Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 Po kliknięciu w Twój link odsyła mnie do strony głównej GIS-u. Dlaczego w wykazie bieżącym brak Monavie na liście? "Kojol czepiasz sie i chyba troche nie rozumiesz.Monavie nie jest suplementem diety syntetycznym czyli takim w tabletce.Pod tym katem nie jest to suplement diety w rozumieniu osób o małej wiedzy.Sa jeszcze suplementy pasteryzowane i organiczne .To tak jak hamburger nazywa sie jedzeniem i kasza jaglana też , ale w efekcie jedno od drugiego sie batdzo rózni pod kàtem zdrowia" - coraz bardziej się motacie :D Co jeszcze wymyślicie? Każdy nowy komentarz to nowa teoria... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 Proponuję zakończyć tutaj wątek o "napoju funkcyjnym" Monavie i skupic sie na temacie, czyli MonaVie - jakie są wasze opinie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 Zaczynam mieć przeświadczenie ze kojol to btk . Poszukaj sobie zgłoszenia w 2010 roku , jak masz problem z myśleniem to podpowiadam ze produkt zgłasza sie raz .... Teoria jest zawsze taka sama , monavie to suplement diety organiczny , nie ma nic z suplementami syntetycznymi z apteki które są szkodliwe.Ogólnie tego typu produkty nazywa się żywnością funkcjonalną .NIE DOKŁADAJ TEORII ŻE KTOS WYMYŚLIŁ NOWĄ NAZWĘ BO NIE MA ZGŁOSZENIA SUPLEMENTU .PODAŁEM CI GDZIE SZUKAĆ WIEC JEŻELI RZECXYWIŚCIE JESTES TAKI DOCIEKLIWY I ZALEŻY CI NA OBIEKTYWNEJ WIEDZY TO SOBIE ZNAJDZIESZ.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 dochodzę do wniosku że po btk handlowiec frycek przeszedłeś kolejne przeobrażenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jokol Napisano Marzec 23, 2014 kojol nie jesteś tu mistrzem ceremonii wiec wyluzuj .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 Niech Wam będzie. Mogę być fryckiem, btk czy kimkolwiek innym. Jeszcze raz wytłumaczę Wam problem z GIS. W 2010r., ani w zadnym innym nie został zarejestrowany produkt o nazwie MonaVie. @Gościu w 2010r. został zarejesrowany produkt (dokładnie pod pozycją 1001) o nazwie MonaVie Active TM. Z tego co wiem, nie rozmawiamy tu o TYM produkcie. "kojol nie jesteś tu mistrzem ceremonii wiec wyluzuj ...." - Zachowuje się niekulturalnie czy kogoś obraziłem? Co mam rozumieć przez Twój komentarz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jokol Napisano Marzec 23, 2014 http://www.gis.gov.pl/ckfinder/userfiles/files/ŻP/2010.xls A o jakim produkcie ty rozmawiasz ? Może tobie sie pomyliło monavie z coca colą w takim razie . Bijesz pianę pól roku o soczek monavie a teraz piszesz ze nie o tym rozmawiamy ? To co masz na myśli może emv ? Tylko trzeba jeszcze wiedzieć co to jest. Oj gościu jesteś niepoważnym małym człowieczkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 @Jokol - dlaczego mnie poniżasz? Nie znasz oferty własnej firmy? Przypomnę Ci w takim razie: MonaVie, MonaVie Active oraz MonaVie Kosher Rozmawiamy cały czas o MonaVie, a nie o MonaVie Active. To dwa różne produkty. Poczytaj o tym na stronie firmy. Jeżeli jest to nieprawda to dlaczego te produkty mają inne nazwy? Czy Fiat Panda to to samo co Fiat Stilo? "Bijesz pianę pól roku o soczek" - usaliliśmy już, że to nie soczek :D A pianę biję od dzisiaj, nie od pół roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 Muszę cię zmartwić ze rozmawiamy o monavie activ bo ten produkt jest sprzedawany dla osób dorosłych , monavie jest dla dzieci od pierwszego roku życia bez glukozaminy . Jezeli juz rozmawiamy o produktach to moze jeszcze porozmawiajmy o monavie e-mune ? Cwaniaczku . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 "MonaVie - jakie są wasze opinie?" - jakoś nie widzę tu napisu "Active"... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jokol Napisano Marzec 23, 2014 Nikt cię nie poniża , monavie ma w Polsce 7 produktów . Jezeli chodzi o soki to są dwa , kosher nie jest sprzedawany bo nikt go nie kupuje. Kolejnym jest e-mune wejdzie za chwilę -to już jest lek . Zwykły sok monavie jest dla dzieci i nie zawiera glukozaminy , activ jest dla dorosłych i posiada glukozaminkę. Chciałem zauważyć btk że jak rozmawia się o jakiejś firmie to nie o jednym produkcie który jest kupowany w mniejszej ilości ale rozmawia sie o produktach wszystkich , również o tych które kupowane są w dużych ilościach. Coponiektórzy z was zatrzymali sie na 2005 roku gdzie monavie miało jeden produkt . Dlaczego nie rozmawiamy o Macintoshu myśląc o Apple tylko o iPhone lub iPad ? Czepiasz się ,zadajesz pytania nie jednoznacznie , udajesz że to co ci przesyłamy nie istnieje a potem nagle twierdzisz ze nie o tym rozmawiałeś ...monavie activ to sok , napój funkcjonalny i suplement tyle w temacie .Jedynie produkt emv jest sprzedawany z 23 % batem , wiec odpowiedz sobie czym są inne produkty z 8 % vatem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gościu nie lubię cwaniaków Napisano Marzec 23, 2014 Kojol nie baw się w prawnika . Monavie to nazwa firmy a nie soku .Gwoli ścisłości nie ma soku monavie Jest original lub activ Więc chyba jednak rozmawiasz o czymś czego nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jokol Napisano Marzec 23, 2014 Kojol , jezeli tak bierzesz sobie do serca nazwę forum , to niestety kolega ma racje . Nie mamy o czym rozmawiać .Chyba że opinie na temat nazwy firmy cię interesują . Bo napoje funkcjonalne , suplementy lub soki jak wolisz to dokładnie w kolejności ich powstawania : Original Activ Jest jeszcze E-mune. , Mx , Essential. Pulse Kosher Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Uważam, że dalsze prowadzenie dyskusji nie ma sensu. Cały czas powtarzacie to samo, ignorujecie pytania zbywając je innymi, albo wymyślacie coraz to nowe informacje. Na koniec chciałbym polecić wam książkę "Wywieranie wpływu na ludzi : teoria i praktyka" Roberta Cialdini'ego. Myślę, że po lekturze znów udzielicie się na forum, ale już w przeciwnej frakcji ;) Jeszcze raz dziękuję i pamiętajcie: "Jesteście zwycięzcami!" P.S Pierwszy milion zarobić jest najtrudniej! :D P.S 2 Mam nadzieję, że ktoś przeczyta ze zrozumieniem 16 pytań z mojego pierwszego postu i zastanowi się nad tym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jokol Napisano Marzec 23, 2014 Tak kojol betka , książkę tą czytałem , pytania twoje nic nie wnoszą , na temat produktu dostałeś wyczerpująca odpowiedź , ale jak fakty zaczęły być niewygodne to wymyśliłeś produkt pod nazwą monavie-takiego nie ma i zawijasz się z forum .Cel osią gnąleś czyli pozycjonowanko na googlach sie poprawiło , ale nie bój żaby juz niedługo twoje wyelekanie tematu nie da nic w pozycjonowanie .Życzę miłego tygodnia a z książek polecam Kubusia Puchatka oduczysz sie może nie uczciwych zagrywek :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 Wejdź proszę na stronę "http://pl.monavie.com" i sam sprawdź. W ofercie są, jak juz pisałem 3 produkty: MonaVie, MonaVie Active oraz MonaVie Kosher Podpowiem, że jest to pierwsza zakładka po lewej. O MonaVie Original nie słyszałem i nie znam tego produktu. Być może nie produkuje go firma MonaVie? Cytat ZE STRONY: "Wspomaga spełnienie potrzeb żywieniowych Twojego organizmu. MonaVie™ jest pyszną kompozycją, składającą się z brazylijskiej jagody açai – jednego z najcenniejszych skarbów natury – oraz 18 innych niezwykle wartościowych owoców. " - gdzie informacja o produkcie MonaVie Original? Reszty Twojej wypowiedzi nie będę komentował. Wydawałeś się