Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może nie dzisiejsza

chce przytyc zjadlam wlasnie....

Polecane posty

Gość może nie dzisiejsza

pieczonego kurczaka z frytkami oblanymi ketchupem i majonezem, zapilam cola i wcinam lody a nadal jestem chuda jak szkapa :(

tak tak, jeżeli koleżanka nie może przytyć to znaczy że trudno jej stworzyć nadmiar kalorii. a jeżeli zacznie trenować... to zacznie spalać jeszcze więcej! ludzie, trochę logiki

Głupoty gadacie. Też tak kiedyś myślałam że jeśli zacznę ćwiczyć to jeszcze więcej spadnie mi waga a tu szok. To co zjadłam szło w mięśnie i automatycznie przyszło trochę kg. Jedz np 2tyś kalorii i ćwicz tylko 30 min dziennie albo max do godziny. Niech to będą ćwiczenia na każdy mięsień (przysiady, pompki, brzuszki itp). Zobaczysz że już po 2 tyg będziesz wyglądała grubiej.

Tu chodzi o to że kalorie które zjadasz są spalane szybko i wydalane a jak zaczniesz ćwiczyc to kalorie będą wykorzystywane na budowę masy mięśniowej. I nie bój się nie będziesz wyglądała jak pudzian :D

"Głupoty gadacie. Też tak kiedyś myślałam że jeśli zacznę ćwiczyć to jeszcze więcej spadnie mi waga a tu szok. To co zjadłam szło w mięśnie i automatycznie przyszło trochę kg. Jedz np 2tyś kalorii i ćwicz tylko 30 min dziennie albo max do godziny. Niech to będą ćwiczenia na każdy mięsień (przysiady, pompki, brzuszki itp). Zobaczysz że już po 2 tyg będziesz wyglądała grubiej." Dziewczynko, ja od 8 lat uprawiam kulturystykę. Nie ma czegoś takiego jak "jak trenujesz to idzie w mięsień". Każdy wzór na zapotrzebowanie kaloryczne uwzględnia aktywność fizyczną. Jeżeli nic nie robisz i masz zapotrzebowanie np 1800 kcal to gdy zaczniesz trenować to zapotrzebowanie wzrośnie np do 2300 kcal. A zaczniesz tyć jedynie wtedy kiedy ten próg przekroczysz. Nie ma cudów. Albo dostarczasz więcej niż potrzebujesz albo nie.

"Tu chodzi o to że kalorie które zjadasz są spalane szybko i wydalane a jak zaczniesz ćwiczyc to kalorie będą wykorzystywane na budowę masy mięśniowej. I nie bój się nie będziesz wyglądała jak pudzian " Tak, kalorie są najpierw SPALANE a potem wydalane. I to ja nie mam pojęcia o metabolizmie

Gość myszellina nologged
Jeżeli nic nie robisz i masz zapotrzebowanie np 1800 kcal to gdy zaczniesz trenować to zapotrzebowanie wzrośnie np do 2300 kcal. A zaczniesz tyć jedynie wtedy kiedy ten próg przekroczysz. Chciałam to napisać, tylko nie wiedziałam jak, żeby wyszło zwięźle i klarownie :D No Dareios ma racę Blondyna.

Gość przede_wszystkim
się przebadaj, tarczycę najpierw

Ale o jakim wy ćwiczeniu mówicie? Ja mówie o takim 30 min dziennie. Wtedy spali się max 300 kalorii a rozrusza się mięsnie które bedą rosły pobierając kalorie

No, 30 min dziennie, spali się 300 kcal czyli 300 kcal dojdzie do dziennego zapotrzebowania. Owszem mięśnie zaczną pobierać kalorie a więc TRZEBA BĘDZIE ICH DOSTARCZAĆ WIĘCEJ

Tak. Nie rozumiecie że ona sie przejada i je na pewno dużo kalorii a mimo to nie tyje? Są takie organizmy że jak zjedzą to od razu przez nie jedzenie przechodzi i nie tyją. Jeśli zaczną ćwiczyć to kalorie nie przejdą od razu tylko pojdą własnie w mięsnie.

Gość kojioji
sorry, ale nie wierze, ze ktos nie potrafi przytyc, nie ma nic prostszego, no ale jak ktos zje 2 kawalki chleba na kolacje i gada jak to sie obiadl jak prosie i nie mozesz prztyc, to co tu sie dziwic.

jasne. jeżeli jedzenie przez człowieka przelatuje to znaczy że ma problemy z wchłanianiem pokarmu. jak zaczniesz ćwiczyć to ten problem nie zniknie. natomiast jeżeli pokarm wchłania się prawidłowo to coś potem musi się z nim dziać. skoro wchłonie się więcej kalorii niż organizm potrzebuje to reszta się odłoży. Bo skoro organizm nie potrzebuje to nie spali (bo niby na co?) ani nie wyparują. a skoro jedzenie się wchłania prawidłowo a jednak się nie odkłada to znaczy że tych kalorii wcale nie jest za dużo. i wiesz to że kobieta od czasu do czasu robi sobie taką bombę kaloryczną to jeszcze nic nie znaczy. jaskółka wiosny nie czyni.

Powiem ci tak. I ty masz trochę racji i ja. Dodam jeszcze że jak zaczęłam ćwiczyć po tą godzinke dziennie to z automatu stawałam się głodniejsza i wiecej jeszcze jadłam niż zwykle.

to skutek uboczny, ale to nie zmienia faktu że tyje się od nadwyżki kalorii