Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka z dooopy

Moja kolacja to kanapki z cebulą i czarna herbata!

Polecane posty

Gość a ja bym zjadła chociaż
O fajny pomysł, koperek mam właśnie zamrożony ;) spróbuję to zrobić bez kostki ale z innymi przyprawami (mam dużo więc zrobię jakąś mieszankę z tego). Dziękuję za pomysł 🌼

Gość studentka z dooopy
Proszę Cię nie zdradzaj takich szczegółów, bo aż się zarumieniłam ;) Ja też lubię własnoręcznie przygotowane jedzenie. Zadnych fast foodów. Ble.

a fasolkę szparagową też uwielbiam z masłem i bułką! Mniam! do tego jajko sadzone :)

Gość studentka z dooopy
Mogłabym zajadać się równiez sałatką z piersi kurczaka, pora, papryki, ryżu i kukurydzy. Proste składniki, ale ta sałatka doprowadza mnie do szaleństwa :D

No tak, to prywatna firma ale ta kaszanka w tym sklepie robi furorę :) Lepsza niż schabowe :D

Gość mieszkasz na Pragie?
Swojska kobita jesteś :)

Gość marnotkqa
hej hej, to ja sie dolacze, mi sie snia gorrace kanapki ;) suchy chleb posmarowany ketchupem z jakims serem, niekoniecznie swiezeym i poledwica ktora juz troche postala w lodowce ;) zarzucamy na patelnie na kropli oleju i smazymy pod przykryciem dopoki ser sie nie rozpusci i chleb zarumieni :P

Gość studentka z dooopy
Jestem ciekawa co miałbyś do zaoferowania w tym temacie. Mów, nasyć mnie znów tą kulinarną rozkoszą ;)

Dobrej klasy kaszanka istotnie przebija wiele mięs... cebulka, smalec, świeżo mielony pieprz i oczywiście trochę czosnku. Do tego świeże pieczywo. Z innych prostych dań to kromki chleba obtoczone w roztrzepanym, doprawionym jajku... po podsmażeniu na rumiano - masakra.

Gość studentka z dooopy
Taaak, intrygujące. Z groszkiem nie jadłam, ale z ananasem tak ;)

Gość marnotkqa
kaszanke tez uwielbiam, lubie tez paste z makreli- moja mama robila i galaretki z miesem z indyka i warzywami polane ocetem, slodzie z octem, tatar och rozmarzylam sie

no takie grzanki z chleba moczonego w jajku są pycha ;) Albo z takich prostych i tanich dobre są też kotlety z mortadeli panierowane ;)

Gość marnotkqa
no chleb smazony w jajku to klasyk :) ja zawsze mocno przyprawialam i musz esie przyznac ze dodawalam czesto vegety ;) jak bylo na prawde cienko to ronilam sobie 'goracy kubek' z cwiartki kostki rosolowej

Gość marnotkqa
kotlety z mortadeli to interesujace, kiedys chyba to jadlam :)

Gość studentka z dooopy
Moja mama czasami robi pyzy z mięsem, do tego ugotowana fasolka szparagowa mniaaaaam :)

Gość bleeeeeeeeeeeeeeee ohyda
jak można zeżreć surowa cebule na kromce chleba :O:O jak bym juz nie miała wyjścia, t podsmażyłabym ją na patelni i tak zjadła

Gość marnotkqa
a ziemniaki? placki ziemniaczane, babka.. mniam!

Gość studentka z dooopy
Widocznie można :D no nie jest to zbyt ekstrawaganckie danie, ale czasem jest ochota na właśnie coś takiego. Mnie akurat dziś dopadła.

studentka: Kurczak to np. ćwiartki podzielone na pół na takie foremne kształty, marynowany w mleku i ziołach przez 12h, następnie solidnie zapanierowany i smażony delikatnie aż do stanu miękkości, którą ciężko nazwać... jako dodatek ryż curry lub klasyczne ziemniaczki polane tłuszczykiem z patelni od tego kurczaka...

No placki ziemniaczane uwielbiam wręcz ;) często jak zostaną mi ziemniaki z obiadu to następnego dnia odsmażam je na oliwie i jem ze śmietaną lub maślanką :) Pycha! a na bogato smażę je z cebulką i boczkiem. Albo też kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym są super.

Gość studentka z dooopy
babeczki- wariuję przez Ciebie. Kolacja z Tobą to byłoby nieziemskie przeżycie :D

marnotkqa--- do smażonego chleba dodaje vegete i majeranek :D spróbuj :D babeczki-- tylko mi nie mow ze juz topisz i jutro bedziesz zajadal :P !!! do tego pajda chleba i ogorek kiszony albo wersja mojego taty--chleb, smalec i musztarda... oszaleje za chwile :O:D