Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ananaannnnnnnnnn

Kobietki ktore rodzily z EPIDURAEM jakie macie doswiadczenia

Polecane posty

Gość ja nie polecam..
porozrywalo mnie od proznociagu..drugie dziecko urodzilam naturalnie i nie bylo ani pekniecia,ani naciecia..pech czy nie nigdy juz nie skorzystam..

Gość ananaannnnnnnnnn
TakaSobieMama ja bede rodzila w irlandii wiec tez sie o znieczulenie nie martwie i mam nadzieje ze wdzystko bedzie obrze dzieciaczek zdrowy :)

Gość ticketpro
ja tez rodzilam z epiduralem i nie wyobrazam sobie inaczej.pelen komfort,moglam sie przespac,pisac smsy do rodziny,pogadac z mezem,a nie meczyc sie,bo przeciez wojny nie przegralam ,jezeli mozna skorzystac to dlaczego nie? dzieki temu mam same dobre wspomnienia z porodu a nie jakas traume.parlam jakies 10 min i corka byla na swiecie :) polecam!

Gość aabbbbbbbbccccc
rodzilam za granica z epiduralem! Porod wspominam bardzo dobrze, chociaz dlugo trwal bo akurat bylo kilka powazniejszych przypadkow , wiec mi troche dali poczekac, zreszta na poczatku oprucz skurczow nie mialam ani rozwarcia ani wody mi nie odeszly.Przez kilka godzin lezalam sobie ze znieczuleniem, maz mi kawaly opowiadal... a potem szast- prast i sie cora urodzila, z rozcieciem i sszyciem - ktorych nie czulam. Za to zapewniam, ze czulam "przejscie" dziecka... po przeczytaniu wpisow nie chcialabym rodzic w pl bez znieczulenia ale i ze znieczuleniem widze , ze lekarze maja klopoty, chyba za zadko robia zeby miec doswiadczenie...

Gość ananaannnnnnnnnn
aabbbbbbbbccccc- mam dokladnie tkie samo zdanie jak ty na temat lekarzy i szpitali pl to przeciez jakies zacofanie jest nie mowiac juz o tym jak sie tam traktuje kobiety w ciazy jak krowy rodne i nic wiecej.

Gość ja nie polecam..
ja akurat rodzilam w Irl..nie w Pl.. porod naturalny nie jest taki straszny..ja zadnej traumy nie mam,bolalo jak jasna cholera,ale dalo sie wytrzymac,kazdy ma inny prog bolu-ja akurat mam wysoki, za pierwszym razem wzielam epidural,bo mnie tak polozna namawiala...

Gość ananaannnnnnnnnn
ja nie polecam- i co myslisz o poiece w irl. zadowolona bylas? a jak moge wiedziec w ktorym miescie rodzilas ?

Pierwsza w Pl ,druga w Uk z "Epi" ,napewno przynosi ulge,przy pierwszej byl zbawieniem,a za drugim razem troszke pozno podany,skurcze byly doslownie co 30 sek ,wiec juz malo pomogl,jednak polecam na dluzsze porody napewno...

Gość ananaannnnnnnnnn
opiece mialo byc :)

Gość ja nie polecam...
rodzilam 2 razy w Cork i z opieki bylam mega zadowolona,szpital przypomina bardziej hotel hehe Za pierwszym razem bylam na sali 4-osobowej ale nie dalo sie tego odczuc,drugi raz na dwuosobowej. polozne i pielegniarki rewelacja na kazde skinienie i z usmiechem na twarzy,pierwszy raz bylam w szpitalu 3 doby,drugi raz urodzilam w czwartek nad ranem,a w sobote w poludnie bylam juz w domu ;)