Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mama_21

PIERWSZA CIĄŻA, MŁODE,PRZYSZŁE MAMY ŁĄCZYMY SIĘ !!

Polecane posty

Gość przyszła_mama_21
Również polecam przeczekanie okresu ciąży :) Przecież ślub nie ucieknie ;)

Gość sylwia****
jakos wytrzymam. jak tam zakupy robilyscie juz? luzeczko wozek ciuszki itp? czy jeszcze czekacie/?

Ja wstrzymuję się z wyprawką do czerwca :) Oglądałam już ale na tym się skończyło ;) Ale naprawde dla takich małych Szkrabków są piękne ciuszki :)

sylwia*** ja jestem dopiero w 14 tyg ale większość rzeczy mam już załatwione:) łozeczko, ciuszki, wózek(szwagierka i teściowa mnie wspomogly:)) także raczej jakichś dużych zakupów przed porodem nie będę robić:)

Gość jeżyk z jabłuszkiem
Kasia23, porozmawiaj z narzeczonym i sami podejmijcie tę decyzję. Przygotowania nie muszą trwać miesiącami, żeby ślub był piękny itp. Zabookowanie terminów, kupno sukienki nie trwa tak na prawdę wiele czasu. My wszystko załatwiliśmy w miesiąc - a później tylko czekaliśmy na Nasz Dzień, czekaliśmy półtora roku i doczekać się nie mogliśmy.... Moim zdaniem lepiej jest wszystko załatwić przed narodzinami dziecka. Po urodzeniu dziecka tego czasu będzie dużo mniej...ja mam w domu miesięcznego synka i nawet nie mogę nigdzie wyjść, bo karmię piersią a z butelki nie chce jeść... Został mi ostatni semestr magisterki i wcześniej myślałam, że bez problemu wszystko zaliczę (tylko kilka przedmiotów), a teraz wychodzi na to, że prowadzenie domu zajmuje mi całą dobę. Notatki czytam na spacerach, obiady robię na szybko, a pójście do fryzjera wydaje mi się ogromnym przedsięwzięciem. A dodam, że jestem z osób energicznych, odważnych i z dzieckiem dwutygodniowym już wyjeżdżałam za miasto.

Gość barbara...
witam przyszle mamy:) ja rowniez jestem w pierwszej ciazy.. mam 22 lata a mezatkom jestem od 2 lat:) dzidziusia planowalismy dokladnie ze wzgledu na to ze bardzo chcialam przygotowac sie do tego.. studiuje i chcialam zeby wypadlo tak pomiedzy zakonczeniem jednego poziomu a rozpoczeciem nastepnego :) gratuluje wszystkim dziewczyna tego daru bo to naprawde wspanialy stan

Gość przyszła_mama_21
Ja również 'odziedziczyłam' łóżeczko i wózek po szwagierce, która ma dwuletniego synka ;) W ubranka zaopatrzyła mnie moja mamuśka mająca bzika na punkcie wnuczki ;] Dziadkowie nie mogą się doczekać dzieciaczka tak samo jak ja i mój przyszły mąż :)

Gość przyszła_mama_21
barbara... - ja także studiuję.. ;) ale to dopiero pierwszy rok .. Co prawda przez przykre dolegliwości ciążowe opuszczam wiele zajęć, jednakże zaliczam przedmioty (dzięki Bogu) ^^

Gość jeżyk z jabłuszkiem
Powodzenia wszystkim z pierwszą ciążą życzę. Nie przejmujcie się porodem, dbajcie o siebie, dużo czytajcie na temat opieki i pielęgnacji malucha. Poród to tylko kilkanaście godzin - i wszystkim - lekarzom, położnym zależy, żeby nie było komplikacji. Pomogą Wam, są znieczulenia, ewentualnie skończy się cesarką (od tego się nie umiera). Kilka dni po porodzie już nie pamięta się bólu, są nowe wyzwania :) Pamiętajcie, że wychodzicie ze szpitala we trójkę - Wy, Wasz partner i Dziecko, i to Wy jesteście nową rodziną. Zadbajcie o to, żeby jak najmniej pomagały Wam matki, teściowe i sąsiadki. Partner niech weźmie urlop tacierzyński - przysługuje mu 2 tygodnie. Sami uczcie się Waszego dziecka. Zdziwicie się, że tak wiele rzeczy przyjdzie Wam naturalnie. Zdrówka dla Was i dla Waszych maluszków.

hej tez jestem w pierwszej ciazy i mam 28 lat i rowniez mam przygotowania do slubu 2.06 wiec malo czesu zostalo a nie wiem gdzie obiad weselny zrobic bo wesela nie chce macie jakies pomysly?

angela23a wygląda na to że będziemy miały ślub w tym samym dniu:) bierzesz kościelny czy tylko cywilny?

Witamy :) Zależy na ile osób ten obiad miałby być bo jeśli tylko dla najbliższych to może dom, a jesli nie chcesz mieć jeszcze tej dodatkowej roboty to jakaś restauracja? :) Ja mam przyjęcie dla najbliższych w domku :)

Gość przyszła_mama_21
angela23a - ja będę miała przyjęcie na 27 osób, ze względu na małe mieszkanie wybraliśmy restaurację. Jeśli chodzi o koszty, to moim zdaniem wyjdzie na to samo co w domu,a przynajmniej sprzątać nie będziesz musiała :)

Jeżeli przeraża Cię wizja sprzątania domu to zrób przyjęcie w restauracji. Ja robię w domu.

sama juz nie wiem ale napewno cos wymysle hehe:) a jak tam wasze brzuszki bo moj rosnie jak na drozdzach tyklo przeraza mnie fakt ze mam rozstepy:(

No no przyszła_mama_21 niezły brzuszek :D To ja też się pochwale swoim :D naforum.zapodaj.net/e7271c03f2dd.jpg.html

Gość przyszła_mama_21
angela23a nie przejmuj się swoim wyglądem. Wiem,że hormony buzują, bo i ja mam chwile załamania zwłaszcza kiedy nie mieszczę się w nic prócz w tuniki i leginsy ciążowe. Polcia91 Jejku :) Śliczny masz brzusio :) Tylko się do takiego tulić !

Chciałabym sie i ja dołączyć:D Mam 20 lat i córeczkę 6 tygodniową Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe młode mamusie

Gość przyszła_mama_21
Animart dziękuję za komplement :) Na razie obyło się bez rozstępów ;P angela23a kilogramy kilogramami.. Trzeba się z tym pogodzić. Takie uroki bycia w ciąży :) Ja nie myślałam nawet o szkole rodzenia, ponieważ w mojej mieścinie takich rarytasów nie znajdę ;)

Gość przyszła_mama_21
Despina moje gartulacje kochana ;* Jak się miewacie z maleństwem? Jak przeszłaś poród? Bez żadnych komplikacji?