Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

kobitki już niedługo weekendzik :) ja to sie nawet gzić nie mogie , mam zapalenie stawu krzyżowobiodrowego i jutro steryd w d*psko .. no ale może bok przestanie po tym boleć , tyle że se nie pobzykamy , 2 dzień ciotki czuje sie ochydnie , łeb pęka żygać sie chce i jeszcze jutro zastrzyk w zad żeby nie było za fajnie ;P pozdrawiam wszystkie babeczki :)

griszanka kochana nie chce cie podlamywac ale ja tez czesto tak mialam ze plamilam krwia rozcienczona :-( a potem @ :-( oj nie mowie tego zlosliwie tylko chce zebys sie nie nastawiala bo mozna sie rozczarowac. oby to bylo co innego :-* bezik bidulko wspolczuje a powiedz jak tam twoj m?? wszystko dobrze? czapus hahaha ja tez zawsze przed @ mialam objawy ciazowe :-D haha a pamietam jak zaszlam z cora to nie mialam zadnych oprocz braku @

W sumie się nie nastawiam, że jestem w ciąży. W sumie musiałby się zdarzyć cud, żebym na chwilę przed inseminacją od tak zaskoczyła. Tylko nigdy tak nie miałam, co będzie to będzie. Czekam na @ testu nie robię. Beziku współczuję...

Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła. Dziewczyny skoro mi się udało to i Wam się uda. Ja w poniedziałek mam lekarza. Ale się stresuja...

griszanka no wiesz cuda chyba sie zdarzaja ;-) tu pisala z nami Kruszynka starala sie dwa lata i juz muala jechac do kliniki nieplodnosci ( kurcze jyz dokladnie mie pamietam jak to bylo) ale spizniala jwj sie @ a tempke miala poidwyzszona i mowilysmy jej zeby zatestowala ale bala sie w koncu zrobila i ujrzalaII kreseczki. a propo Kruszynko co u ciebie ty juz chyba nidlugo rodzisz :-D

griszanka zmierz jutro rano tempke przed wstanie z lizka .jesli bedzie wysoka to znaczy ze szansa jest.i to jest bezkosztowy test ;-)

Girszankaanka i co? Zrobilas test, zmierzylas tempke? Kochana odezwij sie bo my tu wszystkie czekamy na dobre wiesci! ;) Jezu jak by bylo fajnie...oj ja juz moze nic nie bede pisac bo znowu dola zlapie albo na monologi mnie wezmie. Beziku mam nadzieje ze juz Ci troche lepiej i mniej boli.

Nom Dorotq dobrze napisala, mierzenie tempki jest jak test ciazowy, to byl moj pierwszy cykl w ktorym go nie zrobilam. Tempka spadla i wiedzialam co bedzie. Wiecej kasy na owulacyjne zostanie ;)

Bardziej czekacie jak ja. Nic nie merzyłam, nie testowałam, niby @ jeszcze nie przyszła, ale plamię dalej, ale bardziej, do jutra się rozkręci. Cudu chyba nie ma. Jak dzisiaj się nie rozkręci to może jutro rano zmierzę temp., jak nie zapomnę, zobaczymy. Dzisiaj od samego rana u rodziców byłam, to się nie miałam kiedy odezwać. Po południu spodziewam się bardzo miłego gościa - mój chrzesny do nas zawita, zatem idę upiec jakieś ciacho, żeby było go czym ugościć. Życzę pięknego dnia :D Beziku, jak u Ciebie? Trochę lepiej?

griszankaanka trzymam kciuki ;) U mnie masakryczny upał... Przeczytałam Wasze wczorajsze rozmowy i właśnie też mam takie myśli ;) Boję się czy podolamy finansowo, narazie jest ok, oboje pracujemy, sporo kasy idzie na przyjemności "bo coś z tego życia trzeba mieć". A czy będziemy potrafili z tego zrezygnować, jesteśmy razem już 16 lat, a mieszkamy i żyjemy tylko we dwoje od 9 lat, kupa czasu. Czy będziemy potrafili żyć inaczej i jednak poświęcić swoje przyjemności....

