Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

A ten ból, to taki kłujący podczas określonych ruchów np. kucnięcie, czy chodzenie po schodach?

Dzień dobry Kobitki moja córcia też jak wasze niektóre cuda, zaczyna namiętnie wkladac piąstkę do buzi i tak miętoli że szok...ale żeby już zęby? żeby zęby?> hehe...miejmy nadzieję że nie bo chcę jeszcze trochę pospać w nocy :) a ile trwa proces zębowanie drogie mamy? Ile dni dziecko się męczy bo wychodzą? dajcie znak jak to wygląda by się przygotować psychicznie :) xxxxxxxxxx ja do pracy nie chcę wracać, na razie oszczędzamy by jakoś przezyć godnie potem do roku dziecka przynajmniej. A potem albo wrócę albo znajdę na pół etatu pracę? Nianie są bardzo drogie tutaj, tak samo wszelakie złobki itd - praktycznie na to idzie jedna pensja. Więc nie ma sensu zostawiać dziecka z nianią, bo musisz jej oddać swoją pensję i nie mówimy tutaj o tysiącu złotych niestety.... Na pół etatu mogłabym iść, bo łatwiej byłoby wtedy zroganizować pomoc nad dzieckiem - ja, mój M i teściowa, ktorej nie chcę dawać dziecka aż na 9, 10 godzin, bo też ma swoje latka już i wiem że to duże zamieszanie dać 1 roczne dziecko na opiekę.....co innego podrzucić na te 3,4 godziny. Widzialam ostatnio ofertę pracy - praca w sobotę też, ale za to w inny dzień tygodnia możesz mieć dzień wolny..coś takiego byłoby super. albo praca od 11 - gdy mój M o 14 może być już wolny bo pracuje 6 h czasami tylko...więc możliwości są, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. xxxxx własnie zaobserwowałam że moje dziecko sobie drzemie i samo przewróciło się na bok z pozycji pleckowej :) że nie wspomnę o wkładniu nogi w szczebelki..muszę założyć dodatkowe ochraniacze bo się wydłuzyła i przestrzeń łózeczkowa się skróciła hehe xxxxx dobrego dnia kobietki!

nie mogę kucnąć ani zgiąć nogi w kolanie. jak idę po schodach to czasem mam wrażenie że noga mi się wygnie w drugą stronę. ech starość nie radość :/

Dziecko do 2 lat podczas lotu siedzi na kolanach rodzica jest przypiete specjalnym pasem do pasa rodzica...Mateusz byl najmlodszym pasarzerem tego lotu :)

Rzodkiewka a powiedz mi proszę czy moglaś zabrac ze sobą mleko albo inne płyny dla dziecka? I przejść przez kontrolę? I druegie pytanie - dziecko do tych 2 lat lata gratis, prawda?

witam,u nas nocka piękna :)mały od 23 do ok 8 rano słodko spał bez zadnej pobudki na jedzonko...szok,juz dawno sie to nie zdarzyło,teraz go przebrałam,nakarmiłam..chwile pogugał i śpi dalej...:) xxxxxxxxxxxxxxxxx natalie wick polecam i ciepłe kolanówki czy nawet rajstopy,tak zeby w kolana grzało...bynajmniej to mój sposób... to załatwiania cie czeka co do ubezpieczenia,nas mąz ma w pracy ubezpieczonych:) dzis kolejna próba z butlą..;/ xxxxxxxxxxxxxxxx monis co znowu pichcisz? ja tez na diecie bezmlecznej,nie mam juz pomysłow na dania i jem ciagle to samo,mi osobiscie mleko sojowe nie podchodzi... xxxxxxxxxxxxx chciałam sie na zakupy wybrac i dupa,albo pada deszcz,albo snieg i do tego wieje:( poczekam na meza to wieczorem autem skocze,chciałam tesco i lidl odwiedzic,bo wieki nie byłam,no i zapasy pieluch i chusteczek trzeba zrobic,kupiłam ostatnio chusteczki pampers pomarańczowe,ładnie pachna i fajnie nawilzone sa:) któras z was uzywa chusteczki pampers z aloesem??bo chciałam kupic bo promocje mamy na nie w drogerii xxxxxxxxxxxxxxxxx

