Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dyrektorke

Dawać jakieś zadanie - OBOJĘTNIE Z CZEGO - rozwalę je w....

Polecane posty

Gość XCVBNOKHJKVBN
no jeszcze masz 2 minuty :D

Gość Abraaaaaaaa.Kadabraaaaaaaa
Ja się chyba nie doczekam :/

Abraaaaaaaa.Kadabraaaaaaaa Wykaż, prowadząc odpowiednie obliczenia, że masa efektywna jest większa w przypadku wąskich pasm energetycznych wzór na masę efektywną m = h kreślone^2 *(d^2E/dk2)^-1 wąskie pasma energetyczne mają większą - od szerokich szybkość zmian energii - pasmo wąskie => mała szybkość zmian energii ponieważ masa jest odwrotnie proporcjonalna do drugiej pochodnej => wąskie pasmo energetyczne => niska druga pochodna => większa masa efektywna 🖐️

rozwala mnie ta dyrektore widać ze nie lubisz ludzi, chcesz aby oni tez nie lubili ciebie...chcesz pokazac tu na cafe, ze jestes KIMS. inteligentniejszym,ładniejszym, bogatszym? szkoda, ze w tym wszystkim jestes taka przeciętna jak Twoi przyjaciele widzieli Twoje tematy tutaj? czy ty nie mozesz tego czasu poswiecic na jakas pasje? dziunia - mam jedną prośbę...wrzuć czasem trochę na luzz ;) :classic_cool: 🖐️ to będzie z pożytkiem dla wszystkich użytkowników i proponuję - co więcej - jedną zasadę - jeśli nie podobają CI się moje tematy to wypad 🖐️ nikt tutaj za Tobą płakał nie będzie 🖐️ jasno i przejrzyście???? ;) to mnie cieszy! 🖐️)))

Gość Abraaaaaaaa.Kadabraaaaaaaa
Dziękuję. Mi udowodniłaś, że jesteś inteligentna. Gratuluję! I serdecznie pozdrawiam :)

Gość Housestorm.
Max Zander vel Klaun gffggghhh@tlen.pl'; "Ja mam banalne zadanko z fizyki którego nikt tu nie rozwiazał .W którą stronę trzebaby pomykać rowierkiem aby przebyć marne 10 km a zużyć ponad 5000 kcal ?Setunia nie wiedziała i nie tylko ." W którą stronę?W stronę Słońca Max-w stronę Słońca-im wyżej tym ciepłej aż w końcu spalisz nie tylko nagromadzone kalorie.:classic_cool: Dyrektorke-odpowiedź "po okręgu"jest błyskotliwa ale chyba nie ujmuje istoty problemu.:classic_cool:

Gość XCVBNOKHJKVBN
a co z moim ????

udowodnij, ze trójmian kwadratowy ax kwadrat + bx + c należy do zbioru liczb całkowitych, jeśli x także jest całkowite, wtedy i tylko wtedy, gdy 2a , a+b i c takze sa calkowite Nie wiem jak trójmian może należeć do liczb całkowitych :O :O :O :O :O :O jak nie umiesz nawet przepisać zadania - to jak możesz chcieć żeby ktoś je rozwiązywał.... ale rozumiem że nie bardzo rozumiesz co przepisujesz - sqp się na poprawnym przepisaniu - wtedy otrzymasz dowód - oczywiście w OBIE STRONY tak jak sobie życzysz :) 🖐️

rozwala mnie ta dyrektore Quis leget haec? a dla mnie t jest SMUTNE ...przez takie osoby jak ona internet staje się ŚCIEKIEM. ściekiem do ktorego ludzie wrzucaja swoje frustracje ,kompleksy i problemy.... Przez to że chcę komuś POMÓC - to internet staje się ściekiem????? :D :D :D czy Ty aby nie jesteś pijana? :D

XCVBNOKHJKVBN przeslij mi na @ wszystkie kombinacje cyfr z totolotka zrobisz???? to podam namiary niepotrzebne mi Twoje namiary - także zachowaj je dla siebie 🖐️

Housestorm. Max Zander vel Klaun gffggghhh@tlen.pl'; "Ja mam banalne zadanko z fizyki którego nikt tu nie rozwiazał .W którą stronę trzebaby pomykać rowierkiem aby przebyć marne 10 km a zużyć ponad 5000 kcal ?Setunia nie wiedziała i nie tylko ." W którą stronę?W stronę Słońca Max-w stronę Słońca-im wyżej tym ciepłej aż w końcu spalisz nie tylko nagromadzone kalorie. Dyrektorke-odpowiedź "po okręgu"jest błyskotliwa ale chyba nie ujmuje istoty problemu. jeśli spalenie kalorii jest faktycznie celem zadania - a jest - jak wynika z treści wówczas ruch po odpowiednim okręgu jest w stanie spalić żądaną z góry liczbę kalorii :classic_cool: 🖐️

Gość Auroriss
Ja mam zadanie. A właściwie to pytanie. Chodzi o jednego ze znanych matematyków a mianowicie Carla Friedricha Gaussa.Znana jest anegdota, wedle której Gauss z miejsca rozwiązał zadanie, jakie nauczyciel podał w klasie, by zająć czymś uczniów na dłużej i mieć czas dla siebie. Należało dodać kilkadziesiąt wyrazów postępu arytmetycznego. Potem okazało się, że z wszystkich odpowiedzi uczniów tylko odpowiedź Gaussa była prawidłowa. Posłużył się do tego pewnym wzorem[wg jego pomysłu]. Jak wyglądał ten wzór?:classic_cool:

Gość rozwiąż równanie
to jest chyba za proste pytanie (chodzi o Gaussa).

