Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anusiadanusia

żywienie optymalne najszybiej leczy otyłosc?

Polecane posty

dzisiaj zjadlam 2 placki serowe z salcesonem a pozniej zjem watrobke z brokulem

na poczatku powinnas zapisywasz i liczyc ile czego zjadasz z woraz btw. białka roslinnego nie wliczamy. która ksiazke czytałas?

w razie watpliwosci pytaj-pomożemy:) mamy kontakt z panią która jest starszym dordcą żywieniowym (prowadzi wykłady w jednej z Arkadii)też odpowiada na nasze pytania

ja jestem, dzisiaj grzecznie, anusia masz rację , co do PRZECIWNIKÓW wszyscy krzyczą a nie wiedzą co dobre:) ostatnio oglądałam kasie bosadzką w tvn , i oczywiście wigilia będzie zdrowa jeśli nie dodamy masła, smalcu , i o oleju już nie wspomnę( my nie używamy) a Magdalenę wójcik jak oglądam aż mnie się gotuje w środku, masakra jakaś !! znowu mnie naruszyli nerwy....:)

:O tak właśnie myślę, że jednak daję się wykorzystywać świątecznie rodzince. Co roku obiecuję sobie, że to ostatni raz, a potem nadal lituję się i haruję jak wół, a inni mają gotowiznę. Nie żałuje oczywiście tego co robię, po prostu jest mi smutno, że ani razu nie spotkała mnie niespodzianka, abym to ja NIC nie musiała robić, przyjść na gotowe. Mam zespół cieśni nadgarstka, ból mnie paraliżuje, nie wiem jak sobie poradzę :( Jestem silna, więc się nie poddam. Ok, ponarzekałam, przepraszam. Ból nóg może być spowodowany niedoborem węglowodanów. Witaj :) Będę w czwartek 🖐️

możesz kupic paski KETO DIASTIX do mierzenia poziomu ciał ketonowych.ja tez mysle że masz niedobór wgli. pisz co jesz i licz.

możesz kupic paski KETO DIASTIX do mierzenia poziomu ciał ketonowych.ja tez mysle że masz niedobór wgli. pisz co jesz i licz.

Drogie Panie! Ogromnie się cieszę, że Koleżanka z cukrzycą jest wyleczona. Bardzo jestem ciekawa, jak wyglądały te dni głodówkowe. Czy to był jeden dzień w tygodniu? Czy to była pełna głodówka z piciem tylko płynów, czy półgłodówka taki mały post z jedzeniem tylko węglowodanów i piciem płynów? To ważne, bo takie odciążęnie organizmu, takie oczyszczenie z odpadów przemiany materii może przyspieszać ustąpienie choroby. Czy waga spadała samoczynnie, bez zmniejszania ilości tłuszczu w posiłkach? To się zdarza przy leczeniu cukrzycy i świadczy o dobrej kondycji organizmu. Przy żywieniu optymalnym nadwaga nie wraca. Mócie o tym Panie wszystkim dokoła! Niech ludzie odzyskują zdrowie. Białko ryb jest trochę mniej wartościowe od wieprzowiny, baraniny, wołowiny, ale 2 x w tygoniu warto jeść rybę ze względu na zawartość pełnowartościowego tłuszczu Omega 3.Najlepszy jest śledź dalekomorski i makrela, a ze słodkowodnych pstrąg. Jak się przyrządza potrawę z ryby, warto dodać w jakiejś postaci żółtko albo całe jajko. Na forum dr J Kwaśniewskiego panuje dziwnie agresywna atmosfera. Chciałam przypomnieć o tych warzywach i owocach bo przy zbyt małej ich ilości dochodzi do zakwaszenia organizmu, a to nic dobrego. Wyszło, że prawie nikt nie czytał tej książki DIETA OPTYMALNA NOWA , w której jest napisane , że nalezy jeść około 300 g warzyw i owoców + 100 g ziemniaków dziennie. Zakwaszenie przyspiesza starzenie się człowieka. Dobrze ,że tego nie napisałam. Kochane Panie, spróbujcie zacząć pisać ten artykulik. Opisać prostymi słowami jak przebiegało leczenie. Pozdrawiam Wanda

Basia wracajac do KATARZYNY BOSACKIEJ,skoro je tak chudo-tak zacheca w programach-to dlaczego jest osoba puszysta jesli unika masła i majonezu

Basia wracajac do KATARZYNY BOSACKIEJ,skoro je tak chudo-tak zacheca w programach-to dlaczego jest osoba puszysta jesli unika masła i majonezu

Schudłam po ponad 2 miesiącach żo 1,5kg. I stoję w miejscu jak zaklęta. Raz 0,3 dag w dół, raz w górę. Jakiś koszmar. Nie umiem odblokować organizmu. Jem przepisowo. Białko ok 40-50g, tłuszcze różnie od 80 do 120 g, węgle 30-40g. Ostatnio węgle zwiększyłam, bo czułam skurcze nóg. Surówka z kapusty kiszonej załatwiła problem. Jestem trochę podłamana brakiem spadku wagi. Ważenie stało się moją codzienną obsesją. Śni mi się w nocy, że staję na wadze i mam +1 kg. Ale marudzę.... I tak nie zrezygnuję z żo