Tusia to tylko pozazdrościć nocki! dzięki za rady, muszę coś pokombinować. co do ubezpieczenia to ja jestem ubezpieczona, na zasiłku macierzyńskim przez zus, ale ten porąbany system EWUŚ co wszedł od stycznia zweryfikował mnie na czerwono i muszę iść to wyjaśnić do zusu. a za Ciebie mąż płaci dodatkowo, ze Ciebie ubezpiecza? bo mój ma działalność gospodarczą i zastanawiam się, czy mógłby mnie dopisać, ale cz też musiałby płacić dodatkowe składki.. xxx pampersy z aloesem to zielone mają opakowanie? jeśli tak, to ja takich używam i są najlepsze dla mnie! :) kończę pisać, bo Kuba płacze na cyca..

Tusia to tylko pozazdrościć nocki! dzięki za rady, muszę coś pokombinować. co do ubezpieczenia to ja jestem ubezpieczona, na zasiłku macierzyńskim przez zus, ale ten porąbany system EWUŚ co wszedł od stycznia zweryfikował mnie na czerwono i muszę iść to wyjaśnić do zusu. a za Ciebie mąż płaci dodatkowo, ze Ciebie ubezpiecza? bo mój ma działalność gospodarczą i zastanawiam się, czy mógłby mnie dopisać, ale cz też musiałby płacić dodatkowe składki.. xxx pampersy z aloesem to zielone mają opakowanie? jeśli tak, to ja takich używam i są najlepsze dla mnie! :) kończę pisać, bo Kuba płacze na cyca..

Mimba no niestety ale za dziecko placilam 20 funtow juz a nic nie moglam dla niego zabrac chodzi o dodatkowa torbe chocby podreczna.... wiec tylko moja musiala wystarczyc. Ja akurat mialam mozliwosc zakupoienia mleka w kartonikach malych na bezclowce ale mialam tez w proszku w razie gdyby nie bylo i podgrzalam mleko w butelkach w restauracji i wlorzylam do takiej torby termo co trzyma temperature przez jakis czas ....ale wiem ze przepusczaja przez kontrole z mlekiem ale musisz sie go napic przy nich zeby mieli pewnosc ze to nie jakis srodek wybuchowy :) z wozkiem dojechalam do samego samolotu i zaraz przed wejsciec odebrala go obsluga ,w krakowie bylo troszke gorzej bo musialam dojechac do terminala autobusem z dzieckiem na reku w tym torba podreczna przejsc przez kontrole paszportowa i dopiero na belcie przyjechal wozek ale dobrzy ludzie mi pomogli i rozlorzyli furke i wtedy to juz byla gitara :)

to spoko Rzodkiewka, da się przeżyć ;) też wezmę mleko w proszku dla pewności jakby co..o tym piciu mleka na kontroli też słyszalam :D... ale nonsens.... a w proszku mlecznym niby nie przemycę materiału wybuchowego? Ja nie przemycę, jaaaaa????? :D:D:D to byłam ja, Mimba terrorystka z małą terrorystka przy boku! niech się mała uczy hehe

Gość graga007*
dzieki dan mos za zyczenia:) Niestety sa to chyba najgorsze urodziny w moim zyciu.... Piotrek chory i dostal antybiotyk i inne ciulstwa - 3 dzien goraczkuje, a Dominik musi miec nacinana ta kulke pod pacha bo sie ropa zebrala i czekam na m i do szpitala jade, sama albo bedziemy chorego Piotrka ze soba targac bo nie mam go z kim zostawic bo wszyscy w pracy a chorego go nie moge do nikogo podrzucic:(

Dan-mos tak planuje zakupić medele elektryczną ale nie wiem jeszcze którą. Wczoraj dzwonił do mojego męża kolega i się zgadali, że jego żona ma laktator medeli ten szpitalny i mogą nam pożyczyć. Tylko ciekawe kiedy go dostane bo oni na śląsku mieszkają więc pewnie muszą to wysłać. Właśnie ściągam, zaczęłam od tej mniejszej piersi a tu nagle z drugiej leje się stróżką. No wiec zmieniłam pierś bo każda kropla cenna ;) Włączyłam sobie muzykę relaksacyjną może coś pomoże ;) xxx Tusia jeszcze nie wiem co dokładnie upichcę ale na pewno z tej strony co podałam bo tam są przepisy właśnie dla nas :) Ja używam pampers baby fresh z aloesem. Są bardzo nawilżone i nie podrażniają skóry Tadeuszka. A w jakiej cenie masz? xxx U nas było jedzenie co godzinę od 19:30. O 23 zasnął i po godzinie znów jeść! A karmiłam mm. Potem po 3 i po 6 pobudka.