Gość ChemikOrganikPL
Czy z metanu można uzyskać etan mając do dyspozycji chlor i źródło promieniowania elektromagnetycznego (z szerokim zakresem zmian częstotliwości)? Jeżeli tak, to podaj nazwę reakcji oraz wyjaśnij skąd się bierze etan.

Gość kurwosławe-84
bardzo biedna dobrze ,ze jest internet

Gość unc unc unc unc bejbe.
LittleMee Biedna zakompleksiona dziewczyna... (chyba, że facet) Co ma do tego zakompleksienie? Kurva mać daj dziewczynie sobie porozwiązywać zadania i nie dopisuj ideologi, może zaczniemy dopisywać ją do twoich zaczepek? Żałosna próba zwrócenia na siebie uwagi? Chęć zyskania poklasku u innych? Czy to kompleksy? 🖐️

[zgłoś do usunięcia] Auroriss Ja mam zadanie. A właściwie to pytanie. Chodzi o jednego ze znanych matematyków a mianowicie Carla Friedricha Gaussa.Znana jest anegdota, wedle której Gauss z miejsca rozwiązał zadanie, jakie nauczyciel podał w klasie, by zająć czymś uczniów na dłużej i mieć czas dla siebie. Należało dodać kilkadziesiąt wyrazów postępu arytmetycznego. Potem okazało się, że z wszystkich odpowiedzi uczniów tylko odpowiedź Gaussa była prawidłowa. Posłużył się do tego pewnym wzorem[wg jego pomysłu]. Jak wyglądał ten wzór? piszemy ten postęp w dwojaki - równoważny sposób 1+2 +3 +4 + ... + 100 = S 100+ 99 + .. + 3 + 2 + 1 = S dodając stronami mamy 100 par - każda jednakowa po 101 także 100* 101 = 2S czyli Suma takiego postępu - lub jakiegokolwiek innego podobnego rozwiązanego analogicznie wynosi S = 100*101 /2 = 50 * 101 = 5050 :) 🖐️

Gość Auroriss
Ok:classic_cool:thx

unc unc unc unc bejbe Nie widzisz, że wszyscy się z niej nabijają? O moje kompleksy się nie martw, to nie ja pokazuję w stopce swoje zdjęcie z Halloween :)

Gość Cziki.Łiki.Guziki
Dajcie jej spokój. Zazdrościcie jej, że wie więcej niż Wy? Zanim się wypowiesz spójrz na temat. On nie chce z Wami gadać tylko rozwiązywać zadania. Ponawiam prośbę - dajcie jej spokój!

Gość rozwiąż równanie
Nowe zadanie: "Okręgi o środkach P i Q przecinają się w punktach A i B; promienie PA i QA nie są prostopadłe. Okrąg opisany na trójkącie APQ przecina te dwa okręgi w punktach D i E (różnych od A) oraz przecina prostą AB w punkcie C (różnym od A). Dowieść, że okrąg opisany na trójkącie BDE ma środek w punkcie C." (Cytat z obecnego numeru Delty)

Gość unc unc unc unc bejbe.
Wszyscy to nie ja. Nie idę ślepo za tłumem. Boli cie to kurva nawet jeśli chce się dowartościować?

Gość ChemikOrganikPL
Czy z metanu można uzyskać etan mając do dyspozycji chlor i źródło promieniowania elektromagnetycznego (z szerokim zakresem zmian częstotliwości)? Jeżeli tak, to podaj nazwę reakcji oraz wyjaśnij skąd się bierze etan.

ChemikOrganikPL Czy z metanu można uzyskać etan mając do dyspozycji chlor i źródło promieniowania elektromagnetycznego (z szerokim zakresem zmian częstotliwości)? Jeżeli tak, to podaj nazwę reakcji oraz wyjaśnij skąd się bierze etan. tak. reakcja nosi nazwę reakcji Wurtza - czyli tzn. sprzężanie halogenków - wtym przypadku wykorzystujemy chlor metan pochłania promieniowanie ultrafioletowe - powstaje nienasycona węglowodór który zadajemy chlorem i nastęnie reakcja wurtza - otrzymujemy nowe wiązanie C-C pomiędzy węglem - o powiększonej liczbie atomów C w danej molekule biorąc pod uwagę cząsteczkę wyjściową 🖐️

Auroriss Ok thx pierwsza osoba - która mi podziękowała ;) Ciekawe zjawisko - aż w szoq jestem :D 🖐️ nie ma sprawy - wrzuć coś jeszcze jak masz ;) 🖐️

Cziki.Łiki.Guziki Dajcie jej spokój. Zazdrościcie jej, że wie więcej niż Wy? Zanim się wypowiesz spójrz na temat. On nie chce z Wami gadać tylko rozwiązywać zadania. Ponawiam prośbę - dajcie jej spokój! nie no - bez przesady .... :D chętnie też pogadam, ale niektórzy katują mnie strasznie ciężkimi zadaniami - one wymagają jednak przynajmniej chwili sqpienia i zastanowienia się :) 🖐️