Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

Skoro farba kiepsko chwyta to szampon chyba faktycznie nic nie da :) Najwyzej zaszaleje po porodzie i na chrzciny sobie zrobie fryz :)

Mamcia, Tak :) Mam wielka ochote posiedziec sobie jutro na sloneczku :) Opalic troche twarz, rece i nogi. Mam czarne wlosy(farbowane) wiec blada byc nie moge :P Nie zamierzam sie tam smarzyc, ale musze zlapac troszke koloru. BlackRossa, Ja wlosy farbowalam juz 3 razy od poczatku ciazy. Za kazdym razem inna farba. Pierwsza wogole nie chwycila, druga i trzecia byla ok, ale cos szybciej sie wymywaja w tej ciazy :( Amefa, Wczoraj w pracy mialam poprostu "cyrk na kolkach"! Nie mialam czasu na kafe :( Dzisiaj jest troszke spokojniej, ale pewnie tylko dlatego, ze ludzie w pracy, a po poludniu znow bedzie mlyn :)

Polecam www.dwaszczescia.pl bedziecie wiedziec jak efektywnie karmic i co zrobic by dzieci przesypialy cale noce juz w 4 miesiacu zycia. U nas to dziala :)

Martii to skoro masz takie informacje to spoko, piorę w 60 :) Malentka pewnie że ja też chciałabym wiedzieć, bo ta niepewność jest najgorsza, tymbardziej że od prawie 30 letniego faceta można tego było wymagać? Żeby się jakos określił, tylko wkurza mnie to że to ja muszę myslec o tym a on olewa wszystko, dupek. Ja nie jestem przyzwyczajona żeby jakos zabiegac o to bo to zawsze on za mną latał BR włoski krótkie są modne :D i zawsze mi się podobały u kobiet, choc ja bym się chyba nie zdecydowała bo wydaje mi się że zle bym wyglądała. Może zmienię zdanie jak mnie małe zacznie za że tak powiem kłaki ciągnąc :D a mąż na pewno zauważy, podobno kobiety się często skarżą że partner nie zauważył zmiany po wizycie u fryzjera, ale tu to chyba niemożliwe ;) amefa ja na chrzciny własnie zrobię włoski :) zablokowałam zdjęcia na str internetowych żeby mi dużo transferu danych nie pobierało, więc nie wchodzę w linki ale kiedys sobie Wasze brzuchole pooglądam :D aha BR mi w 18 tyg położne powiedziała że w życiu by tyle nie dała tygodni i że może zle liczę :D bo brzusio mały a teraz taka piłka że hoho:) dobrze że się jeszcze przed kierownicą z nią mieszczę jak prowadzę :D to urośnie jeszcze ;)

******************************PRZYSZLE MAMUSIE**************************** NICK............WIEK....T CIĄŻY...D. PORODU.....Pł. (Czuje/Wiem) Zussanka.......26.........29..........17.07.2012......SYN EK Antek p.KwiatPolny...20.........31.........17.07.2012.......có rcia ? przyszlamama.25.........28..........30.07.2012......synek / Alcia28.... .....28.........29........ .03.08.2012......córeczka Amelia Igieleczka......21.........26....... ..03.08.2012 Uspavanka.....27.........26..........03.08.2012 Talusia...........20.........26.........10.08.2012 Izka.............26..........28.... ....12.08.2012...............Nikola Nietutejsza... 28..........26.........13.08.2012............ synek Jaś Unia77...........34.........27.........15.08.2012......co reczka Natalia Doti..............24.........27.........17.08.2012....córec zka/Kornelcia Moniq123........27.........28.........17.08.2012 Maniusia89......23.........26.........21.08.2012......Syn ek Alanek Inflagranti.......29.........27....... .22.08.2012 Kinia1109........27.........27........ 24.08.2012.......córcia Alicja Oliwia27l ........28 .........27........24.08.2012 Marti884.........28.........26........27.08.2012...... Córeczka Maja fabi784...........28.........25........27.08.2012...... Synek/? Danuti............24.........24........28.08.2012.......c órcia/SYNEK KAJKA30..........30.........24........30.08.2012 MEGAN86.........25.........25.........01.09.2012...... SYNEK DAWID Nowa_84.........28.........25.........01.09.2012... ..CÓRKA! Zuzinka Kama..............29.........24.... ....02.09.2012..... synek (Manuel) Amefa.............23.........26.........03.09.2012...... Jasiek Nika0503.........22.........23.........05.09.2012 Joanna............26.........23.........06.09.2012....... synek/? Polcia91...........20.........23........ 08.09.2012 MamciaJ...........26........ 22.........09.09.2012 Tala1011101190..21.........22.........09.09.2012.......s nek Staś Dagusia82.........29.........22........10.09.2012 Wiewióreczka_...24.........22........11.09.2012 Invictia............24.........24...... .11.09.2012........córeczka Malentka...........24.........24....... 13.09.2012.......synuś/?? Plotka..............26.........24........14.09.2012...... .SYNEK FILIP Kaliwia.............24..........24....... 14.09.2012.......córcia/Natalka Tajeczka...........28.........23....... 16.09.2012........córcia/ Kasiulek91.........21.........23.... ...17.09.2012........synek? BlackRosssa.......27.........23..... ...19.09.2012......córcia/Monisia PolaL...............32.........22.........22.09.2012..... ..córcia Ulci.................26.........22........25.09.2012..... ..córeczka/synuś Tusia 21............23........14........20.10.2012........córcia/ ? ****************************SZCZĘŚLIWE MAMUSIE***************************** Nick.............Wiek..........Data Porodu..........Syn/Córka........Imię Pysiulek...........20..............11.03.12............. . synek.....Lukasz

