Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Edyta_89

kiedy zostawic dziecko na noc w pokoiku samo

Polecane posty

a tu sie mylisz!Bo bez tych wszystkich urzadzen co są teraz dawniej śmiertelność noworodków/wczesniaków była wyższa. I nie kupilam monitoru z reklamy w telewizji ale mój facet jest pediatrą i go zakupił bo mała urodziła się w 37tc i miała problemy z oddychaniem.I uważal, że jest niezbędny.Ja tak samo

Gość gbbt
No raczej głupoty to w was trzeba szukać, ja tam nie jestem tak głupia by po każdej reklamie lecieć do sklepów i kupować rzeczy NIEZBĘDNE dla dziecka począwszy od tysięcy zabawek które dziecko MUSI mieć bo inaczej rozwijać się nie będzie a kończąc na monitorach oddechu, nianiach, misiach z ukrytymi kamerami i mikrofonami, itd. To po prostu naiwność się nazywa.

Gość milena_
A ja wiedzę nic złego w tym, że niemowlęta i małe dzieci śpią z rodzicami w pokoju. Dzieci czują się bezpieczne , a rodzice spokojniejsi. Oczywiście, to wybór każdej rodziny; jedni to akceptują, inni nie. Córka z nami spała, jak była malutka, bardzo miło wsponimam ten czas. Teraz to już niemal gimnazjalistka, jest normalnym, otwartym dzieckiem:) I nie ma problemów z samodzielnością, wprost przeciwnie :)

Gość moja córka
gbbt nie porównuj kupienie zabawki do urządzenia które może uratować dziecku życie

Gość ania273sz
a kto powiedział że jak dziecko spi z rodzicami to ma pozniej problemy z samodzielnoscią????OMG!!!!!

Moja córka od powrotu ze szpitala spała sama w swoim pokoju i tak jest do tej pory (ma 8,5 miesiąca). Z nami w łóżku to ona nie zaśnie, próbowaliśmy - jest pełna ekscytacja że rodzice są obok i brykanie takie, że na spanie nie ma szans. Fakt, bujamy ją w łóżeczku, jeżeli nie chce zasnąć, ale nie widzę w tym nic złego:) I od urodzenia przesypia całą noc.

Gość i znowu ona
A ja dalej spie z synkiem ,choć ma juz 5 lat.

Gość najpierw poczytaj
jestes glupia bo jak inaczej miec pewnosc ze dziecko oddycha?? co bedziesz co chwile wstawala do wczesniaka w nocy i sprawdzala czy oddycha prawidlowo? a ten monitorek pomaga bo sygnalizuje to ze dziecko przestalo oddychac ciezko ci to zrozumiec? jezeli ciezko to jestes debilka i tyle

Gość gbbt
No uratować życie... Całe szczęście że mamy ten badziew to przeżyjemy! :D Oby więcej takich dupereli :) Chyba też se wymyślę coś takiego i zacznę sprzedawać, głupich nie sieją, matki drzwi będą mi wyważać aby tylko zdobyć rzecz ratującą życie ich dzieci :D Komedia, czysta komedia..

Gość i znowu ona
Mój synek też miał problemy z oddechem,ale to było w czasach kiedy jeszcze nie było ,żadnych monitorów,elektrycznych niań i wiecie co pierwsze m-ce to był istny koszmar...całe noce na zmiane z rodzina wisielismy nad nim i patrzylismy czy oddycha.Skoro teraz są takie wynalazki ,to dlaczego sobie nie ułatwiać życia.

Gość jestem kobieta woda ogniem
moje dwie corki od pierwszego dnia powrotu ze szpitala spaly w swoim lozeczku, w swoim pokoju. Nie wyobrazam sobie sytuacji w ktorej musialabym usypiac dziecko albo z nim spac :-0 Dzieci od poczatku byly nauczone, ze lozeczko = buzi na dobranoc i spanie.

Gość najpierw poczytaj
jezeli twoje dziecko bedzie mialo problemy z oddychaniem to wtedy docenisz monitor oddechu a narazie uwazasz ze cie to nie dotyczy ale nie wypisuj glupot ze to niepotrzebna zabawka

Gość mądry Polak po szkodzie
wiele mam które tak broni spania z dziećmi.... dopiero przy drugim dziecku decydują się na wcześniejsze przenosiny maluch do swojego łóżeczka zazwyczaj jest tak że same uczą się że najpierw spanie z dzieckiem jest takie słodzie i wygodne....ale gdy dzieciak ma już kilka lat i nadal terroryzuje rodziców to dopiero widzą że popełniły błąd nie znam facetów którym by odpowiadało spanie przez kilka lat we troje w łóżku

Gość i znowu ona
łatwo oceniać kogoś,skoro sama nie masz takich problemów.

Gość gbbt
Moje dzieci są już kilkuletnie i przeżyły (cud, cud, cud!!!) bez tego badziewu więc nigdy niestety albo stety nie docenię ustrojstwa. Ale mała strata, producenci takich rzeczy mają ogrom naiwnych matek więc zapewnicie im byt ;)

Gość Ja uwazam....
Im wczesniej sie kladzie tym szybciej sie przyzwyczaja, ale .....ja nie jestem zwolenniczka takiego kladzenia. Dziecko najbezpieczniej i najlepiej czuje sie blisko rodzicow, to jest lepsze dla jego rozwoju emocjonalnego, poczucia bliskosci . I moze wszystkich zaskocze , a nawet zbulwersuje , ale uwazam ze dziecko jest najszczesliwsze jak najblizej mamy , nawet w jej lozku .

