Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roza znad fiordów

Chcialabym mieć dziecko ale w tym kraju to niemożliwe

Polecane posty

czytałam ze przeciętny koszt utrzymania dziecka w pierwszych latach życia to 600 zł, któś pod tematem wypowiedział się ze wydaje 400 zł ale gotuje sam zupki, nie kupuje nić gotowego w słoikach itp. 400 to ja wydaję na jedzenie dla psa. :)

Gość eeeeeeeeeeeee..........
Masz rację każdy pracujący daje na opieke socjalną............ A co robi rząd by rodziły sie dzieci????????? Pracuj aż zdechniesz, przedszkoli nie ma. Koszty leczenia dziecka to praktycznie koszmar- jak już to trzeba płacić bo inaczej pożal Cie boże Przykłady można mnożyć...... Tat tak można mieć dwie ręce zap......... od rana do wieczora i tak będzie Cię stać na chleb ze smalcem.......... Koszty utrzymania są ogromne........ Niestety nie wszyscy mogą zarabiać milony.......... ktoś pracować w sklepie też musi...........

2 lata ma :) a nawet jeśli go poślę do przedszkola to nie w Poznaniu tylko tu gdzie teraz mieszkam :)

Ja jestem uczciwa i zarabiam nieźle, tak samo mój facet. Napracować się trzeba, ale nie narzekam, bo stać mnie na spłatę kredytu za mieszkanie, na jedzenie, na wszystkie opłaty. Zostaje z tego tyle co kot napłakał, ale nie płaczę, że nigdy nie będę mogła mieć dziecka, bez przesady. I nie płaczę, że w Polsce nie mamy zasiłków jak w Anglii, gdzie głupie baby rodzą dzieci tylko po to żeby nie pracować. Tak strasznie chcecie tej pomocy od Państwa, ale jak już ktoś tu napisał to nie premier czy prezydent daje tylko wszyscy pracujący w tym kraju. Grecja miała rozbuchany socjal na wszystko co popadnie a teraz jest płacz i zgrzytanie zębów.

Gość biedna.... studentka
dla mnie 300 na miesiac to jest bardzo duzo :( wlasnie tylko m-cznie wydaje na dojazdy i bardzo drobne przyjemnosci...teraz biore sie za oszczedzanie bo i tak mam wyrzuty nieraz ze kupie np. bilet jednorazwy:/ przeciez 1,5 km mozna spokojnie przejsc przez miasto.

Gość biedna.... studentka
jezdzę w jedną stronę 40 km wiec na dojazdy idzie duzo kasy. Nie kuouje sobie ubrań ani nie chodze do kina. czasem kupie sobie lepszy kosmetyk.

Gość Poznanianka przyszła
Grey eyes, w Poznaniu mieszkasz? :) Poznań jest drogi... Chcę tu coś wynająć, ale ceny są kosmiczne... Gdyby nie stypendium na studia, w życiu nie byłoby mnie na to stać... A gdzie dzieci, mieszkanie... :/ Można lepiej zarabiać, ale w tym kraju udaje się to nielicznym! Przy czym większość po znajomości...

Mam wokół siebie znajomych którzy nie pierdza w stołki tylko uczciwie pracują m.in. właśnie w sklepie i jakos mają i na dzieci i na urlop. Wszystko zależy od tego jak się gospodruje pieniędzmi. Moja mama ze skromnych pieniędzy potrafiła robić cuda. Po prostu nie każdego stać na wszystko. Tak było jest i będzie i to na całym świecie. Piszecie w Polsce to w Polsce tamto. A co to Polska? To nie tylko rząd. Polska to wszyscy Polacy i to jaka jest rzeczywistość zależy od nas wszystkich.

np w belgii za leczenie zeba, nawet prywatnie, panstwo zwraca wiekszosc kasy. u nas? albo czekasz z bolem zeba rok w kolejce albo idziesz prywatnie i wywalasz grube pieniadze ktorych nikt ci nie zwroci. i to samo dotyczy dzieci, w innych oanstwach pomoc dla rodzin jest wieksza.. tutaj dostajesz tysiac ktory wydasz na wozek :/ i nie chodzi o to ze ludzie chca zeby to panstwo dawalo im na dziecko. ludzie chca tylko pracy dobrze platnej, takiej zeby bylo ich na to dziecko stac za zarobione pieniadze.

