Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linkaalinka

Dlaczego kobiety nie dbają o swoją niezależność?

Polecane posty

Gość linkaalinka
no nie rozbrajaj mnie.... wszedzie są oferty pracy? a praca poprostu lezy na ulicy?? naprawde nie znasz statystyk i realiów.

kloe - 20 lat małżeństwa i dorosłe dizeci ? i to jeszcze dobrze ustawine ? a jak nawet 20 latek moze być " ustawiny " ?

Gość [pkms[pdomp
no najglosniej krzycze:o taaa ale chociaz nie zyje w iluzyjnym poczuciu szczescia i beztroski

Gość linkaalinka
fajnie tak zyc w fantazji i utopii szkoda ze ja nie mam takiego luksusu.....

Gość [pkms[pdomp
nie:) ale zawsze lekka nutka jest to tylko czlowiek ten moj maz;)

Gość linkaalinka
tak

Gość [pkms[pdomp
przeciez juz tlumaczylam dlaczego

no to teraz sobie pomyśl ,ze twój mąz to samo myśli o tobie , że jesteś tylko ;) człowiekiem i też ma sekretne konto i o zgrozo , moze nawet cos juz zniego wydał ? :)

Gość Kloe43
Dobrze ustawione :) dwoje studiuje na prestiżowych uczelniach , jedno pracuje , ostatnie jest jeszcze ze mną ale tez nie zginie :) Mieszkałam długo za granica tu sie szybciej dzieci usamidzielniaja

Gość [pkms[pdomp
w internecie krzyk-objawia sie pisaniem duzymi literami:) ja pisze spokojnym zwyczajnym sposobem po prostu pytajac czy zabezpieczajac siebie i dziecko jestem zlym czlowiekiem niz wydajac co miesiac te 50 zl ktore odkladam na bluzke, szminke czy tam fryziera w sumie to moja kasa i moja sprawa? reszta do podzialu

Napisałaś, ze pieniadze z sekrenetgo konta w razie choroby i bla bla bla są jak znalazł. A czy ze zwykłego roru, funduszu itp nie są. Nie czaję po co jakieś głupie tajemnice?

Gość linkaalinka
ale ja nie pisalam ze mam sekretne konto.... chyba pomyslilas mnie z kims innym. Ja pracuje, mam wlasna firme, mam staly dochod i to jest moja niezaleznosc finansowa. Wiem ze gdyby cos sie stalo moglabym splacac kredyt na mieszkanie. I to jest dla mnie niezaleznosc a nie jakies bzdurne sekretne konto.

Ok odkładasz, ja też trochę więcej niż 5 dych i o dziwo na konto o którym mąż wie, bo nie mam tajemnic. I nic nie jest do podziału. Tak zwyczajnie po ludzku.

Gość [pkms[pdomp
tylko nie zdziw sie jak wyczysci ci to konto mezus ze swoja dziunia:o takie przypadki to tez nie rzadkosc

Gość kasjopejka123
A ja wychodzę z tego samego założenia!!!Odkąd skończyłam studia pracuje sama na siebie! Obecnie mam męża i każde z nas ma osobne konto!!!Przychodzą rachunki to dajemy po połowie - zarabiamy mniej więcej tyle samo - chociaż czasami - mąż prowadzi działalność - czasami wychodzi na minimalny plus - wtedy więcej obciążeń biorę na siebie!!! Idziemy na zakupy każdy daje po 100 do portfela Powiem tak nawet jak urodzę dzieci to na pewno się im w całości nie poświęcę - moja teściowa urodziła 5 - całe zycie się nimi zajmowała a teraz raz na pół roku telefon od dzieci!!

Gość linkaalinka
Arszenika* odpisywalam allium, sorry. Moze piscie kto, komu odpisuje bedzie latwiej sie odniesc

A niby jakim prawem mąż ma mi wyczyścić konto skoro nie ma do niego dostępu? Widać, że najgłosniej krzyczysz a wielkie g wiesz.

