Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna NO

Problem z Kurdem mam :-)

Polecane posty

Gość dora300
Gosciu z 16.25 Temat dzieci w tych mieszanych malzenstwach byl juz tutaj poruszany,tak ja jak i inni wiemy,ze w wiekszosci przypadkow dzieci wychowywane sa w obu religiach,a bedac juz dorosle wybieraja same.Znam przypadki gdzie chlopcy sa i ochrzczeni i obrzezani. Powiedz mi co takiego cudownego jest u katolikow i tak bardzo innego.Ja wiem, pieluchy dzieci immama schna w jego ogrodku,a katolickiego ksiedza we wszystkich ogrodkach we wsi

Gość dora300
do mariap i Maja racje Iranki i fajnie,ze sa takie dumne ze swoich facetow,tez bym chciala tak opowiadac o Polakach,ale niestety u nas to juz wyjatki(chociaz mozna spotkac,tylko trzeba isc do odpowiedniego muzeum). Jestem ciekawa jakie zdanie Maja te madre tutaj o Polakach ktorzy zenia sie z Kurdyjkami czy Turczynkami? Ja znam jeden przypadek osobiscie,nawet bylam na weselu,oboje poznali sie na studiach w Niemczech,rodziny fajnie sie dogaduja i mysle,ze nikt jej nie ubliza i nazywa polskim materacem. Dwa inne przypadki znam z opowiadania kolezanki,ktora sprzata w ich domach. Turczynka czy kurdyjka nie wezmie Polaka (pomocnika na budowie),to faceci prowadzacy firmy i z kasa. A jakies dwa lata temu oglaszal sie Polak,ktory szukal cnotliwej Turczynki i proponowal za to 10.000 Euro. Wniosek prosty to nie tylko nam podobaja sie poludniowcy,naszym polskim mezczyzna podobaja sie takze inne kobiety,a ilu madrych Polakow mowi o tym,ze chcieliby zeby zona zajmowala sie domem,a on mogl zarobic na rodzine. To tylko nieudacznicy wyzywaja tutaj kobiety,bo boja sie ze tez im ucieknie. Mariap nie bardzo moge tutaj podac moje namiary,bo chce pozostac anonimowa,jeszcze zaczna mi na priv.pisac

Gość gość
Można zdechnąć ze śmiechu tutaj. Same emancypatki i feministki a żyją w kulturze gdzie kobiety kupuje się jak bydło na targu. Do tego nie mogą nachwalić się swoich mężów dla których kobieta w hierarchii jest gdzieś między krową a szczurem. Nie widzicie jakie to debilne?

Gość dora300
gosciu z 20.19 debilka to chyba ty jestes i jeszcze nie wyjechalas ze swojej wsi,ile mozna wam tlumaczyc!poczytajcie sami,ale widac ze pozamykali wam biblioteki,a zamiast ksiazki to lepiej sobie pol litra kupic . ktos madry,kto zwiedzil troszke swiata,poczytal,poznal ludzi z roznych kultur nigdy nie bedzie sie tak wypowiadal. kobiet w tej kulturze sie nie kupuje;pieniadze ktore dostaje od przyszlego meza sa jej zabezpieczeniem w przypadku np:smierci lub rozwodu: to ty pracujesz i jeszcze musisz wszystko w domu ogarnac;a wieczorem panu piwsko podac: te kobiety sa szanowane jako matki;kobiety i istoty slabsze od mezczyzny: ja widzialam jak one zyja i widze to codziennie i to one sie z nas smieja i wcale sie nie dziwia;ze nam sie podobaja ich mezczyzni