wiarygodnym i rozsądnym człowiekiem, choć jak widać, można się pomylić. Pozdrawiam Was i polecam zacząć zbierać pieniążki na szkolenie, które oczywiście nie może być darmowe. Ale co to dla Was ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 kojol brawo! kiedyś już z nimi tłukłem te tematy i zatrzymałem się w podobnym miejscu, czyli na tępocie i obrażaniu ze strony monofców. Dałem sobie spokój ale obserwuję dla fanu, że są kolejne osoby jak Ty co myślą i potrafią wypunktować tą firemkę. Najlepsze jest to że mają taką sieczkę w głowie i są przekonani że negatywne posty może zamieszczać wyłącznie jedna osoba w Polsce w tym temacie bo reszta MUSI być zachwycona :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jokol Napisano Marzec 23, 2014 Wiesz w czym polega różnica miedzy spotkaniem a pisaniem na forum ? Jak rozmawiam w cztery oczy z osobą nawet bardzo sceptyczną ale zainteresowaną tematem to po przedstawieniu informacji i faktów często taka osoba przyznaje mi rację , zdarza sie tez że to dla osoby sceptycznej za mało , ale nikt nie jest w trakcie takiej rozmowy złośliwy i nie zadaje dwuznacznych pytań tylko po to żeby w zależności jak sie odpowie i tak przywalić .Osoby takie starają sie zrozumieć co sie do nich mówi . Na forum natomiast osoby które niby są zainteresowane i "niechcący " weszły na forum są złośliwe , łapią za słówka , nie reagują na żadne argumenty , ba nawet dowód potrafią nagle zamienić na nic nie znaczącą i formację :)dlatego nie dziw się ze osoby z monavie nie są zbyt sympatyczne lub inaczej są tak samo " sympatyczne" jak i osoby nazwijmy ich " zaciekawieni przypadkiem tematem" Ani ty , ani większość z takowych nie chcą sie przekonać do monavie , chcą dowalić monavie a to skromna różnica . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jokol Napisano Marzec 23, 2014 Kolejny który jest kulturalny z tych przypadkiem zainteresowanych . A potem będziesz pisał ze cię ktoś obraża . Masz racje mam sieczkę w głowie i przy okazji lepsze zdrowie i trochę kasy na końcie :) Co do Kiyosakiego na koniec , facet ma 3 lub cztery firmy .Co ma do tematu ,że jedna z jego firm zbankrutowała ? jezeli Kiyosaki pisze oczywistości ( jezeli tak to rozumiem ze również zgadzasz sie z tym ze mlm jest biznesem 21 wieku ;) to napisz książkę z tymi oczywistościami i zrób z tego bestseller , przecież to proste a to co w książkach Kiyosakiego jest oczywiste :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 "kojol brawo! kiedyś już z nimi tłukłem te tematy i zatrzymałem się w podobnym miejscu, czyli na tępocie i obrażaniu ze strony monofców. Dałem sobie spokój ale obserwuję dla fanu, że są kolejne osoby jak Ty co myślą i potrafią wypunktować tą firemkę. Najlepsze jest to że mają taką sieczkę w głowie i są przekonani że negatywne posty może zamieszczać wyłącznie jedna osoba w Polsce w tym temacie bo reszta MUSI być zachwycona" Dziękuję, ale myślę, że oni zdadzą sobie jeszcze sprawę ze swojej głupoty. Prawdopodobnie będzie już niestety za późno i stracą kupę kasy, ale to ich sprawa. Jak sam widziałeś, logiczne argumenty do nich nie przemawiają. Nie odpowiadają na pytania, zbywają je innymi. Jeżeli otrzymają odpowiedź, starają się zmienić temat. Wymyślają coraz to nowe rzeczy na poparcie swoich "argumentów". Przykro mi to mówić, ale oni są śmieszni. Zwracam się teraz do dystrybutorów - przeczytajcie JESZCZE RAZ, tym razem ze zrozumieniem moje 16 pytań i użyjcie mózgu. Jeżeli chociaż jedna osoba przejrzy na oczy, będę zadowolony. @Drogi Panie Jokol, czy dalej uważasz, że na stronie MonaVie widnieje taka nazwa produktu jak MonaVie Original? PROSZĘ ODPOWIEDZ RZECZOWO CHOĆ NA TO JEDNO PYTANIE. Co do Twojego ostatniego