Od razu na forum widac, ze nastal weekend z ladna pogoda :) Wreszcie zaczynamy przygotowania do remontu! Tzn maz sprzata strychy a ja mu dopinguje hehe :) Nie pozwala mi palcem kiwnac :P Za to mam na chwile wstawiona kolyske do pokoju i juz sobie wyobrazam jak wyjmuje z niej Jaska :) Az mi sie slodko robi! 26 tc-juz jest blizej niz dalej :)

U mnie też remont w kuchni i potem pokój dla małej, sama już się nie mogę doczekać kupowania i ustawiania mebli, ciuszków. Jeszcze trochę to potrwa i skutecznie mnie stopuje z zakupami:) Faktycznie słoneczna pogoda, pewnie dziś będzie cisza na forum bo dziewczyny na spacery wylegną:)

u mnie tez dzisiaj porzadki:) posegregowałam ciuszki Jaska na wieksze i mniejsze, w szafce juz ulozone te najmniejsze i... okazalo sie ze jedna szafka to jednak za malo... :) musi mamusia oddac swoja komode :D

hej dziewczynki :) amefa brzusio sliczny :) rosniemy widze heeh:) dzisiaj cisza rzeczywiscie wszystkie pewnie na spacerku ale nie dziwie sie pogoda piekna :) wiecie co cche jechac na poczatku tygodniu kupic materacyk do lozeczka....czy ktoras juz kupila? ten gryka kokos kazdy poleca...co o tym myslicie?:)

fajny brzucholek, muszę się zebrać do kupy i też wrzucić jakąś fotkę:) dziewczyny polecają właśnie grykę- kokos, ale moja siostra stwierdziła że dziecko albo śpi albo nie i materacyk nie ma tu znaczenia, jej córeczka śpi na zwykłym i nie ma problemu, ja osobiście jeszcze nie oglądałam/kupowałam więc nie mam zdania:)

Malentka ja kupuje gryka-pianka-kokos. W gazecie jakiejs czytalam, ze sa to najczesciej polecane materacyki. Wprawdzie teraz bardziej poleca sie lateksowe, ale mysle ze to kwestia wymyslu producentow. Ja nie zaplace 200zl za materacyk lateksowy tylko dlatego, ze ktos zaczal go produkowac... Mamcia ale sie masz fajnie z tymi ciuszkami Jaskowymi :)

zastanawiam sie teraz czy np. kokos albo gryka nie będą uczulać dzieci które są np.alergikami? w takich piankach to chyba tez nie siedzą roztocza, przynajmniej nie tak jak w naturalnych materiałach, wiecie coś o tym?

Gość Czarnulka18
hej zaglądnęłam do tego wątku bo też mam termin na wrzesień ;) i mam pytanie do tych bardziej obeznanych bo nie wiem co wybrać; łóżeczko, kojec czy kołyska? Co bardziej praktyczne i przydatne?

