Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰

Dieta 500-600 kcal do wakacji.

Polecane posty

Go艣膰
aBlondi : dziekujeza kopniaka w tylek..pomoze napewno.. takze tak.. 58 dni diety starej. potem te 3 wpadki... ;/ cholerne.. a od jutra DIETA pelna par膮... juz nie bede palic ziola rzucam w pizdu je.. tylko fajki.. alkoholu juz dawno nie pilam i wpadkom mowimy stop.. nie chce utyc, chce chudnac.. wkoncu ja was zawsze wspieralam, teraz sama siebie musze postawic na nogi i doprowadzic do porzakdu..zobaczycie jutro juz napewno bedzie250-300 kcal i bedzie duzo ruchu.,.i juz wbije sie w rytm.. i z dniem 1 czerwca bedzie 4 kg mniej u mnie..czyli bede wazyc 58 kg. a z dniem 29 czerwca --> koniec roku szkolnego a poczatek wakacji bede wazyc 50 kg.. w ciagu tych 6 tygodni schudnie 10-12 kg jeszcze.. schudlam 11 wiec jeszcze kolejne tyle i bede szczesliwa..zobaczcie jaka bede chuda... tylko juz nie moge sobie pozwolic na ani jedna wpadke.. dam rade, musze w touwierzyc,,wsumie juz wierze bo znam siebie na tyle.. jak zaczynam jesc i przekrocze 300 kcal to juz przy 500 kcal jem na sile... az rosnie..rosnie i rosnie..juz nie moge ale wtedy wraz z przyplywem depresji zaczynam jesc..;/ strasze uczucie..chce juz o nim zapomniec.juz nic nie gadam o wpadkach, jutro 59 dzien diety....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Bershka8888
a ja p贸ki co ratuje sie kawa z mlekiem -znakomicie t艂umi g艂贸d... opr贸cz kawy zjad艂am jeszcze miseczke zupy ogorkowej, takiej domowej i nie mam pojecie ile to mog艂o miec kalorii... mama j膮 gotowa艂a zapewne na mi臋sie i zabieli艂a 艣mietan膮, a mo偶e nawet m膮k膮... jak myslicie, ile kcal ma 300 ml takiej zupy? bo z tych kaw to licze 200 kcal

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
mysle ze malutko strasznie ma ta zupa..ogorki to sama woda praktycznie..:) mysle ze ze smietana i przyprawami i lekko olejem jak bylo podrobione to z 150 kcal. ja dzisiaj zjadlam 2 000 wiec spokojnie. nie moge przytyc..i zorbie wszystko by nie utyc..od jutra dieta trzymana w 100% jak kiedys... : ):) mam mega powera w sobie..bo tak malo dni do wakacji..a ja chce zbey kg spowrotem lecialy..a tu cos utylam juz..i waga mi sie moze zatrzymc nie dosc ze utylam.. cholerne wpadkio.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Bershka8888 : nie mozna zyc na samych kawach z mlekiem.. kawa niszczy tam cos w srodku..nie wolno pic w duzych ilosciach..