Gość [pkms[pdomp
nie ufasz mu?:)

Gość linkaalinka
oooo zapomnialam jeszcze jeden przyklad moja tesciowa!!! siedzi w domu odkąd urodzil sie brat mojego męza tj 26 lat. Moj tesc jej mąz jest za granicą przysyla jej pieniądze ale niestety coraz mniej. Jest tam 20 lat i nie wroci juz tu. Ja to wiem, mąz to wie ale ona sie non stop łudzi ze wroci. Wystarcza jej minimalnie i jest od niego caklowiecie zalezna, nie przysle kasy koniec jest udupiona.

Ale my też co miesiąc coś odkładamy-ale oficjalnie. To takie pytanie-czy normalne dla Ciebie jest kupowanie sobie np-jakiegoś dobrego ciastka i jedzenie w tajemnicy przed mężem? Czy raczej kupienie i zjedzenie wspólnie w domu? I nie mówię o przypadku,że byłaś głodna na mieście-tylko codziennie kupować i jeść w ukryciu?

Gość nic z tego nei rozumiem
skoro kobieta ma zakładać że w związku może liczyć tylko na siebie i to tylko kwestia czasu kiedys mąż zostawi ją na pastwę losu z dziećmi to po cholerę płodzić dzieci skoro nie ma się zaufania do partnera ? wychodzi na to że jeśli kobieta chce mieć rodzinę, dzieci to i tak z góry powinna założyć że cała opieka i obowiązki także finansowe spadnie wyłacznie na nią i od poczatku na taka ewentualność się szykować to po co w takim razie mąż ? tylko w roli reproduktora ? moze taniej wyszłoby po prostu mieć dziecko z probówki ? mniej stresu w oczekiwaniu kiedy ojciec dziecka nas porzuci

Gość [pkms[pdomp
dziecko potrzebuje miec ojca a ja potrzebuje miec hmm pewnosc ze jesli znudze sie mezowi;) lub on mi to nie bede wtedy zdana na mopsy ,sropsy i inne

Ufam, tak jak on mi. Ale to nie znaczy że mamy wspólne konta i gacie. Zostało z czasów panieńskich. To jest zwyczajnie wygoda a nie brak zaufania. My nie bawimy się w jakieś chore gierki jak u ciebie. Sory- póki co gramy w jednym obozie. Robisz z siebie potencjalną ofiarę- twój wybór. Ja nie zakładam, ze mąż mnie zdradzi/zostawi itp. Ale jak MI coś za 10 lat odbije i się odkocham/poznam kogoś innego/zmienię orintację to co?

Gość nic z tego nei rozumiem
kasjopejka, dzieci nie rodzi się po to by niewolniczo Ci służyły ani po to by odrabiały pańszczyznę bo ty się dla nich "poświęcałaś" dzieci się ma by dawać im swoją miłość, kształtować nowe osoby i cieszyć się ich rozwojem dzieci to nie zabezpieczenie na starość, takie myślenie jest egoistyczne tylko ktoś kto traktował dzieci podniotowo ma potem pretensje że się nie odwdzięczają i nie doceniają jeśli odpowiednio wychowałaś dziecko nie musisz szantażować emocjonalnie by uzyskać pomoc, bo dziecko pomaga z miłosci a nie poczucia winy i wtedy gdy jest szantażowane i manipulowane

Gość [pkms[pdomp
chociaz w sumie:o z tego co czytam rynek pracy czeka na 50 latki prawda kolezanki/??wiec jak skoncze 50 chcetnie skorzystam moze ktoras z was nawet da mi prace? panie bizneswoman

Gość linkaalinka
Boze wy naprawde nie rozumiecie istoty tego o czym tu sie pisze. Mozesz miec zaufanie do męża ja tez mam ale nie wiem co bedzie za 10 lat. Nie chodzi tu o zadne oszukiwanie, ukrywanie kasy chodzi o to zeby miec cos na starosc, zeby pracowac. Bez pracy nie masz nic, kompletnie nic. Teraz i tak nawet jak pracujesz emerytura jest gówniana a co dopiero jak przepracowalas w zyciu 4-5 lat. Co dostaniesz na starosc? 100zl miesiecznie? Tka jak moja tesciowa pracowala 5 lat i teraz jezeli tesc nie wroci to masakra, nie ma nic juz teraz czasami pozycza od nas. Zostana jedynie alimenty od dzieci.