Graga o masz! Zawsze się jakieś dziadostwo przypląta :( xxx Natalie Ty idź do lekarza. Ja też mam problem z nogą a dokładniej kostką. Jak staję na lewą nogę to okropny ból czuję. Jak trochę pochodzę to jest mniejszy. Jak nią ruszam to to samo jest. Ale ja poluję na wizytę u ortopedy. xxx Laski czy którejś z Was spłaszczyły się cycki. Jeszcze kilka tygodni temu były normalne a teraz jakby w nie dechą ktoś przyłożył :( xxx Mimba Ty szaleńcze! ;)

witajcie. Rzodkiewa my tez leciec bedziemy w ciagu 2 m-cy do dziadkow. Udanego pobytu. A ile pobedziesz w Polsce? Nasz maluszek nie przekreca sie jeszcze na plecki. Podnosi wysoko nozki i macha raczkami i tez wcina raczki jak najety. Spanie u nas wyglada tak ze zasypia o 20-tej o 2 ma karmienie i spi do 8 -9 rano. Drzemki w ciagu dnia dwie po pol godz i jedna godzinna. A moja tesciowa sluchajcie nadal utrzymuje ze on juz powinien spac od 20 do 7 rano. Co za chora baba. Ona sluchajcie mm robila rano na caly dzien i trzymala w lodowce a swojemu synowi dawala zimne mleko z lodowki bo zekomo takie lubil!

nie wiem czy tanio:P ale niby promocja;) ale patrze na allegro i sie zastanawiam czy z allegro nie zamówic 4paku

słyszeliscie o szpitalu w Białymstoku????gronkowiec na połozniczym panuje....:(

Tusia to bardzo tanio, ja na allegro kupiłam za 4,49 - 12 opakowań :) Razem z tym proszkiem co wcześniej pisałam. A to link: http://mamanadieciebezmlecznej.blogspot.com/ xxx xxx Podoba mi się ta: http://moda.allegro.pl/sukienka-jak-z-bajki-kokarda-wesele-polowinki-l-40-i2911945423.html i ta: http://www.aukcjoner.pl/gallery/011599796-.html#I2

mnie tez sie ta ztrenem podoba,ale czy wypada na koscielny taka ubrac?? bedziemy mieli skromne wesele bo na 20-25 osób...i chce skromnie wygladac,zawsze mi sie krutkie sukienki podobały:)fryzurka bedzie elegancka,ale tez skromna no i sam diadem,badz jakis kwiat wpięty,buty juz mam :) a wesele w sierpniu,po ma łu trzeba juz sie przygotowac:)

z bykami bo jedną reką pisałam,bo małego karmiłam:P xxxxxxxxxx Moniś dzieki za stronke:) moze tez cos sobie upichce:D bo ju sama nie wiem co jesc,ciagle gotowane mieso na obiad albo ryba no i ryz z jabłkiem....cos nowego by sie zjadło:P xxxxxxxxxxx nigdy nie kupowałam tych chusteczek,zawsze albo nivea,które sa super,ale znowu drogie,albo pampers sensitive,bo mały miał z początku uczulenie,ale teraz mam zapachowe te pomarańczowe pampersa i jest oki,to chce tez spróbowac innych:)

Tusia pewnie, że można. Jest teraz wiele takich sukienek :) Jakbym miała szczupłe nogi to bym taką założyła.

