Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dyrektorke

Dawać jakieś zadanie - OBOJĘTNIE Z CZEGO - rozwalę je w....

Polecane posty

Znajdź wszystkie funkcje f: R --> R spełniające dla wszystkich x,y należących do R równanie: f (y) f (x) + f (y) = 2 f (x - y)

Bardzo proszę - Fizyka ;D Jakie dwie zasady muszę być zachowane podczas absorpcji międzypasmowej dla przerwy skośnej. Zapisz je matematycznie z uwzględnieniem cząstek i quasicząstek biorących udział w procesie zasada zachowania pędu i ładunku suma pędu jest stała suma ładunku jest stała ;) zapis matematyczny suma pędów na początku = suma pędów na końcu suma ładunku na początku = suma pędów na końcu prawda jest taka, że nie tylko te ale i WSZYSTKIE inne zasady muszą być zachowane - właśnie dlatego są zasadami - nieprawdaż? ;)

Anthony Diamond.. O kurcze. To On? A Ja już się tak napaliłem. Gdy ujrzałem Jej zdjęcie me serce zaczęło bić szybciej...zacząłem tańczyć w obcisłych spodenkach Balerina przez lustrem w rytm "Betcha by golly wow"-Prince'a by celebrować to zauroczenie a potem już tylko starać się o Jej względy a Dyrektorke to Dyrektor? tu już było tyle teorii na ten temat - tyle wywódów potwierdzających i obalających temat - że nie chce mi się reagować na każdą inną kolejną - mam nadzieję że się nie obrazisz ;) :P :classic_cool: 🖐️ ps. podobają Ci się nogi? :)

studencik.... wytłumacz mi liczby zespolone, miałem na uczelni pół roku temu, ale wszystko zapomniałem proszę bardzo :) liczby zespolone to liczby postaci z=a+bi gdzie i^2=-1 to wszystko - całą reszta wynika z tej efinicji ;)

Gość Karol S.
Zdesperowana Żona Domowa "powinienes pobierac za to oplaty.." Nie znałem tego!:classic_cool:

Gość Anthony Diamond..
Czy mi się podobają?:)🌻 Wystarczy jeśli napisze,iż chciałbym mieć równie piękne:):classic_cool:

Gość Anthony Diamond.
Dyrektorke....its only for You🌻 "There's a spark of magic in your eyes Candyland appears each time you smile Never thought that fairy tales came true But they come true when I'm near you You're a genie in disguise Full of wonder and surprise And betcha by golly, wow You're the one that I've been waiting for forever And ever will my love for you keep growin' strong Keep growin' strong If I could I'd catch a falling star To shine on you so I'll know where you are Order rainbows in your favorite shade To show I love you, thinking of you Write your name across the sky Anything you ask I'll try, cause Betcha by golly, wow You're the one that I've been waiting for forever And ever will my love for you keep growin' strong Keep growin' strong Betcha by golly, wow You're the one that I've been waiting for forever And ever will my love for you keep growin' strong Keep growin' strong Betcha by golly, wow You're the one that I've been waiting for forever And ever will my love for you"🌻

Gość amehys
Wyjaśnij teorię strun :)

Gość rozwiąż równanie
Co do zadania Lookrecji: wychodzą dwie funkcje: równa tożsamościowo 0 i równa tożsamościowo 1.

Znajdź wszystkie funkcje f: R --> R spełniające dla wszystkich x,y należących do R równanie: f (y) f (x) + f (y) = 2 f (x - y) wstawiamy x=y=0 f(0)^2 +f(0) =2f(0) f(0)^2 -f(0) =0 f(0) (f(0) -1 ) = 0 = > f(0) = 0 wstawiamy y=0 x dowolne 0 + 0 = 2f(x-0) = > f(x) = 0 sprawdzamy że funkcja f(x) = 0 spełnia dane równanie funkcyjne 😴

Gość Karol S.
00:40 [zgłoś do usunięcia] amehys Wyjaśnij teorię strun heh. Też dobre. Też nie znałem tego. :classic_cool:

Anthony Diamond. Dyrektorke....its only for You "There's a spark of magic in your eyes Candyland appears each time you smile Never thought that fairy tales came true But they come true when I'm near you You're a genie in disguise Full of wonder and surprise And betcha by golly, wow You're the one that I've been waiting for forever And ever will my love for you keep growin' strong Keep growin' strong If I could I'd catch a falling star To shine on you so I'll know where you are Order rainbows in your favorite shade To show I love you, thinking of you Write your name across the sky Anything you ask I'll try, cause Betcha by golly, wow You're the one that I've been waiting for forever And ever will my love for you keep growin' strong Keep growin' strong Betcha by golly, wow You're the one that I've been waiting for forever And ever will my love for you keep growin' strong Keep growin' strong Betcha by golly, wow You're the one that I've been waiting for forever And ever will my love for you" Sam to napisałeś Antoś???? ;)

Gość rozwiąż równanie
Zapomniałeś o drugim rozwiązaniu równania f(0)=1.

Gość Przypuszczam że
Lookrecja tańczy teraz w różowych rajtuzkach z wielkim pluszowym Misiem i śpiewa "Będzie dobrze,będzie dobrze!":classic_cool:

amehys Wyjaśnij teorię strun proszę bardzo - kupujesz w muzycznym jeśli do akustyka to dobry pałer mają 12tki - a jeśli to elektryka to proponuję 10tki jako wystarczająco elastyczne - naciągasz na wiosło i dajesz czadu JESTEEM Z MIASTA ;) a moll e moll traklalallala

i w zadaniu chodziło o to by znaleźć WSZYSTKIE funkcje, skąd pewność, że to są wszystkie?

Gość Anthony Diamond.
Dyrektorke:) Pewnie że sam.Bez niczyjej pomocy!Tylko "kopiuj-wklej"-szast-prask i jest !:)🌻only 4 U❤️;)Prawda,że fajnie?:)

Gość rozwiąż równanie
Dochodzimy do tego miejsca co dyrektorke. Dostajemy dwa rozwiązania: f(0)=0 i f(0)=1, Następnie podstawiamy do wyjściowego równania y=0 i dostajemy: f (0) (f (x) +1) = 2 f (x ) (*) Jeżeli f(0)=0, to z (*) f(x)= 0 dla dowolnego x. Jeżeli f(0)=1, to z (*) f(x)+1= 2f(x) => f(x)=1 dla dowolnego x.

Anthony Diamond. Dyrektorke Pewnie że sam.Bez niczyjej pomocy!Tylko "kopiuj-wklej"-szast-prask i jest ! only 4 U Prawda,że fajnie? normalnie jestem pod wielkim wrażeniem - co chciałbyś w zamian? ;)

Gość Anthony Diamont.
To co każdy prawdziwy mężczyzna:) Buzi na Dobranoc:)

Gość amehys
wiedziałem, że nie dasz rady :)