Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anusiadanusia

żywienie optymalne najszybiej leczy otyłosc?

Polecane posty

Anusia,wpisalam to co zjadam w kalkulator i wyszlo sporo bialka,troche mniej wegli i baaaardzo malo tluszczu.No nic,od jutra bede na tym bardziej pracowac.

Gosiu,czyli jeszcze wegle uzupelnisz na wieczor?Mozesz mi napisac szczegolowo co i ile dzisiaj zjadlas?

ZJADŁAM 2 jajka z majonezem (100g jajka, 30g majonezu), kawa za śmietanką 30% (77g śmietany), na obiad zjadłam 100g chudego boczku usmażonego na smalcu i 109g kapusty kiszonej. Acha i do śniadania zjadłam pomidora 130g i kawałek wędzonej karkówki ( 63g)

Drogie Panie! Zapomniałam ostatnio napisać, że nie udało mi się wyświetlić załącznika z jadłospisem. Dzisiaj, też mi się nie udało.Czy Pani Gosia mogłaby ten jadlospis napisać w tekście, może się uda. Nie martwić się brakiem chudnięcia tylko cierpliwie żywić się poprawnie optymalnie i ewentualnie myśleć o zrobieniu badań testowych na nietolerancję pokarmową. Jednakowoż dobrze byłoby spojrzeć na jadlospis, żeby upewnić się, że żywienie jest poprawne. Pozdrawiam Wanda

Na kolację zjadłam trochę kapusty kiszonej i wypiłam kilka łyżek wody z kapusty. Strasznie mam ochotę dzisiaj na kwas. Myślę, że mogłabym całą cytrynę zjeść.

Przesłałam raz jeszcze jadłospis,ale jak sie nie otworzy to trzeba bedzie przepisac "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby ludzkie"HERODOT

Drogie Panie! Udało się wyświetlić jadlospisy. Pytanie: czy były zanotowane przy pomocy optymalnego kalkulatora? Optymalny kalkulator nie uwzględnia podziału węglowodanów na przyswajalne i nieprzyswajalne. Liczyć należy tylko węglowodany przyswajalne. Kalkulator nie rozpoznaje białka zwierzęcego i roślinnego. Liczymy tylko białko zwierzece. Pytanie drugie: Pani Gosiu ,czy Pani jada dwa posiłki dziennie, czy więcej? Lepiej jeść 3 posiłki dziennie, ponieważ przy 2 organizm nabiera skłonności do nadwagi. Mówił o tym dr J.Kwaśniewski 10 lat temu na wykładzie w Ciechocinku. Byłoby dobrze nie jeść frytek, bo zawierają groźną truciznę (akrylamid) obniżającą kondycję zdrowotną, co też może wpływać na możliwości zrzucania nadwagi. Ziemniaki duszone w maśle z odrobiną wody są równie smaczne jak frytki. Byłoby dobrze samej robić majonez z oliwki z oliwek z pierwszego tłoczenia, bowiem majonez fabryczny choć bardzo smaczny zawiera niezdrowe dodatki, polepszacz smaku, konserwanty, a najgorsze jest to, że jest wykonany z oleju, a wszelkie oleje są źródłem wolnych rodników i roślinnych steroli, które okazały się dla czlowieka niezdrowe. Proszę napisać czy posługiwala się Pani optymalnym kalkulatorem, bo od tego uzależniona jest dalsza analiza jadłospisów. Pozdrawiam Wanda

Witam, korzystam z kalkulatora optymalnego ze strony http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/kalkulator.html ale wpisuję do niego BTW z opakowań produktów, na których są one zaznaczone (np majonez, sery). Jeżeli nie ma oznaczeń (np mięso, wędliny), przyjmuję BTW z powyższego kalkulatora. Dotychczas wliczałam do bilansu także białko roślinne. Staram się jadać 3 posiłki dziennie

Dziękuję Aniu, przepraszam, że nie odpisałam na maila, ale dopiero teraz odebrałam pocztę. Pozdrawiam

Po wczorajszym idealnym BTW miałam o 0,5kg spadek wagi. Dzisiaj też jest idealnie. 1:2,2:0,4

Hej :) Mam sporo spraw na głowie i nieoczekiwanych problemów. Chyba sporo schudłam patrząc na ciuchy (nie ważyłam się), ale za to cukier ze stresu pooooooszedł w górę, że hej. :( Nic na to obecnie poradzić nie mogę, pewnych spraw nie da się załatwić odpowiednim żywieniem tylko, a szkoda. :O Odezwę sie przed Sylwestrem, oczywiście. Boję się nadchodzącego roku, czeka mnie wiele, wiele zmian. pa 🖐️

Mariolu, trzymamy kciuki. Wszystko się ułoży, na pewno będzie ok.

Drogie Panie! Przy tak małej nadwadze Pani Gosia nie powinna mieć powodu do zmartwienia. Warto mieć przekonanie, że zrzucanie nadwagi bez efektu jo-jo ma miejsce tylko przy żywieniu optymalnym. Kalkulator optymalny nie jest polecany przez Forum dr J. Kwaśniewskiego, ponieważ wprowadza w błąd. Przy odchudzaniu ważne jest dokładne liczenie węglowodanów, bowiem kazda nadwyżka dodaje nadwagi. Najlepiej korzystać z tabelek podręcznych zamieszczonych w poradniku: "Co każdy z nas powinien wiedzieć o żywieniu optymalnym". Skserować w powiększeniu i zawiesić w kuchni. Przy tak małej nadwadze nie warto robić badań na nietolerancję pokarmową. Czy mogłaby Pani, może już po Nowym Roku odręcznie zanotować choć jeden jadlospis i przedstawić do analizy ? Serdecznie Panie pozdrawiam i życzę miłej zabawy w noc sylwestrową i WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU! Wanda

Mariola trzymam też kciuki zeby zaistniałe problemy szybko sie rozwiązały ,najlepiej jak sie da. dziewczynki i chłopcy co z Wami?

cześć wam dziewczyny, wczoraj kafe też nie działalo , jestem od poniedziałku bardzo chora, poczytałam was i dzielne jesteście

Idziemy ze znajomymi na salę. A mój syn ma w domu pierwszego Sylwestra. Mam nadzieję, że chałupy nie rozniosą. Skusiłam się na bigos od teściowej i nie za dobrze się po nim czuję, chociaż był wyśmienity i chyba optymalny, bo wyglądał na tłuściutki. Ale jak policzyć BTW nie mam pojęcia. Życzę Wam kochani dużo zdrowia, szczęścia i radości w Nowym Roku. Aby wszystkie problemy się rozwiały i zniknęły w niebycie.