Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona Qukardka

Hej śląskie Mamusie

Polecane posty

witamy kaka87 wpisuj sie do tabelki Edyta to dobrze, ze masz mozliwosc z kims zostawic malego. Ja tez mam mame w poblizu, doslownie rzut beretem:) Swoja droga dziwne, ze dzis jeszcze nie bylo dorci na kafe:D

Ja ide do mojej mamy, bo wiadomo dzis dzien babci:) Bede wieczorkiem:) milego dnia:)

widze że tesknicie za mną :D haha ale teraz dopiero znalazłam chwilke żeby wejść :) bo dziś sobota i ogólne porządki i na dodatek babcie trzeba było odwiedzić :)

Gość gość
Ja wpadnę potem bo czekam na znajomego z Sosnowca i znajomą z Katowic :) Nareszcie po zajęciach :D

Gość gość
czerwona Qukardka Podglądnęłam Cię na nk :D i kojarzę Cię chyba z widzenia Mamy nawet troszkę znajomych tych samych hehe :) Pozdrawiam :)

czerwona quardka wyslalam ci hasło na meila:) i przy okazji wrzuciłam jeszcze fotke martynki :)

No wlasnie, gdzie sie podziala czerwona qukardka? Ja wlasnie wrocilam od mojej mamy, no to sobie potanczylysmy:) dorcia, co do hustawki nie mialam nigdy takiej do mojej, ja to bym sie bala, ze mala w tym zwymiotuje hahaha:) choc ona i tak jest spokojnym dzieckiem, to i tak jakbym miala okazje to odkupic czy dostac to sprobowalabym:) Teraz juz za duza na takie cos, moze jak bedzie nastepne to takie cos sobie sprawie:)

ojej dorcia jak Martynka ma tam rozowo:) jak dla mnie za rozowo:) nie przepadam, za tym kolorem:) wole fiolet i niebieski:)

nie przepadasz za różowym a na co drugim zdjeciu Amelka ma różowe ubranko :D ale zdjęcia super takie minki robi fajne :) ja już będe lecieć bo mała coś nie chce spać odezwe sie jutro :) dobranoc mamuski i dzieciaczki tez :)

dorcia bo te wszystkie ciuszko to ona ma po siostrzenicy mojej, ja nie kupuje jej ciuszkow, bo albo dostaje albo ktos kupi wiecie na jakies okazje, takze tego mam az pod dostatkiem:) dlatego rozowe, jak ja bym od narodzin kupowala, to wszystko bylo by w kolorach niebieskich lub fiolecie:)

Gość gość
Polecam:Grzechotki Gryzaki Piramidka Pianinko PiłeczkiKaruzela na łóżeczkoMata edukacyjna http://images01.olx.pl/ui/11/74/77/1313525191 _170706777_1-Mata-edukacyjna-Pomorzany.jpgSzczeniaczek Uczniaczek http://www.szczeniaczek-uczniaczek.pl/img/pho to/szczeniaczek-uczniaczek.pl/szczeniaczek-uczniaczek-fisher -price.jpgMigocząca Hula-Kula http://studiobajkolandia.strefa.pl/+c73.jpgKostka edukacyjna http://bajkoland-sklep.home.pl/allegro/zdjeci a/hc133707_1.jpgPchaczo-Jeździk http://srvimg06.tablica.pl/images_tablicapl/7 056993_1_644x461/sprzedam-pchacz-jezdzik-smiki-warszawa.jpgSkoczek http://nokautimg3.pl/p-f4-db-f4db5187e047d4ed c3f8311187b3553c500x500/fisher-price-hustawka-skoczek-rainfo rest-jumperoo-k6070-g-r-a-t-i-s.jpg

hej mozna do łaczyc tez jestem mama 2 letniego Kacpra z Katowice-Chorzów;) Na ime mam Natalia;)Rodziłam sn w Katowicach na Racioborskiej i ogólnie poród wspomniam okey:)przez cala ciaze miałam zakazenie drog moczowych i 2 tyg przed terminem tafiłam na szpital z zaburzeniami tetna płodu według lekarzy było wszystko okey a siostry sie tam tylko w czoło pukały ze jak oni moga nic nie słyszec to im powiedziałam ze maja mnie do domu puscic i tak jak na 2 dzien miałam wychodzic tak mały postanowił mi na mikołajki zrobic prezent i wyjsc wczesniej:) teraz jestesmy na etapie nocnikowania bo od wrzesnia do przedszkola w tym roku skoncze 24 lata ;) prosze Was nie zwracajmy uwagi na wpisy pomaraczek ;) ja jeszcze sie udzielam na grudzien 2009:) I tez dołaczam sie do dziewczyn którym brakuje wyjsc ale wiem ze z Kacprem trafiłam we własciwy moment bo wiekszosc moich klolezanek ma juz dzieci:)takze mam z kim na spaercki chodzic dorcia kochana a tesciowa ci sama nie zaproponowała zebys mowiła do niej mamo??ja nie mam slubu ale tesciowa tylko jak zaszłam w ciaze odrazu mi powiedziała mów mi mamo albo Jola darkika ja tak samo chciałam miec dziecko jak skoncze 25 lat no ale cóz kolejne planuje za jakies 7 lat:)chodz kazdy u nas sobie zyczy zebysmy juz córeczke robili ale ja chce troche popracowac Co do gotowania to niezierpie tego robic a moze nie lubie bo trzeba wymyslac ...ale moze dzieki wam bede miała pomysły:) wysłałam fotke:) ja rodzilam w 39;) ja w ciazy przytłam 12 kg po porodzie wszystko zrzuciłam i nawet chudsza byłam niz przed ciaza ale przestałam brac tabletki anty i mi sie przybrało ale teraz juz mam wage okey tylko ten nieszczesny brzuch i rzostepy .W szpitalu mnie po nich rozpoznawali...

