Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shhdhh

ospa- co myslicie o specjalnym zarażaniu ?

Polecane posty

Gość shhdhh

bardzo duzo dzieci ma ostatnio ospe w moim miescie. wiem ze znajome specjalnie biorą swoje dzieci do chorych , by szybciej sie zarazily i miały spokój. co o tym myslicie

Dopóki nie założyłam sobie internetu, nie sądziłam że jest tylu idiotów na świecie... :D

Mój syn właśnie przechodzi ospę :P A tak na marginesie wpadł mi ostatnio szokując artykuł.W Stanach od wielu lat działa fan club chorych na ospę.Matki kontaktują się z innymi matkami dzieci chorych na ospę i organizują imprezę by dzieci zdrowe się zaraziły. http://www.choroby.biz/news/Przesy%C5%82ka+z+lizakami+z+osp%C4%85+wietrzn%C4%85+Nowa+praktyka+w+Stanach+Zjednoczonych-145 Dla mnie to głupota.Owszem lepiej jak np na ospę zachoruje dziecko niż dorosły ze względu na łagodniejszy przebieg choroby,ale uważam że na wszystko jest odpowiednie miejsce i czas.

Na taki pomysl wpadla kolezanka (nie naszej) pediatry. Corka tej pani przechodzila ospe i jej kolezanka przyszla specialnie do tej kobietki do domu aby zarazic swoja corkę ospą. Pediatra nie byla z tego powodu zadowolona ale nie oponowala. Dziecko owszem zarazilo sie ale na skutek komplikacji zmarło. Wiem, moze przypadek bardzo rzadki ale daje do myslenia. Ospa to wcale nie jest taka "bezpieczna " choroba.

Spotkałam w szpitalu dziewczynkę 2,5 roku z powikłaniami po ospie. Zaatakowało jej kości gdzieś przy miednicy i stawy i przestała chodzić. Bardzo ciężki przypadek, którego żaden lekarz nie chciał operować. Na szczęście jeden super ortopeda z Prokocimia się podjął i dziecko z tego zaczyna wychodzić. A więc jak możecie, to unikajcie tej choroby...

oczywiscie ze nie jest bezpieczna choroba a jesli trafi na dziecko ktore juz nosi w sobie jakis inny wirus moze zrobic okropne spustoszenie a nawet smierc