Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuchaww

17 tydzień ciąży - kto chce dołączyć:)

Polecane posty

Witajcie Weszłam z ciekawości na Wasze forum zobaczyć na jakim etapie jesteście. Jestem mamą za chwilę 6 - miesięcznej dziewczynki. W co możecie zaopatrzyć się dla maluszka to na pewno; - Witamina K I D; - Parę pieluch tetrowych; - Linomag lub Alantan, są dobre bo nie wysuszają skóry; - Sudocrem ponoć wysusza ale jest dobry na odparzenia; szczególnie że nie wiadomo jak maluszek zareaguje na pieluszki; - HIPP płyn do kąpieli i oliwka - fajnie pachną i ą delikatne; - Oliatum jeśli byłyby problemy ze skórą; Poza tym nie polecam Malantanu na brodawki choćby dlatego że trzeba zawsze myc piersi przed podaniem dla malucha, teraz na tym etapie aby stosować - tak śmiało, ale potem - to już Wasza decyzja. Dużo ubranek zawsze się przyda choćby wtedy kiedy dziecku się uleje albo coś przecieknie. POZDRAWIAM

Jak samopoczucie? Zrobiłam dzis nowa liste jeszcze brakujacych mi rzeczy i wydawało mi sie ze juz prawie wszystko mam ale jednak troche jeszcze zostało tego. u mnie pada śnieg i zimno jest. Ciekawa jestem kiedy przyjda te kosmetyki Nivea co zamawiałam.

A ja się uczę, nienawidzę tego robić ale muszę:/. Nie mogę się doczekać kiedy skończy mi się sesja i zajmę się przygotowaniem, praniem tego wszystkiego, układaniem, zamówimy w końcu łóżeczko, nosidełko, chciałabym to wszystko już przygotować, ale wiem że jak się oderwę od nauki to będzie koniec. U nas coś leci z nieba, ale o prawdziwej zimie nie ma co marzyć, z resztą w mieście i tak jej nie widać, chyba że po zakorkowanych ulicach lub w parku. Zobaczcie jaka rewelacyjna wyprawka dla chłopczyka,: http://allegro.pl/0-3-6-sliczna-wyprawka-disney-dla-chlopca-i2053834641.html

Gość jusssttt
Witam wszystkie mamusie! Chcialabym zaproponowac Panstwu sprzedaz ubranek przez internet. Mam taka zaprzyjazniona hurtownie gdzie moge sama wybierac towar, pod warunkiem ze kupuje 30kg Probowalam sprzedawac na allegro, ale tak jest juz tego mase i ciezko sie wbic nowej osobie. Jesli bylby ktos chetny bardzo prosze o kontakt ze mna przez maila modemaluszki@gmail.com< /a> Moge kupic na zamowienie np kurtki, sweterki, body, spodenki, cokolwiek w wybranym rozmiarze, dla chlopcow i dziewczynek!! Ceny mam naprawde atraktycje!! Sprzedaje na sztuki lub w zestawach jak kto woli. Jezeli dostane od kogos zamowienie, na np spodenki, pizamki, spioszki w rozmiarze np 86 dla chlopca jade do hurtowni i staram sie wybrac cos ladnego, nastepnie robie zdjecia ubrankom, podaje ceny i wysylam je na maila. Jezeli ubranka sie spodobaja, wystawiam specjalna aukcje z wybranymi rzeczami dla tej osoby. Mam juz 2 klientki i sa neprawde zadowolone!! Na allegro jest bardzo ciezko sie wbic bo tak jest bardzo duza konkurencja i niestety oplaty tez dosc wysokie. Ja proponuje Panstwu tansze ubranka, bo sama w ten sposob bym zaoszczędziła na wystawianiu drogich aukcji. A ubranka sa naprawde sliczne, jesli jest ktos zainteresowany pokaze przykladowe aukcje ktore wystawilam. Jesli macie pytania to chetnie odpowiem!!

u mnie tez sypie ale zimno nie jest. ja od dzis na zwolnieniu. ale i tak byłam w pracy 3 godz. jutro mam 1 lekcje w szkole rodzenia zobaczymy jak to bedzie. teraz czekam na księdza bo ma być po kolędzie.

dziewczyny miałyscie już robione wyniki GBS? jest to posiew na paciorkowca. ja mam na początku lutego zrobic to badanie

Ja mam na kolejnej wizycie czyli koniec stycznia. W tesco jest promocja od 19 stycznia na proszek Lovela 5 kg z 54,99 na 39,99 i pieluszki gaga mini 80 szt za 26,99.

