, ze złe życzenia wracają do nadawcy :classic_cool:

Gość IMO13845
Różowa Kocico - po co mam tłumaczyć skoro przyjdzie pani Lista Fiku Miku i apiać, niezachwianie zacznie powtarzać te same brednie, które przez ostatnie kilka ostatnich stron chciałem obalić. :D

"faceci żyją krócej bo palą pija i są nie dbają o siebie" Nie piję, nie palę a na wyjazdy do SPA mnie nie stać.

Akurat ja się też z fiku miku nie zgadzam. :P Niby kobity tez piją i palą. Niewiele więcej dbają o siebie. To chyba nie o to chodzi.

a ja jeszcze nie widziałem aby jakaś kobieta stawiała mury, czy robiła instalacje

"na wyjazdy do SPA mnie nie stać" zrób sobie kąpiel z olejkiem eterycznym, pacnij maseczkę na twarz i poproś dziewczynę, żeby ci masaż zrobiła. wyjdzie na jedno :P do SPA muszą jeździć stare panny, żeby kogoś poznać :D "Miałem wiele praktykantek pod sobą" ty paskudny ruchaczu! 😭 :D

Chyba znowu nie działa ten mój link, więc wkleję fragment: Zakaz zatrudniania kobiet przy pracach szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia ma charakter bezwzględny, co oznacza, że przy pracach wymienionych w wykazie nie można zatrudniać kobiet nawet za ich zgodą. Ponadto zakaz ten jest powszechny dotyczy on wszystkich pracodawców, bez względu na rodzaj prowadzonej działalności, ilość zatrudnionych pracowników, czy formę własności. Bez znaczenia jest też rodzaj umowy o pracę zawartej z pracownicą. Część prac wymieniona w wykazie nie może być w ogóle wykonywana przez kobiety, natomiast część nie może być wykonywana tylko w okresach, gdy zdrowie kobiety podlega szczególnej ochronie to znaczy w okresie ciąży i w okresie karmienia. Wśród rodzajów prac wzbronionych wszystkim kobietom w wykazie wymieniono następujące: * związane z wysiłkiem fizycznym i transportem ciężarów, * związane z wymuszoną pozycją ciała, * prace w hałasie i drganiach, * prace pod ziemią, poniżej poziomu gruntu, * prace na wysokości.

Pantera - ja właśnie czytam, że w 2010 mieli plany zniesienia zakazu pracy kobiet w kopalniach. ale wiem, czy znieśli. bo że w przetwórstwie górniczym pracują to wiem.

Reminka, Nie wiem, może i tam znieśli, ale kiedyś nauczyciel od wychowania do życia opowiadał u mnie w szkole czym grożą niektóre prace i że nałożyli specjalny zakaz. :P Może się pozmieniało.

BSA, nie wiem, nie znam się. :P Pewnie i tak nie jest to zbyt ciężka robota, jak to na kobity przystało.

, faceci też mają określony normy hałasu czy dziwgania ciężarów. To teoria, w praktyce nikt tego nieprzestrzega i zapierdala sie aż kości trzeszczą

offerma wklejnie tego linku dowodzi że jesteś inwalidą niewychodzącym z domu

Gość Zuzanna Ameliiiiiia
IMO - skarbie- skoro znowu sie pojawiles to napisz co jadles dzis na pbiad

Gość pani psycholog II rok UJ
Prawiczkiem człowiek się rodzi, a to czy nim zostanie zależy tylko jak jego życie się potoczy 1nie raz ma się po prostu przejebane od początku rodzi się ktoś w biednej albo bardzo zacofanej konserwatywnej rodzinie, z której wszyscy się śmieją, rodzine nie wmawiają dzieciaku że jest najlepszy, przez to on czuje się gorszy i tak go odbiera tez otoczenie 2 był bity w szkole od podstawówki, nawet gdy później jest inaczej ta opinia lamusa już się za nim ciągnie 3 Przeważnie to osoby zakompleksione, wrażliwe, które wcale nie są brzydsze czy gorsze po prostu wszystko za bardzo biorą do siebie, pozostaje uraz bo kiedyś jakaś coś u tam powiedziała i tak zostało 4 Od dzieciaka słabsze fizycznie, głownie przez zaniedbanie rodziców ich wygląd nie jest tyle brzydki co nie wyglądają na swoje lata w negatywnym znaczeniu 5 różnorakie choroby wrodzone lub nabyte 6 wypadki kalectwa 7 asesexualne osoby często tez nie zdaja sobie z tego sprawy Czy prawiczek jest mężczyzną świadczy fakt czy bedzie miał odwagę skończyć ze sobą, ale w sposób niehumanitarny Gdy słyszę o prawiczku który skończył ze sobą ale w sposób męski skok z dachu, podciecie wszystkich żył albo harakiri względnie podpalenie siebie, lub jak w stanach wziął do reki broń, wszedł do szkoły zabił swoich oprawców i ludzi którzy nim poniewierali to bije mu brawo bo jednak był mężczyzną tylko miał w życiu pecha z powodu pierwszych 5 punktów Gdy słyszę o prawiczku

Gość 637857353
a czemu według ciebie prawiczek powinien kończyć ze sobą?

Gość kandydatko na psychologa
wygadujesz głupoty, podobnie jak większość psychologów, a na dodatek masz problemy z gramatyką języka polskiego.