Udost臋pnij ten post

Diomendi ! jeju kochana co sie dzieje? jutro musisz wracac do normy:* damy rade ja czesto mam wpadki i chudne;d tzn ja bardziej stosuje diete M呕:p Dzisiaj zjad艂am jakies 1000 kcal i jestem happy:) Diomendi ja juz postanowi艂am sie nie przejmowac wpadkami ze np zjem czekolade czy cos , zjad艂am bo pewnie potrzebowa艂am i tyle:) myslalalm zeby isc na rowerek alr zimno troche;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
艢redniaJa : kurcze no od jutra musze juz na mus prowadzic diete..i to w sto % tak jak przez te dwa miesiace co mialam..musze sie pozbyc jeszcze 10 kg..jesli przytyje-trudno..schudne spowrotem, bo mam mnostwo motywacji..teraz to przemyslalam i wiem ze te napady to przez trawke..bo zaczelam palic ze znajomymi bo oni zawsze maja..a ja nie lubie jak jest dretwo..i odkad zaczelam palic to posypaly sie 3 wqpadkio..a jak nie palilam ziola, to diete przez 2 miesiace trzymalam..dlatego koniecf z zielskiem..czas sie wziasc ostro za diete.bo zostalo mi jedynie 6 tygodni........ czyli moge schudnac jeszcz 10-12 kg w ciagu tego calego czasu, jesli oczywiscie nie bede miala juz zadnej wtopy..a nie bede juz miec..obiecalam to sobie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
ja utylam 2 kg..ale wlasnie nie wiem czy o przez te wpadki orpczo dzisiejszej, bo wazylam sie w niedziele czy po wpadkach tak przytylam czy przez to ze okres mialam jeszcze w niedziewle..nie wiem..nie wiem.. ciekawi mnie ile waga pokaze w pt..napewno utyje..jestem tego pewna..tak jak teraz utylam po 2 wpadkach 2 kg..to teraz utyje 1..wiec razem bede wazy pewnie 63.. a moglam wazyc juz 58 kg.. byle bym nie popelnila wpadek..a tak to bach zamiast 58 to nawet nie mam 60, tylko wzroslo o 2 kg na wadze..;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
SredniaJa : rano se wazylam odrazu jak wstalam. i wiem na 100% ze utylam..lbo przez okres albo przez tre wpakdi..ale to raczej napenwo przez wpadki..kiedys mialam jedna 2 000 kcal i nie przytylam nic ;/ teraz mialam 2 pod rzad to przytylam 2 kg i potem wczoraj zjadlam 270 kcal mys;lalam ze juz bd ok, dzisiaj w szkole zapalilam, przyslam do domu i gastro, i jakies 2 000 kcal poszlo... ;/

Udost臋pnij ten post

Diomendi do pi膮tku masz 3 dni dasz rad臋 Kochana;* Teraz 3 dni dietuj i 膰wicz i zobaczysz, 偶e na wadze b臋dzie nie tylko 60 a mo偶e nawet mniej;) A mo偶e po prostu da艂a艣 sb za ma艂o tych kcal i masz te wpadki;)? Spr贸buj mo偶e jutro z 500 jak dasz rad臋 to 艣roda i czwartek po staremu;) Kurcze dasz rad臋.! Damy rad臋 wszystki ju偶 niebawem bd pi臋kne, chude i szczup艂e;* Damy rad臋.!!! Ja troszk臋 po膰wiczy艂am;) Daje wycisk nie robi艂am tych 膰wicze艅 zbyt ostro, bo boj臋 si臋 o b贸l mi臋艣ni, a w pi膮tek w szkole musz臋 dobrze pobiec na 600;d Wi臋c nogi musz臋 mie膰 sprawne;) Teraz id臋 pobiega膰;d Jak wr贸c臋 to poje偶dz臋 na rowerku i co艣 poczytam, a p贸藕niej mo偶e jeszcze to;) http://www.youtube.com/watch?v=jBIqC_WtirM&feature=related Teraz je zrobi臋 jeszcze przed bieganiem;d Bo p贸藕niej jak w艂膮cz臋 kompa to go ju偶 nie wy艂膮cz臋;d

