Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nick nick

Czy jak ktoś namawia kogoś do tego żeby go uderzył w twarz to jest podrzeganie?

Polecane posty

Gość nick nick
czyli ma 26:P liczyłem że jest starsza:P

dziewczyno znad morza Wiadomo, że stara nie jesteś,wprost przeciwnie, ale przy tobie jestem jak dziecko, szczególnie mentalnie, moje życie to jeden wielki haos. A jeżeli chodzi o dziewczyny to sama się znajdzie, a teraz nawet nie staram się o żaden związek, już za bardzo się na kobietach przejechałem.

o czym Wy tu gadacie i jakie dziewczyny spotykaliście w swoim życiu. jeżeli kobieta patrzy tylko na wygląd zewnętrzny, to szkoda na nią czasu. Jak się ma z kimś żyć kilkadziesiąt lat, to samo wpatrywanie się w siebie nie wystarczy :)

Gość nick nick
co do imprezowania to ja w ogóle nie imprezuje,:P tylko trafiam w swoim życiu na "kretynów":P

Nie chodzi o wygląd, aż tak odrzucający nie jestem:D, bo spodobałem się kilku dziewczynom w przeszłości. Nienawidzę tych gierek kobiecych, . Poza tym trafiałem na takie które mnie oszukiwały. A...bym zapomniał o moim trudnym charakterze, czasami ledwo siebie znoszę.

Gość nick nick
ale jest mi z sobą dobrze:)taki jaki jestem:)

w Twoim wieku byłam na studiach dziennych, pracowałam w kilku miejscach, dawałam korepetycje, czasem po 20 godzin dziennie poza domem. Byłam w meeeeegga toksycznym związku, więc nie wspominam tego okresu najlepiej. Dużo imprezowałam jak byłam młodsza, w liceum, później mi się to ustabilizowało na dzisiejszym zdrowym poziomie :) co do języka to oceń na ile go dzisiaj umiesz. Ja włoskiego nauczyłam się do poziomu podstawowego całkiem sama w domu, a zdolności językowych niestety za bardzo nie mam, więc Ty zacznij od jutra :) kurs sam w sobie niewiele Ci da, lepiej ucz się sam na ile zdołasz i idź na studia językowe. Jeśli pracujesz, to ucz się zaocznie, zacznij zbierać kasę już dziś ( u mnie w mieście to 2.500 za semestr), to będzie Ci od października łatwiej. I pod żadnym pozorem nie idź na żadne socjologie, politologie i inne takie, pracy nie znajdziesz nigdy i nigdzie :) a co do chaosu - mi w najgorszych latach pomogła lista celów - rozplanowałam sobie wszystko i konsekwentnie dążyłam do realizacji. Tylko to muszą być cele możliwe do osiągnięcia :)

NIe jest tak łatwo się zmienić, niektóre zachowania mamy zawarte w genach i zakopane głęboko w podświadomości. Na razie zarabiam grosze więc trudno jest mi coś odłożyć, około połowę jeszcze przelewam matce, żeby jej pomóc. Mieszkam w małym mieście, chciałbym się przeprowadzić i zacząc własne życie.

Gość nick nick
A ty "dziewczyna znad morza" chciałabyś chłopaka ze złamanym nosem?

wiem, że nie jest łatwo, ale nie można próbować? :) złe towarzystwo masz już za sobą, więc jeden problem z głowy, a charakter? skoro już wiesz co w nim jest nie tak, to powoli eliminuj te cechy. pomysłem, który wszystkim sprzedaję jest dawanie korepetycji :) 30 zł za godzinę pracy, to całkiem niezła stawka, nie sądzisz? Jesteś na takim etapie, że usamodzielnienie się jest praktycznie niemożliwe, daj sobie czas. Ale to nie znaczy, że masz przestać inwestować w siebie :) Skoro już masz uprawnienia na wózek, to poszukaj rozwoju w tej dziedzinie, czasem jest to bardziej opłacalne niż studiowanie na kierunku bez przyszłości.

Jeżeli chodzi o wózek widłowy to teraz zarabiam 1700 zł, planuje się przeprowadzić do jakiegoś większego miastanp.Warszawa i wynająć z kimś pokój i pracować jeżdżąc wózkiem widłowym, tyle że zarabiałbym sporo więcej. Co sądzisz o tej pracy? Jakoś się w niej nie realizuje, wiem że stać mnie na coś więcej, chciałbym udowodnić coś światu. Tylko napisać łatwiej niż przetrwać w tym postanowieniu, w tym samym czasie walcząc z szarą rzeczywistością.

Papierosy straszna używka, poradziłem sobie z tym nałogiem około rok temu. Nie przepadam tteż za alkoholem :). Jednak raz na jakiś czas zdarza mi się popalać coś co w Polsce jest uważane jest za groźny narkotyk. Kiedyś paliłem często, teraz sporadycznie.

moja praca polega na obsłudze prawnej kilku firm i wielu osób fizycznych. Jestem w stanie za to przeżyć na godziwym poziomie, ale mam zbyt małe doświadczenie, żeby zarobić tyle, żeby codziennie chodzić do spa i zwiedzać dzikie kraje. Na ratę za mieszkania też mnie jeszcze nie stać. A Ty zarabiasz całkiem nieźle, wielu ludzi by się z Tobą z chęcią zamieniło :) papierosy to zło, ale lubię :) A trawka zabija szare komórki :P

Gość nick nick
pokroju nick nick czyli jacy konkretnie?

emigracja - to zależy, jeżeli znajdziesz tam sobie pracę będąc jeszcze w Polsce to ok, jechać w ciemno i szukać na miejscu - porażka. A miasto - to zalezy z jakiego regionu jesteś, w moim wszyscy jeżdżą do Trójmiasta, chociaż pewnie w Warszawie więcej zarobisz.

Serio wg ciebie 1700 zł to niezła płaca? To straszne, co się dzieje w tym kraju. Coraz częściej myślę o wyjeździe zostawieniu tego wszystkiego za sobą. Alkohol też zabija szare komórki, tak gwoli ścisłości.

Na pewno nie mógłbym pojechać do Holandii, z wiadomych względów(legalizacja). Chociaż tam ludzie są pewnie bardziej tolerancyjni i być może inaczej nastawieni do życia.

jasne, że zabija, ale czym by było życie bez używek :) myślisz, że jak wyjedziesz, to będzie Ci lepiej? nie da się wyjechać i zostawić wszystkiego za sobą,taka jest rzeczywistość