Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmiaćsięczyryczeć eee

Oto jakie dostałam prezent ślubne - wejdzcie się pośmiać

Polecane posty

no tak tak tak jedzie czołg ja przynajmniej nikogo nie obrażam tylko normalnie mówię o tym co mnie zabolało. A ty plujesz jadem wiec raczej ty powinnaś trzesc tyłkiem że maż zostawi takie kąśliwe i jadowite babsko jak ty !!!!!!!!nie znasz mnie wiec nie oceniaj.

Gość rozaliaaaaaa
a dlaczebo miala nie brac kasy od rodziców??? jesli narzeczeni sami organizowali wesele, rodzice pewnie chcieli sie dolozyc w inny sposób i im dali te 3 tyś i lodowke moze na nowe mieszkanie, co w tym dziwnego????

Gość rozaliaaaaaa
feraria na kazdym topiku wszystkich wyzywa :-0

wesele organizowaliśmy za swoje pieniądze. I nie chodziło mi o zwrot, tylko o fakt tego że poczuliśmy się bardzo dziwnie dostając ścierki, recznik i żelazko, zwłaszcza że wszyscy wiedzieli że takie rzeczy już mamy bo od niedawna mieszkamy na swoim. Ale ścierki przebiły wszystko bo poczułam się jakbym była jakąś brudaską czy coś w tym stylu i nie widziała co to ścierka.

Gość ciasteczko z galaretkaaa
autorko ile TY masz lat? i co dla Ciebie oznacza slub? bo z tego co widze to młoda niedojrzała gówniara z Ciebie nastwiona na slubny cyrk:O

to moja sprawa ile mam lat. widze że wy byście wszyscy cieszyli się z ścierek lub sami dali taki prezent.

Gość rozaliaaaaaa
:-0 jad, jad, jad :-( zmykaj autorko bo Cie zaszczują :-(

Autorko, to tylko świadczy o tych ludziach, mi też byłoby zwyczajnie po ludzku wstyd dać komuś ścierki albo tę książkę z przepisami z CENĄ... nawet dalszej rodzinie czy obcym ludziom! To nie ma znaczenia komu, ale z okazji ślubu takie coś? I wiesz, ja też wolałabym zamiast takich ścierek dostać ładną kartkę z życzeniami lub to przykładowe winko. Tu chodzi o klasę lub jej brak. Nigdy nikogo bym tak nie potraktowała, a samej również byłoby mi wstyd dostać ścierki :O Dajcie skromny bukiet kwiatów lepiej! Bo taki "prezent" jak ścierki do kurzu (z okazji ślubu!) to okazanie braku szacunku, dla obdarowywanych, jak i dla samych obdarowujących. Przykre to jest, ale niestety są tacy ludzie. My nie planujemy wesela, ale przyjęcie na około 20 osób i mam świadomość, że mimo tego i Nam takie "kwiatki" mogą się zdarzyć. Ech... :O Wychodzę z założenia, że lepiej nie dostać nic niż dostać coś, co sprawi, że przykro i głupio się zrobi... w najważniejszym dniu życia!

Gość Spryciarz
"vdvb swoja droga kasa na wesele od rodzicow? porazka. chca byc dorosli niech beda, niech sami nazbieraja. nigdy nie wezme od swoich." Skąd dziewczyna 23 letnia ma nazbierać na wesele ???. Moja córka nie wychodzi za mąż jako 40 latka :)

Gość saska8887jjjmhghh
No niestety autorko nie odpisuj na chamskie zaczepki musisz czytać między wypowiedziami, do osób które piszą normalnie, bo tak naprawdę każdy wie, że masz racje i że to straszna lipa!