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
aBlondi : ale ja kochana bylam na 300 kcal przez okragle dwa miesiace i ne culam sie wogole glodna..przeczytaj poczatkowe posty sobie moje..wogole jakos tak fajnie mi bylo w diecie..przyzwyczailm sie do nie jedzenia i wogole.. tylko tera z te 3 dni sie posypaly... ;/ mysle ze przez ziolo...wydaje mi sie ze jesli do piatku lub do niedzieli dam z siebie wszytko i bede cwiczyc od jutra i dietowac, to waga pokaze to 60 kg w piatk albo w niedziele bo w te dwa dni w tygodniu sie waze : i co piatek mialam zawsze 2 kg mniej.. a jeslo waga pokaze wiecej..byle nie wiecej niz 62 kg to bede dalej ostro dietowac az wkoncu schudne do 52 kg..a potem do 50 : ) liczac ze na tydzien chudne 2 kg, w ostatni dzien czerwca bede wayzc rowniutkie moje upragnione 50 kg, mimo ze jesli bd 55 kg na wadze to tez sie bede cieszyc : lece sie przespac zeby to zarelko sie w brzuszku ulozyo i potem wstane i bd cwiczyc :):) sredniaJa : tez sie dziwie ze po 2 dniach az dwa kilogramy..no ale wkonu jadlam przez dwa miesiace 300 kcal tylko a tu pyk przez dwa dni takie bomby kaloryczne.. tesknie za dieta..brakuej mi jej..tego ze mialam ta swiadomosc ze na niej jestem..teraz to cuje sie tak nieswojo..jakbym wcale nie byla soba..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bershka8888
diomendi wiem, 偶e nie mo偶na, ale dzisiaj jest m贸j pierwszy dzie艅 na tej diecie i chcia艂am si臋 troch臋 wspom贸c, zreszt膮 strasznie s艂abe te kawy pije... co do wpadek jedzeniowych na diecie to czyta艂am kiedys artyku艂 na ten temat... te 2 kg to niekoniecznie jest t艂uszcz, wiec si臋 tak za bardzo nie przejmuj-ciezko przytyc 2 kg w 1 czy 2 dni... po takiej uczcie zatrzymuje sie woda w organizmie, poza tym tresc jelitowa troche wazy... na forum kulturystycznym czyta艂am kiedys, 偶e jak si臋 jest na takiej ostrej diecie (jak nasza) to warto raz na jaki艣 czas zrobi膰 w艂a艣nie taki day off/艂adowanie w臋glowodanami, czy jak to oni nazywaj膮... podkr臋ca to metabolizm i pono膰 pomaga popchn膮膰 odchudzanie do przodu w razie wi臋kszego zastoju w chudni臋ciu... wa偶ne tylko aby to by艂 1 g贸ra 2 dni i potem szybko wr贸ci膰 do diety...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Bershka8888 : acha, acha.ja cie krytykuje na swoj sposob a sama kurcze mialam 3 wpadki teraz i utylam.. najpierw sie cieszylam ze spadku 13 kg w ciagu 2 miesiecy a teraz to dola mam ze przytylam...:(te 2 kg a po dzisiaj to pewnie jeszcz wiecje bede wazyc ;/.moj brat jest kulturysta cwiczy duzo taki przypakowany bardzo jest i tez mi mowil ze taki jeden dzien na tydzien niby albo na dwa tygodnie zeby naladowac sie kaloriami... wlasnie ja musze juz wrocic do diety, teraz..od jutra dieta dalej na 100 % ... bede ciagla dalej..az wkoncu schude yle ile chce..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bershka8888