Gość gość
ja wiem, wiem, ja się nie znam. to czego się naoglądałem w europie zachodniej to tylko wyjątki, twój Mustafa jest oczywiście inny. ty mi tylko powiedz, jeżeli 20 letni urodzony w europie "cywilizowany"ciapak zachowuje się jak 15 - wieczne prymitywne bydło to jak zachowują się tacy "z krwi i kości" którzy od urodzenia mieszkali między sobie podobnymi? Powiedz mi jeszcze gdzie ty właściwie mieszkasz? bo skoro POLECIELIŚCIE do Turcji to raczej nie w tym kurdyjskim ciapatowie tylko gdzieś w cywilizacji. CZEMU nie pojechałaś ze swoim supermanem do jego pierdziszewa? ja ci powiem tępa dzido dlaczego. Bo jakbyś powiedziała swojemu Mustafie że tak go kochasz że nie chcesz mieszkać z nim w Europe tylko w tym jego "raju na ziemi" to zasadził by ci takiego kopa że dwa dni byś myślała co się stało. A on szybko poszukał by sobie takiej zdesperowanej frajerki co nie miała by takich głupich pomysłów. Jeszcze jedno - piszesz wyżej o "córce swojego męża" - znaczy nie wasza tylko jego? znaczy jesteś żoną numer 2? a powiedz mi, jak tam jest tak z***biście dla tak wyzwolonych jak ty bab - kobieta może mieć dwóch mężów? w końcu co dwa to nie jeden?

Gość gość
Dwa to nie jeden? Twoja matke tez ktos pukal na dwa baty? Widocznie tak, skoro masz takie wyobrazenie o malzenstwie. Co za tepy frajer!

Gość gość
jakie to małżeństwo skoro żonę wybiera facetowi rodzina na zasadzie "przepraszam cię synu - tylko na taką było nas stać :D"

Gość dora300
gosciu z 01.13 slabo mi sie zrobilo jak przeczytalam co piszesz. Jezeli do tej pory nigdzie nie slyszalas to cie informuje. Ja jezdze do mojego meza do Turcji, Kraju Kurdystan niema od 90-ciu lat,sa pod zaborem Turcja,Irak i Syria,tylko w Iraku Maja Autonomie. Kurdowie sa najwiekszym narodem na swiecie bez panstwa. Mieszkaja poprostu wszedzie. Maja podobna Historie do naszej napewno uczylas sie o Polsce pod zaborami,poczytaj sobie. Zainteresuj sie takze tym i tez znajdziesz informacje ile Polek,Niemek,itd.mieszka w Turcji. Ilu Polakow i to bardzo chetnie jest w Turcji,Iraku na kontraktach i kasuje dolary. Jezeli jestes na zachodzie Europy to zainteresuj sie statystyka,bo tendencja jest taka ze wiecej wraca jak przyjezdza do Europy. Tylko w tej chwili mamy wiecej uchodzcow z Syri,co jest calkiem normalne. Jeden Turek na 10 Niemcow zabil(napewno okropne,nie popieram),a wszyscy wytykaja. Jezeli chodzi o malzenstwa dobierane to tez sie zastanow co myslisz,wyglada na to ze skonczylas podstawowke i co szukasz Profesora,czy kogos do ciebie podobnego. Moj maz ma dzieci i ja tez z pierwszego malzenstwa to jeszcze nie znaczy ,ze zyjemy w czworokacie i jako Kurd do konca zycia musi utrzymywac swoja pierwsza Zone(i jestem z niego dumna),bo ojciec moich dzieci (Polak) ma ciagle problemy z placeniem alimentow,czego Kurd nie moze zrozumiec np.tego ze my musimy sprawe o alimenty skladac do sadu.U nich to jest normalne,ze trzeba dzieci i Zone utrzymac. Wiec jak o Kims dyskutujesz to sie wiecej doinformuj. Jeszcze raz pisze,ze wszedzie spotkasz zlych i dobrych,a jezeli chodzi o dbanie o rodzine to niestety ale Polacy nie Maja szans do Kurdow

