Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona Qukardka

Hej śląskie Mamusie

Polecane posty

no plan jest taki :) kto wyśle fotke dostanie hasło w zamian :) dziewczyny które maja juz haslo mogą je przesłac innym jak zauważą ze ktos wysłal bo ja nie zawsze jestem na kompie :)

oj Boziu jakie malenstwo:) to masz aniolka jak narazie, ktore spi, je i siusia:)

no aniołek tylko na zdjęciach :) hehe a nie raz nieźle daje w kość tylko na rękach chce sie nosic :) ale kochana jest :) ale już bym chciała żeby chodziła i rozumiała co do niej mówie :)

moja jest na etapie raczkowania i wstawainia gdzie tylko da rade sie podeprzec:) ale narazie mi to starczy, bo i tak potrafi narozrabiac, wiec nie jest mi spieszno, zeby juz chodzila:) ale chcialabym zeby znow byla taka malutka jak Twoja:)

wiem bo jak moja byla w wieku twojej albo z pare miesiecy dalej, to tez mowilam, ze juz bym chciala, zeby juz chodzila mowila, A teraz to czasem wolalabym, zeby polezala spokojnie i ciagle spala:)

no w sumie racja bo takiego szkraba trzeba ciągle mieć na oku żeby coś nie spsociła :)

no ale daje wiecej radochy niz takie co lezy i nie wie co sie dzieje do okola:) klaszcze brawo, usmiecha sie jak tylko zobaczy znana buzie, smiechem reaguje na laskotki, zje ladnie z lyzeczki, butle z mlekiem podtrzyma, itp. Ale tez marudzic wiecej potrafi:)

a karmisz ją jeszcze mm? :) od urodzenia czy karmiłaś piersią? my jesteśmy na nan pro1 :)

mala od urodzenai pije mm bo niestety urodzila sie chora z zapaleniem pluc i wywiezli ja zaraz po porodzie do innego szpitala 30km ode mnie wiec karmili ja mm bo ja jeszcze w spzitalu lezalam po cc.potem jak wyszla ze szpitala karmilam tez nan 1 potem nan 2 a potem jak juz jadla normalne obiady ale i tez mleko czyli od jakiegos 8-9 miesiaca to nie chciala juz tego mleka i przeszlam na krowie mleko i do teraz pije te mleko.

no ale teraz to pije 2- 3 razy mleko na dobe. Czyli wieczorem do spania, potem jeszcze kolo polnocy i rano juz sniadanko, potem obiad, albo kolacja albo flacha i spac. No i czasem jak nie robie obiadku to przekasi cos i flache dostanie.

moja to tak zjada teraz 120ml co 3 / 4 godziny w nocy nawet zdarza sie 5 godzinna przerwa :) ja szybko zrezygnowałam z karmienia , miałam poranione brodawki na dodatek ból po cięciu jakos szybko mnie zniechęciło , mała jak dostała butle to była spokojna i fajnie spała więc nie chciałam jej męczyć bo przy piersi strasznie sie złościła , prężyła jak nie umiała chwycić cycka :/ ale jakos nie mam wyrzutów że nie karmie ale juz niektorzy mi dogadywali a czemu nie karmisz itp itd zresztą wiecie jak to jest z tymi radami od życzliwych znajomych :)

ja troche pokarmilam jak jezdzilam do malej piersia niesamowite uczucie:) naprawde czuc ta bliskosc z malenstwem:) ale i tak planowala najkrocej karmic 2 tyg a najdluzej miesiac... Ale tez nie zaluje ze tylko pare razy byla mi przystawiona do piersi. Bynajmniej jadlam co chcialam, nie balam sie ze mala sie pochoruje, no i mialam pewnosc ze po mm bynajmniej jest najedzona. A jak mi odrzucala juz mm to jeszcze probowalam oszukiwac i zamiast jednej miarki mm sypalam miarke kaszki, te co sie rozrabia z woda smakowe, to jeszcze jakis czas pila, ale potem to juz w ogole nie chciala. Cyrki byly przy tym niesamowite i stiwerdzilam ze czas najwyzszy na kaszke z mlekiem i jak narazie pije chetnie.