Ja juz w domku, wrocilam wczesniej bo musze nas spakowac, jedziemy na weekend do Kazimierza. Wakacje u nas dopiero przelom lipca i sierpnia wiec do tego czasu musimy sobie cos innego organizowac. Matko jaki zar leje sie z nieba ;( Paula pierwsze dziecko to rzeczywiscie rewolucja, nie wiem jak jest przy drugim niestety ;( Pamietam ze przez pierwsze miesiace ciezko mi bylo przyzwyczaic sie do sytuacji ze nie jestesmy juz tylko we dwoje, ze nie mozemy isc sobie o tak o na impreze, do kina, na zakupy czy gdzies wyjechac. Do tego te straszne hormony szaleja i jeszcze kupe innych problemow. Przyzwyczajanie sie do roli matki to byl proces. Pamietam slowa poloznej, ze'' trzeba nauczyc sie kochac wlasne dziecko''. Wszystko przychodzi z czasem. Ale potem sie wszystko uklada i jest cudnie i tak trzeba myslec! A finansowo przy pierwszym, no nie jest rozowo niestety. Ale nie bede sie rozwijac bo wyszedlby nudny monolog. Trzymajcie sie kochane, nie wiem czy bede miala czas jeszcze zajrzec przed wyjazdem. Jak nie to odezwe sie w pon. Buziale i milego weekendu ;*

Chyba chciałabym przyzwyczajać się do tej roli i musieć poradzić sobie z dzieckiem :) duszak miłego wyjazdu i w ogóle dziewczynki miłego weekendu !!

Gość maagda123
Każda z nas świetnie by sobie poradziła z dzieckiem, bo są to przecież baaaaardzo chciane i planowane skarby więc jak mogłoby być inaczej? Faktycznie weekend się zaczyna więc na forum ucichnie, ja niestety jeszcze jutro do pracy na 3 godzinki muszę iść ale żyję już zbliżającym się urlopem:) Także udanego weekendu wszystkim :*

hej laski. ja jestem wykonczona.u nas upal masakra a od godziny 15.30 bylam w szkole organizowalismy piknik rodzinny i ja bylam przy grillu..pieklqm kuelbaski no masakra..... a teraz siedze i pije piwko.jutro na rowery nad zalew. udanego wypoczynku wam zycze :-D:-D

Gość czarna8306
hej dziewczyny mam pytanko z mężem staramy się o drugiego dzidziusia dopiero 1 cykl no i mam problem od początku robię testy owulacyjne no i od 8 do 10 dnia wydawało mi się że wychodziły pozytywne oczywiście przytulanka zapobiegawczo są co drugi dzień później testy wychodziły negatywne ale wczoraj i dzisiaj wyszły te kreski bardzo wyraźne i juz nie wiem czy dopiero teraz owulacja przede mną dodam że dziś już 31 dzień cyklu ,cykle wahają się 37-42 dni już zgłupiałam pomóżcie

czarna8306 owulacja między 8, a 10 dniem to dość szybko przy tak długich cyklach, z kolei w 31 dniu to chyba ciut za późno... Niestety przy tak długich cyklach jakie u Ciebie występują różnie może być z owulacją, ale na pewno nie wystąpiła 2 razy :) Nie chciałabym Ci robić nadziei, bo wiem jak ciężkie są rozczarowania w tym temacie, ale testy owulacyjne wychodzą pozytywne w ciąży. Napisałam to, bo pewnie i tak gdzieś w necie już to przeczytałaś, życzę Ci szybkiego zajścia w ciąże. Mogę Ci tylko doradzić skoro to Twój pierwszy cykl nie napalaj się bo to potem boli, z resztą poczytaj wcześniejsze posty. A może będziesz pierwszą, której udało się w pierwszym cyklu :) Powodzonka!!

Gość czarna8306
no 2 razy na pewno nie sama juz nie wiem co myśleć a wiesz jak staraliśmy sie 5 lat temu to zaszłam w pierwszym cyklu ale nie robiłam testów i pozytywny test ciążowy wyszedł mi w 46 dc i beta 546

hej kobietki :) u mnie lipa , d*psko strasznie boli nie mówiąc o nodze masakra :( a miało sie polepszyć zastrzyk okrótny, robił go bardzo powoli igłą koło 8 cm i całą wbił bo to głęboko do stanu zapalnego , mężowi prawie ręke zgniotłam z bólu , steryd sie rozszedł i do 2 tygodni jak nie odczuje poprawy to wtedy scyntygrafie musze zrobić , okres miałam niecałe 2 dni strasznie skąpy, nerwy mnie zżerały a d**a, jeszcze 2 cykle i 2 lata staranek miną jak z bicza strzelił , pozdrawiam was i życzę miłego weekendu , dużo odpoczywajcie , buziole 👄 🌼