Gość gość
ta bzdura że więcej wraca niż przyjeżdża to bujda na resorach żeby uspokoić europejskie społeczeństwo że islamizacja europy to wymysł skrajnej prawicy. rzeczywistość moja miła wygląda tak że kiedy mieszkałam 5 lat w nadrenii to tam gdzie się wprowadziłam był na początku w okolicy jeden meczet i ciapaki mieszkali w kilku domach na jednej ulicy. jakiś rok z hakiem temu, czyli po tylko PIĘCIU latach mojego tam mieszkania w obrębie 500 metrów miałam 3 meczety, dwa turecko - niemieckie "kluby przyjaźni"(niemieckie tylko pro forma bo każdego europejczyka wywalali stamtąd za szmaty)i dwie tureckie knajpy gdzie gorliwi wyznawcy Mohameta chlali za zasiłki wódę od rana do nocy. A chusty i burki z jednej ulicy rozpleniły się dosłownie w każde jedno wolne mieszkanie. Myślę sobie, może faktycznie mieszkałam w jakimś grajdole. Pogadałam sobie z koleżanką mieszkającą na stałe w Berlinie - ma dziecko w wieku szkolnym i musiała się sporo naszukać szkoły w której przynajmniej połowa dzieci była by niemiecko- a nie tureckojęzyczna. Teraz jej córka chodzi do szkoły gdzie w międzyczasie zrobiło się więcej Mohamedów niż Klausów i dzieci europejskie boją się wyjść na przerwę bo cywilizowani Mahometanie wrzeszczą za nimi wyp... świniożercy. Zauważ że jesteśmy ciągle w Berlinie, stolicy EUROPEJSKIEGO kraju. Więc nie wciskaj mi tu proszę tych propagandowych gadek lewackich zwolenników multi kulti. Siedź sobie w tym kurdyjskim grajdole i bądź szczęśliwa jako żona numer dwa, trzy czy nawet cztery. Mało mnie to obchodzi. Tylko nie sprowadzaj tych tureckich cyganów do Europy. dość ich tu już mamy. w takiej np Holandii 50% !! wszystkich noworodków rodzi się w rodzinach wielbicieli Allaha a najczęściej nadawanym imieniem jest Mohammed i jego odmiany. Starczy tego ubogacania europejskiej kultury

Gość gość
Temat do zamkniecia. Jak mozna pisac o takim gownie i jeszcze sie tym tak jarac. Wypieeerdalajcie sprzedajne dziwki na fora arabskie i tam sie glaskajcie po piczkach.

Gość gość
Kurd to nie Arab. Wypier.... Katole swiniozercy niedouczone polskie świnie zachlane geby po zawodowach pracujacy w fabrykach syfiarze mieszkajacy w pokojach w 20. Tfu rzygam na was brudasy na was i wasze zawszone matki bez zebow i bez wyksztalcenia szczerbate polskie dno!!!

Gość gość
Czytając Wasze wypowiedzi wcale się nie dziwię, że polskie kobiety coraz częściej wybierają Kurdów. Wy zakompleksione polaczki, zapijaczone mordy. Jeśli są z nimi szczęśliwe to co Wam do tego? Wiele kobiet poznaje swoich wybranków już w Europie, więc nikt nikogo do Europy przywozić nie musi. W d***e byliście i g****o widzieliście. Ja znam Kurdów, którzy od wielu lat mieszkają w UK, prowadzą interesy, zakładają rodziny, mieszkają i żyją normalnie. Już dawno się przystosowali do europejskiego życia. Są szanowanymi i normalnymi mieszkańcami miast. Do tego ci Kurdowie, których ja poznałam mają bardzo wielu polskich przyjaciół i są zawsze gotowi do pomocy. Nie generalizujcie!!! Co z tego, że mają odmienną religię??? Nie każdy musi być fanatykiem. Ja mam ogromny szacunek do tych ludzi, ponieważ przyjechali do Europy z ogromnej biedy, ciężko pracowali i własną pracą podochodzili do sukcesów. I w wielu przypadkach teraz dają pracę Polakom i innym obcokrajowcom. A wielu Polaków przyjeżdża do UK i tylko patrzy jak tu się nachapać benefitów nie myśląc o pracy, a jak już nawet pracuje, to po piątkowej wypłacie chodzi zachlany. Dziewczyny jestem z Wami!

Gość gość
"Kurd to nie Arab. Wypier.... Katole swiniozercy niedouczone polskie świnie zachlane geby po zawodowach pracujacy w fabrykach syfiarze mieszkajacy w pokojach w 20. Tfu rzygam na was brudasy na was i wasze zawszone matki bez zebow i bez wyksztalcenia szczerbate polskie dno!!!" X X Podaj swoj adres szmatoo to z hecia cie odwiedze i naprostuje troche.

