Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dyrektorke

Dawać jakieś zadanie - OBOJĘTNIE Z CZEGO - rozwalę je w....

Polecane posty

Gość kwertytura
bo to pewnie ty te osobę stworzyłaś :-D

Gość Nowa..:-)
DYREKTORKE DOBRA JESTEŚ....GRATULOWAĆ WIEDZY..:-)

nie no - bez przesady .... chętnie też pogadam, ale niektórzy katują mnie strasznie ciężkimi zadaniami - one wymagają jednak przynajmniej chwili sqpienia i zastanowienia się raczej skutecznego szukania w necie :D:D:D zabawne to wszystko :D

LittleMee unc unc unc unc bejbe Nie widzisz, że wszyscy się z niej nabijają? O moje kompleksy się nie martw, to nie ja pokazuję w stopce swoje zdjęcie z Halloween tak szczerze to nie mam nic przeciwko nabijania się z mojej osoby ;) możesz to robić tak często jak tylko CI się to podoba . masz moje błogosławieństwo :) 🖐️

Gość rozwiąż równanie
rozwiązania nie ma w necie...

12skizto A co z moim? odpowiedź już dostałaś - rozwiązanie dostaniesz wtedy jak zastosujesz się do odpowiedzi :)

Gość unc unc unc unc bejbe.
A znasz jakieś nie nędzne?

Gość ChemikOrganikPL
Jako pierwsza podziękowała Ci Abra ;) Niestety na moje zadanie podałaś nieprawidłową odpowiedź. Żeby przeprowadzić reakcję Wurtza musisz dysponować metalem lekkim należącym do 1. grupy (np. sodem). A w przypadku mojego zadania jak było napisane dysponujesz chlorem i źródłem promieniowania elektromagnetycznego (o zmiennej częstotliwości). Próbujesz jeszcze raz? Nazwa reakcji (nazwa mechanizmu) + wyjaśnienie skąd etan :)

ChemikOrganikPL Jako pierwsza podziękowała Ci Abra Niestety na moje zadanie podałaś nieprawidłową odpowiedź. Żeby przeprowadzić reakcję Wurtza musisz dysponować metalem lekkim należącym do 1. grupy (np. sodem). A w przypadku mojego zadania jak było napisane dysponujesz chlorem i źródłem promieniowania elektromagnetycznego (o zmiennej częstotliwości). Próbujesz jeszcze raz? Nazwa reakcji (nazwa mechanizmu) + wyjaśnienie skąd etan wez poprawke na to ze internet to nie jest zrodlo wiedzy. starala sie jak mogla :P :D ale + za dobre checi :P

Gość jygugyugyu
Wnuczek pani Zenobii miał przyciąć 200 drzewek owocowych w określonym terminie. Ponieważ udało mu się każdego dnia przyciąć o 5 drzew więcej niż zaplanował , skończył pracę 2 dni przed terminem.Ile dni pracował? z góry dziękuje

Quis leget haec? nie no - bez przesady .... chętnie też pogadam, ale niektórzy katują mnie strasznie ciężkimi zadaniami - one wymagają jednak przynajmniej chwili sqpienia i zastanowienia się raczej skutecznego szukania w necie zabawne to wszystko jeśli jesteś taka mądra - to możesz znaleźć rozwiązanie w necie PRZEDE MNĄ ...ciekawe czy faktycznie tak wszystko da się znaleźć w internecie ? ;) :classic_cool: 🖐️ ps. zaszczekać to każdy może 😴

ChemikOrganikPL Jako pierwsza podziękowała Ci Abra Niestety na moje zadanie podałaś nieprawidłową odpowiedź. Żeby przeprowadzić reakcję Wurtza musisz dysponować metalem lekkim należącym do 1. grupy (np. sodem). A w przypadku mojego zadania jak było napisane dysponujesz chlorem i źródłem promieniowania elektromagnetycznego (o zmiennej częstotliwości). Próbujesz jeszcze raz? Nazwa reakcji (nazwa mechanizmu) + wyjaśnienie skąd etan sód jest najbardziej wszędobylskim pierwiastkiem w przyrodzie - występuje wszędzie :classic_cool: 🖐️ 😴

Gość rozwiąż równanie
Właśnie się nie da i w tym tkwi problem z podanym przeze mnie zadaniem.

Gość ChemikOrganikPL
@Quis leget haec? -> Przynajmniej podała jakieś rozwiązanie! @dyrektorke -> Mam czekać na rozwiązanie czy podać je?