I znowu wczoraj mój wpis nie wszedł. Duszak miłego weekendu. Czarna - może Paula trafiła w diagnozę i rzeczywiście się udało, choć przy tak długich cyklach, owulka w 8-10 dniu wydaje się mega wcześnie. Może ten cykl miał być krótszy? Zrób na wszelki wypadek test ciążowy. Beziku @ skąpa i tylko dwa dni - a robiłaś test? Współczuję taki ból i nie można temu zaradzić - okropne.U Ciebie jak nie urok to przemarsz wojsk. A na czym polega ta "scyntografia"? U mnie... ...dalej to wszystko jakoś dziwnie. Niby krwawię, ale nie jest to żywo czerwona krew, tylko taka różowa, rozcięczona. Mało tego, przy takiej pogodzie, to normalnie powinno się ze mnie lać, a to tylko pokapuje. Czuję taki lekki ból w prawym jajniku i w podbrzuszu - taki na @. Temp. jak na mnie podwyższona 36,5 (do połowy cyklu miewałam tak 36,3, po owulce skakała do 36,5). Normalnie głupia już jestem. Jak po południu to się nie zmini, to chyba pojadę po test i jutro z rana zrobię. Albo lepiej dwa - zrobię wtedy dzisiaj po południu i jutro rano. Życzę udanego weekendu. U mnie jakby zaciągało się na deszcz...

griszankaanka scyntygrafia polega na podaniu (najczęściej dożylnym) jodu promieniotwórczego, a następnie sprawdzeniu w jaki sposób i w jakiej ilości tarczyca go wychwyciła (detektory sprawdzają jak promieniuje ta tarczyca). Badanie nie boli, na pewno nie można w trakcie badania być w ciąży, ale na szczęście to jest jod, który szybko się rozpada (znika z organizmu) i z tego co się orientuję to nie ma później żadnej kwarantanny co do zajścia w ciąże po takim badaniu. Gorzej jest po terapii takim jodem, ale po samym badaniu izotopem jodu można zachodzić w ciążę. Musiałam odpowiedzieć na to pytanie, bo to trochę "moja branża", pozdrawiam :) czarna8306 zrób test i będziesz miała wstępną odpowiedź :)

Gość maagda123
Witam wszystkie piękne panie. Z tym testowaniem to jest tak (przynajmniej u mnie) że czasami boję się zrobić test dlatego że stracę tę iskierkę nadziei że może jednak się udało, ale jednak jak nie jest się pewnym to chyba lepiej dowiedzieć się wcześniej prawdy niż każdego dnia podświadomie myśleć że "a może jednak się udało". Ja na przykład w zeszłym cyklu miałam 4 dni baaardzo skąpego plamienia później w ogóle ustało, oczywiście zaczęłam się nakręcać ale 5 dnia przyszła normalna @. Gdybym wykonała test wcześniej uniknęłabym późniejszego rozczarowania. Życzę Wam miłego słonecznego dzionka.

cześć babeczki :) testu nie robiłam bo w pierwszy dzień leciała żywa krew to napewno nie ciąża, ja tak mam jak sie denerwuje dlatego @ jest taki mały, a pozatym po okresie miałam rtg bioder bez osłony no i wczoraj dostałam dużą dawke sterydu i znieczulającej lidokainy to już wogóle następny cykl będzie pochrzaniony jeżeli wogóle dostane @ ogólnie bardzo źle sie czuje po tym zastrzyku mam zawroty głowy ale lekarz mówił że to długo może sie utrzymywać , w nocy strasznie u nas lało , dziś fajne orzeźwiające powietrze , oj kobitki w sierpniu będzie 2 latka jak sie staramy i 30 :( smutno mi ale chyba na dzidzie nie mamy co liczyć :(

ja mam mieć scyntygrafie całego ciała i tam gdzie się będzie kumulowało jakieś coś to znaczy że tam jest stan zapalny , ale może minie mnie to badanie , lekarz powiedział że steryd jest przeciwzapalny i sie rozejdzie po miednicy , stawach itd to powinno pomóc , mam nadzieje że pomoże bo jak narazie to lipa straszna :( griszanka ja miałam tą krew ze skrzepami tak jak zawsze mam przy okresie , tak sie zastanawiam co będzie jak nie będziemy mieli dzieci jak nam się nie uda :( w pierwszym roku był luz a teraz już zaczynam się bac bo 2 latka to długo , aj mam doła jeszcze ta gira boli , griszanka zrób teściora ;)

paula co to są te detektory ? mi lekarz coś mówił że będzie kilka zdięć rtg przy tym badaniu i że ono trwa kolo godziny ? pierw normalne zdięcie potem po podaniu jakiegoś płynu , nie mam pojęcia o tym badaniu ale to chyba dużo promieni a jak cos mi sie stanie z jajnikiem ? tylko prawy mi działa :(

No i @ się rozkręciła na dobre, więc test nie jest potrzebny. Bezikumalinowy nie podłamuj się będzie dobrze, może w sierpniu razem będziemy brzuchatkami, tak na urodziny, na 30-tkę. Jeszcze miesiąc. Akurat wyleczysz te stany zapalne i może akurat się uda. Sorki nie pamiętam czy się gdzieś leczysz, czy nie. Jakbyś chciała to mogę dać Ci namiary do mojego gina, przyjmuje we Wrocławiu i naprawdę ma wyniki (tylko ze mną idzie mu ciężko). Buziaki babeczki :D

Nick_____________Cykl______Wiek_____Termin@___Miejscowos c Griszankaanka_____41_______29______18.07______dolnoslask ie Bezikmalinowy_____21_______29______25.06______dolnoslask ie Silka33___________2lata______34_______07.10______LU Kszewuszka_______13________35_______?.06______Śląsk Kania86__________10________26_______21.11______podk./lubel. Małpka24________20(pauza)__24________09.03______zagarnica dorotq___________20______34________09.07______Lublin teacherka________15________24_______26.03______wielko p paula___ _________4_________32________29.05______śląsk duszak_______7________28_________18.06_______Lublin mereszka________6________23_______10.05______lubelskie aneta7---------------2--------------24------------05.06- -------małopolska ISIA91__________1_______21______27.06._____Dolnoślaskie BRZUCHATKI Nick______Szcz.Cykl____Wiek_____T.P______Płeć_____Miej s co wość Czrnulka______1________21______04.10.12____?_______Anglia Maya10_______5________28______09.10.12____syn_____Ireland Słasica________1________28______03.10.12_____?_______Mazury Ulna30________3________28______03.11.12__syn(Miłosz)____ Biegaczka_____2_________?______24.11.12_Maksymilian___Polsk a Ewuś_________4________28_________?_________syn_____śląski e Kamilka@______2________29__________?_____________dolnoślask marta2387____2lata______25______14.01.2013____??_____Śl sk .śliwka________3________37_______10.03.13___________Łódz ulęgałka_______9________29_______09.03.2013____??___lub e lskie Ulka90________12______22______11.04.2013____??____małopol s ka Maja 8626___9________26_______05.06.2013___??____śląskie Patra24_______3_________25______18.03.2012____syn(Michał)p< br /> amazingcrazy__12_______23______5.08.2013________Wiel kop olska Misia2889_____8________24______16.07.2013_______wi elkopol ska Michellinka____ 7_______ 27_______ 7.10.2013__synuś___ kuj-pom MAMUSIE

bezikmmalinowy detektory to urządzenia do wykrywania (detekcji) i w przypadku scyntygrafii posłużą do detekcji promieniowania. Podadzą Ci jakiś roztwór z izotopem promieniotwórczym ,który ma takie właściwości, że skumuluje się w nieprawidłowościach organizmu (tam gdzie jest jakiś problem). A potem detektory wykryją gdzie się skumulował i w jakiej ilości został zaabsorbowany i na tej podstawie ocenią co i gdzie nie gra :)

paula a czy do tego badania trzeba pić fortrans ? bo ja kiedyś miałam mieć to robione badanie ale babka mi powiedziała że musze wypić to paskudstwo a ja mam refluks kiedyś 2 razy to piłam do kolanoskopii i bardzo długo dochodziłam do siebie po tym środku , nie dam rady tego wypić :( kobitki zmienicie mi w tabelce na 22 cykl staranek i kolejny @ około 14 lipca ? prosze ja nie umiem nie chce zepsuć czegoś ❤️