Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mucha0811

Rozsądne ale efektowne odchudzanie bez jojo :)

Polecane posty

Gość harder bejbi harder
czesc dziewczynki :) waze sie kurde co chwile :D ale wiecie co? z rana dzis mialam 69,6 i nie wiem co o tym myslec bo to nie za szybko? w niedziele czy poniedzialek wazylam z rana 70,2( a waze sie na czczo po siku w tych samych ubraniach) moze ten spadek to woda choc przeciez soli normalnie do gotowania uzywam, wody duzo pije tez.. albo zalegajace jedzenie, przedtem bylam obzartuchem a teraz ograniczylam porcje, tzn mniejsze robie i boje sie ze to tak chwilowo bedzie a potem waga stanie w miejscu :( co myslicie? pozdrawiam :)

Gość harder bejbi harder
hej dziewczyny ;) b.dobry artykul, ktoras z was moze mi odpowiedziec na moje pytanie? :( jest na poprzedniej stronie, moj ostatni wpis.. dzis z rana 69,2. zauwazylam jak sie budze rano ze pierwsze co robie to sie macam po brzuchu :D mniej nadety jest.. ale mam watpliwosci wlasnie takie jakie pisalam wczesniej, pozdrawiam!

harder bejbi harder Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia :P Za trudne pytanie jak dla mnie. Przydałby nam się tu jakiś dietetyk służący radą i pomocą :D Ponoć średnio chudnie się około 1 kg na tydzień, więc akurat to byłoby to! ;)

Gość harder bejbi harder
hmmm no tak tylko jak malo kcal musiala bym jesc zeby spadlo mi to 1kg tluszczu :D mi sie wydaje ze cos tluszczyku moze i spadlo ale z tego 1 kg w ciagu niecalego tygodnia to wiekszosc woda albo nie wiem co :O w kazdym razie diety caly czas sie trzymam i zobaczymy jak bedzie :D

Cześć chuderlaki :):P Dojechałam do domu i sie zważyłam... 76.1 kilo czyli kilos do tyłu :) Całkiem nieźle w tydzień, chociaz w pierwszy tydzien to powinno byc z 3 kilo bo potem zwalania no ale zawsze to spadek i o kilogram słoniny blizej celu :) Harder bejbi-> Rozumiem Twoje rozterki ;) Doskonale rozumiem ... :P Zeby spalic kilogram sloniny musisz sobie odjac od ust lub spalic aktywnoscia fizyczna około 7500 kcal. Jezeli masz dzienny jedzeniowy deficyt kaloryczny np 750 kalorii (np 2200 zapotrzebowanie a jesz 1450) to dziennie teorytycznie chudniesz 100 gram tłuszczu. W Twoim przypadku to były 4 dni czyli -> optymistyczna wersja to 400 gram słoniny. Ponadto, faktycznie mogłas miec klopot z wyproznieniem i to dodatkowy plus. Wersja mnie optymistyczna to że to tluszczu doszlo spalanie miesni... Ale odrobine miesni jak spalisz na redukcji to naturalne byle nie za duzo bo potem trzeba bedzie odbudowywac :P Poszukaj starych spodni/staników/kurtek nieelastycznych i sprawdz w taki sposob czy to mogl byc tluszcz :)

Gość heniuss
Na frupi można kupić przygotowaną specjalną dietę

Żeby zmienić stopkę, to musisz się zalogować na swój profil: http://f.kafeteria.pl/preferencje.php?id_f=12 Ja się panicznie boje spalania mięśni, tym bardziej że czasem naprawdę mało jem! Zwłaszcza jak mam full pracy. Staram się robić dużo ćwiczeń siłowych, ale jak jem mało białka to co mi to da ;/ Tym bardziej, że jedzonko białkowe jest bardzo zapychające i dużo tego w siebie nie wcisnę.

Szczupłe ciało Ja mam od paru dni jakies napady, raz pol kilo sera, teraz tłuszcz kokosowy wyjadany lycha :O Nie wiem, czy nie zwiekszyc kalorii :O

Dobrze Ci, mieć ochote na makrele :P Ja mam ochote na tłuszcze i wegle.... na szczescie bardziej na tluszcze ;) Kurcze ale z drugiej strony jakbym jadła np po 1800 kalorii to by mi to odchuzanie z dwa lata zajelo o ile w ogole... Skoro od 3 tygodni jem 1500-1400kcal i w sumie zeszlo mi 1.3 kg.......... A mój chłopak mówi że nic nie widać.. :( Fak

Gość harder bejbi harder
u mnie nie ma problemow z wyproznianiem :D jak bylo przed dieta tak teraz jest.. wydaje mi sie ze to co spadlo to troche sadelka, wody, moze jakies zalegajace jedzenie.. bo przedtem jak jadlam to po obiedzie 1 kg wiecej bylo :D a teraz ze male porcje to przybedzie mi jak zjem tak 0,3-0,5 ;) watpie tez zeby to miesnie sie spalily bo malo cwicze, godzinka spaceru, albo pol godziny cwiczen w domu.. kondycja slaba poki co ale mam nadzieje ze za pare dni sie wyrobi pomalu ;) jak bedzie pogoda to rower! :D i wam polecam , rok temu w niecaly miesiac pare cm mniej w pasie, boczkow sie pozbylam, pupa i nogi zgrabniej wygladaly :D a waga sie zbytnio nie przejmujcie tez bo od owulacji zatrzymanie wody wiec wiecie... przed samym @ spokojnie ok 2 kg wiecej mozna wazyc, niektore wiecej nawet albo troche mniej, ja po okresie czuje sie jak by ktos powietrze ze mnie spuscil zawsze :D pozdrawiam :)