Gość ghhghghghg
po co wy dajecie zadania jak macie je juz zrobione? i wyniki macie? zeby ją sprawdzić? :O bezsens.Chcecie zrobić z niej kozła ofiarnego na kafe? z nią to nie przejdzie to nie jest frajerka :P można jej nie lubić ale nie jest tym typem którym sie pomiata,to widac

Gość Auroriss
Dziękuję Dyrektorke,że zauważyłaś,iż Ci podziękowałem.:classic_cool:Jeśli tylko będę miał jakieś pytanie albo zadanie to dam znać. Pozdrawiam serdecznie

" chodze po stepie Max Zander vel Klaun - niestety zła odpowiedź, myśle, że nikt tutaj nie udzieli prawidłowej odpowiedzi " Więc udowodnij ze gdyby posiadali te bombowce to by przegrali:P. "dyrektorke Max Zander vel Klaun gffggghhh@tlen.pl'; Ja mam banalne zadanko z fizyki którego nikt tu nie rozwiazał .W którą stronę trzebaby pomykać rowierkiem aby przebyć marne 10 km a zużyć ponad 5000 kcal ?Setunia nie wiedziała i nie tylko . najlepiej po okręgu - i zrobić tylko okrążeń aż zużyjemy żądaną ilość kcal " Zdecydowanie o to nie chodziło:P.Pytałem się o kierunek a nie szczegółową trasę:P.Wstydź się:P. " dyrektorke Housestorm. Max Zander vel Klaun gffggghhh@tlen.pl'; "Ja mam banalne zadanko z fizyki którego nikt tu nie rozwiazał .W którą stronę trzebaby pomykać rowierkiem aby przebyć marne 10 km a zużyć ponad 5000 kcal ?Setunia nie wiedziała i nie tylko ." W którą stronę?W stronę Słońca Max-w stronę Słońca-im wyżej tym ciepłej aż w końcu spalisz nie tylko nagromadzone kalorie. Dyrektorke-odpowiedź "po okręgu"jest błyskotliwa ale chyba nie ujmuje istoty problemu. jeśli spalenie kalorii jest faktycznie celem zadania - a jest - jak wynika z treści wówczas ruch po odpowiednim okręgu jest w stanie spalić żądaną z góry liczbę kalorii " W stronę Słońca nie zawsze jest prawidłową odpowiedzią:P. "dyrektorke ChemikOrganikPL Czy z metanu można uzyskać etan mając do dyspozycji chlor i źródło promieniowania elektromagnetycznego (z szerokim zakresem zmian częstotliwości)? Jeżeli tak, to podaj nazwę reakcji oraz wyjaśnij skąd się bierze etan. tak. reakcja nosi nazwę reakcji Wurtza - czyli tzn. sprzężanie halogenków - wtym przypadku wykorzystujemy chlor" Tyle ze do reakcji wurtza jest jeszcze coś potrzebne:P. ChemikOrganikPL to chyba sam odkryłeś tą metodę bo ja nie znam takiej:P.A ciekawe czy słyszałeś o podazotynach:D?

Udowodnij, że trójmian ax^2+bx+c przyjmuje wartosc całkowitą dla każdej liczby całkowitej x, wtedy i tylko wtedy, gdy liczby 2a, a+b i c są całkowite. Dokładnie to samo, ale w innej formie. Może teraz zrozumiesz :D

Chciaż spróbuję rozwiązać:P. zadanko:P.Ocdzywiście nie gwarantruję dobrej wydajności:P.Reakcja chloru z metanem może wywołac powstanie rodników ch3 które sie połączą i powstanie etan:P.Nie znam innego sposobu:O.

Gość ChemikOrganikPL
@dyrektorke: Jednak chyba za trudne... Więc już przedstawiam rozwiązanie: Chodziło o reakcję biegnącą mechanizmem rodnikowym. Kwanty promieniowania elektromagnetycznego (mamy przecież źródło prom.) powodują rozbicie cząsteczek chloru na rodniki. Powstałe rodniki chloru powodują przejście metanu w rodnik metylowy i powstanie cząsteczki chlorowodoru. Połączenie dwóch rodników metylowych daje etan! Tak czy siak gratuluje umiejętności - szczególnie matematycznych. Również umiejętności dyskusji z ludźmi o nie za wysokim poziomie inteligencji. Jestem pod wrażeniem :) Pozdrawiam i życzę dobrej nocki :)

