Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ilona-bi

Niestandardowe małżeństwo...

Polecane posty

Wczoraj wypowiadałam się pod jednym z artykułów na kafeterii. Opowiedziałam o moim małżeństwie. Były głosy poparcia dla mojej osoby, jak i te przeciwne mojemu modelowi małżeństwa. Otóż ja i mój mąż jesteśmy osobami biseksualnymi. Dużo ze sobą rozmawiamy, jesteśmy ze sobą naprawdę szczerzy. Jesteśmy osobami, które naprawdę się kochają, ale jesteśmy też przyjaciółmi. Tak, przyjacółmi. W łożku jest nam świetnie. Nie nudzimy się sobą i silnie na siebie działamy, choć bywają gorsze dni, jak w każdym małżeństwie. Rozumiem, że On jako osoba biseksualna potrzebuje też kontaktu fizycznego z mężczyznami, jak i ja z kobietami. Raz na pół roku, czasem rzadziej, wychodzimy do klubów dla homo- i biseksualistów. Idziemy tam razem, lecz wracamy osobno. Są to jednorazowe przygody. Jest to za obupulnym przyzwoleniem. Odbywa się to na pewnych warunkach, które oboje ustaliliśmy ze sobą, jednym z nich jet to, że z daną osobą nigdy więcej się nie spotkamy, ani nie będziemy utrzymywać kontaktu. A więc mam pytanie, dlaczego jesteśmy atakowani, skoro oboje tego chcemy? Liczę na racjonalne argumenty. Wiem, że narusza to moralność, ale ten temat wolałabym zostawić do indywidualnych przemyśleń.

A więc mam pytanie, dlaczego jesteśmy atakowani, skoro oboje tego chcemy? A ja mam pytania dwa : kto niby Cie atakuje ? i co sie takiego jednak dzieje, że masz potrzebę dzielenia się swoim stylem życia na forum z zupełnie obcymi ludźmi :O?

Wczoraj jak wypowiadałam się pod jednym z artukułów zostałam zaatakowana. Nie chodzi mi o dzielenie się tym, tylko o to dlaczego to tak ludzi przeraża.

Gość vbkkbkb
bo to nie normalne i swoim zboczeniem jak i głupotą nie musisz sie chwalić na forum

Nie chwalę się. Po prostu pytam. A musiałam najpierw opisać to o co chcę zapytać

Nie rozumiesz mnie, nie chodzi mi o to, żeby każdy był za. Chodzi mi o racjonalne argumenty dlaczego są przeciw.

Nie rozumiesz mnie, nie chodzi mi o to, żeby każdy był za. Chodzi mi o racjonalne argumenty dlaczego są przeciw.

Gość pokój ***
może są przeciw z powodu waszej rozwiązłości seksualnej?

Gość krups
skoro z klubu wychodzisz z nowo poznaną lesbijką i ustalacie gdzie będziecie się kochać a powrót do domu planujesz za kilka godzin to Twoja sprawa ale po pwrocie do domu jak się czujesz z myślą, że Twojego męża popychał jakich gej chory na adidasa ?

Raz na pół roku, rok to rzeczywiście rozwiązłość. Masa ludzi co noc śpi z kimś innym, a ja codziennie kładę się u boku męża

Ilona-bi Nie rozumiesz mnie, nie chodzi mi o to, żeby każdy był za. Chodzi mi o racjonalne argumenty dlaczego są przeciw. Ja pierdole... no dobrze. Dlatego , ze dla większości osób zwiazek opiera sie m.in na wyłacznosci seksualnej ,czyli nie pierdolimy sie z kim chcemy ( nawet za przyzwoleniem drugiej strony), że jednorazowe przygody kojarzą sie ze zwykłym kurewstwem , ( już pomijam kwestie totalnej głupoty i narażania drugiej strony na ryzyko wszelkiej maści zakażen .. i nie , prezerwatywa nie chroni w 100 % skutecznie), że odstreczające sie jest , ze Twoj mąz preferuje także seks z męzczyznami.

