Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Nie znosze Świąt, nienawidze calej tej otoczki i presji Świątecznej...

Polecane posty

Gość e28u82
to wspłczuje mieszkania na wildzie... Okropna dzielnica... Jak byłam tamniedawno to miałam wrazenie że czas się cofnął.

teraz znalazl ja, ta dziewczyna spadla z nieba, to gwiazda. niezle co? to nie chodzi, czy ktos w danym momencie jest czy nie. ja po prostu lubie takie historie. tych wspolczesnych romansow nie lubie.

Gość jastro
a ja nie robie swiat. nie mam dla kogo. chce zeby juz byl poniedzialek.i zeby wszyscy przestali byc tacy szczesliwi i niech juz nie wypisuja bzur na fb bo rzygac sie chce od tych zyczen, makowcow, sernikow, prezentow i koled :/

Gość e28u82
A mieszkasz w starym budownictwie, tzn kamienicy? Ja jestem z Grunwaldu, u mnie jak zyję 33 lata nikt mnie nawet nie zaczepił. A na Wildzie jak raz tylko byłam pózno w nocy parę minut to chyba dwie osoby się doczepiły, myslałam że żywa nie wróce... :p

ja studiowalam w poznaniu na polibudzie i mieszkalam wtedy na ratajach na tym osiedlu.. ale moi znajomi mieli wynajmowane mieszkania na wildzie i rzeczywiscie strach bylo tam nawet w dzien przejsc. no ale coz.. taki urok duzych miast... centra zawsze sa wzglednie niebezpieczne.

Swieta to nie telewizja. Ja w ogole nie czuje swiatecznego klimatu. Jedyny plus to 10 dni wolnego od studiow. Najchetniej zamowilbym sobie jutro pizze ale na wigilie troche nie wypada.

e28u82 - na jakie ulicy cie zaczepili. czasem sie rzucaja na pary, tam jest duzo osob bez podstawowki. znam jednego kolesia w moim wieku a pisac nie umie...

Gość e28u82
Na ratajach wam fajnie? Moim zdaniem to blokowoska, jak Winogrady... Ja dostaję depresji jak musze tam jechac. Najbardziej lubie Grunwald, Sołacz jest przepiękny wokół parku, Ogrody, pewne cześci Jezyc- ale tam też sporo menelstwa, te dzielnice nieco dalej jak Strzeszynek są też b. atrakcyjne

na ratajach w tych nowow wybudowanych osiedlach jest naprawde fajnie, bardzo nowoczesnie, pieszo do galerii malta, ja lubie jezdzic do poznania zeby poczuc ten luksus wjezdzania do domu za szlabanem. wszystko tam jest takie zadbane i czyste..

Gość e28u82
e28u82 - na jakie ulicy cie zaczepili. jakis chłopak podszedł i zaczął wypytywac, blisko parku przy Różanej, ale bylo po pólnocy i byłam wystraszona... A tam to już kazda ulica ma rewir... ? :p Ale moja koleznaka się tam przeprowadziła to mówiła, że ja prawie zgwałcilli...

ale jej sie nie uda. dobrze ze sa dobre zakonczeniea, bo te zle chyba by mnie doprawadzily do jakiegos chwilowego wewn. bolu.

Gość e28u82
a straszna szkoda że te wszystkie kamienice sa takie zaniedbane i zniszczone, jakby je poodnawiac, to takie dzielice byłyby najładniejsze w całym Poznaniu. Przy Matejki jest kilka ślicznie odnowionych kamienic, aż oczy ciezko oderwac. W sumie to lubię klimat starych dzielnic, szkoda tylko ze tam taka bieda. I najgorsi menele mieszkają zawsze w kamienicach... Mój kumpel mieszka w takim wielkim mieszkaniu- 120 m - w starej kamienicy na Jezycach. Wokół co drugi sąsiad to pijak z ledwo ukończoą podstawką. Przedw ojną były tam mieszkania dla elity, i podobno w czasie komuny na złosc władza dokooptowała starym mieszkańcom ludzi co np. powychodzli z więzień, itp. żeby ich dręczyc.

tez trzeba dodac, ze tutaj dziecko w wieku 16 lat to cos normalnego. mlodzi sie mnaza, to tez prze z to ze malo sosb studiuje itd. dobrze sa ludzie tutaj ustawieni jesli chodzi o socjal. mu znajomy taki co go nie lubie w sumie, ma kilka setek co miesiac, i tez babci jeszcze czesc renty bierze :) no ale ze spluwami nie lataja, nie zabijaja - jak w UK np. dzielnice czarnych. tam kulka w leb moze nawet isc.