Unia w sumie to nic nie wiem na ten temat :( Wydaje mi sie, ze sa to materace antyalergiczne, ale pewna nie jestem... Czarnulka jesli musisz wybrac jedno to zdecydowanie lozeczko. Kolyska sluzy az dziecko nie zacznie siadac- mniej wiecej do 6 miesiaca. Kojec jest zeby dziecko na chwile wlozyc. Lozeczko ma regulacje dna, wyjmowane szczebelki i starcza na dlugo :)

no wlasnie mnie doszly sluchy ze ta gryka to jakies otreby w srodku i nic wiecej a znowu na necie pisza ze to jest dla alergikow wiec juz sama nie wiem

Gość Czarnulka18
amefa dzieki za informacje, bo właśnie na dniach będę kupować i się zastanawiałam, ale w sumie każdy mówił że łóżeczko będzie najlepsze ;)

pewnie to są łuski gryczane, ale czy ja wiem moze to jakies zakurzone, no jak to ziarno....na pewno sterylne to nie jest

Unia to wlasnie sa luski z tej gryki :) Podejrzewam, ze skoro jest to rpodukcja dla niemowlat to raczej jest to czyste... Tak mi sie przynajmniej wydaje, bo nie wyobrazam sobie zeby zakurzone luski wsadzili do nowego czystego materacyka :)

Hej dziewczyny u mnie chyba zaczął się etap wizja gniazda na maxa ina razie mam większy bałagan niż wcześniej hehe zaraz biore się za szorowanie Kafli w łazience. Dobrze ze mój J jest w pracy :-) dziewczyny dziś zamawiamy łóżeczko ale raczej zdecydujemy się na to w zestawie z Allegro. Jak już zamowimy to dam znać na co się zdecydowaliśmy :-) sorry za chaotyczne pisanie ale pisze z komórki bo jak bym włączyła komputer to wiadomo jak to się skończy - ogladaniem wózków lozeczek itp miłego weekendu kochane

no mam nadzieję:) tyle że jak się słyszy o tych wszystkich przekrętach produkcyjnych byle taniej to sie człowiek podejrzliwy robi:) więc pewnie trzeba na opiniach producenta bazować

Witam dziewczynki :) My właśnie wróciliśmy z targów dziecięcych...Bryndza max. Stoiska na palcach u rąk można było policzyć. Żadnych okazji, jedynie jakieś skromne rabaciki, oczywiście na towary które akurat są na stoisku (czyt. których chcemy się szybko pozbyć). Także musiałam inaczej poprawić sobie nastrój :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27e02848d3814828.html Pogoda piękna także też zaczynamy remont. Wczoraj kupiliśmy wszystkie "narzędzia, przybory i materiały" także misja pokój Tymona czas start!! Ach, jeszcze wczoraj kupiliśmy Tymkową lampę. Także powoli coś zaczyna się dziać :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/86e2e114c6b6b3d5.html

Cześć Dziewczynki. Ja od rana po mieście chodziłam, bo akurat paru znajomych mnie wyciągnęło z domku. ładna pogoda, nie gorąco, to skorzystałam :) Amefa - cudny brzucholek :) Ulci - świetne ubranka. Coś widzę, że mamy podobne gusta, bo my identyczną lampkę wybraliśmy :) Tylko w sumie się wstrzymaliśmy, bo stara jest wyczyszczona i się spokojnie nada. To był nasz jedyny wybór :D Bardzo mi się podoba :)

Ulcia do tego kompletu z hipciem sa jeszcze fajne skarpetusie:) oczywiscie gratuluje wyboru sklepu ;)

Skarpetki przegapiłam..niestety, przy okazji zobaczę :) Nie wiem tylko czy te spodenki mi się przydadzą, bo pod koniec września upałów się nie spodziewam ;-) Mamciu, pracujesz w h&m ? Szykują się jakieś promocje, wyprzedaże itd. ? :) No lampa też mi się bardzo podoba, są jeszcze do kompletu takie małe jakby nocne, na biurko czy stoliczek.

Gość podczytuje czasem
ulci gdzie kupilas ten sweterek i kompelt i ile koszxtowal jesli mozna wiedziec?

Sweterek w lumpku- całe 8 zł ;) A resztę w h&m- 30-40 zł

Ulci slodkie te ubranka :) Najlepszy jest ten sweterek z babelkiem na kapturze :)