no teraz to juz musisz raczej si臋 ogarn膮膰... ja 4 lata temu schud艂am bardzo duzo, jak posz艂am na studia nast臋puj膮cym sposobem: w tygodniu jak by艂am w akademiku to ogranicza艂am na maxa jedzenie(jakies 600 kcal) a jak przychodzi艂 weekend i jecha艂am do domu to sobie przez te 2 dni pozwala艂am na wszystko na co mia艂am ochot臋, czyli jad艂am nawet 3ooo kcal... efekt i tak by艂 taki, 偶e w 2 miesiace schud艂am ok 15 kg 膰wicze艅 zero tylko potem kompletnie zaniedba艂am diet臋 i wr贸ci艂am do wagi, ale to i tak trwa艂o jakie艣 3 lata :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ljhbv
bo robilas taki szok dla organizmu ja tez tak czasem robie i chudne :) jem malo a potem dwa dni w tygodniu duzo i potem znowu malo i chudne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Bershka888 : no ladny wynik, to ja w pierwsze 28 dni tej diety na 300 kcal schudlam 8 kg, potem kolejne 5 kg..a co tego jak eraz ju utylam dwa..jesli utyje jeszcze wiecej to juz bedzie koszmar.od jutra robie wszystko co w mojej mocy..250-300 kcal dziennie, mn贸stwo wody, muse zakupic herbatki przeczyszczajace i jeszcze jakies tabletki na odchudzanie i witaminy..i tata chlopaka ma mi step zrobic do aerobku to bede cwiczyc na nim w domku i bede biegac. Do konca roku skolnego schudne napewo..mam na to 6 tygodi, czyli poleci 12 kg !! musi ! chyba jak kazdy robi to dla sieie przede wszystlkim ze sie odchudza . jestem szczesliwsza duzo bardziej bez tamtych kilogramow i dlatego sie nie poddam i zrzuce jeszcze te 10-12 kg. wierze w to gleboko xd musze zapomniec o tych 3dniach wpadek i zaczac zyc z dieta na nowo od jutra..i isc przed siebie a nie ogladac sie w tyl..z moich obliczen wynika ze jutro 59 dzien mojej diety. odliczajac dzisiejszy i tamte dwa wpadek. Jutro 59 dzien bedzie on poczatkiem... kilogramy beda leeciec wierze w to bardzo albo chce uwierzyc..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
ljhbv : to ja teraz mialam chyba porzadny szok dla organizmu nie wiem jakim cudem wy chudlyscie przy wpadkach a ja po 2 dniach mimo ze diete trzymalam przez dwa miesiace w 100 % na 300 kcal to przytylam 2 kg..jeszcze wczoraj zjadlam normalnie 270 kcal a znow dzisiaj z 2 000 kcal. i pewnie jeszcze wiecxej przytyje i cale dwa miesiace pojda na marne..ale nie poddam sie..byt dlugo sobie wszystkiego odmawialam zeby teraz to wpierdzielac na marne i miec ochydne samopoczucie psychiczne..nikomu nie zycze takiej postawy umyslu jaka mam teraz..jestem rozdarta w polowie..i cholernie mi zle.. czuje sie gruba..czuje ze juz przytylam i nie sciemniam..brzuch mam jak b臋ben... a nogi jak slon..i wiem co mowie..nie wyolbrzymiam..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bershka8888
tak, tylko 偶e teraz tego chce unika膰, bo strasznie ci臋偶ko wr贸ci膰 potem do diety :(