nie rozumiem czemu tak naskakujecie na autorke... juz widze jak byscie sie cieszyly z prezentu w postaci scierek... ludzie ktorzy daja takie prezenty powinni sie wstydzic:| nie mowie ze idac na wesele dana osoba ma sie zapozyczyc czy cos, kazdy daje tyle ile moze ale bez przesady scierki, albo ksiazeczka( bo chyba nie mozna tego nazwac ksiazka) za 6.99? kompromitacja! rozumiem cie autorko i w przeciwienstwie do niektorych ludzi zgadzam sie z tb bo to wg mnie jest zwyczajne zlekcewazenie mlodej pary i nieposzanowanie ich dnia

ludzie dają to na co ich stać poza tym w slubie chyba chodzi o coś innego , co? i zapewne do slubu pobieglas w bialej sukni z welonem udając pseudokatoliczke a robisz problem z glupich scierek trzeba bylo napisac w zaproszeniu ze prezent za min 200 zl ::P inaczej maja nie przychodzic:P no wlasnie, nie napisalas wieku, wiec pewnie mloda gowniara z ciebie:P

Skąd dziewczyna 23 letnia ma nazbierać na wesele ?? to juz chyba problem mlodych jak sie jest na tyle doroslym aby zakladac rodzine to trzeba tez umiec na to zarobic :p proste

Gość rozaliaaaaaa
ciasteczko popukaj sie w glowe :-( co ma za znaczenie czy jest katoliczka czy nie czy sukienka byla biala czy nie, po co na nia naskakujesz? masz jakies kompleksy? pewnie zyjesz na kocia lape albo masz tylko slub cywilny :-0

spryciarz - ja mam 23 lata i wyobraz sobie, ze od kilku lat mieszkam i utrzymuje sie sama. Do tego mam motor a od rodzicow ani grosza. Glupio by mi bylo prosic rodzicow o pieniadze na wlasny slub, tak mnie nauczyli, ze wstyd byloby mi ich prosic! W dzisiejszych czasach slub i wesele to jakis cyrk dla mnie. Wszedzie tylko slychac, ze ten dal tyle, a ten tyle a tamta to juz w ogole za malo dala. Jak tak smiala!! :O :O :O Ludzie opanujcie sie, bierzecie slub dla prezentow?

Niebierz sobie tak do serca tych scierek ,moze mieli inne intencje a nie odrazu brudas,bo w ten sposob ,do wszystkich prezetow mozna dopiac late 1. od rodziców moich - 3 tys plus lodówka ( super) "Co mysla ze jedzenie mi smierdzi" 2 od babci mojej - 1 tys plus mikrofala "Co mysla ze jemy zimne " 3 od babci mojej - 300 zł 4. chrzestni - żelazko z tesco plus ksiażka z przepisami z cena 6.99 "Co mysla ze gotowac niepotrafie i wygnieciona latam" 5. od teściów - pościel remes "Co mysla ze w nieubranych betach spimy" 6. od dziadków męża - 1 tys plus zestaw garków "Co mysla ze w knajpie sie zywimy" 7. od chrzestnej męża - 1300 zł 8.od chrzestnego - zestaw ścierek kuchennych "Co mysla ze ja brudas" 9. od dalszej ciotki - mikser "Co mysla ze zebow niemam" 11. siostra męża mimo że była z narzeczonym i pracuje prezentu nie dała. Przynajmniej tutaj nic niejest do dodania Tak jak pisalam to dopiero poczatek i musisz sie uzbroic w nerwy malzenskego ,rodzinnego i zwariowanego zycia.

Gość saska8887jjjmhghh
eh ja już idę z tego tematu, napisałam co uważam, autorka ma rację i wszystkie osoby które ją wsparły:) a reszta albo prowokuje, albo jest fałszywie skromna, beznadzieja straszna!