O to musze podjechac po ten proszek. Ja wczoraj poszlam spac po 1 w nocy, a zasnęłam o 5, masakra, nie wiem czemu, ale tak czasami mam, nie mogłam znalezc pozycji, sniły mi się jakieś pierdoły, zasnęłam nad ranem i wstałam o 8,30, teraz oczy mi sie same zamykają. Klara jak tam na zwolnieniu? Nie nudzisz się? Mufinka Twój 19 przyjeżdża chyba??

ja dziś tak na prawdę na zwolnieniu. Rano byłam jeszcze w miescie bo mąż chce żeby mu grochówkę ugotować i chodziłam po składniki. A teraz cały czas siedzę w łóżeczku, trochę na kompie trochę czytam gazetki. Fajnie jest tylko nie wiem jak tak będzie na dłuższą metę. Zaczynam częściej myśleć o porodzie i mnie to przeraża. Dziś mamy pierwsze zajęcia o 17 w szkole rodzenia. Mam nadzieję że mnie nie wystraszą. Ja muszę pić wiecej wody położna mi kazała bo będę mieć problem z nerkami. Bo w tej chwili moje nerki pompują za mało wody i mam podwyższone leukocyty i liczne bakterie. Ja już mam dość tego latania do łazienki, w nocy to wstaję dosłownie co godz siku.

Klara napisz jak wrócisz ze szkoły, ja też muszę więcej pić tak jak Ty, mam to samo, ja w dodatku mam za mało wód płodowych i też mam dość biegania do łazienki, ale jak piję rano więcej to wieczorem i w nocy nie jest najgorzej, ale tak 6-8 razy i tak muszę wstawać. Pomęczymy się jeszcze przez 1,5 m-ca;). Ja mam mężowi ogórkową zrobić i sałatkę grecką, ale zbieram się do tego.....;)

oo na sałatkę grecką też mam ochotę, może po powrocie ze szkoły rodzenia zrobię na szybko. mamuska Ty masz z nas termin najwcześniej. ale która z nas pierwsza urodzi to nie wiadomo :) Ja już zaraz zmykam na zajęcia czekam tylko na męża który jest na korepetycjach

Jak okaże się, że będę miała cesarkę i nie urodzę do 1 marca, to zbieram się i jadę na szpital i powiem że nie wyjdę jak mi nie zrobią;), a jak będzie w rzeczywistości- zobaczymy. Muszę iść do tego kardiologa z tym sercem jeszcze, bo coś ostatnio mnie bardziej męczy, mam problemy z oddychaniem, a mała taka spokojna ostatnio, tylko głowa pod pirsiamy się wypycha.

Mamuska M juz jutro pzryjedza. Juz z niecierpliwoscia czekam :) Ja z chodzeniem do łazienki jmam spokoj tzn 1 raz albo wcale nie chodze ale moze ze mało pije.

ja juz w końcu po zajęciach. trwały 3 godz. najpierw godzinę zwiedzaliśmy salę porodowa i oddział. położna nam wszystko opisała nawet pokazała piżamki do porodu ha ha. chyba teraz w koszmarach będzie mi sie snic te łózko do porodu. potem mieliśmy godz. wykładu na temat skurczy przepowiadających poród i objawów porodu. a na koniec godzina ćwiczeń. ciężko jest oddychać przepona muszę sie tego nauczyć. ćwiczyliśmy rozciąganie ramion, nóg, kręgosłupa, mięśni ud itp. ćwiczenia mnie wykończyły. mamy teraz z mężem codziennie w domu ćwiczyć :)

ja zamiast spac na zwolenieniu to wstaje po 7. no jakas masakra. ale dzis nie mogłam spac bo cały czas myslałam o porodówce i porodzie.