Gość gość
bunia88 Witam serdecznie i mam nadzieje że będzie Ci się u Nas podobać :) Nie rozpisuje się bo właśnie powoli szykuje się do spania Znajomi z Katowic pojechali a mały śpi więc trzeba odpocząć bo jutro znów zajęcia Bogu dzięki ocenki mam wystawione i o dziwo wszystkie bdb :D Co do nocnikowania to ja zaczełam pod koniec grudnia by sprawdzić jak zareaguje i o dziwo od razu mój mały robił na nocnik i tak też konsekwentnie go sadzam i zawsze robi Spodobało mu się :) Dobranoc i do jutra :*

Gość gość
NICK.............IMIĘ.....WIEK....MIASTO........PORÓD... .IMIĘ /WIEK DZIECKAMania2311.....Edyta....24.......Knurów..........Sn...... ..Maksymilian - 11 mies.dorcia20...Dominika....20.......Bielsko-B........Cc........Martyna - 1 mies.czerwona Qukardka...19.......Knurów....................Jakub - 5 mies.jak_k.......................23.......Częstochowa........ .....Krzyś - 3,5 mies.darkika........Daria......21.......Strzelce Op......Cc.......Amelia - 11 mies.Kasieńkaa__..............22.......Sosnowiec............. ..Aleksander - 9,5mies.Martita__85.............27........Częstochowa........... .Igor-2,córeczka -28 tyd

Natalia Hejka:) wpisuje sie w tabelke:) zaczyna to byc tradycje hehe:D Ja chcialabym nastepne troche wczesniej, niz ty planujesz, ale zobaczymy co z tego wyjdzie:) Fajniutki ten twoj Kaceprek:) Wyslalam ci haslo do naszego konta:) Co do spacerkow, to niestety ja sama musze wychodzic, bo moje kumpele albo jeszcze nie dzieciate, albo za granica:/ To jak ty to zrobilas, ze zrzucilas zbedne kg po ciazy, a nawet jestes chudsza?! Edyta to gratulecje:) Ja mam tez nocnik juz naszykowany:) narazie zbiera kurz, ale w koncu sie przyda:) Moja mama kupila go dla malej, nawet gra hehe juz jestem ciekawa rekacji malej jak nasiusia a ono zacznie grac:) milej nocki i spokojnej:) Ja jutro znow odwiedzinki u babci i dziadka, ale to juz do tesciow, ale i tak rano zajrze:)

NICK.............IMIĘ.....WIEK....MIASTO........PORÓD... .IMIĘ /WIEK DZIECKA Mania2311.....Edyta....24.......Knurów..........Sn...... ..Maksymilian - 11 mies. dorcia20...Dominika....20.......Bielsko-B........Cc...... ..Martyna - 1 mies. czerwona Qukardka...19.......Knurów....................Jakub - 5 mies. jak_k.......................23.......Częstochowa........ .....Krzyś - 3,5 mies. darkika........Daria......21.......Strzelce Op......Cc.......Amelia - 11 mies. Kasieńkaa__..............22.......Sosnowiec............. ..Aleksander - 9,5mies. Martita__85.............27........Częstochowa........... .Igor-2,córeczka -28 tyd Bunia88............Natalia 23....K-ce,Ch-ów.....sn......Kacper/2 latka darkika organizm sam sie pozbył bo nawet nie karmiłam piersia a jestem chudsza bo mam prace w ruchu haha Co do nocnika to my jeszcze nakaldke musimy wyprubowac bo na nocnik jest wielkie nie

witam nową koleżanke :) jaki kawaler z twojego Kacperka :) Edyta ale z ciebie kujonek jak masz same bdb jak Ty to robisz :) mi Martynka dała w nocy popalic ale jak usnęła o 1 to az do 7 spała :) a czego używaliscie do kąpania waszych dzieci jak były w wieku mojej ? ja kąpie ją od urodzenia w oilatum ale ostatnio jej jakaś wysypka wyskoczyła i nie wiem co to :/

