Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona Qukardka

Hej śląskie Mamusie

Polecane posty

NICK.............WIEK......MIASTO.......IMIĘ/WIEK DZIECKA Mania2311......24.........Knurów.......Maksymilian - 11 mies dorcia20........20.........Bielsko-B.........Martyna 1mies. czerwona Qukardka 19....Knurów.......Jakub 5 mies.

ola ważne że teraz wkońcu sie udało :) ja zaszłam nieplanowanie na początku szok i załamka a teraz to nie widze świata poza moją kruszynką :)

a ja tam sie dopisze :) pomaranczowej pani z lekka chyba wali na dekiel :/ nie rozumiem po co ludzie to robia... NICK.............WIEK......MIASTO.......IMIĘ/WIEK DZIECKA Mania2311......24.........Knurów.......Maksymilian - 11 mies dorcia20........20.........Bielsko-B.........Martyna 1mies. czerwona Qukardka 19....Knurów.......Jakub 5 mies. jak_k............23........CZestochowa....Krzys 3,5 mies

Gość gość
KASIEŃKAA__ - Jasne :)czerwona Qukardka - Widzę że Ty też z Knurowa ciekawe czy się znamy :D

witam:) Daria:) Jestem z Strzelec Op. Mam 11 miesieczna coreczke i tez urodzilam przez cc, co nie bardzo milo wspominam....

NICK.............WIEK......MIASTO.......IMIĘ/WIEK DZIECKA Mania2311......24.........Knurów.......Maksymilian - 11 mies dorcia20........20.........Bielsko-B.........Martyna 1mies. czerwona Qukardka 19....Knurów.......Jakub 5 mies. jak_k............23........CZestochowa....Krzys 3,5 mies darkika.........21..........Strzelce Op..Amelia - 11mies

Gość gość
darkika To mamy dzieciaczki w tym samym wieku :)

kurcze widze ze te cesarki to jakas eppidemia normalnie :o j abardzo chcialam urodzic naturalnie ale niestety sie nie udalo. zastanawia mnie z czego wynika ten wzrost odsetku cc. mam pewna teorie na ten temat ale moze nie bede tak od razu bo moze nikt nie podejmie tematu do dyskusji.

NICK.............WIEK......MIASTO.......IMIĘ/WIEK DZIECKA Mania2311......24.........Knurów.......Maksymilian - 11 mies dorcia20........20.........Bielsko-B.........Martyna 1mies. czerwona Qukardka 19....Knurów.......Jakub 5 mies. jak_k............23........CZestochowa....Krzys 3,5 mies darkika.........21..........Strzelce Op..Amelia - 11mies Kasieńkaa__.....22.........Sosnowiec.....Aleksander/9,5mc

Mania2311- no tylko ty masz bobaska z antenka hehe:) no a co do tych cesarek to nie wiem jak w innych miastach, ale u nas robi sie je tylko z koniecznosci. A znieczulenie tez tylko jak lekarz pozwoli, kiedys bylo, ze mozna bylo sobie je kupic, ale wycofali to. Jak lezalam w szpitalu a lezalam miesiac to byly babki rodzic z Gliwic takze:)

no więc witam Panie:) jestem z Sosnowca,mój malec ma 9,5 miesiąca.Aktualnie mam na chacie meksyk w ogniu z powodu wyżynających się zębów... Rodziłam syna w UK,bo tu mieszkamy z mężem.Poród trwał w zasadzie 4 dni,ostatecznie zakończyło się sn,urodziłam dzięki Bogu wkońcu 5 dnia pobytu w szpitalu,nad ranem.

Gość gość
Ja naturalnie rodziłam U Nas z tego co widziałam to znieczulenie można było kupić a teraz od roku jest bezpłatne i na życzenie Idę spać odezwę się jutro dziewczyny :)

ja odrazu powiedziałam że chcę epidural,dostałam niepłatnie bez żadnego problemu(tzn nie twierdzili że rozwarcie za małe,za duże itp) tylko się wkłuli,założyli węzyk,puścili oxy i czekałam 10 godzin aż laskawie mój organizm zareaguje i moje dziecko zechce wkońcu wyjść na świat.

a zanim zwieźli mnie na właściwą porodówkę,to leżalam na dziennym oddziale i ładowali mi żel dopchwowy który miał zerową skuteczność,niby miał być chyba na zmiękczenie,ale nie jestem pewna,w każdym razie po aplikacjach skurcze miałam już potężne, a co przychodzili mnie badać palcami to robilo oczy jak sowa i pytali dlaczego ja nie mam rozwarcia,szyjka twarda,krótka,zamknięta-jakby to odemnie zależało :O

hehe ja okres w szpitalu nie wspominam dobrze niestety.. Caly oddzial polozniczy i ginekologiczny, doprowadzal mnie do szalu niestety, porazka jakas!

a co do tych cesarek to chyba każda z nas miała z konieczności a nie na życzenie :) ale ja osobiście uważam że każda kobieta powinna sobie wybrac jak chce rodzic :) za chwile pewnie mnie tu skrytykują ... :/

Tak zaszłam w ciąże mając 18 lat, z moim M byłam już 4 lata, w wieku 17 lat wyjechałam z nim do Anglii ale z powodu ze miałam problemy z ciążą a Anglicy na początku mają ciąże w dupie ze tak powiem spakowałam się wróciłam do polski mamy tu mieszkanie auto prace M ma więc niczego nie brakuje chodź strasznie tęsknię za sklepami w Anglii i ciuszkami stamtąd ;( nawet kupiłam wózek jaki tam upatrzyłam Graco Quattro deluxe z termometrem i zegarkiem i wiecie co spacerówka wielka śliczna a gondola masakra i teraz mamy problem Kubuś już z nie wyrósł a na spacerówkę za mały nie mam z kim się zamienić na gondole i teraz nie wiem czy do spacerówki go dać jak myślicie? Widzę ze nas przybywa ;) Jak wasze szkraby co dziś śmiesznego zrobiły ? ;) a co do cc ja tez mam pewne swoje teorie ;)

a czemu w tak młodym wieku wyjechałaś do Angli? ja jestem z moim niecałe 3 lata i poł roku po ślubie.Troche jest ciężko bo kończe w tym roku LO zaoczne :) ale narazie daje rade :) jak sie uda to pójde na jakieś studia :) moim zdaniem ciąża w młodym wieku to nie tragedia jak sie ma kochanego chłopaka/męża i warunki do tego :) choć nie ukrywam brakuje mi czasem różnych wypadów z koleżankami :)

witam moaj jak zwykle rano dzis balagan w lozeczku niesamowity:D a teraz siedzi wkreszelku i bawi sie kalendarzykami? hehe chwilunia dla siebie:) czekam az tatus wroci z pracy, zeby mogl sie pozajmowac troche mala:) a ja soba

dorcia20 znam ten stan:), rodzilam jak mialam 20lat no i czasem brakuje tego wpsolnego wyjscia albo samej sie zrelaksowac:/

ale ja licze na to ze za pare lat to sobie odbije :) i nasze dzieciaczki będą dumne ze mają tak młode mamusie :)

mam takie pytanie do dziewczyn które są po ślubie :) mówicie swoim tesciowym ,,mamo" ja jestem pól roku po slubie mam z nią dobry kontakt a jakoś sie nie moge przełamać a głupio mi tak ciągle mówić bezosobowo ... heh wiem ze to troche glupie pytanie ale co zrobic

Hej! Ja jestem z okolic Cz-wy,mam prawie dwuletniego synka Igora,w kwietniu urodzi się córeczka Kaja;widzę ,że już jest jakaś mamusia z moich okolic,można się przyłączyć?