KLara 3 godziny to bardzo długo, zawsze tyle będą trwały te spotkania? Też by mi się pewnie śniła porodówka, ja wstaję ok. 10 ale dlatego, że idę spać po 1, szczególnie teraz jak muszę się uczyć, jakoś łatwiej mi w nocy niż w dzień. Mufinka pewnie teraz nie będzie nas odwiedzać jak jej M wrócił;), musi się nim nawierzyć;)

no po takiej rozłące to na pewno nie będą mogli się sobą nacieszyć. raczej lekcje trwają po 2 godz. wczoraj wyjątkowo dłużej bo zwiedzaliśmy porodówkę i oddział Ale te ćwiczenia są bardzo fajne i pomocne co nas uczy położna przynajmniej dla tych którzy zamierzają rodzić naturalnie. Ale Wy chyba decydujecie się na cesarkę

od rana snieg pada. Postaram sie jak najczesciej do Was zagladać :) Ide ciasto upiec dla M

ale cisza. mufinka pewnie nie może się mężem nacieszyć, mamuska pewnie w książkach a ja sie lenie w domu. Dziwnie tak bez pracy. Ostatnio bardzo źle śpię, boli mnie bardzo krzyż, więc pół nocy się kręcę albo chodzę. Mały ostatnio bardzo mało aktywny. Mam nadzieję że nic mu nie jest. Byłam dziś na zakupach i kupiłam sobie 2 bardzo fajne biustonosze to karmienia. Jeden biały drugi czarny. Po 46 zł. Ale super wygodne. o właśnie taki http://www.mitex.pl/produkt/mame

Jak tam dziewczynki? czuje sie wmiare dobrze. M jakie śliczne ubranka dla maluszka przywiózł :)

Ja niestety się uczę:(, przynajmniej staram, źle się ostatnio czuję, mała coraz bardziej uciska i coraz trudniej mi oddychać, w przyszłym tygodniu ide do lekarza bo to już nie jest normalne, brzuch coraz większy i jeszcze te studia, ale już coraz bliżej niż dalej

ja tez czuje sie dobrze, poza tymi wieczornymi bólami krzyża. mamuska podziwiam Cię uczyć się w 8 m-c ciąży. Ja bez ciąży nie mogłam się skupić na nauce a co mówić już z wielkim obolałym brzuchem. Ja teraz wizytę u lekarza mam 31 stycznia

To czekamy Klara na Twoje relacje, ja do gina idę 2 lutego. Sama się podziwiam, ale muszę to skończyć jak najszybciej, dzisiaj spałam 1,5 h, ale zaliczyłam, czuję tak okropnie, zaraz idę spać ale znowu nauka bo jutro kolejny egzamin, nie sądziłam że tak mi ciężko będzie w 8 m-cu ciąży. Po szkole czekałam na M żeby mnie odebrał i wstąpliłam do zary, kupiłam małej taką bluzeczkę ale na 9-12 m-cy za 9 zł i golf 12-18 m-cy za tą samą cenę, dla chłopczyka była super kurteczka za 40 zł, i takie koszulki z długim rekawem za 9 z 30 lub 35, a z nowej kolekcji masakra jakaś:), tego się nie da opisać jak można takie małe rzeczy wyrpodukować, jak dla nas:), płaszcze, balerinki, spodnie, ja mam takie cigaretki bufiaste w okolicahc bidek z paskiem i dla małej tez takie są, prawie identyczne:), zakochałam się w tych rzeczach. Tobie Klara mały się uspokoił a u mnie wypina się chyba za wszystkie czasu i to pod samymi piersiami, ani leżeć ani siedzieć:/

dobrze ze u mnie w mieścinie nie ma takich sklepów firmowych bo bym pewnie majątek na ciuszki wydała. najbliżej mam do lublina 60 km. a tak to u mnie sa 3 sklepy dziecięce i w każdym to samo badziewie. nie ma konkurencji wiec ceny tez z kosmosu, najzwyklejszy pajac 39 zł

ja ostatnio nie radze sobie z bólami krzyża, kupiłam sobie termofor i próbuje ogrzewać zeby zmniejszyć ból ale nie pomaga, nie da sie leżeć w ogóle na boku.