Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agggaaaaaaa___

Niesprawiedliwe to zycie

Polecane posty

Gość Agggaaaaaaa___
No właśnie, zapomog i inna pomoc powinna byc dla niepełnosprawnych bo oni by chcieli pracowac a nie moga a u nich jest na odwrót - moga a nie chca

Gość w sumie to dziecko
spodziewam sie ze ten budynek to dosc stary blok w rozsypce

no to już całkiem nie zazdroszcze mieszkania na wsi w wieloosobowym budynku pewnie w nienajlepszym stanie.Życie jest sprawiedliwe, Jak widzisz coś za coś. Po prostu macie inne priorytety. Ona idzie na latwizne ale ma minimum, ty masz trudniej ale chyba lepsze warunki bytowe? I nie pisze tu o cyfrowym polsacie bo to jest kropka w morzu. Myślę, ze jakbyś rozlozyla jej sytuacje na czynniki pierwsze i tak na prawde przeanalizowala co ona ma a czego nie ma to byś przestala zazdrościć.

Gość Agggaaaaaaa___
ura bura--- nie twierdze że to są luksusy ale dostaje tego duzo i rozdaje w zamian za inne gratisy od znajomych a inni moze by zjedli

aga nie nie nie istotne ja po prostu pisałam o osobie publicznej o nikim bliskim ani kuzynie ani znajomym. Po prostu wśród nas są ludzie którzy zarabiają kokosy a mają wykształcenie podstawowe i jak się wypowiadają to uszy więdną ;) No i takim zazdroszcze. Wspólczesny Nikoś Dyzma :) A Twojej koleżance po prostu nie zazdroszczę bo czego? Myślę, ze ty też nie masz czego.

Gość w sumie to dziecko
ja na wszysto co mam pracuje sama i dzieki temu mam nowe piekne mieszkanie w bloku gdzie jest tylko 15mieszkan i same mlode rodziny. dzieki temu wszyscy sie swietnie znamy i mozna polegac w potrzebie nie zamienila bym tego na zapomogi i zycie w syfie

Gość Agggaaaaaaa___
spodziewam sie ze ten budynek to dosc stary blok w rozsypce--> Barfdzo slusznie się spodziewasz ale wiele osób kupic i takiego by nie było stac zwłaszcza przy dzisiejszych cenach a ona je ma zupełnie za darmo, z jakiegoś odzysku własności skarbu państwa pozostał ten budynek Dach przeciekał, to na koszt państwa zrobili nowy a ja jak chciałam zrobić remont SWOJEGO domu to musiałam kilka lat na niego zbierac

No i teraz powiedz sama chciałoby Ci się? Iść do mopsu, donosic podania, udowadniać ze cie nie stac na chleb, brać od nich jedzenie najgorszego gatunku, wymieniać to jedzenie na coś innego. Mega kombinowanie. Więcej tego zalatwiania niż to wszystko warte.

Gość w sumie to dziecko
ja jak widze takie bloki to az mnie ciarki przechodza. wszystko sie kruszy, sciany popekane, schody ledwo nadaja sie do uzytwu wolala bym z rodzina mieszkac niz w takiej ruinie grozacej zawaleniem

A ja mysle ze nie o zazdrosc autorce chodzilo, tylko o ta niesprawiedliwosc. Juz nie mowiac o osobach chorych, bo takim sie zapomoga nalezy. Chodzi o tych , ktorzy by mogli normalnie pracowac, ale im latwiej i wygodniej symulowac , jeczec , narzekac tylko z lenistwa. Ile razy slyszala - na cholere bede pracowac jak na socjalu wyjde na to somo? No sorry, ale jak ktos tak mysli, to dla mnie nie jest cwany i zaradny, ale pusty i bez ambicji.

Gość Agggaaaaaaa___
wiosenna ja tez mam różnych znajomych jednym sie powodzi lepiej innym gorzej i to normalne że kazdemu sie zycie inaczej uklada, nie na wszystko po prostu mamy wpływ. Można dużo zarabiac a nie miec kasy a moze być odwrotnie A ta baba tak mi po prostu przyszła na myśl jaak musiałam córkę ugadac ze spodnie jej kupię dopiero po wyplacie a ona chciala teraz i była rozczarowana a tamta sie chwali że dostała paczkę ze stanów od jakiejś cioci której na oczy nie wdziala i z wzajemnoscia i jej dziecko ma tyle nowych eleganckich ubrań że nie ma już gdzie ich ukladac

Za 10 lat panstwo sprzeda blok i nowi wlasciciele będa musieli sobie innych lokali szukać. Co najwyzej w programie Uwaga ich będzie mozna zobaczyć. Ostatnio byl taki reportaż wlasnie o jakimś bloku panstwowym który sprzedali i ludzie się buntowali ze żyja w zlych warunkach :D:D a sami palcem nie kiwneli. Mlode małzenstwo z 2 malych dzieci żyje w takim pomieszczeniu ze moja babcia swinki w lepszych warunkach trzyma i przez całe swoje życie (miesxzkają tam z dziadkami, rodzicami, ciotkami od dawna) nie zrobili NIEC nie wymienili nawet klamki w drzwiach, nie pomalowani ani cm sciany i mają jeszcze pretensje ze im sie na glowy sypie. Lepiej ciasne ale wlasne ;) i sobie o swoje zadbać.

Gość Agggaaaaaaa___
Wiosenna---no mi by sie nie chcialo, szczerze powiem to mimo iż mam wyższe wykształcenie nie wiem czy bymm umiała tak załatwiac, pisać te podania, nie wiem itp a ona umie mimo ze po zawodówce, jak sama nie napisze to kogoś poprosi a po drugie dla mnie to by był wstyd a dla niej jakiś zaszczyt w cudzyslowie

Gość w sumie to dziecko
a czym ma sie chwalic jak nie tym mi osobiscie bylo by wstyd wogole sie przyznac ze cos od panstwa ciagne. mialam znajomyc co mieli 5dzieci i takze brali zasilki tylko ze oni wstydzili sie tego i robili wszytko by wyjsc na prosta. takim cwaniakom bez ambicji dziekuje

Gość Agggaaaaaaa___
ona ma w nosie jakie s t am ambicje, aby kase wyrwac, to jest priorytet

Gość D.BillI
no widzisz - taki ma 'talent' - bez tego może by zginęła, a Ty masz inny i sobie poradzisz... a sprawiedliwości to nie ma coż:(