Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulęgałka

starania o ciążę

Polecane posty

Maja-GRATULUJE!!!!! chyba wykrakałam- zobaczycie jak zaraz tu sie posypia pozytywne testy ciazowe:) ulegałko- nie wiem - ale naprawde strasznie bola mnie piersi..nie nakrecm sie bo to bezsensu ale w niedziele to tak mnie wieczorem bolało,ze w koncu juz sama zglupialam i nie wiedzialam czy to piers czy serce:P i od razu glupoty na mysli,ze moze zawal:) a tak wogole to od jakiegos czasu odbija mi sie ryba:O szok..i tak mysle czy jadlam rybe?? ale nie... i to zawsze z rana tak mam

Maja, gratulacje! Ale super! To zawsze chodzi seriami, wiec która następna? Bezik, nie świruj, siedź na forum. Słuchajcie, dzisiaj pierwszy raz obca osoba zagadała mnie o ciążę! (pani z mięsnego, he he). Ale byłam w szoku :) Czyli już obiektywnie i oficjalnie widać brzuszek he he

czesc dziewczyny, maju po cichu gratulacje kochana !!!!ulegałko napisz jak po usg.u nas ok szaleje z zakupami dla maluszka. czytam Was codziennie i trzymam mocno kciuki.

Maju ogromne gratulacje Kochana!!!!!!!! :) ale się cieszę :) Oluś jak tam usg? a może jednak dziewczynka? :) Silka ja tego cyklu nie liczę... nagła śmierć teścia przypadła na dni płodne niestety :( nie mieliśmy głowy do przytulanek.Z niecierpliwością czekam na @ i zaczynamy znowu :) ale bez liczenia dni i mierzenia temperatury.Wrzucamy na luz... co ma być to bedzie... Patra szalej,szalej...zakupy dla maluszka to sama radość :) Śliwka fajnie,że już widać brzuszek :) Popatrzyłam na tabelkę no i Oluś ma rację :) parę dziewczynek ma termin na pażdziernik.Ale ten czas zleciał.Ciekawa która pierwsza zostanie mamusią :) Mam nadzieję,że się odezwą :) A ja mam pełno roboty...zaprawiam czerwoną paprykę.Dostałam przepis od sąsiadki jest pyszna.Z przecierem pomidorowym i cebulką.Będziecie chciały to napiszę Wam przepis. :*

hej dziewczynki! Maju no to mogę Ci już oficjalnie pogratulować :) teraz to się posypie, zobaczycie:) silka trzymam kciuki żeby wszystko było ok! Kochane lekarz mi zrobił usg ale tylko dlatego ,że nie było słuchać serduszka, sprzęt ma kiepski , nie wypatrzył siusiaka ani też tego drugiego. Kazał mi przyjść za trzy tygodnie wtedy będę miała połówkowe , wtedy wszystko się sprawdza maluszkowi(kręgosłup, serce itp) Będzie to robił na bardzo dobrym sprzęcie więc powiedział ,że jak się ładnie ułoży to na pewno powie. Z maluszkiem wszystko w porządku, ruszało nóżką ,serduszko biło no i straszliwy leń bo nie chciało poszaleć, więc czekam do 30 października.Przez te 3 tygodnie będę się martwiła bo to ważne badania będą. Kochane trzymam za te dwie kreski u Was ,które na pewno się pojawią:) Beziku nie uciekaj:)

Oluś to jeszcze 3 tygodnie niepewnosci :) ale najważniejsze żeby było zdrowe. Oto przepis: 3kg czerwonej papryki pokroić w paseczki 6 duzych cebul pokroić w piórka 1 łyzka soli, wymieszać wszystko i odstawić na 2 godziny. Zalewa: 1 łyżka soli szklanaka oleju szklanka octu 12 łyżek cukru 1łyżeczka mielonego pieprzu 1,5 słoiczka koncentratu pomidorowego ( ja mam najtańszy z biedronki) wszystko wymieszać ,zagotować i wlać do słoiczków. gotować paprykę w słoiku 10 min.Ja zalewy na 3kg papryki robię podwójnie :)