Gość nie, nie możesz
"Bynajmniej jadlam co chcialam, nie balam sie ze mala sie pochoruje, no i mialam pewnosc ze po mm bynajmniej jest najedzona." Czy znasz znaczenie słowa "bynajmniej"?

boże dziewczyny czepiacie sie takich głupot :/ a nawet sie same nie zalogujecie zeby przypadkiem ktos nie znal waszego stałego nicku...wyluzujcie troche to nie konkurs poprawnej polszczyzny

jeezu czemu tak poźno, miesiąc po terminie ? ja w 39 ale miałam planowane ciecie :)

Gość nie, nie możesz
Skąd pomysł, że wszyscy mają czarny nick? :D To jakiś obowiązek? Pod czarnym i pod pomarańczowym jesteśmy tak samo anonimowe. I to nie są głupoty, bo jak wy chcecie dzieci uczyć liter, skoro jesteście analfabetkami? Może czas nad sobą popracować?

Gość nie, nie możesz
Aha, już doczytałam, że wy bez matury :)

hehe no bo malej sie nie spieszylo, a ordynator stwierdzil ze daja mi czas bo perwszy raz rodze, to mam probowac. Mialam 8 wywolan, nie spalam 4 dni do dnia porodu, bo byly bole ale nie do porodu. W koncu wody odeszly po napchaniu we mnie 1000 ml oxcytocyny i meczylam sie 14godzin po czym zmachana, wymeczona, nie wyspana, ordynator zapytal robimy cesarke? to tylko na niego spojrzalam a on powiedzial prosze tej pani dac papierek do popisania o cesarce. Boze jaka ulge poczulam jak mi dali to znieczulenie... Ale i tak zaraz strach, rozczarowanie, smutek, zal bo okazalo sie ze mala chora i wywiezli ja. Widzialam ja tylko tyle, co mi ja lekarka podala po wyczyszczeniu, zwazeniu itp tylko policzek przystawilam do jej buzki i tyle ja widzialam przez 4 doby. W 4 dobie mnie wypuscili i prosto ze szpitala pojechalam do niej... Makabryczne chwile jak musialam ja tam zostawiac i jechac do domu, bo nie moglam nocowac w tym szpitalu. i tak miesiac meki. A gdy skonczyla miesiac na nastepny dzien ja wypisali... Ale byla radosc plakalam jak bobr ze w koncu ja mam przy sobie, bo nosisz kogos w sobie przez 9 miechow w moim przypadku 10 hehe i nagle ci go zabieraja i nie masz go przy sobie... Mniej wiecej streszczenie mojej przygody w szpitalu. Takze mam niehcec do szpitali jak...

Gość gość
Hey wreszcie mam troszkę czasu zabrałam się za sprzątanie i jeszcze koleżanka mnie nawiedziła :) Niestety z wyjazdu rezygnuje bo moja cała rodzina do której miałam jechać się rozchorowała a nie chce by Maksymilian się zaraził Co do e- maila to mam mieszane uczucia ale niech będzie :) Zaraz coś pośle :)

Edyta widze ze twoj bobas tez lysolek jak moja:) ladniutki:) szkoda, ze tak daleko mieszkacie Amelka mialaby kogo podrywac w pozniejszych latach:) Nie wiem czy moge dorcia? wysylam jej haslo na maila...

darkika to pewnie dlatego mała miała zapalenie płuc skoro urodziłaś aż tak po terminie :) no pisałam w poprzednich postach ze te dziewczyny co mają hasło mogą je wysłać innym bo ja nie zawsze bede na kompie :)

Witam, witam:) dorcia20 Zapalenie pluc miala, bo ja pare dni przed porodem dostalam kaszlu ostrego. Rano na obchodzie lekarzy powiedzialam lekarzowi, ze mnie strasznie dusi i chcialabym cos na to, po czym lekarz kazal mi otworzyc buzie, stwierdzil ze mam czerwone gardlo i powiedzial cyt."niech rodzina pani cos przyniesie na to"!! bylam w szoku!! Ja bedac w szpitalu i z kaszlem nie maja nic zeby mi podac i ma przyniesc rodzina?! Pacjentki na sali takze byly zdziwione jak i raodzina. No wiec jak dla mnie byl to tylko kaszel, a na malej skonczylo sie na zaplaeniu pluc. A po cc jak ten kaszel mnie dusil to rana mnie tak bolala, ze myslalam ze nie wytrzymam, bo jak czlowiek kaszle to cisnienie idzie na brzuch. Masakra mowie wam.