Gość gość
Ha Ha Ha już się wystraszyłam. Sam się zabieraj stąd jeśli Cię to forum nie dotyczy. Polski ułomku

Gość gość
I przy okazji polecam Ci lekturę słownika ortograficznego zakomlpleksiony polaczku :)

Gość gość
Przeciez ten korek po zawodowie, dno bez wyksztalcenia, nie wie, co to slownik! Polaczek z zoltymi zebami, swiniojad w drechach i srebrnym lancuchu na szyi. Dno dno dno jak u rodziny Kiepskich! Typowy Polaczek, Waldus Kiepski hahahah hahahaha

Gość gość
I jeszcze polaczki nie gola sobie wacków hahah zarosniete swinie tfu tfu tfu rzygam na was brudasy. Dobrze ktos tu pisał wcześniej, zolte kly i zoolte majty, bo sie brudasy nie myja, tylko gowna wcieraja papierem w tylek prawda moj stary tez tak robil, a matka mu gacie prala, fuuj!

Gość gość
Pogratulować rodziny. Widać klasa przeszła z ojca na córkę a głupota z matki na córkę.

Gość dora300
Brawo! Nareszcie ktos opisal tych Polakow (za ktorych sie wstydze) dokladnie ich jezykiem. Dodam,ze ten bez dresu i nie od Kiepskich to i tak oglada sie za corkami tych co niby kozy Pier...... A jezeli twierdzicie,ze kozy Pier.....,to powiem wam ze to musza byc bardzo dobre nauczycielki te kozy,bo Kurdowie sa super w tym sporcie i ze strony fizycznej i romantycznej. A ty glupi/ia jestes zakompleksiony/a i boisz sie konkurencji. DOBRY I SPELNIONY SEX TO ZDROWIE;A JA BARDZO O ZDROWIE DBAM

Gość gość
Z żadnym polaczkiem w łóżku nie było mi tak dobrze jak z Kurdem!

Gość gość
A ten siedzi sfrustrowany przed monitorem, bo żadna mu nie chce dać i musi się wyzewnętrzniać na forum. hahaha żal ci d**e ściska

Gość dora300
gosciu z 12.50 Popieram twoje zdanie,ja tez znam bardzo duzo fajnych i zintegrowanych rodzin Kurdyjskich.(naturalnie ,ze sa wyjatki jak wszedzie) Zaden Kurd nie bedzie pracowal u Polaka,natomiast odwrotnie z z wielka checia,bo oni placa sumiennie,a nie tak jak nasi swoj,swojego oszukuje i wtedy spowrotem do Kurda. Mowie z doswiadczenia,bo u mojego meza pracuje na stale 7-u Polakow,a w sezonie do 20 i ci ktorzy pracuja od lat przyszli tez z wielkim strachem,bo sluchali takich idiotow,ktorzy tutaj bzdury wypisuja.Trzeba osobiscie poznac i wtedy oceniac,pisalam juz 100 razy.

Gość mariap
chciałam przypomnieć, że to forum miało służyć dziewczynom do tego, aby mogły rozwiać swoje wątpliwości. W tej obelżywej wymianie zdań doczytałam się jednego, które dało mi do myślenia. cyt. "Bo jakbyś powiedziała swojemu Mustafie że tak go kochasz że nie chcesz mieszkać z nim w Europe tylko w tym jego "raju na ziemi" to zasadził by ci takiego kopa że dwa dni byś myślała co się stało." Niestety tak się często zdarza. 3 lata temu pewna kobieta wyjechała na wczasy do Turcji. Tam poznała pewnego pana Kurda, który pracował jako szef kuchni w hotelu. Pani ta była z mężem i z dzieckiem na wczasach, chociaż małżeństwem byli kiepskim i przyjechali głównie ze względu na dziecko. Pan od rana do wieczora był na rauszu a wieczorem padał jak mucha. Pani zajmowała się dzieckiem i jednak "tańcowała' przy mężu, przymilała mu się i zależało jej na małżeństwie. Jednak mężowi nie. Od czasu do czasu porozmawiała z kucharzem. Raz umówili się w większej grupie i poszli na dyskotekę. Kucharz i Polka zauroczyli się sobą, ale do niczego nie doszło. Po powrocie dzwonili do siebie i tak po trochu zakochali się w sobie. Po paru miesiącach dziewczyna pojechała do Turcji spędzili kilka dni. Po kolejnych kilku miesiącach Kurd oświadczył się. Snuli plany na przyszłość. Pani wystąpiła o rozwód, ostatnia sprawa miała odbyć się w kwietniu. W grudniu Pani zaproponowała, że sprzeda dom i zamieszkają w Turcji. Kurd osłabł w uczuciach a w marcu (2 tygodnie przed rozwodem) wyznał, że nie ożeni się z nią, bo szwagierka znalazła mu zonę w Szwecji (kurdyjkę) i znia się ozeni. Wprawdzie kocha ją, ale bardziej zależy mu na zyiu w Europie.