Gość najpierw poczytaj
jakby twoje dziecko mialo problemy z oddychaniem to jeszcze dzis bys poleciala i kupila a ze nie masz takich problemow to nie wiesz ze jest to potrzebne i ostatni raz ci powiem tylko durni ludzie oceniaja cos czego nie uzywali takze jestes durna i bedziesz durna do konca swoich dni

Gość i znowu ona
gbbt...to dziękuj bogu ,że masz takie zdrowe dzieci,ja za przeproszeniem zjadła bym gowno ,żeby dziecku pomóc,i dla tego nie dziwię sie matka ,że korzystają z takich wynalazków

Gość milena_
Mojemu mężowi nie przeszkadzało spanie z maluchem w jedym pokoju:) A zresztą, dla mnie była to duża wygoda bo nie musiałam biegać w nocy w cyckiem do niemowlaka (a córka dość długo domagała się jedzenia w nocy). Dajcie spokój, przecież to nie problem;) Moje dziecko bez protestów poszło spać do innego pokoju; dostała nowe, duże łóżeczko, rozmawialiśmy z nią o tym, jak fajnie jest spać samej - nie było problemu:) Brała miśka do łóżeczka, bajka - czytanka na dobranoc i szła spać.

Gość Totalna kompletna bzdura
"[zgłoś do usunięcia]mądry Polak po szkodzie wiele mam które tak broni spania z dziećmi.... dopiero przy drugim dziecku decydują się na wcześniejsze przenosiny maluch do swojego łóżeczka zazwyczaj jest tak że same uczą się że najpierw spanie z dzieckiem jest takie słodzie i wygodne....ale gdy dzieciak ma już kilka lat i nadal terroryzuje rodziców to dopiero widzą że popełniły błąd nie znam facetów którym by odpowiadało spanie przez kilka lat we troje w łóżku" ___>>wpis wyzej to totalna , kompletna bzdura!!!!!!:-0 Pisz z siebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość i znowu ona
A nikt nie bierze pod uwagę faktu ,że nie każdy ma warunki na to ,aby dziecko spało osobno.

Gość gbbt
Nie, nie kupiłabym, bo po co? Syn miał problemy z oddeychaniem wywołane źle przeprowadzonym porodem. Po prostu obserwowałam dziecko a nie wyszukiwałam jakiś głupot które nikomu nie są potrzebne. Moje zdanie się nie zmieniło i nie zmieni, jesteście naiwne i tyle. Owszem mogę być durna bo nie jestem taką naiwniaczką jak wy, ale osobiście wolę być durna bo nie ulegam reklamom jak dzieci niż durna bo zobaczę coś w reklamie i pędzę to kupić.

Gość i znowu ona
To ciekawa jestem czy lekarstw tez nie kupujesz...przecież są reklamowane.

Gość milena_
Co jakis czas pojawiają się nowe metody wychowawcze; a to, że dzieci nie należy rozpieszczać noszeniem na rękach, a to, że po urodzeniu mają spać same w pokoju, a to, że karmić na godziny, a nie na żądanie, nie reagować na płacz niemowlaka itp. Każdy normalny rodzic intuicyjnie wyczuwa, czego jego dziecko potrzebuje i staar sie mu to zapewnić. Rozsądek jest najważniejszy. Naprawdę, oby tylko takie problemy w życiu były :)

gbbt "po prostu obserwowalam dziecko" Dobre:D Masz juz swoje lata a głupiutka jesteś jak małolata hehe Nawet sie z rymowało :D

Gość gbbt
No wiem, że to co pisze to smieszne... Wszakże wy nie wiedziałybyście do czego służy papier toaletowy gdyby wam w reklamie nie wytłumaczyli :D Powtórzę kolejny raz, to cud, że ludzie nie podzielili losu dinozaurów bo z wieku na wiek coraz głupsi...

Gość i mi też się zdarzyło
I do tego nie lubi rozmawiac o dzieciach ,a każdemu chce dawać dobre rady...ma sie za matkę polke ,czy co...jej najlepsze :P

Gość gbbt
Nie no ja jestem "starej" daty i lekarstwa używam.. To raczej wy nowoczense i zero lekarstw, zero szczepień ;)

ja pierdole,jak czytam większość z was to rzygać mi się chce!!!!!!!to na huj wam dziecko jak tylko od razu po urodzeniu najchętniej byście się go pozbyły by samo spało,jak jakas rzecz,jak lalka,jak obcy!!serce się kraje!otóż pewnie sie zesracie z oburzenia ale moja córcia od początku spała z nami w sypialni,ona w swoim łóżeczku a my w swoim a gdzieś od 8m-ca śpi z nami w łóżku i będzie tak dopóki będzie chciała!!!dla nas to sama radość!na seks mamy czas zawsze,ale nie przy niej,mamy resztę mieszkania więc to nie problem.Kurde mać,żeby takie maleństwa wywalać do osobnego pokoju!!!kretynki!!!

gbbt dziwi mnie, że porównujesz zakup monitora do kolejnej zbędnej rzeczy, którą zareklamują.Przykro sie trochę to czyta, bo wypadki smierci łóżeczkowej się zdarzają, jak i bezdechy.I sa rodzice co stracili w ten sposób swoje dzieci!I też są rodzice, których dziecko żyje dzięki temu urządzeniu. Myslę, że nie powinnaś sie z tego śmiać bo tu nie mówimy o niepotrzebnym przewijaku według niektórych czy drogiej karuzeli! A swoją drogą to co Cię obchodzi, że ktoś sobie kupuje co tylko ujrzy w reklamie?Stać to kupuje;)A Ty jedynie zazdrosna jesteś skoro tak sie z tego wysmiewasz:P