jygugyugyu Wnuczek pani Zenobii miał przyciąć 200 drzewek owocowych w określonym terminie. Ponieważ udało mu się każdego dnia przyciąć o 5 drzew więcej niż zaplanował , skończył pracę 2 dni przed terminem.Ile dni pracował? t - ilośc dni jakie pracował x - ilość cięty drzewek z treści wynika układ tx=200 (x+5) (t-2)=200 tx=200 tx-2x +5t-10=200 tx=200 200-2x +5t-10=200 tx =200 t=(2x+10)/5 i podsatwiamy do pierwszego dalej delta itp. rozwiązanie daje t=10 x = 20 zatem pracował 8 dni 🖐️

ghhghghghg po co wy dajecie zadania jak macie je juz zrobione? i wyniki macie? zeby ją sprawdzić? bezsens.Chcecie zrobić z niej kozła ofiarnego na kafe? z nią to nie przejdzie to nie jest frajerka można jej nie lubić ale nie jest tym typem którym sie pomiata,to widac zamiast mnie wyzywać lepiej mi pomóż z tą chemią .... :P bo chemik jakieś ścierwo wymyślił i nic mi do głowy nie przychodzi :P :P :P ale się jeszcze nie poddaję:D 🖐️

Gość ghhghghghg
ja cie wyzywam? napisalam NIE jest frajerką a nie jest :P może za szybko przeczytałaś :D co do zadania to nie chce mi sie i nie umiem ;/

Gość Matmaaaa
Udowodnij ze 2+2 to nie 4

Gość ChemikOrganikPL
@Max Zander vel Klaun: "Reakcja chloru z metanem powoduje powstanie rodników ch3" Buahahahahahahahhahaha ;D Dwa związki i z nich powstają rodniki. Błyskotlwe... Jakaś nowa chemia ;D O podazotynach słyszałem. Zanim zaczniesz się wypowiadać radzę zapoznać się z nową nomenklaturą - teraz mówi się azotan(I). @dyrektorke: odpowiedź już została podana, więc nie ma co szukać :P

" 22:43 [zgłoś do usunięcia] ChemikOrganikPL @dyrektorke: Jednak chyba za trudne... Więc już przedstawiam rozwiązanie: Chodziło o reakcję biegnącą mechanizmem rodnikowym. Kwanty promieniowania elektromagnetycznego (mamy przecież źródło prom.) powodują rozbicie cząsteczek chloru na rodniki. Powstałe rodniki chloru powodują przejście metanu w rodnik metylowy i powstanie cząsteczki chlorowodoru. Połączenie dwóch rodników metylowych daje etan! Tak czy siak gratuluje umiejętności - szczególnie matematycznych. Również umiejętności dyskusji z ludźmi o nie za wysokim poziomie inteligencji. Jestem pod wrażeniem Pozdrawiam i życzę dobrej nocki " No to z grubsza się udało tylko nie opisałem tego rozpadu cząsteczki chloru:classic_cool:.Ale chyba to nie jest proces zbyt wydajny:P. Lepiej napisz jak uzyskać(COK)6 w sposób bezpieczny i tą substancje wykorzystać do produkcji C6(OH)6 :classic_cool:.

Gość sjkfgbjkldshvcbsld
>>Dyrektore dla ciebie :) Treść zadania: Poszukiwacze skarbów podczas nurkowania, odnaleźli w kamiennym dnie jeziora o głębokości 15,5 m hermetycznie zamkniętą stalową skrzynię w kształcie prostopadłościanu o wymiarach 1 m x 1 m x 0,5 m. Postanowili unieść ją ku powierzchni wody. Wykorzystali w tym celu ponton o masie 50 kg, który przymocowali linami do skrzyni, a następnie przy dnie jeziora napompowali do używając butli z sprężonym powietrzem. a) Oblicz wartość siły parcia na wieko skrzyni spoczywającej na dnie jeziora i wyjaśnij, czy tylko obawa przed zawilgoceniem zawartości była przyczyną, dla której poszukiwacze nie próbowali do wówczas uchylać? b) Oblicz masę skrzyni wraz z zawartością wiedząc, że zaczęła się ona unosić ku powierzchni wody, gdy objętość pontonu napełnionego powietrzem wzrosła do 1 m3. c) Oblicz wartość siły oporu wody działającej na ponton wraz z unoszoną skrzynią wiedząc, że ponton wraz ze skrzynią unosił się ruchem jednostajnym po napompowaniu go do objętości 1,01 m3. Załóż, że gęstość wody w jeziorze jest równa 1000 kg/m3, ciśnienie atmosferyczne wynosi 105 Pa, a przyspieszenie ziemskie ma wartość 10 m/s2.