Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mama_21

PIERWSZA CIĄŻA, MŁODE,PRZYSZŁE MAMY ŁĄCZYMY SIĘ !!

Polecane posty

Gość przyszła_mama_21
Zatem każda z nas jest z różnych zakątków Polski :) angela23a polecam migdały, albo jeśli lubisz to mleko.

Gość przyszła_mama_21
No właśnie ja mleka nie lubię :P A migdały są rewelacyjne i mnie pomagają :)

a wracajac do tematu przyjesia po slubie to uzgodnilam z mama ze w domu zrobimy bo taniej wyjdzie i zostanie wiecej pieniazkow dla malej Blaneczki na potrzebne rzeczy:)

Gość przyszła_mama_21
Takie sprawy trzeba przemyśleć, ale dobrze, że zdecydowałaś już konkretnie co i jak. Ja niestety nie mam warunków żeby zrobić przyjęcie w domu, 26 osób za nic by się nie pomieściło, toteż zdecydowaliśmy się na restaurację.

tez w sumie nie mam duzego mieszkania ale te 20 osob powinno na luzie sie zmiescic i tak jak po obliczalysmy z mama wszystko to taniej wyjdzie zrobic w domu a wiadomo ze przed narodzinami dzidziusia kasa jest potrzebna

Gość przyszła_mama_21
Tak, pieniądze będą bardzo potrzebne.. Już same ubranka, akcesoria kosztują wiele, a jak maleństwo przyjdzie na świat, to wszystko po pewnym czasie albo się zużyje albo skończy.

Ja jestem z kujawsko-pomorskiego :) Proponuję dla ogarnięcia niektórych wiadomości o nas zrobić tabelkę :) Łatwiej siebie zapamiętamy :) Może datami porodu? NICK................WIEK........TC......TERMIN...........SKĄD JESTEM............PŁEĆ Polcia91............20...........20.......08.09.............kuj.-pom..................????

Troszkę Cię poprawię Angela ;) NICK................WIEK........TC......TERMIN...........S KĄD JESTEM............PŁEĆ angela23a.........28lat.......23tc......18.08..........warszawa..........dziewczynka Polcia91............20...........20.......08.09.......... ...kuj.-pom..................????

Gość przyszła_mama_21
przyszła_mama_21....21lat....27tc.....22.07....d.śląsk....dziewczynka :)

Gość przyszła_mama_21
NICK................WIEK........TC......TERMIN........... S KĄD JESTEM............PŁEĆ angela23a.........28lat.......23tc......18.08..........wa rszawa..........dziewczynka Polcia91............20...........20.......08.09.......... ...kuj.-pom..................???? przyszła_mama_21......21lat.....27tc.....22.07.....DolnyŚląsk.. ................dziewczynka

Gość przyszła_mama_21
Ja jestem za ;) Aczkolwiek wolałabym link fb podać na pocztę ;P

wiez co ja to nie jestem az tak ogarnieta z komputerem wiec dobrze byloby jakbys podala mi swoje imie i nazwisko albo ja tobie i sie znajdziemy co ty na to?

Gość przyszła_mama_21
Więc podaj swoje namiary na moją pocztę żeby jacyś palanci nie zaczęli wypisywać głupot : martusia2031@wp.pl

Animart......23 lata......14 tc......15 października........świętokrzyskie.......???

Gość przyszła_mama_21
Mam pytanie ! Bardzo ważne, ponieważ coś mnie niepokoi. Czy to normalne jeśli podczas ciąży (27 tydzień) od jakiegoś dłuższego czasu moje piersi wytwarzają coś w postaci pokarmu? Zwłaszcza jedna, prawa pierś.. To z niej mi 'cieknie' najwięcej. Z lewej rzadko kiedy wydobywa się choćby kropla za to z prawej.. Ta KROPlA jest naprawdę duża ... dziś rano jak się obudziłam to moja koszula wyglądała jakbym dopiero co oblała ją wodą w okolicy prawej piersi..