Graga wszystkiego najlepszego! bardzo współczuję, biedny Dominiś.. :( Mam nadzieję, że Piotruś też szybko wydobrzeje. xxx Tusia jak masz ładne nogi to nic nie stoi na przeszkodzie by iść w krótkiej sukience :) mi się ta druga podoba a później ostatnia :) co do chusteczek, to jak pisałam dla mnie te są najlepsze. a cena bardzo fajna. ja ostatnio 6-pak w carefourze za 25zł kupiłam, więc podobna cena. xxx diankarina to widzę, że też masz wszechwiedzącą teściowa :))) i jej metody sprzed 30 lat są najlepsze. ech.. brak słów. jak takiego małemu dziecku można podawać mleko z lodówki???? xxx Moniś moje cycki się nie spłaszczyły. może śpisz na brzuchu? :) co do nogi to kupiłam tą maść i będę smarować. ech oby coś lepiej było... bo masakra, do dolnej szuflady nie dam rady sięgnąć, muszę na tyłku siadać.

graga NAJLEPSZEGO i DUZO ZDROWKA DLA CIEBIE I DZIECIACZKOW! monis mi sie cycyki splaszczyly:) mam dwa wiszace nalesniki! MASAKRA! a z profilu to juz w ogole wygladam...nigdy nie mialam jakis super jedrnych ale teraz co z nich zostalo to o zmiluj sie panie:) i malutkie jakies sa...a najgorsze jest to ze z kazdego stanika mi wylaza! takie flaki obwisle

witam musze sie wam takze wyzalic na swoja tesciowa która doprowadza mnie do szału.... wiecie co ostatnio musiałam spac u niej z Frankiem bo zaczeła nam wilgoc wchodzic do sypialni i mój Marcin kupil bardzo dobry srodek do usuwania wilgoci tylko strasznie smierdzi chlorem i musielismy wszystko powynosic z sypialni i musiałam u niej spac... wiec pojechalismy do niej tak koło 20..... Franek spał ale jak go rozbierałam to sie przebudził no to mysle sobie przebiore go w piżamke i pujdzie spac dalej oczywiscie jak go przebierałam to tesciowa stała mi nad głowa a jak juz Franio był ubrany to powiedziała to ja Cie wezme do pokoju i sie pobawimy oczywiscie franka tak rozbudziła ze potem juz nie mógł zasnac i usnoł po 23.... ale co najlepsze przez cała noc drzwi od pokoju miała otwarte...... a o 4 Franek sie obudził to wlazła bez pukania mi do pokoju i powiedziała ja cie wezme a mama jeszcze pujdzie spac po czym ja poszłam do toalety i drzwi były juz zamkniete a Franek płakał mi było głupio tam isc ale wkoncu nie wytrzymalam poszłam i go zabrałam.......... mówie wam jakie ja mam z nia akcje........ ona by najchetniej wydarła kazdemu Franka........

Witajcie, graga bidulko, macie się ze wszystkim :( wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :) zdrówkaaaa !! xxx Ja rodziłam w tym szpitalu, no ale muszę powiedzieć,że często niestety w szpitalach występuje gronkowiec, nawet w prywatnej klinice też niestety był jakiś czas temu. xxx Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, nie mam pojęcia co robić z tym wychowawczym. Co do urlopu, kadrowa mówiła mi,że zaległy trzeba wykorzystać od razu po macierzyńskim, by móc pójść na wychowawczy. Na myśl o niani brrrrrrrrr jakoś serce boli :(

olka to dlaczeog nie sprzeciwisz się? Tutaj nie ma co wiele myśleć tylko zareagować i krótko powiedzieć z uśmiechem na twarzy "nieeee, teraz franek nie będzie się bawił bo jest czas na spanie" i nie pozwolić go rozbudzać...albo go wzięla, to zapukać do pokoju, zabrać dzieciaka, podziękować za zajęcie się i powiedzieć do dziecka "mówimy babci pa pa i wracamy do siebie"..i przykladów można mnożyć, ja tak robie z rodziną gdy cos mi nie pasuje na zasadzie twardego "liczą się reguły mamy"..cale szczęście teściową mam bardzo OK i w ogóle nie narzuca niczego a jeśli coś robiłaby chętnie inaczej niż ja chcę, to raczej to żartem mówi na zasadzie "a mama pewnie się nie zgodzi" i patrzy na mnie z uśmiechem...jak coś mi się podoba to tak,a jak nie to też z uśmiechem odpowiadam że wolę tak a tak i serio to się sprawdza i dzięki temu żyjemy dobrze :)

ja wracam do pracy 2 kwietnia....... mały zostaje z moja mama....... ale teraz juz zaczynam sie denerwowac ze musze go zostawic

mamusia, a nie wiesz przypadkiem czy po macierzyńskim firma ma obowiązek zgodzić się na pół etatu?