postu. Myślisz, że jak ja tu trafiłem? Przypomnę Ci. Szukałem informacji o firmach MLM, gdyż sam zastanawiałem się nad wstąpieniem do nich za radą kolegi. "nie dziw się ze osoby z monavie nie są zbyt sympatyczne" - co to ma znaczyć? Ubliżasz swoim kolegom i poniekąd sobie? Co do Twojego łapania za słowka, jeśli ktoś oferuje mi "tworzenie biznesu" (o czym mówią wasi ludzie na prezentacjach, mówią DOKŁADNIE takie słowa), co później okazuje się byciem zwykłym sprzedawcą byłbym lekko zdegustowany. To trochę zbyt poważna pomyłka jak na tak "znaną" i "poważaną" firmę, nie uważasz? Mało tego, Wy jesteście sprzedawcami-klientami więc jaki to ma sens? W najlepszym wypadku wychodzicie na tzw. zero. Co do Kiyosakiego - sam przyznałeś, że jedna z jego firm zbankrutowała. Skoro jest takim wspaniałym biznesmenem to dlaczego do tego dopuścił? Do tematu ma to to, że uważacie go za swojego mentora i cytujecie jego słowa gdzie tylko się da. Świetny przykład do naśladowania. Czy na prezentacjach nie zachęcano Was do kupna jego książki, na której opiera swój biznes? " napisz książkę z tymi oczywistościami i zrób z tego bestseller" - to nie jest takie proste jak Ci się wydaje. Zwróć uwagę, że nie powiedziałem, że Robert jest głupi. Uważam, że jest on BARDZO cwany. Wydał książkę dla debili, których w naszym społeczeństwie niestety nie brakuję i to czyni z niego człowieka sukcesu. Wpadł na coś, o czym współcześni autorzy nie odważyliby się nawet pomyśleć. Jego celem był margines społeczny. Co jest doprawdy genialne. Kto inny uwierzy w to, że przeczytanie książki zrobi z ciebie milionera? "Co ma do tematu..." - mógłbym tak napisać o WIELU waszych wypowidziach :D @Gościu nie lubię cwaniaków "Kojol nie baw się w prawnika . Monavie to nazwa firmy a nie soku" - czyli to w końcu sok czy napój? Już nie nadążam. Zdecydujcie się proszę. Do WSZYSTKICH w MV - Proszę Was, choć oczywiście nie uzyskam odpowiedzi, co odróznia MV od piramidy? Wg. definicji z Wikipedii (wiem, że jej nie lubicie więc przygotowałem inne źródło) oraz e-busines.info: "Mechanizm działania piramid finansowych polega na pozyskiwaniu przez ich założycieli jak największej liczby uczestników, którzy zachęceni obiecywanymi zyskami, wpłacają pieniądze organizatorom. Rzadko faktycznie świadczone są usługi finansowe. Założyciele namawiają zwykle ich uczestników do werbowania kolejnych osób. Z tego powodu piramidy finansowe są z góry skazane na upadek, bowiem system wymaga lawinowego dopływu nowych uczestników, a możliwości takie są z przyczyn oczywistych ograniczone. Hipotetyczna piramida, która wymagałaby zwerbowania przez każdego uczestnika sześciu kolejnych, już na dziesiątym jej poziomie musiałaby mieć liczbę uczestników większą o 60% od liczby mieszkańców Polski, a na trzynastym poziomie liczbę uczestników znacznie większą od liczby mieszkańców świata" Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 @Jakol "nikt nie jest w trakcie takiej rozmowy złośliwy i nie zadaje dwuznacznych pytań tylko po to żeby w zależności jak sie odpowie i tak przywalić" - powiedz mi jeszcze, czy JA jestem złosliwy i zadaję dwuznaczne pytania? Odpowiedzi się mimo wszystko nie spodziewam... Dystrybutorzy, ilu z Was zarobiło już pierwszy milion? Pytam z ciekawości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 W polsce dwóch zarobilo juz pierwszy milion.A ty ile lat ciezko pracujesz na swoją emeryturę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 @gość "W polsce dwóch zarobilo juz pierwszy milion.A ty ile lat ciezko pracujesz na swoją emeryturę" - bardzo się z tego powodu cieszę. Chętnie osobiscie bym im pogratulował. Czy jednym z nich jesteś Ty? Do mojej emerytury jeszcze dużo brakuje :D