Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsgsfggsd

Jak byłam mała piłam wode z kałuży. A wy jakie macie jakieś wspomnienia?

Polecane posty

Gość Malwna_________
jak bylam mala to bylam u kolezanki i zrbilam kupe, nie bylo papieru i wytarlam dupe w recznik :-o

Gość czu czu czu czu
Pamiętam jeszcze jak mama wysyłała mnie zawsze po chleb to zawsze po drodze zjadałam chrupiącą pieyke i wydłubywałam srodek :) A graliscie w taka grę z peniazkaiem "rozkaz. pytanie" jak wypadala reszka to było pytanie a jak orzeł to rozkaz :) to dopiero był popis do wymyslania pierdół :D Oooo albo dzwonienie d drzwi i uciekanie. Pozniej do domowfonów. Chodziłam z kolezanka w okresie swiatecznym i dzwoniłysmy domofonami i mowiłysmy rymowaneke " hoł, hoł, hoł tu sw mikołaj, dawaj na podpadki bo ci zrobie dwa bobaski" :-o

Gość czu czu czu czu
przpaszam za literowki :/ miało pyć piętkę od chleba i za inne tez soki :D

Gość czu czu czu czu
Do koscioła tez zawsze chodziłysmy sie smiac, no tam gdzie nie mozna to właśnie najbardziej chciało sie smiac :/ Czesto kieszenie miałmysmy pełne słoneczniku. Zwykle zasiadałkysmy w ostaniej ławce zeby mozna było sobie zajadac ten słonecznik. Na pewnej mszy siedział przede mna starszy pan z kapturem i ja cała msze wrzucałam mu łupiny ze słonecznika to kapturka, po wyjsciu z koscioła pan zalozył sobie kaptur :-o durne pomysły, durne :)

a pamiętacie gume Hubba Bubba? ale wielgaśne balony się z niej robiło:)

Gość mała sadystkaa
czu czu buahhaha:-D a piętkę z chleb też zawsze szamałam po drodze do domu;-) Dont kraj Hubba bubba...hmmm to była guma!!!:-D Faktycznie robiła największe balony ze wszytskich dostepnych w sklepiku szkolnym;-) A pamietacie gumy do żucia z lalkami ??wszytskie dziewczyny je zbierały...a chłopaki oczywiście TURBO z samochodami:-)

pamiętam hube bube, gumy turbo też i uwielbiałam zbierać te karteczki z niej z samochodzikami :) co do koscioła, kiedys się posikałam w kościele i przez to nabawiłam się zapalenia pęcherza, do tej pory się z tym zmagam co jakis czas. chciało mi się sikać w kościele miałam jakieś 5-6 lat, chciałam wyjść a stara baba co to siedziała niedaleko dzieci wróciła mi i kazała się modlić, bo to nie czas na spacery :/ dodam że byłam zima, wiec ja w tych mokrych majtkach i spodniach wracałam 3 km. do domu na nogach :/ głupia szmata, tak załatwiła wiele dzieciaków.

ale Dziewczyny, piętka kiedys smakowała cudownie, a teraz? to już n ie ten sam chleb...teraz to się nie chce tego sztucznego napompowanego jeść. a u nas przyjeźdzał gość z pieczywem do sklepu, ale można było też u niego kupić i dużo ludzi którzy rano wstawali kupowało u niego bo było taniej jak w sklepie, i zawsze jak dzieciaki szły po pieczywo to nam rozdawał za darmo rogale, albo jakies słodkie bułki, nasza wioska byłą ostatnia którą zaopatrywał w pieczywo, więc to mu i tak zostawało :)

ja pamiętam jak w 2 klasie podstawówki był szał na takie granatowe bluzy albo z Kelly Familly albo Backet boys (czy jakoś tak o się pisało), na zdjęciu klasowym wszystkie prawie dziewczyny w takich stoją:) albo adidasy ze jak się szło to na pięcie takie okienko się świeciło... wpisy do złotych myśli i pamiętników jeżdziłam z koleżankami na taką dziką plaże, tam była wielka góra na której szczycie był stary pień i tam skarby chowałyśmy hodowla ślimaków z kuzynem, kazdy ślimak miał imię:) eh...fajne czasy...:)

Krewetka, ja jak już pisałam kochałam się w Kelly Family wiec miałąm koszulkę z ich zdjęciem :) ale były tez takie z Just5 chyba tak to się pisze ...

Gość czu czu czu czu czu
annorl1- odnośnie siakania w kościele to pamietam jak w czasie mszy zachciało mi się siku, a kibelki były zamknięte więc poszłam za kościół zrobic siku i wycził mnie proboszcz i gonił mnie w koło koscioła. Pamietam tez jak byłam swiecic jajka z kolzanka i trzeba było pocałowac pana Jezusa a my sie tak chichrałaymsy ze mi glut poleciał z niosa na Jezusa stopę :-o kurcze w kosciele to zawsze wesoło było, ku rozpaczy starszych pań :)

Gość czu czu czu czu czu
annorl1- dokładnie, kiedys to był chlebek, nie można było sie opnowac bo tak pachiał. A ja maiałam piekarnie pod nosem i juz duzoooo duzooo pozniej jak juz chodziłam na dyskoteki to jak wracałysmy z baltewó to szłymsy do chłopaków piekarzy prosisc o bułeczki :P zawsze nam dawali takie pychasnie świezutkie, mniam :P

Gość May 2012
My na podwórku ( a było nas ok. 12 dziewczyn i ok. 6 chłopaków) bawiliśmy się w podchody po całym osiedlu. Albo chłopaki nas gonili, szłyśmy do więzienia i nas torturowali; np. 3 razy naokoło bloku, dwa razy na 4 piętro, do domu po słodycze i takie tam. Jednej kolezance mama spuszczala zawsze w wiaderku z 4 piętra kanapki i picie. Graliśmy w kapsle, w dwa ognie, badmingtona, i grałyśmy w gumę do upadłego aż nic nie było widać w nocy. Miałyśmy swój zespół. bawiliśmy się w dom, kiedyś próbowałyśmy zrobić swój ogródek z warzywami na drugiej stronie bloku gdzie byłą trawa. Jadłyśmy takie rosnące kulki z trawy mówiłyśmy ze to bułeczki. Paliłyśmy opony na św. Jana w lesie. Miałyśmy sekrety zrobione z potłuczonych butelek i obrazków z gumy Donald. To się zakopywało i pokazywało tylko wybranym. Chłopakom przeszkadzałyśmy grać w piłkę i rzucałyśmy się zawsze na siatkę na bramce. No i później już jak miałyśmy ok. 13-14 lat to zadawałyśmy się z najgorszymi szumowinami i pijakami z osiedla. Dziw że zadnej sie nic nie stało. Raz wyszłyśmy wszystkie na obcasach w butach naszych mam i paradowałyśmy pół dnia. Bawiłysmy sie w fotoreporterów i zadawałyśmy pytania ludziom typu: Jak chodować chomika, co mu dawać jesć? Oj dużo tego, myślę, że dzisiaj nikt by tego nie wymyślił.

Gość May 2012
A jak padał deszcz to robiłyśmy skecze w klatce.

Gość Koleżanka groszku zielonego :)
kto miał piec kaflowy ? :)

Gość pytajka pytająca
U mnie z kolei nie wybielało sie bluzek tylko białe związywało sie gumkami recepturkami i wrzucało do garnka z farbą do tkanin.W miejscach gdzie byla gumka material nie zabarwil sie i powstawaly biale koła. Piętke od chleba tez zawsze gryzłam w drodze ze sklepu ;)

Gość pytajka pytająca
Ja miałam :)Do dzisiaj jeden stoi u mamy w pokoju,chociaz ma załozone ogrzewanie gazowe.Zostal na wypadek gdy za bardzo zdrożeje gaz ;) Nigdy nie umiałam w nim rozpalić 😭

Gość pytajka pytająca
O widze ze i dzisiaj w ten sam sposob barwi sie koszulki ;) http://www.tipy.pl/artykul_13481,jak-farbowac-ubrania-barwnikiem-naturalnym-kurkuma.html

Gość a ja w każde wakacje byłam
Janą z Dżungli - pamięta ktoś tę bajkę? :-D - i właziłam na wszystkie drzewa, dachy itp., a innym dzieciom nie pozwalałam, żeby nie odebrały mi "tytułu". Kiedy jedna dziewczyna też weszła na jakiś kurnik i chwaliła się, że tez jest Janą - obraziłam się na nią śmiertelnie. Dla młodszych, którzy nie pamiętają mojej idolki z dawnych lat: http://www.youtube.com/watch?v=SsYBc_2vFRg 🖐️

Jana z Dzungli?-pewnie ,że ja pamietam!!:-)zawsze się z kuzynka kłóciłam która z nas bedzie Janą-jak ja nie wygrałam to byłam obrazona i się nie bawiłam:-D

Gość czu czu czu czu czu
Kochałam jak się paliło w piecu kaflowym i wieczorem na sufiecie odbiłay sie róznego rodzaju refleksy że tak to nazwę :P

Gość lonellaaaa
takie maźgi baźgi :P ja sie tego bałam, bo wyobrazałam sobieze to duch :D

a robił ktoś bomby z wody i proszku do pieczenia??? wlewało się do tego takiego żółtego jajeczka z kinder niespodzianki do jednej połowki wode a do drugiej proszek do pieczenia potem się zamykało, mieszało, rzucało i to wybuchało...u babci z kuzynami pod kury i kaczki do rzucalismy ale był ubaw!

Gość Alina 101918
biedne zwierzaytka :(

Gość bum bumek
suuuuper topic :-) uuuuuuuuuuuuup! :-D

Gość sjdbnehjbdfhebv
heloooo nikt juz nic ?

Gdy padł deszcz i nie było co robić uwielbiałam grać w Bubble Shooter,Galaxy,Arcanoid .Przyznam się że mi to zostało i lubię od czasu do czasu zagrać w te zabawne gierki .Nie ma nic lepszego jak napełnianie butelki doktora Mario.Co dziwne np Sims nigdy mnie pociągała,wolałam te 'retro'

Gość grzybicaaaaa
ja lubiłam grac w monopoly :)