Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dyrektorke

Dawać jakieś zadanie - OBOJĘTNIE Z CZEGO - rozwalę je w....

Polecane posty

Gość ChemikOrganikPL
@Max Zander vel Klaun i @dyrektorke - Co do mojego zadania to polecenie było jasne - trzeba było użyć chloru i źródła promieniowania. Nie pytałem czy metoda jest opłacalna, ale czy da się otrzymać ten etan (to nie inżynieria chemiczna :-]) Z resztą mniejsza z tym. @Max Zander vel Klaun: Pytania 1, 2, 4 nie moja działka. Poza tym pytanie 1 jest bardzooo ogólnie sformułowane. Można gdybać i gdybać. / Ale co do np. 2 dokładnych parametrów reakcji możesz poszukać w bazie Elsevier odpowiednio formułując szukanie / Co do pyt. 4. jedyne co miałem do czynienia z EDTA to oznaczanie zawartości jonów wapnia Co do pytania 3. to podaj jakie grupy chcesz zabezpieczyć i przed czym - bardziej dokładnie to określ. Tak wogóle to co Ty studiujesz - Inżynierię Chemiczną?

rozwiąż równanie Kobieto, chyba nie wiesz o czym piszesz! U mnie implikacja w prawo dowodzi się w jednej linijce i dokładnie jest podstawienie 0,1,2. Nie rozumiesz nawet zapisu matematycznego! A zamiast pisać bzdury, wykaż swoją wiedzę i rozwiąż zadanie z geometrii. lookrecja nie ma pojęcia o tym zadaniu ;) tylko przypisuje sobie autorstwo żeby trochę porządzić na forum - także nie ma sensu się przejmować tym co pisze bo faktycznie myślę że niewiele z tego rozumie - post z 23:43 jest tego najlepszym dowodem ;) 🖐️

Zdesperowana Domowa Żona bozie.. dyrek.. ale wymiatasz! dziękować - w Towich ustach to brzmi przepięknie - niestety nie widzę już żadnych zadań :( szkooooda jak coś pominąłem to proszę o powtórzenie ;) oczywiście dziedzina zadania dowolna- proponuję coś z fizyki bo nie było - a mam ochotę rozerwać się w tę stronę :classic_cool: 🖐️

Gość Bardzo proszę - Fizyka ;D
Wyjaśnij dlaczego tylko materiały z prostą (a nie skośną) przerwą energetyczną mogą mieć zastosowanie w optoelektronice? Jak się nazywa proces (zjawisko) w tym przypadku wykorzystywany?

dyrektorke nie wszystkie więc rozwiązałaś :) Nie rozumiem tylko, czego sie polityki przyczepiłaś rosyjskiej? By ludzie mysleli, że odpowiedziałas na moje pytanie ? :D he he..

ja pierdziele. nie rozumiesz w ogóle, o co mi chodzi :D a zadania nie wymyśliłam ja, tylko przekazałam jego treść, żeby z ciekawości sprawdzić, jak szybko sobie poradzisz. tyle. serio nie chce mi się teraz pisać/rozmawiać o matematyce i wszelkich powiązanych kwestiach. Auf Wiedersehen!

Gość Mam pytanko - nie zadanko
Czemu ludzie, którzy najwidoczniej głupi nie są - matematyka, chemia, fizyka - udzielają się na tym forum, na którym nie brak przygłupów?

Bardzo proszę - Fizyka ;D Wyjaśnij dlaczego tylko materiały z prostą (a nie skośną) przerwą energetyczną mogą mieć zastosowanie w optoelektronice? Jak się nazywa proces (zjawisko) w tym przypadku wykorzystywany? dlatego, że dla typowych przewodników przerwa energetyczna prosta jest rzędu kilku elektronowoltów, natomiast skośna jest znacznie szersza co wyklucza lub raczej czyli nieefektywnym ich zastosowanie w urządzeniach optoelektronicznych.

Zdesperowana Domowa Żona dyrek --> no nie przesadzaj, bijesz na glowe wiedza wszystkich na forum i to tak 10-krotnie. inteligentny umysl jest sexy o nieee - Ty jesteś zdecydowanie najseksowniejsza - :classic_cool: 🖐️

A druga część - jakie zjawisko jest wykorzystywane? czy zadanie jest wystarczająco rozwojowe w zakresie fizyki?

Mam pytanko - nie zadanko Czemu ludzie, którzy najwidoczniej głupi nie są - matematyka, chemia, fizyka - udzielają się na tym forum, na którym nie brak przygłupów? bo niektórzy potrafią się maskować lepiej niż inni :classic_cool:

Bardzo proszę - Fizyka ;D A druga część - jakie zjawisko jest wykorzystywane? czy zadanie jest wystarczająco rozwojowe w zakresie fizyki? NIE, bo to nie jest zadanie a pytanie jakościowe. Wykorzystywana jest oczywiście absorpcja i rekombinacja fotonów ;)

Jakie dwie zasady muszę być zachowane podczas absorpcji międzypasmowej dla przerwy skośnej. Zapisz je matematycznie z uwzględnieniem cząstek i quasicząstek biorących udział w procesie ;)