Gość dora300
do mariapp opisalas Historie,ktora napewno przydazyla sie nie tylko tej kobiecie,dlatego tak jak juz pisalam,bardzo uwazalabym na Kurdow bez pobytu,natomiast nie mialabym obaw co do zwiazku z Kurdem,ktory juz pobyt ma,chociaz poczatki mimo milosci sa ciezkie,no i trzeba miec sile przebicia,byc gotowym takze na kompromisy,takie zwiazki to raczej dla kobiet,ktore wiedza czego chca i to od poczatku. Trzeba wykazac sie dobra dyplomacja,potrafic zaimponowac im takze charakterem,miec oczy otwarte na wszystko i nie zgubic sie naiwnoscia. Ciesze sie gdy moge cos poradzic,bo po 12-stu latach juz jest troche tego doswiadczenia,ale ludzie wtracaja sie tutaj niepotrzebnie. Z tego co slysze (mam kolezanke,ktora juz 25 lat mieszka w Turcji)to te zwiazki sa bardziej szczesliwe jezeli tam mieszkaja. Coraz wiecej Europejek decyduje sie na wyjazd do nich. Mysle,ze czasami poprostu warto sprobowac,bo przeciez sa tez Kurdowie czy Turcy ktorzy szukaja zon Polek czy Ukrainek po to wlasnie zeby zyc z nimi w Turcji i czesto sa to zamozni mezczyzni. Nienawidze tych Polakow z ksenofobia,to juz nasza choroba narodowa.pozdrawiam

Ja mam koleżanki i Polki i Angielki, które mieszkają z mężami i dziećmi w Kurdystanie. Wiele z tych dziewczyn pracuje. Znajoma Angielka, nauczycielka, jest dyrektorką szkoły brytyjskiej w Erbil. Mnie zaoferowano pracę w nowootwartym szpitalu dziecięcym w Erbil. Dyrekcja to Anglicy i Irlandczycy. Na razie nie planuję wyjazdu, więc oferty nie przyjęłam, ale nawiązałam tam kontakty, które mogą mi się kiedyś przydać.

Gość gość
iskra, nie planujesz wyjazdu bo nie chcesz mieszkać w kurdyjskim syfie? no tak, w sumie też bym się brzydziła...

Gość gość
dora300 czyli swoje dzieci i swojego ex wychowujesz w religii islamu?

Gość gość
Sram na wszystkie szmaty co sie zwiazaly z kozoeebcami. Beka z tych szmat :D

Nie, nie planuję wyjazdu, bo mam guza kąta mostowo-móżdzkowego. Tam nie ma syfu, jedź i zobacz, a nie pluj jadem i nie pisz głupot, bo naprawdę robisz z siebie po prostu przygłupa. Natomiast rozwój medycyny jest na niższym poziomie, niż w Europie. Mam nadzieję, że zadowoliła cię moja odpowiedź?

Gość dora300
gosciu z 21.14 Syf to ty masz,ale w Polsce,te wsie ze sklepikami,a pod nimi gromatki polskich pijaczkow i matka z dzieckiem kupujaca na kreske,bo ojciec alkoholik i zapomnial ,ze mozna zyc normalnie przynajmniej dla swoich dzieci,tego u Kurdow nie zobaczyszych nawet w snie.Nawet na ulop sie niechce jechac bo jak tu dziecia wytlumaczyc,ze tak wyglada kraj waszych dziadkow. Jeszcze nie widzialam brudnego domu Kurdyjki,a niestety polskie tak.u nich nawet nie wchodzi sie do domu w butach,zeby nie wnosic brudu z zewnatrz. Te wszystkie glupie Baby czy facetow to bym wlasnie do Kurdow wyslala,zeby nauczyli sie czystosci. To tylko wasza zazdrosc Zapytaj sie polskich politykow dlaczego z Polski chca zrobic druga Turcje?