Super Maju że kolejny test potwierdział :) napewno to ciąża!!! Super super super!!! Mje starania w tym miesiacu marne, nie licze dni, sluzu nie paczę, nie sprawdzam poprostu tego wszystkiego. a co najgorsze seksu jest mniej niz kiedys... szkoda bo lubie ten sport i to nie dla dziecka. moj jak przeczytal ze nie powinno sie codziennie seksowac to wprowadzil to w zycie... wczoraj jak sie polozylismy spac byl taki dialog: ON: dobranoc JA: a to seksu nie będzie? ON: nie, nie można tak czesto, sama czytalas ze co dwa dni JA: ale ostatnio bylo w sobote ON: tak? ale to jeszcze dwa dni nie minely, nie wolno JA: :/ ręce mi opadły mimo że lażały... zła jak osa, zasnelam. a dzisiaj dalej nic z tego nie bedzie bo wlasnie sie na mnie obrazil pol godziny temu bo klucza nie mail do mieszkania, ja bylam na zajciach z angielskiego i nie odbieralam telefonu... afera na 102, pojechal na siatke obrażony. niech spada!!!

u mnie 26dc.... czytałam gdzieś,że test owulacyjny jeśli jest się w ciąży wyjdzie pozytywny...mam ich tonę, więc zrobiłam i dupa....... :( jestem załaman ;( ;( ;(

czapus to wcale tak nie jest...mi kiedyś 1-2 dni przed @ wychodziły bordoooowe krechy (mocniejsze niż w dni płodne) na owulacyjnym a ciąży nie było, także ja bym nie brała tego na serio....:)

tak -to prawda ,mi osttanio tez wyszly czerwone krechy i dostalam @ ulegalko to nie przytylas duzo:) moja kolezanka( ktroa za miesiac rodzi ) przytyla 5 kg ostatnio sie dowiedzialam ,ze znajoma mojej znajomej miala problem z ciaza, poronila bliznieta...i cuda wianki robili badania,leczenie nawet in vitro i nic a potem jak zaprzestali bo stwierdzili ,ze odpuszczaja bo nie bedzie nic z tego poprostu WPADLI:):) hehehe..i jest teraz w 5 m-cu:) u mnie 24dc...wczoraj wieczorem bolalo mnie podbrzusze strasznie... dzisiaj jajniki troche ...jeszcze z tydzien do @

Gość Kasia0183
Czapus może ale nie musi oznaczać ciąży więc się nie załamuj tak od razu :)

bylam dzisiaj u lekarza... niestety mam niedoczynnosc tarczycy i bede brala eutyrox... ale za to chociaz wiadomo co ze mna nie tak... ale powiem wam ze w zyciu nie mialam tak dokladnego wywiadu lekarskiego jak tym razem

hej kobitki mi dziś troszke lepiej ale brzuch boli przeokrótnie i plecy a raczej kłują , mycha a jakie masz tsh ja mam 3.95 i mam euthyrox 25 , m wydojony jutro wyniki nasionek, potem zobaczymy co dalej , miłego dzionka babeczki :)

USG mialam i jest ponoc wszystko ok ale mam bielactwo wiec Pani doktor troche inaczej podeszla do mojej osoby

jak bylam w podstawuwce to brałam , potem wszystko ucichło no i jak zaczeliśmy sie starać o dzidzusia i robilam badania to raz mniej raz więcej było więc sie wkurzyłam i powiedzialam lekarzowi że to troche niebezpieczne takie tsh więc dała mi euthyrox i biore miesiąc tylko brzuch boli dość dokuczliwie zastanawiam sie czy to jakieś torbiele od niego sie nie porobiły, biore sie do roboty bo szef mnie ubije , potem zajrze :)

to prackuj sobie spokojnie moja doktor tez przepisala mi na 3 m-ce i przyjsc z nowymi wynikami kazala... tyle ze u mnie to juz nowy rok bedzie ;)

Dziewczynki a ja mam TSH 3 0,928 Mam w normie? lekarz ginekolog zapisał mi jod. Ale to badanie mam z listopada2011 i chyba go teraz powtórzę...

krzewuszka - koniecznie powtorz bo wynik sprzed prawie roku jest kompletnie niemiarodajny... a ten Twoj wynik jest ok ale juz u progu nadczynnosci a ten Twoj lekarz zapisujac Ci jod przy takim wyniku jest nienormalny...

Witajcie kobitki.MYCHA,ULEGAŁKA=DZIĘKI:)Jednak po szpitalu..doopa!alęż jestem wsciekła!najpierw czekałam na męża bo dłużej zeszło mu w pracy ,potem do szpitala ponad godz.jazdy..a tam!pomacała mnie po brzuchu,spojrzała ile jest krwi na podpasce9stwierdziła ze dużo=20 min.po zmianie w szpit.toalecie)dałam jej wszystkie wyniki od ginka i endokrynol.poszła gdzies podzwoniła...po 10 min.przyszła z wiadomoscią:ma adres do ginekologa(po drógiej stronie miasta)a to już była 19.00!i on rzepisze mi coś przeciwbólowego!!!myslałam ze ja trzepne!to mi za wizyte przyjdzie rachunek ok.35e.za samo pomacanie brzucha i jeszcze 2 raz miałam płacić za samo wejscie i odebranie recepty!?bezsens co..?tabletki to ja w domu mam!Wiecie co,to z forum Dooktor.pl wiecej sie dowiedziałam od expertów(szybko daja odpowiedz=byłam mile zaskoczona)więc stwierdziłam że przemęcze sie jeszcze z tym krwawieniem i bólem brzucha już 13 dzień sie męczę(ostatnio z pospiechu napisałam Wam ze 22 dni a miało być 12sorki:)a,wiec jutro ide na badania wszystkie które mam od mojegio endokr.oprócz moczu niestety..a za ok.2 dni jak przyjda wyniki to na szybkiego pojadę do ginekolog z wynikami i dalej niech działa. Tak na marginesie to czytałam kurka..że z moimi objawami to wyglada na początki endometriozy!!!tylko współczuć tym dziewczynom które maja to cholerstwo!do tego mam niedoczynnośc tarczycy..także myslkę ze o dzidzi to w najblizszym roku mozemy pomarzyć..:(..no nic to nasmeciłam Wam,ale chociaz lzej mi sie zrobiło=dzięki że jestescie:) ULEGAŁKO=super ze maluszek rośnie,trzymajcie się zdrowo:) MYCHA=przykro mi...:( z tarczycą nie ma żartów!i DZIEWCZYNY PROSZE uwierzcie mi TSH,t-3,t-4.chlesterol HDL i LDL,prolaktyne najlepiej sprawdzać co miesiac=dopiero wtedy lekarz endokrynolog może stwierdzić czy bierzemy dobra dawkę hormonów,ja tez zaczełam od euthoryxu 25 teraz juz mam 100!ale warto było co miesiac sie kłóć bo naprawde o wiele lepiej sie czuję.coekawe jak teraz mi wyjda wyniki...może przez te 2 mc.tak wszystko sie rozregulowało że będzie załamka..no czas pokaże.POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE Z OSOBNA.DBAJCIE O SIEBIE ! P.S.Małpeczko gdzie jestes..?Tyśka i reszta kobitek?Dagsam to juz wogóle sie nie odzywa...kwiatek dla Was.

jej przepraszam za błedy i że tak sie rozpisałam..ale to tak w nerwach na szybkiego:)lece szybciochem meżusiowi obiad podać..juz czeka i czeka hehh

silka endometrioza to bardzo nie fajna rzecz ale na szczescie wyleczalna... ale szkoda mi ciebie strasznie bo ile kurna moze sie zwalic na jedna osobe... a co do opieki lekarskiej to widze ze wszedzietaka sama:(