12skizto Dyrek, określ się co do płci odpowiedz sobie sama ;) CZY KOBIETA MOŻE MIEĆ TAKĄ WIEDZĘ jak dyrektorke??? czy jest to możliwe? ;)

Zdesperowana Domowa Żona dyrek --> mi(jak kazdej obiecie) imponuja takie komplementy, wiec zamiast zaprzeczyc - podziekuje na takie i tym podobne odpowiadam zawsze z uśmiechem: Dziękuję wiem :classic_cool: 🖐️ ps. polecam na przyszłość ;) 🖐️

" ChemikOrganikPL @Max Zander vel Klaun i @dyrektorke - Co do mojego zadania to polecenie było jasne - trzeba było użyć chloru i źródła promieniowania. Nie pytałem czy metoda jest opłacalna, ale czy da się otrzymać ten etan (to nie inżynieria chemiczna :-]) Z resztą mniejsza z tym. @Max Zander vel Klaun: Pytania 1, 2, 4 nie moja działka. Poza tym pytanie 1 jest bardzooo ogólnie sformułowane. Można gdybać i gdybać. / Ale co do np. 2 dokładnych parametrów reakcji możesz poszukać w bazie Elsevier odpowiednio formułując szukanie / Co do pyt. 4. jedyne co miałem do czynienia z EDTA to oznaczanie zawartości jonów wapnia Co do pytania 3. to podaj jakie grupy chcesz zabezpieczyć i przed czym - bardziej dokładnie to określ. Tak wogóle to co Ty studiujesz - Inżynierię Chemiczną?" Aż takim małolatem nie jestem aby teraz studiować:D.Po prostu chcę się trochę doszkolić:classic_cool:.Rozważam założenie własnej fabryczki i może by sie to do czegoś przydało:classic_cool:. Co do zadanka nr. chodzi mi o związek tego typu CH2(SeH)CH(SeH)(COOH)2 i czym rożni sie otrzymywanie tego związku od podobnych zwiazków mających zamiast atomow selenu w czasteczce siarkę albo tellur(ewentualnie jak wiesz możesz dodać polon ale ze względu na zastosowanie nie planuję tego produkować i do tego mimo że te substancje są dosyć trujące to na pewno znacznie mniej niż związki polonu:classic_cool:. No i nie pisz o jakichś bazach tylko podaj konkretny odnośnik oczywiście do darmowych materiałów:P.No i jakby co-ostrzegam że wolalbym konkretne odpowiedzi bo jak to nie jest po polsku to wątpliwe abym zrozumiał:O.A chodiz mi o grupy szczególnie podatne na działanie litowców (pomijam oczywiste przypadki jak kwasy i alkohole)-chodzi o alkocholany,sole i ewentualnie estry itp. pochodzace od takich grup: RCOOH (może ortoestry by pomogły-ale nie wiem czy reagują z sodem:O) R2CO,RCHO(no i ich pochodne),NH2(a może NMe2) :O.Nie znalazłem nigdzie czy aminy w ogóle reagują z sodem ale podejrzewam że tak bo amoniak reaguje:O. A co do działki-przecież reakcje węglowodorów nienasyconych to właśnie jest chemia organiczna:P. A co do pochodnych edta-to chodziło mi o ogólne zasady dotyczące zmian tych różnych parametrów wraz zydłużaniem rożnych łańcuchów:classic_cool:.Dlatego chciałbym to zbadać bo te związki możliwe żeby były o wiele bardziej przydatne niż edta do pewnych celów:classic_cool:. Coś nie popisałeś się widza na razie nie widze konkretnych odpowiedzi:P.Nawet nie napisałełeś czy ten NF3 w ogóle zareaguje:P.Z grubsza podejrzewam co może powstać z elkenów:classic_cool:.Przypuszczalnie związek tego typu R1CH(F)CH(NF2)R oczywiście jak nie ulegnie różnym reakcjom:classic_cool:.

Gość ChemikOrganikPL
@12SKIZTO: dyrektorke to FACET! dyrektorke cyt. "jak coś pominąłem to proszę o powtórzenie" -> POMINĄŁEM -> POST 23:54 Tajemnica forum rozwiązana ;D

chemik --> ale jaka tajemnica, z tego co pamietam to dyrek zjawil sie na forum jako mezczyzna, a potem sami zrobiliscie z niego na sile kobiete, on sie tylko dostosowal. polewalam w szczytowej formie podrywu dyrka przez prawictwo kafe :)

to tak jak ja ;) :classic_cool: 🖐️ zresztą - to przednia zabawa - no co tam.... nikt już nic nie ma dla mnie dzisiaj - bo zaczynam ziewać 😴

Gość studencik....
wytłumacz mi liczby zespolone, miałem na uczelni pół roku temu, ale wszystko zapomniałem :o

Gość Anthony Diamond..
O kurcze. To On? A Ja już się tak napaliłem.❤️Gdy ujrzałem Jej🌻 zdjęcie me serce zaczęło bić szybciej...zacząłem tańczyć w obcisłych spodenkach:classic_cool: Balerina przez lustrem w rytm "Betcha by golly wow"-Prince'a by celebrować to zauroczenie a potem już tylko starać się o Jej względy a Dyrektorke to Dyrektor?:O 😭