Gość harder bejbi harder
hej dziewczyny u mnie dzis z rana 68,7 :D i juz chyba wiem skad ten gwaltowny spadek... woda.. przez pare miesiecy bralam luteine a po niej sie puchnie wiec mysle ze to to ;) mam nadzieje ze juz wkrotce waga zacznie spadac normalnie :D

Gość harder bejbi harder
i wow.. to juz tydzien odkad nie zre slodkiego :D i nie mam nawet apetytu na slodycze, do mniejszych porcji sie juz przyzwyczailam i syca mnie normalnie, chyba mi sie lekko juz zoladek skurczyl.. tylko boje sie co bedzie za niedlugo.. przed @ zamieniam sie w zarloka jestem non stop glodna ale eh trzeba sie pilnowac bo tak to moge sie odchudzac w nieskoncznosc xD super pogoda dzis na rower, moze jak znajde czas bo mam troche roboty w domu to i ja sie brykne :D pozdrawiam :D

Gość harder bejbi harder
hej dziewczyny jak Wam idzie? :) ChceMiecSzczupleCialo dzieki, na pewno skorzystam :D bo oho.. dzis rano 68,9 czyli podskoczylo lekko w gore chociaz trzymam caly czas diete( pewnie znowu woda), dzis cos wyglodniala sie czuje i znowu mam ochote na slodycze :O ale sie nie dam tak latwo :classic_cool: pozdrawiam!

Gość uyydggggggg
co jecie? liczycie kalorie moze?

Gość harder bejbi harder
uyydggggggg u mnie jest to MŻ, ale staram sie zeby na dzien wychodzilo ok.1500 kcal jezeli ciutke mniej lub wiecej to nic, zero cukru i ograniczenie wegli, a wiecej bialka :)

Gość uyydggggggg
na 1500 chudniesz?

Dziś mam koniec pierwszego tygodnia z Turbo Jam i na wadze 1,2 kg mniej! Kurde nie sądziłam, że będzie taki wynik! :) Ja tak samo jak harder bejbi harder, czyli 1500 kcal i odpowiednie proporcje białka/węglowodanów/tłuszczy! No mocno ograniczyłam słodycze! :)

Gość harder bejbi harder
uyydggggggg tak na 1500 chudne, z tym ze trudno okreslic poki co rzeczywisty spadek masy ciala.. a raczej tkanki tluszczowej, na poczatku zawsze leci troche wiecej, jak dla mnie diety okolo i ponizej 1000 kcal to prawie samobojstwo.. sflaczale cialo i problemy zdrowotne, no chyba ze dla szczuplych dziewczyn chcacych zrzucic jakies 3 kg .. to spoko. nie chce chudnac zbyt szybko, wolniej jest zdrowo, zreszta chce tez zeby te nawyki zywieniowe mi zostaly na dluzej i zeby nie bylo zadnego jojo co na dietach ze sporym ograniczeniem kalorii czesto sie zdarza :P ChceMiecSzczupleCialo super wynik! :) gratuluje i oby tak dalej! :)

Gość uyydggggggg
ja tak pytam bo mam 4 kg do zrzucenia jakos tak i na 1000 juz nie chudne wiec nie wiem czy 800 czy co?

Gość uyydggggggg
ChceMiecSzczupleCialo gratulacje wielkiea jak mam obliczyc ile mam jesc wegli a ile bialka a tłuszczu?

Gość harder bejbi harder
uyydggggggg nie wiem ile bylas na diecie 1000 kcal ani ile udalo ci sie juz zrzucic dzieki niej ale mozliwe ze metabolizm zwolnil chwilowo... na twoim miejscu zrobila bym sobie pare dni przerwy, jadla to na co mam ochote ale z umiarem, nie jakies obzarstwo.. nastepnie wziela sie za 1500 kcal.. albo przynajmniej to 1200 i wlaczyla aktywnosc fizyczna.. bieganie, plywanie albo rower.

Gość uyydggggggg
dzieki :)

Polecam link: http://aktywni.pl/aktualnosci/ile-bialka-ile-tluszczow-i-weglowodanow-/ Ja staram się jeść minimum 1 g białka na kilogram masy ciała. Jak ćwiczę siłowo to tego dnia jem więcej, ale wiadomo bez szaleństw, bo nie mam tez czasu aż tak wyliczać co jem :) Podczytuje czasem forum kfd.pl i sfd.pl ale wiadomo tam chłopaki pakują na masę, to mają troszkę inne zapotrzebowanie :P No i staram się jeść "świadomie" czyli jedzenie jak najmniej przetworzone, śmieciowe żarcie wypad, słodycze rozsądnie i raczej te "zdrowsze" czyli desery domowej roboty, itp. Jako przekąska masło orzechowe, banany, wafle ryżowe. No i sport! Dużo ruchu, cardio, ćwiczenia siłowe, spacery zamiast autobusu, itp :) Chociaż czasem zdarzy mi się jakaś wpadka, np dziś na obiad były frytki, a na deser kostka czekolady :P Ale kalorie odrobiłam na wycieczce rowerowej :) Czyli odchudzanie na zasadzie: zamiast ograniczać kalorie, spal je! ;)

Gość uyydggggggg
dzieki ale nie moge sie polapac co do mojej wagi w tych obliczeniach :)