Gość 789090-j
Ludzie unikają chodzenia na wesela. zabawa kiepska, a wymagania wysokie:-0

nie pobiegłam w białej suki bo braliśmy ślub cywilny, i jak wcześniej pisałam sami sobie sfinansowaliśmy wesele. Zgadzam się ze każdy daje tyle na ile go stać ale dać komuś ścierki to jest przegięcie. Jak wcześniej pisałam ucieszyłabym się bardziej z wina za 8 zł niż z scierek bo taki prezent mnie zabolał bardzo, bo poczułam się jak jakaś brudaska. Ale sokoro dla ciebie to super prezent to współczuje osobom do których ty chodzisz na wesela.

albo masz tylko slub cywilny kobieto, w jakim Ty zascianku zyjesz?:O puknij się w głowe sama, moze to ci cos pomoze

autorko, nie masz większych problemow?

Gość adadadqadadwd
ludzie nie umiecie ze zrozumieniem czytać??? jak w ogóle można dać komuś w prezencie ścierki?? na jakąkolwiek okazję?? komplet eleganckiej pościeli rozumiem, książkę kucharką też (ale na litość nie z ceną jakakolwiek by ona nie była) już lepiej kwiaty, wino, ścierki nadają się dla bardzo dobrych znajomych jako dodatek np, do butelki wina, i to też nie zwykłe ale raczej jako "zwałowy dodatek"

Gość rozaliaaaaaa
ciasteczko masz kompleksiki! ja nie mam :-) nawt jesli wg Ciebie jestem zasciankowa to i tak sie tego nie wstydze i nie mam kompleksów!!!!!!

Gość 789090-j
i zawsze potem gościom i tak rodzina młodych dupę obrobi:-0 albo za mało dali, albo nie takie, albo nie pochwalili, albo nie tak tańczyli, albo za dużo zjedli/wypili, nie tak ubrani, nie dali kwiatów/kuponów, albo...

Gość fararia266666
zgadzam sie, że ludzie unikają chodzenia na wesele zabawa z niżej półki a kosztowne jest jak ktos lubi sie pobawić to są restauracje, dansingi, kluby itp a na weselu zgraja, wątpliwa przyjemnośc tańczenia z upoconym wujkiem, beznadziejne zabawy weselne i dzieciory latające ku zachwytowi rodziców masakra byłam na takim weselu koszmarnym i jeszcze dałam 500 zł za to :D więcej już nie pójdę

Ja robiłam wesele na 50 osób i zebrałam 3.5 tys. Też dostałam reczniki za 9.99 z ceną, a po za tym posciel, prześcieradło i sztućce z biedronki po za tym nic. Więc wiem co czujesz. Nie wymagam od nikogo wiele ale ja wolałabym nie iść na wesele do kogokolwiek niż włożyć 100 zl w koperte. A też rodzina do biednych nie należy. Siostra męża sukienke miała za 300 zl. Przyszła z mężem i trojka dorastajacych dzieci a włożyła w koperte 100 zl. Smiech na sali. hehe

patrzac na dylematy autorki to wcale się nie dziwię ze coraz mniej ludzi chodzi na takie imprezy:o

Gość Spryciarz
"789090-j i zawsze potem gościom i tak rodzina młodych d**ę obrobi albo za mało dali, albo nie takie, albo nie pochwalili, albo nie tak tańczyli, albo za dużo zjedli/wypili, nie tak ubrani, nie dali kwiatów/kuponów, albo... " I vice versa, goście obgadają organizatorów wesela. Będzie to tematem na grillach, a to panna młoda miała brzydką suknię, a to wódka za ciepła, a to kurczak za zimny, itp. itd :D

Gość saska8887jjjmhghh
dokładnie, tak samo jak piszecie, że autorka jest materialistką, bo niby najważniejszy jest ślub a nie prezenty, a goście co lipę jej dali to co niby przyszli popatrzeć jak młodzi sobie przysięgają?? NIE pewnie przyszli popić, najeść się i potańczyć - też materialiści i można tak odbijać piłeczkę

Gość o jej o jeje
Czyli wynika z tego, że nikt się z nikim nie lubi, młodzi robią wesele bo wypada (zarobić!), a goście bo wypada przyjść, choć woleli by nie :-0