Udost臋pnij ten post

ech diomendi tez diety sa ciezkie. ja dzisiaj z 1300 kcal zjad艂am. tak mi sie chce slodkiego ze szok! chyba robaki dalej mam ja pierd;/ bo to dziwne ze mi sie az tak chce. wiecie co mysla艂am zeby na tyg jesc tak jak wy pisa艂yscie czyli przez 5 dni 500 kcal a jak weekend to jesc to co chce ale tez nie przesadzac oczywiscie. i chyba tak zrobi臋. bo ja i tak na weekend jem zawsze z 1500 kcal wiec co za roznica. zimno jest i nie chce sie biegac nawet. co za pogoda o.O MAM PYTanie myslicie ze to dobra dieta na tyg 500 kcal a na weekend 1500?

Udost臋pnij ten post

Diomendi to wszystko przez zio艂o, nie Ty jeste艣 s艂aba tylko przez efekt uboczny palenia. Musisz to rzuci膰 na czas diety tak ja rzuci艂am winko cho膰 wcze艣niej nie wyobra偶a艂am sobie weekendu bez kilku lampek. Bo po winie te偶 chce si臋 je艣膰 nawet je艣li ono samo w sobie nie tuczy w ma艂ej ilo艣ci. Dlatego musisz te偶 na razie przesta膰 i zn贸w wszystko b臋dzie dobrze, nie ma innej mo偶liwo艣ci kochana :) ja dzisiaj zjad艂am tak jak planowa艂am ale by艂am zaj臋ta i nie mia艂am czasu my艣le膰 o jedzeniu, dla mnie najgorsze s膮 weekendy pod tym wzgl臋dem 艢redniaja mo偶liwe 偶e to paso偶yty, z tego co wiem 偶ywi膮 si臋 w艂a艣nie w臋glowodanami o wysokim IG, dlatego tak bardzo ma si臋 na nie ochot臋. Naj艂atwiej pewnie wyt臋pi膰 je lekami ale je艣li nie b臋dziesz jad艂a tego, czego one si臋 domagaj膮 to w ko艅cu same pomr膮 z g艂odu, taka moja teoria, mo偶e by膰 nieprawdziwa ^^" ale wydaje mi si臋 logiczna :p ja my艣l臋 偶e takie skoki w kcal nie s膮 dobre, bo organizm bardzo wolno si臋 przyzwyczaja do czegokolwiek. Je艣li go przyzwyczaisz do 500 kcal i nagle zjesz du偶o wi臋cej to wszystko zmagazynuje, ale dalej nie b臋dzie przyzwyczajony do tej wy偶szej dawki, 偶eby si臋 decydowa膰 na rozrzutno艣膰 gdy zn贸w wr贸cisz do mniejszej ilo艣ci kcal. na to trzeba wi臋cej czasu. Ostatnio szukam wyja艣nienia dlaczego Diomendi przyty艂a艣, mimo 偶e zjad艂a艣 mniej ni偶 zapotrzebowanie dzienne. Nasz organizm nie jest maszyn膮, 偶e zawsze potrzebuje tyle samo kcal, gdzie艣 mia艂am taki tekst wyja艣niaj膮cy troch臋, jak go znajd臋 to tu wrzuc臋 albo postaram si臋 mniej wi臋cej opisa膰 to i w og贸le, wierz臋 偶e od jutra wszystkim nam si臋 uda trzyma膰 diet臋 :) musi si臋 uda膰 :)

Udost臋pnij ten post

aynami dziekuje ze mi odp, ja bra艂am juz na nie tabletki ale pomglo na jakies 3 tyg teraz znowu napady cukru!;/ podobno ze trudno jest je wyleczyc..

Udost臋pnij ten post

nie ma sprawy ^^ wiesz, ja nigdy nie interesow艂am si臋 paso偶ytami, jedynie candid膮 i to prawda 偶e trudno j膮 bardzo wyleczy膰 a wiesz jakie mia艂a艣 paso偶yty? czy tylko tabletki Ci da艂 lekarz kt贸re og贸lnie niszcz膮 je? mo偶e je艣li b臋dziesz je chcia艂a zn贸w leczy膰 tabletkami to spr贸buj potem je艣膰 du偶o takich rzeczy kt贸rych one nie lubi膮, to s膮 kwa艣ne i gorzkie na pewno. Bo paso偶yty 偶ywi膮 si臋 s艂odkim i wysokim IG czyli wszystkie chipsy, pieczywo, alkohol tak偶e. Wiem 偶e objawem rozro艣ni臋tej candidy jest taka jakby naro艣l na j臋zyku, wygl膮da jak zwyk艂y nalot ale nie da si臋 jej niczym pozby膰. Bo ka偶dy cz艂owiek ma candid臋 w sobie ale gdy jemy za du偶o rzeczy niezdrowych, to ona si臋 rozrasta i szkodzi, a objawem s膮 te偶 napady g艂odu i szczeg贸lna ochota na s艂odkie. Na innych paso偶ytach si臋 nie znam ale mo偶e dzia艂aj膮 podobnie

Udost臋pnij ten post

Mi dzi艣 wszystko posz艂o po my艣li, zjad艂am ok. 270-300 kcal. Poza tym zmie艣ci艂am si臋 w 艣liczn膮 sukienk臋, kt贸r膮 sobie kiedy艣 kupi艂am! :D :D :D A ma rozmiar 38, chyba jest z艂a metka bo jestem jeszcze bardzo gruba, 20 kg przede mn膮. Teraz ju偶 wiem, 偶e mi si臋 uda :) Pierwszy raz w 偶yciu uda艂o mi si臋 po kilkugodzinnym ob偶arstwie tak szybko wr贸ci膰 do diety, zawsze wymaga艂o to ode mnie du偶o wi臋cej wysi艂ku ni偶 zwyk艂e prowadzenie diety, wi臋c teraz b臋dzie z g贸rki :) :) :) Co do paso偶yt贸w, to wiem, 偶e powinno je艣膰 si臋 kwa艣ne rzeczy, m贸j brat mia艂 owsiki. Pi艂 i jad艂 cytryn臋 i chyba mu pomaga艂o. Gdyby nie pomog艂o wystarczy i艣膰 do zwyk艂ego lekarza a on przepisze takie specjalne tabletki, kt贸re na 100% pomog膮, tylko musz膮 je bra膰 WSZYSCY domownicy, trzeba wypra膰 wszystkie po艣ciele, prze艣cierad艂a, r臋czniki etc. w ca艂ym domu, bo te jajeczka s膮 wsz臋dzie. Wymieni膰 g膮bki te偶 trzeba ;) Troch臋 jest przy tym roboty... :P :P :P Kurcze, wa偶y艂am si臋 i waga pokazuje 74-75 kg.. gdyby jeszcze odj膮膰 ubranie, tre艣膰 jelitow膮, wod臋 etc. to pewnie b臋dzie jakie艣 72-73 kg.. Poza tym mam niedok艂adn膮 wag臋 z Avon. No c贸偶 grunt to si臋 nie zniech臋ca膰... pomy艣le膰, 偶e w grudniu wa偶y艂am prawie 10 kg wi臋cej... :O :O :O

Udost臋pnij ten post

Lamblioza jakas.. No lekarz zaleci艂 mi tabletki powinno przestac, ale chyba jednak nie. i mam objawy typu zmeczenie, napobudliwosc i to coraz wieksza i chec slodkiego. postaram sie jesc cos kwasnego ale trudno bedzie . Musze do lekarki znowu pojsc i powiedziec jej. ale to dopiero jak skoncze zelazo. bo mam s艂aba krew.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bershka8888
podsumowanie dzisiejszego dnia: 3 kawy 200kcal zupa 200 kcal 3 cukierki WO 80 czyli oko艂o 500 kcal wysz艂o, jak na pierwszy dzie艅 nie najgorzej... jutro pewnie dzie艅 powitam w b贸lem g艂owy... pamietam, 偶e zawsze jak zaczyna艂膮m tak ostra diet臋 to co rano mialam ten problem:( tez to macie?

Udost臋pnij ten post

Diomendi Kochana ja te偶 si臋 dziwuj臋 nad tymi Twoimi wpadkami i szczeg贸lnie podskokiem wagi;/ Nie wiem, co to naprawde jest;/ Srednia ja na robakach wgl si臋 nie znam;/ Ale trzymam kciuki, 偶eby艣 si臋 ich pozby艂a raz na zawsze;) Kulturalna to super, jak wida膰 pierwsze efekty np. na takiej sukience;) Ja dzi艣 dzie艅 zn贸w na plus 450 kcal;) troch臋 膰wicze艅, troch臋 biegania, troch臋 rowerka;p Nie jest 藕le;) Trzymam kciuki;d.!

Udost臋pnij ten post

ablondi oby;) utrudnia mi to diete bo wiecej jem. na poczatku diety tez duzo jadlam przez robaki. i juz chyba wiem dlaczego ostatnio tak duzo jad艂am bo strasznie chcialo mi sie jesc.

Udost臋pnij ten post

przypomnia艂am sobie jeden specyfik dobry w walce z robakami s膮 to krople z pestek grejpfruta, naj艂atwiej je kupi膰 na granicy czeskiej, ale chyba jest te偶 jaki艣 polski odpowiednik

Udost臋pnij ten post

ayanemi kochane jestes wgl ablondi Ty tez ze tak chcecie mi pom贸c i wgl bardzo mnie to cieszy... hmmm zapytam w aptece ale narazie mamy duzo oplat bo sie przeprowadzilisymy, studia brata, mama nie ma pracy , tata ledwo co handluje i z kasa lipa.. wgl czasami to az sie zyc przez to nie chce ....wszystko sie pogorszylo.. wgl malo kasy mamy teraz...czasami ciezko jest za co tabletki kupic . w tym roku tak sie pogorszylo.

Udost臋pnij ten post