Czy potrafisz udzielić odpowiedzi na inne moje pytania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 Podaj swoj adres to nawet poswiece jedną butelkę i wysle ci zebys przeczytal jak nazywa sie produkt podstawowy -monavie original Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 @Gość - tego niestety nie mogę zrobić, ale doceniam Twój gest. Ponowię pytanie bo widzę, że nie bardzo zrozumiałeś. Czy na stronie internetowej "http://pl.monavie.com" w zakładce "produkty" (prawy górny róg ekranu) widnieje nazwa MonaVie Origianal? Proszę poświęć 5 sekund i sprawdź sam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 Przepraszam za pomyłkę. Oczywiście chodzi o lewy górny róg ekranu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 Piramida finansowa -tu masz trochę Wikipedii -Klasyczne piramidy finansowe można poznać po tym, że otwarcie wskazują na to, że jedynym źródłem zysków uczestników są wpłaty od kolejnych osób. Mechanizm ich działania jest jednak często maskowany za pomocą pozornego oferowania inwestycji w określone aktywa (np. nieruchomości, metale szlachetne). Bardzo często zdarza się, że uczestnicy orientują się, że zostali oszukani dopiero wówczas, gdy organizator ma trudność w regulowaniu zobowiązań, lub wręcz wtedy, gdy piramida upada. Piramidy finansowe w czystej postaci występują rzadko. Zwykle pojawiają się w krajach, w których instytucje finansowe są słabo rozwinięte, a wiedza społeczeństwa na temat finansów jest mała. Tu mlm- Wikipedia -Marketing wielopoziomowy to gałąź sprzedaży bezpośredniej, polegający na oferowaniu towarów i usług bezpośrednio konsumentom, na zasadach kontaktów indywidualnych, zazwyczaj w domu klienta, miejscu pracy lub w innych miejscach, poza stałymi punktami sprzedaży detalicznej. Jest to forma sprzedaży detalicznej poza tradycyjną siecią sklepową. Sprzedaż bezpośrednia wymaga osobistej prezentacji produktu i udzielenia stosownych wyjaśnień. Marketing wielopoziomowy pozwala sprzedawcom na budowanie osobistych struktur współpracowników, od których obrotu otrzymuje się dodatkowe prowizje. Każdy sprzedawca w marketingu wielopoziomowym ma możliwość zbudowania własnej struktury handlowców, w której każdy z nich wynagradzany jest na podstawie obowiązującego w danej firmie planu marketingowego. Jednocześnie, bycie wyżej w firmowej hierarchii niekoniecznie przekłada się na wyższe zarobki – zależą one bowiem od wspomnianego planu marketingowego. Jak o czymś piszesz to najpierw o tym poczytaj ,poznaj .Widać za dużo się naczytałeś tej książki co ją polecałes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 @Gość Czy MLM nie może byc piramidą finansową? Może Ty odpowiesz na resztę moich pytań? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kojol Napisano Marzec 23, 2014 Po raz kolejny ponawiam pytanie. Czy na stronie internetowej "http://pl.monavie.com " w zakładce "produkty" (lewy górny róg ekranu) widnieje nazwa MonaVie Origianal? Proszę kogokolwiek o odpowiedź. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2014 Jak wejdziesz na stronę monavie w najcześciej zadawane pytania ,to nawet wyskoczy c***ełna nazwa monavie original ?Nie udawaj niedorozwoja ,dobrze wiesz o co chodzi , i dobrze wiesz ze nazwa tego forum nie odnosi sie do produktu o nazwie monavie tylko produktów monavie i firmy monavie.Gdybys rzeczywiscie przeczytał te 98 juz stron to dokładnie byś kumał activ lub oryginał .Widac nie miałeś jednak tyle czasu , choć pisałeś ze przeczytałeś wszystkie strony . Natomiast dalej nie wiem dlaczego akurat nie activ ? Powiedz nie podoba cię sie zielony kolor , czy zgłoszonko do gis jednak nie po twojej myśli .? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach