Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linkaalinka

Dlaczego kobiety nie dbają o swoją niezależność?

Polecane posty

Gość linkaalinka
Mamalesia jakie okradanie męża????? chyba nie zrozumialas wszystkiego.....

Gość matka z Polski B
też czytałam ten artykuł ;)

Gość linkaalinka
zycie róznie sie układa. NIkt nie przypuszcza co moze sie dzisiaj wydarzyc. Kolezanka rano zegnala męza wychodzącego do pracy wieczorem przyjechala policja z informacją - mąz nie zyje mial wypdaek samochodowy. Zostala sama jak palec z dzieckiem , bez rodziny

Gość linkaalinka
matka z Polski B to bylo chyba na onecie? a pamietasz dlaczego te kobiety zostaly z niczym, szczegolnie ta zona wielkiego prezesa? bo ja wlasnie do konca nie pamietam.

linka , opisujesz ekstremalne przypadki a to nie jest grupa reprezentatywna . oisując sytację ,ze mąz potrafi ukryć majatek ,zeby żona nic nie dostała mogę odbić piłeczkę pisząc ,ze są żony , które robią dokładnie tak samo . i z tym samaym skutkiem . Ale to twoim zdaniem jest małżeństwo ? milość , wiernośc i wspólnota ? przywiązanie do siebie i dzieci ? Zdrajcy i oszołomy znajdują sie w każdej grupie i płci , ale prwencyjne wyrzucanie wszystkich do jednego worka bo " słyszałam ,zę jednen mąż to ..." jest głupie i krzywdzące dla wszystkich innych . A na dodatek niczego nie wnosi do sprawy .

Gość [pkms[pdomp
ciezko jest o dobrego wiernego i uczciwego faceta ale wieku moze latami takiego udawac ja sobie nie ufam a co juz komus:o

Gość linkaalinka
allium zdziwisz się ile jest takich przypadkow. Ile jest kobiet kotre mimo zdrady zostaja przy mężu, są upokorzone ale nie mogą odejsc bo gdzie? jak poradza sobie z dzieckiem? nie maja dochodu. To jest ekstremalne? to jest zycie. Nie wiem moze to tylko dookoła mnie sa takie przyklady ale są...

Przepraszam-drugi raz to samo poszło. Linkaalinka,ale dla mnie niezależność jest wtedy kiedy potrafię na siebie zarobić-a potrafię,więc nawet gdyby mąż mnie wymienił na dwudziestoletnią cycatą blondynkę,to ja potrafię na siebie i dziecko zapracować,do tego podział majątku,alimenty i żyję na dość wysokim poziomie. Niezależna kobieta idzie do pracy i zarabia na siebie- a taka,która przelewa ukradkiem kasę z konta męża i myśli,że to ukryje jest mało inteligentną oszustką,która powinna wiedzieć,że istnieje coś takiego jak wyciąg-zostaje ślad i facet będzie wiedział,że gdzieś przelewasz te pieniądze...

Gość linkaalinka
i ja nie pisze ze wszyscy faceci tacy sa, gdzie to napisalam? nie wrzucam wszystkich do jednego worka. Ale tak sie czasami zdarza i wcale nie tak sporadycznie jak mogłoby sie wydawac.

zawsze mnie zastanawia skąd taka pewnośc, ze kobieta ,którą zdradził mąż chce koniecznie od niego odjeśc ? Zupełnie tak jakby było to jedyne wyjście z sytuacji . Ską pewność ,zę jeśli nie odchodzi to z pewnościa wiązę sieto z pieniedzmi ? Bo tak jest najprościej myśleć ?

Gość [pkms[pdomp
wlasnie tez sie dziwie gdzie dziewczyny z tego tematu sie uchowaly:o przykladow kiepskich mezow i zon sa setki i w zyciu i w internecie czemu tego nie widzicie?? myslicie ze oni inaczej slubowali niz wy?? ze omineli niewygodne fragmenty przysiegi? niesadze

Gość matka z Polski B
tak to było na onecie - nie pamiętam już szczegółów

Gość [pkms[pdomp
wiesz mi duma by nie pozwolila tkwic z mezem kurwiarzem i roznosicielem chorob wenerycznych:o ale co kto lubi

Gość linkaalinka
Mamalesia ale to ciebie to nie dotyczy. Ty umiesz pracowaci pracujesz. Ja pisze o sytuacjach gdzie kobieta przez 10,15, 20 lat siedzi w domu nie pracuje, jej CV to pusta karta i raptem musi zacząc wszystko od poczatku, nie ma nic, kompletnie nic. I zacznij wszystko od nowa kiedy masz 45-50 lat. Mlodym jest ciezko znalesc prace a co dopiero w tym wieku bez doswiadczenia. Bo co napisze, prałam i sprzatalam?

jak widże reprezentujesz mocno wątpliwy model małżeństwa , więć wybacz ,ale nie będę brała pod uwagę twoich wypowiedzi w tym temacie .

Gość [pkms[pdomp
no to jestem oszustka ktora zabezpiecza siebie i dziecko;)

tylko zadufana w sobie młodość moze uważać ,ze po 20 latach w domu kobieta do niczego sienie nadaje :) Ale , rędzej czy później każda z was będize po 40 czy 50 i wtedy zobaczycie jak to jest , jak na razie z tego co piszecie jesteście tylko teoretykami życia :)

Gość linkaalinka
allium ale ty dalej nie rozumiesz o co chodzi. MOzesz sobie zyc ideałami, wyznawać piekne zasady, wierzyc ze swiat jest piekny i dobry ale zycie jest zyciem i nie raz jeszcze moze zaskoczyc niestety nie tylko pozytywnie.

Gość [pkms[pdomp
nie dosc ze nie znasz realiow zycia to na dodatek nieznasz realiow polskiego rynku pracy:o super

Ja się uchowałam przez tyle lat w szczęśliwym związku,pełnym zaufania. A tego,że bliscy czasem niespodziewanie odchodzą nikt mi nie musi wiedzieć,bo aż za dobrze z mężem o tym wiemy. Ale mam takie zdanie jakie mam-chowanie kasy ukradkiem to okradanie rodziny. Od zabezpieczenia przyszłości są oficjalne lokaty kapitału.

Gość linkaalinka
allium ale oczywiscie ze kazda z nas bedzie miala te 40-50 lat i nitk niepisze ze taka osoba o niczego sie nie nadaje ale nie jest to wiek kiedy mozna sobie beztrosko zaczync zycie zawodowe po 20 latach siedzenia w domu. Kto zatrudni osobe w wikeu 50 lat kotra nigdziue nie pracowala? no ale Ty pewnie znasz mase takich pracodawcow... To gdzie ty zyjesz? powiedz to sie przenose do tego raju

niepotrzbnie sie nakręcacie , miłe panie , niepotrzebnie . Proponuję mniej kolorowego internetu a wiecej pracy nad zwiazkiem , małżeństwem . Bożeby być w dobrym małżeństwie rozwiązaniem nie jest sekretne konto ,ale ppraca wewnątrz związku .

Gość [pkms[pdomp
mysle ze niedlugo zobaczymy rozpaczliwe wpisy kolezanki wyzej krzyczace--jak ja sie pomylilam w zyciu:o ps.wybaczylabys zdrade meza ??

Gość linkaalinka
ja sie nie nakręcam ja obserwuje otaczająca mnie rzeczywistośc. Nie opieram sie tylko na kolorowym internecie. To dotyczylo bliskiej mi osoby, kotra nota bene miala identyczne podejscie jak Ty. Cóz stalo się...

Gość Kloee43
Mnie mąż zostawił po prawie 20 latach malzenstwa i zostałam praktycznie z niczym . Całe życie wychowywalam dzieci mam czworo ale dzieci dorosły i są bardzo dobrze ustawione, a ja muszę teraz pracować żeby swoj dom utrzymać , póki mi sił starczy a pózniej to nie wiem co bedzie .. Nie mam wypracowanej emerytury:( Albo liczyć ze dzieci mi pomogą albo opieka społeczna ..

linka - oczywiście jesteś piewcą" kariery zaswodowej" , prawda ? ale koniec końców koazuje sie ,ze ta kariera to np . praca w rejestracjii przychodni , fakturzystka , praca w obsłudze klientai inne tym podobne . I nie ma w tym niczego złego , wszędzie są ludzie do pracy potrzebni , ale tylko młodym kobietom wydaje ise ,ze kariera zawodowa zaczyna sie od lotów na ksiezyc wzwyż :)

Nie czytałam całego wątku, ale mam pytanie do koleżanki krzyczącej najgłośniej. Możesz mi wytłumaczyć po co mi jakieś sekretne konto? To na zwykłym o któym mąż wie nie da się odkładać czy jak?

Tak się składa,że na polskim rynku pracy funkcjonuję od 20 lat-a dokładnie 1sierpnia będzie 20rocznica podjęcia przeze mnie pierwszej pracy,więc trochę wiem,bo parę razy pracę zmieniałam-ostatnio 5lat temu,więc nie tak dawno... a co do doświadczenia życiowego,to parę lat już przeżyłam,ale to akurat nie jest wiedza,którą z Tobą będę się dzielić.