dzien dobry my dzis mykamy na sanki bo trzeba troche pokozystac z tego sniegu :) dorcia co do kapania to najpierw miałam mydło bambino a potem przeszłam na zel z nivei:)ale z tego co wiem to oilatum jest dobry a uzywasz oliwki jak tak to z jakiej firmy

używam oliwki bambino , a ubranka piore z proszku loveli ale wczesniej tego nie miała . z jedzenia to chyba też nie ma bo karmie ją nanem . ale to ma nie na całym ciele tylko pod szyją i na brzuszku a na potówki mi to nie wygląda. jak za kilka dni jej to nie zejdzie to chyba będę musiała iść z nią do pediatry :/ zresztą i tak w tym tygodniu mamy szczepienie to sie zapytam przy okazji :)

Witam :) Ja, jak Amelia byla miesiac starsza od twojej Dominiko to lalam oliwke bambino do kapieli, a smarowalam balsamem nie zadna oliwka, bo na buzce miaal straszne krostki i ponoc to byly potowki. Rozmawialam z moim pediatra i powiedziala mi, ze oliwke jak sie smaruje dziecko zaraz po kapieli to skora potem nie oddychai jak stosowac oliwke to tylko do kapieli i na glowke i tak robie do dzisiejszego dnia, z tym ze nie leje jej juz do kapieli, tylko myje w plynie do mycia wlosow i ciala firmy penaten ale to z niemiec dostalam od kuzynki. I od tamtej pory nie ma zadnych potowek ani krostek.:)

Gość gość
Witam dziewczyny niedawno wróciłam z zajęć wreszcie spokój :) Wczoraj w dzień babci mojemu synowi wyszedł 5 ząbek :D teraz czekamy na 6 który też się przebija oby tylko noce były spokojne darkika Dziękuje :D Ja też miałam tak że byłam chudsza po ciąży niż przed hehe :D przydała by się druga ciąża by mieć wymarzona figurę hehe dorcia20 Eee tam kujonek :D jakoś tak wyszło po prostu :D Tak odwiedziłam :DWpadnę wieczorkiem :*

ale ja jej nie przegrzewam więc wątpie żeby to były potówki , ciągle leży w śpioszkach i jest przykrywana kocykiem albo kołderką. właśnie na buzi też ma troche tych krostek.a moze smarować to czymś jakimś kremem albo cos zeby jej to zeszło? i własnie słyszałam że jest ten krem oilatum to może sobie go kupie i będe tym smarowac zamiast oliwki a jakie są objawy skazy białkowej , słyszałam że jakies krostki też wyskakują ale ile w tym prawdy to nie wiem...

Edyta to twoj Maksymilianek ma 5 zabkow? moja ma juz 8, a nastepny wychodzi:D Ma 4 u gory i 4 na dole, smiesznie jej zaczely wychodzic bo najpierw dwa dolne zabki jedynki, potem u gory dwie dwojki, potem u gory dwie jedynki i teraz nie dawno wyszly na dole dwie dwojki:) teraz chyba wyjda kly:D Nic nie wiem Dominika o skazie bialkowiej, ale wlasnie przez lato mojej wyskakiwaly krostki, bo ona sie slinila a ta "tarcza" od smoczka wiecie to dookola smoczka uspokajajacego jak miala w buzce to nie przepuszczalo tez powietrza i byly kolo warg. No i po tej oliwce, ale juz nie ma odkad smaruje ja balsamami. Jak sie urodzila ten miesiac prawie po terminie miala strasznie wysuszona skore ze jej w szpitalu platami odchodzila, i polozna w szpitalu przy kolejnych moich odwiedzinach powiedziala, zebym sie zaopatrzyla wlasnie w ten balsam oilatum, mam go i stosowalam wlasnie w szpitalu i skora jej sie od razu poprawila. Mam go jeszcze, bo dostalam potem ten krem od tej kuzynki i do teraz go stosuje, ale jak sie skonczy znow przerzuce sie na oilatum.

a ty używasz kremu oilatum czy balsamu ? czy to jest to samo ? :) a moja smoczka wogóle nie chce :P zawsze wypluwa :)

Dominika ja uzywam balsamu nie wiem czy jest krem, bo kupowalam tylko balsam... A co do smoczka to mala zostala nauczona niestety ten okres pierwszego miesiaca w szpitalu. Wiecie jak dziecko placze to mu smoczka dawaja a one siedza przy kawuni na zmianie, no ale nie dziwie sie... Moja kumpela tez miala malego synka co od narodzin w ogole nie chcial smoczka, plul nim od razu. Az pewniego dnia chwycil smoczek i do dzis uzywa:)

zauwazylam, ze na kafeterii sie pisze wyslyla posta i jak potem odczytuje to niestety nie wchodzi calosc. Nie za kazdym razem tak jest ale jest. moj wczesniejszy post tez nie jest w calosci napisany, cos urane z kontekstu co jest? wrrrr