Gość jgbeakfbhk
jestem dziewczyna i chcialabym sprobowac z dziewczyna ale sie wstydze:O

I ja, i mój mąż wiemy co to antykoncepcja. Czasteczka wirusa hiv jest 40x większa niż plemnik. Jak więc ma się przedostać przez prezerwatywe?

Słuchaj A takie pytanie - macie ślub kościelny? Bo jeśli nie - załóżmy jesteście niewierzący to nie robicie nic złego - oboje jesteście zgodni w temacie I będziecie atakowani przez osoby wierzące bo to się nie mieści w normach KK

Po każdej takiej ''akcji'' badamy się. A kto z Was jak spał z kimś po imprezie albo gdzieś jeszcze indziej badał się? A hiv nie przenosi sie tylko na osobnikow tej samej plci. Wrecz przeciwnie, najwiecej przypadków jest wśród osób heteroseksualnych.

Gość krups
nie napisałaś ile czasu jesteście małżeństwem ale czuję, że krótko , ale obstawiam, że długo nie będziecie razem , ponieważ pójdziesz mieszkać do kobiety i będzie to rozwódka z dzieckiem lub panna z dzieckiem i to będzie silniejsze od Ciebie natomiast ten Twój będzie się spotykał z wieloma gejami

Jesteśmy ateistami. Mamy ślub cywilny. Dzieci jeszcze nie mamy. Umówiliśmy się też, że jak zdecydujemy się na dzieci to nie będziemy już tego praktykować

Gość pokój ***
Po każdej takiej ''akcji'' badamy się. a nikt ci nie powiedział, że 100% pewności uzyskujesz dopiero po 1/2 roku od zakażenia?

Autorko Ja jestem osobą wierzącą Ale staram się rozumieć innych Zatem JEśli wy jestescie ateistami i robicie to co robicie za obustronną zgodą bo takie macie potrzeby to ja nie mogę powiedzieć o was nic złego

Gość krups
akurat :)

Jesteśmy 7 lat po ślubie. Znamy się jakieś 11 lat, tak +/-. Planujemy dzieci za około 2 lata- koniec spłaty kredytu mieszkaniowego.

Gość toffix
po pierwsze nie rozumiem jak można zdradzać żonę czy męża i jeszcze się na to godzić po drugie możecie się czymś zarazić po trzecie to obrzydliwe bzykać się z nowo co poznaną osobą,nic o niej nie wiedząć po czwarte uwazam takie zachowanie za zboczone i nienormalne bo jesli sie kogoś kocha to jest się mu wiernym obojętnie czy jest się heteroseksulnym czy biseksualnym

poza tym oni badaja sie chyba tylko w kierunku Hiv... no a jeszcze jest wiele innych rozkosznych przypadłości:D wiele z nich nie daje w ogole zadnych objawów..:P

Gość oo matko dobrze i szczęście
Bo jak ludzie się kochają, to nie wyobrażają sobie zdrady, są samo wystarczali dla siebie. Są zazdrośni o siebie, to jest ludzkie i normalne. Natomiast jeżeli im czegoś brakuje w miłości to szukają przygód, to jest taka prawda. Miłość to też szacunek dla drugiej osoby!! Nie widzę miłości wówczas, gdy potrzeba kontaktu fizycznego z inną osobą niż mój partner. Jest to wręcz obrzydliwe, gdy dwoje ludzi się kocha to nie wpuszcza się do swojego gniazda osób trzecich. Można o swoich potrzebach rozmawiać. W Waszym przypadku, to jednak nie widzę miłości. Ja tego nie krytykuję, każdy niech żyje jak chce. Nie rozumiem tylko skoro Wam jest dobrze, po co pytasz o opinię obcych ludzi?

Ludzie Cie atakuja bo to co robisz nie jest normą, jest czyms co nie wpisuje sie w kanon i zalozenia małżeństwa, jest czyms obcym, a ludzie boja sie nowosci. Dla mnie to co robicie jest oblesne, ale robcie sobie co chcecie, mnie i moich bliskich nie krzywdzicie.

Słuchajcie Niezrozumienie wynika z niewiedzy Bo trudno jest się postawić w ich sytuacji jeśli się jest hetero