Gość sylwia****
z tego co slyszalam to mleko moze ci cieknac z piersi nie musi z dwoch naraz moze w jednej masz wiecej i dlatego kup sobie takie wkladki laktacyjne tak to sie chyba nazywa i wsadz do stanika. Ja po urodzeniu tak mialam ze lało sie ze mnie nawet nie czulam kiedy.:-)

Gość przyszła_mama_21
Dziękuję za odpowiedź :) Pocieszyłaś mnie. Najgorsze jest to, że akurat tą pierś, z której wydobywa się siara jest mniejsza :P Oby nie 'zdechła' mi jeszcze bardziej :) Tak, tak. Wkładki laktacyjne sobie zakupię ;)

Gość przyszła_mama_21
Co u Was słychać przyszłe mamusie? ;) Ja wielkimi krokami przygotowuję się do ślubu.. Przede wszystkim psychicznie, fizycznie niestety nie mam jak ;) Dziś byłam na kontroli i pierwszy raz miałam za niskie ciśnienie, dlatego też źle się czuję.

Hej dziewczyny! A co tu taka cisza nastała? przyszła_mama_21 ja też się przygotowuje do ślubu. W piątek byliśmy w urzędzie załatwić wszystkie formalności.

Witam przyszła mama Urodziłam córkę o 3 tygodnie przedwcześnie w 37 tc. Eleni ważyła 3 kg Gdy odeszły mi wodę to miałam już rozwarcie na 6 cm a skurcze były bezbolesne.Jak na pierwsze dziecko to poród był lekki i bardzo szybki;)Urodzilam bez nacięcia i nawet zzo nie zdążyli mi podać;)Bóle parte bolesne ale dało się wytrzymać Teraz córeczka ma 8 tygodni.Kolek nie ma i wierzę, że nas ominą.Na początku było ciężko z nadmiarem pokarmu, który musiałam co rusz sciągać bo mała nie nadążała z opróznieniem.Do tego już po tygodniu wróciłam na studia i nawet na uczelnie biegałam z laktatorem:D Na szczęście uczelnie mam blisko domu i nie musze na długo zostawiać małej, srednio na 3-5 godzin czasem dłużej wiadomo.Gdy jestem w domu i gdy niunka nie spi to na cycku wisi i tak przez cały dzień:D Podczas mojej nieobecności też dostaje moje mleczko;) Czy jest na wątku mamusia, która tez studiuje?I czy wszystkie mieszkacie w Polsce? Pozdrawiam

Gość przyszła_mama_21
Halo! ;) Kobietki ! Dość tej ciszy! Animart - ja już po ślubie ;) 28 kwietnia przeżyliśmy tę uroczystość. Oczywiście nie mogę powiedzieć, że była nieudana, bo goście bawili się rewelacyjnie. Szkoda tylko, że ja i moja córeczka byłyśmy zmęczone już w połowie przyjęcia. Despina - GRATULACJE !!!! :) A więc nie każdy poród jest taki zły jak go malują ;) .. Oby i mój był szybki i łatwy ;) ... Ja studiuję, do tego dziennie.. O ile mnie nie wyrzucą za ostatnie opuszczone tygodnie (lekarz kazał mi wypoczywać i leżeć w łóżku, ponieważ brzuch mnie często bolał), to od następnego roku pójdę na dziekankę. Chcę być przy mojej malutkiej non stop. Co u Was słychać? Ja właśnie jestem w końcówce 30tego tc, jeszcze tylko 9 tygodni.. Zaczynam się denerwować. Szukamy z mężem mieszkania żeby przygotować wszystko przed narodzinami Naszego, kochanego maleństwa ;))

Gość przyszła_mama_21
Jest tam ktoś? ;)

Cześć :) Ja jestem :) Przyszla_mama_21 i jak wrażenia? Jak się czujesz jako mężatka? Ja już ponad 2 tygodnie po ślubie jak to szybko zleciało ;) Pogoda dopisała mamy super pamiatke w postci zdjęć, zadowolona jestem bardzo :) Ja jutro mam wizyte a w piatek usg, u mnie zaczął się 23 tydzień, Maleństwo bardzo się wierci :)