Cały czas piszecie, że w tym czy innym kraju rząd daje pieniądze na to czy tamto, a za chwile, że nie chodzi wam o to żeby dostawać pieniądze za friko. Zdecydujcie się.

Gość Makarenaaaa
Po to do cholery płace skłądki, podatki i inne ciulsta które zżeraja połowe mojej wypałty żeby to jebane państwo tez mi cos dało! I kropka!!!

Gość wertera7576575655
Makarenaaaa no własnie!

Gość Makarenaaaa
I zaznaczam..nie chce kokosów..chce dostepu do żłobka, przedszkola, tego, tańszych podręczników...lub tak jak było za moich czasów...gdzie ksiązki przechodziły z roku na rok! Nawet moja teściowa mówi, że w dzisiejszych czasach dziecka by nie miała...kiedyś - media byłytanie, nie było nic w sklepach - ale miałeś raczej pewnośc z\trudnienia - a dzisiaj:)smiech warte smieciowe umowy!!!

Gość tzui
jennifer8787***-Ne muszę sie prosić męża o 50zł na majtki bo mam złotą kartę kredytową i sama wydaję ile chcę---- na allegro bo musze sie wyklucic o kiecke za 50 zl a ta karta to w moich marzeniach jest bo mam rozdwojenie jazni i wydaje mi sie ze jestem z pokolenia Rockenfeller, to juz psychiatra zauwazyl, niem mam auta i prawka ale kiedys bede miala, narazie mieszkam w po PGR-owskiej norze a moj dyplom odbieram juz 10 raz bo lopatologia to ciezka szkola pochodze z patalogicznej rodziny gdzie ojciec byl alkocholikiem, a ja wpadlam i teraz mam dziecko i wymyslam sobie jak by to bylo miec tyle pieniedzy jak kupie sobie kiecke na allegro za 30 zl to juz szczyt moich marzen, dziecku tez kupie bo nie musze od razu placic, a do czasu przysylki zarobie na sprzataniu kazdy orze jak moze tak bym chciala byc bogata

Faktycznie utrzymanie dziecka to masakra, jeszcze jak matka moze karmic piersia to jakos ujdzie ale i tak pieluchy sa kosmicznie drogie. Takie 2-4 letnie dziecko pół biedy, bo obiad zje z rodzicami, chociaż i tak odzież, leki w razie potrzeby..ale jak dziecko idzie do szkoly..zaczyna sie masakra finansowa:/ W moim miescie prywatne przedszkole 460 zl, zlobek ..690!!! Z panstwowymi wiadomo jak jest..ciezko sie dostac. Cale szczescie ze do pediatry wchodze od reki i nie musze placic za prywatne wizyty.

Gość tzui
jennifer8787*** zapomnialam dodac domek buduje juz 5 lat w moich marzeniach wyglada jak z bajki , wkleje zdiecia z neta ostatnio dostalam ostrzezenie bo nie swoja fote wkleilam tylko tam gdzie sprzatam i wlasciciele o maly wlos chcieli mnie na zbity pysk wyrzucic, bo zagrozilam jch prywatnosc:(

Gość tzui
a tak w ogóle musiałam to wszystko napisac ,żeby się lepie poczuć ,bo nie nawidze tej głupiej jennifer i przeszkadza mi to ,że taka tępa laska ma tak dobrze.:( nie wiem czy dzisiaj jest mi w stanie coś poprawić humor :( chyba bym musiała ją zabić ,żeby mi się poprawił.

Mam prośbę zatem do wszystkich wyciągających rączkę do Państwa po socjal, wyprowadźcie się do tych krajów gdzie to zwracają kasę za ząb i dają tyle, że nie będziecie musiały pracować, może wtedy moje podatki będą szły na np. porządne drogi, a nie na wszystkich nierobów, którzy zamiast zabrać się za robotę siedzą i wspominają jak to fantastycznie było za komuny.

Gość tzui
TU GNOIMY JENNY !! 1 2 3 4 | nast. 19:45 Prawa-tywa W tym temacie gnoimy Jennifer8787*** która zaklada tematy o sobie, pisze czego to nie ma a tak naprawde jak na jaw wyszla prawda o niej to spie**oliła stąd i dopiero niedawno wróciła Powinna zaszyć się w swoim Socjalnym mieszkanku a nie pokazywac publicznie