Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

witam kochane! biedne sie nameczycie z maluchami. wlasnie mialam pisac ze to pewnie te skoki rozwojowe ale nata_lie juz opisala:) u nas odpukac jakos w miare nawet. nocki to co druga lepsza. w dzien nawet fajnie. mały spi, jak zasnie na rekach wkladam go do wozka i przesypia nawet po 2 godz. gadula z niego sie robi:)najbardziej w nocy lub nad ranem kiedy my chetnie bysmy jeszcze pospali:)jeszcze nie chwyta zabawek ale mysle ze na dniach skojarzy o co z tym chodzi:)

witam kochane! biedne sie nameczycie z maluchami. wlasnie mialam pisac ze to pewnie te skoki rozwojowe ale nata_lie juz opisala:) u nas odpukac jakos w miare nawet. nocki to co druga lepsza. w dzien nawet fajnie. mały spi, jak zasnie na rekach wkladam go do wozka i przesypia nawet po 2 godz. gadula z niego sie robi:)najbardziej w nocy lub nad ranem kiedy my chetnie bysmy jeszcze pospali:)jeszcze nie chwyta zabawek ale mysle ze na dniach skojarzy o co z tym chodzi:)

Gość graga007*
ale sie jakamy laski:) Miluchna tez bym dziecka nie targala po takiej chorobie... Zamow sobie bepanthen na necie - ja wczoraj kupilam 100g za 29,95 razem z przesylka a u mnie w taniej aptece 30g kosztuje niecale 20zl a 100g ok 40zl, a zamowilam tez bo u mnie rewelacyjnie dziala na zaczerwienienia:)

natalia oby to była racja. U nas 12 tydzień dzisiaj się kończy, czyli pioruny :/ U Was chyba już 15-ty i też pioruny... W sumie trochę się cieszę, że nie tylko u mnie taka klapa :/

monis no to super,ze laktator sie sprawdził,teraz to juz tylko lepiej bedzie...:) z tymi ciuszkami...ostatnio zamowiłam małemu kilka par pajacy,,,niby rozmiar 68 i juz prawie małe są,gdzie ja ubieram mu inne ciuszki z rozmiarem 62..smiechu warte :)

bo lepiej jest się wspierać razem :) zawsze raźniej człowiekowi że nie jest jedyną osobą która przechodzi ciężkie chwile:) jak by którąś interesiło to jutro w lidlu są dżinsy skinny za 35zł - zamierzam jechac zobaczyc i jeżeli mój wielki tyłek wepchne w rozmiar 44 to kupie:) juz m przekonalam do tego zeby rano z maluchami zostal zebym mogla jechac:)

Dan/mos bo tak na serio to tam są tylko pioruny hehe...ale każdy dobry rodzic wie jak z okresu piorunowego zrobić okres słoneczny :) prawda? nooooo, staramy się hehe xxxxxx zauważyłyście że na forum powoli pojawiaja się babki z terminem na wrzesień 2013? Szok.... będziemy niedługo weterankami z naszym 2012..... fakt, niedługo rocznica powstania naszego małego embriona, szok!! szok i jeszcze raz szok xxxxx nadużywam słowa szok? :) xxxxx forum nawala - jak wysyłacie wiadomość to ona pojawia się dopiero po paru minutach, więc poczekajcie i nie wysyłajcie raz jeszcze :)

dan-mos ja mam nadzieję, że to ten skok. u mnie pioruny to mają niby być za 2 tygodni, póki co ciemne chmury :) xxx rozmiar rozmiarowi nierówny. ja ubieram 62 i są dobre i na 68 są ok. a i 74 też się zdarza. a mały niby 61cm. więc o co kaman??? xxx Mimba heh u mnie mój mały powstał prawdopodobnie 12 stycznia, więc w sobotę mam "rocznicę" xxx zółwia widziałam za 35zł wczoraj w netto. ale to tego typu: http://allegro.pl/ag213-magiczny-zolw-projektor-gwiazd-lampka-zolwik-i2929925530.html uciekam przebirać małego karmić i spać. dzisiaj spaceru niet, muszę jakoś odespać! :)

dan-mos ja mam nadzieję, że to ten skok. u mnie pioruny to mają niby być za 2 tygodni, póki co ciemne chmury :) xxx rozmiar rozmiarowi nierówny. ja ubieram 62 i są dobre i na 68 są ok. a i 74 też się zdarza. a mały niby 61cm. więc o co kaman??? xxx Mimba heh u mnie mój mały powstał prawdopodobnie 12 stycznia, więc w sobotę mam "rocznicę" xxx zółwia widziałam za 35zł wczoraj w netto. ale to tego typu: http://allegro.pl/ag213-magiczny-zolw-projektor-gwiazd-lampka-zolwik-i2929925530.html uciekam przebirać małego karmić i spać. dzisiaj spaceru niet, muszę jakoś odespać! :)

Ale nam dzisiaj KAFE hula - jak ta lala. A moja lala śpi, ale mi nie jest to dane, bo Wiktorcio szaleje :/ Spaceru też nie będzie, bo po przed wczorajszej wyprawie z wózkiem i sankami, mam zakwasy. Bo nie ma jak to ciągnąć sanki po betonie hehe bo śnieg dopiero w parku, a Wiktora bolą nóżki :/

Ale nam dzisiaj KAFE hula - jak ta lala. A moja lala śpi, ale mi nie jest to dane, bo Wiktorcio szaleje :/ Spaceru też nie będzie, bo po przed wczorajszej wyprawie z wózkiem i sankami, mam zakwasy. Bo nie ma jak to ciągnąć sanki po betonie hehe bo śnieg dopiero w parku, a Wiktora bolą nóżki :/

Spoko loko :) Przez te skoki na Kafe natrzaskmy stron, że hej :P xxxxxxxxx My po szczepieniu - najgorzej bylo z piciem rorawirusa - pluła, na lewo i prawo :) a po ukłuciu popłakała może pół minutki i luz - uśmiech od ucha do ucha :D Pytałam o te kupki...to nic niepokojącego o ile się nie będzie często powtarzać...zielone jak się przytrafiają to też nic złego, wynika z mojego jedzenia raczej, ale lekarz mówi, że trzeba wprowadzać nowe rzeczy do mojej diety, w sumie jem większość rzeczy już, a póki Liwię nie boli brzuszek i biegunki nie będzie to niczego nie zmieniamy. Mam karmić piersia i tylko piersią nawet do 5 miesiąca. xxxxxxxxx U mnie furorę robi karuzela z szalonymi kaczkami (tak ją nazwaliśmy z mężem, bo hałasuje okropnie), a Liwka najpierw ogląda kaczki a potem ręką je przegania jakby mówiła "szybciej szybciej kaczuchy" :) a wczoraj bawiła się dobre pół godziny plastikową butelką po mineralnej :) xxxxxxxxxx U nas rocznica stworzenia Liwii to dokładnie 13 stycznia :D

Cześć dziewczyny My już po wczorajszym szczepieniu i dzisiejszych bioderkach. ufff-ile wszędzie ludzi i czekania.Na szczęście większość czasu Wiktor przespał w foteliku oczywiście po intensywnym bujaniu. Z bioderkami wszystko już dobrze, a na szczepieniu nawet nie zapłakał.Całe szczęście,że wzięłam te 5w1-ile stresu i płaczu nas ominęło. Niestety lekarzowi nie podobają się wyniki prób wątrobowych małego no i znowu dalsze badania zlecił...jak nie urok to...wciąż coś. Moniś kurcze ale się namęczysz z tym karmieniem-mam nadzieje,że będzie już coraz lepiej.Ja w ogóle nie ściągam-mogłabym w nocy jak mały śpi 7 godzin ale mi się nie chce wstawać, a rano cała piżama i pościel mokra:( Wczoraj było usypianie małego od 21 i niestety znowu nic z tego nie wyszło.Zasnął jak zwykle o 24.Czy ja będę miała jakiś wolny wieczór jeszcze?Chciałam się wyrwać o 19 z domu na zumbę, ale przyjechali teście...i dupa...

Diana26 mój mały szczepionkę na Rota ładnie wczoraj wypił-za pierwszym razem było gorzej.A którą szczepiłaś tą dwudawkową czy trójdawkową? Bo ja wzięłam te 3 dawki a teraz sobie myślę,że mogłam lepiej wziąć 2 bo już by miał za sobą.

Diana26-- 13 stycznia to początek ciazy czy 'sam proces' tworzenia?jesli proces tood kiedy mialas liczone tygodnie?

Diana26 mój mały szczepionkę na Rota ładnie wczoraj wypił-za pierwszym razem było gorzej.A którą szczepiłaś tą dwudawkową czy trójdawkową? Bo ja wzięłam te 3 dawki a teraz sobie myślę,że mogłam lepiej wziąć 2 bo już by miał za sobą.

Tusia u mnie też Kuba nie chce pić z butelki, wczoraj była masakra jak mama miała karmić. ja póżniej spróbowałam na bujaczku (mamy ten sam) i wypił od razu. może ty spróbuj. i tak będzie chciał jeść :) xx Diana to my dzień wcześniej poczeliśmy Kubę, ale miesiączkę to miałam ostatnią w poprzednią Wigilię:) więc już ponad rok bez okresu :D xx pospalam pół godziny, heh ciut lepiej nawet, szkoda tylko że 8 stopni a ja na spacerze nie byłam, szczególnie że prognoza pokzazuje że od piątku mrozy przyjdą na conajmniej 2 tygodnie.

Natalie dzieki za rade,jak tylko mój niuniek sie obudzi to spróbujemy,mam nadzieje ze pomoze i weznie butle..a ja to w sumie juz sama nie wiem kiedy Wiktor był poczęty:D nigdy tego nie obliczałam. Diana i Natalie jest co swietowac...poczęcie takiej iskiereczki to najcudowniejszy moment,,,to juz rok:)jak ten czas zasuwa..:)jeszcze troche i nasze szkraby zaczna siedziec,potem raczkowac i chodzic.mowie wam,zleci sie jak nic:)

Natalie dzieki za rade,jak tylko mój niuniek sie obudzi to spróbujemy,mam nadzieje ze pomoze i weznie butle..a ja to w sumie juz sama nie wiem kiedy Wiktor był poczęty:D nigdy tego nie obliczałam. Diana i Natalie jest co swietowac...poczęcie takiej iskiereczki to najcudowniejszy moment,,,to juz rok:)jak ten czas zasuwa..:)jeszcze troche i nasze szkraby zaczna siedziec,potem raczkowac i chodzic.mowie wam,zleci sie jak nic:)

Hej dziewczyny:) najpierw przeprosze ze tak dlugo sie nie odzywalam ale jakos z wszystkim jestem do tylu, ostatnio grype zoladkowa przeszlam ale na szczescie Franek sie nie zarazil. Maly bardzo grzeczny lezy smieje sie ale nie moge go zostawiac samego w bujaczku bo bierze sie za siadanie. Unormowal sobie jedzenie je co 3-4 godziny ale tylko po 90-100 ml raz dziennie od 2 tygodni pije sok z jabłka i marchewki uwielbia go:) Nie wiem ile wazy ale nie za duzy jest:) Do 60 cm jeszcze nie dobil bo ja mu ubieram nadal ciuszki na 56-62 cm:) Powiem wam ze doczytalam wlasnie jak ubieracie maluchy i ja to chyba wyrodna matka jestem bo u mnie w domu w granicach 20-23 gora stopni a maly w krótkich spodenkach i krotkim rekawku na noc mu ubieram body i polspioszki albo spioszki pajacyków nie nosi raczej albo zadko jak do babci ide to mu ubieram bo tam jest chłodniej. W nocy mały spi takim swoim schematem jak usnie kolo 20 to pozniej budzi sie 24:30-1:00 zje i spi do 4:00-4:30 zje i ostatecznie wstajemy 8:00-9:00 wiec tragedi nie ma a szczegolnie, ze moj maz siedzi tak do 2 wiec malego nakarmi a ja spokojnie spie bez przerwy do tej 4 godziny:) Powiem wam ze Franek interesuje sie juz pluszakami, grzechotkamia ale dopiero uczy sie chwytac a rece ciagle w buzi i strasznie sie slini az z ciekawosci mu zebow w buzi szukalam hehe no ale to za wczesnie jeszcze chyba musze czesciej tu wpadac bo po dluzszej przerwie ciezko mi sie w temat wbic a jeszcze odnosnie pieluch to ja spokojnie jeszcze jedna paczke dada 2 musze kupic bo sa nadal na malego dobre. Pozdrawiam i buziaki dla maluszków;***

mamy konkurencję w topiku na październik 2012 na kafe :) Tusia i jak próbowałaś sposobu z karmieniem? Pela fajnie, że się odezwałaś! Jak ja Ci zazdroszczę tego spania :) coś tylko chyba niejadek Franio, mój Kubuś to ostatnio wypił 150ml, jak miałam odciągnięte. żarłoczek :)

Fajnie,że szczepienia i wizyty udane :) xxx Pela fajnie,że Franio ok :) U mnie w domku ciepło 22-23 i mój w body kr rękaw i w pajacu, albo samym pajacu, albo body dł rękaw i półśpiochy. A Franio rozebrany :) xxx Słuchajcie, czy któraś z Was wraca po macierzyńskim do pracy ??? Albo wybiera się na wychowawczy?