Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

d膮br贸wka

Przyjaci贸艂ki

Polecane posty

Znowu poniedzia艂ek.....znowu weekend min膮艂 za szybko i znowu mam lenia :( gra偶ko - urodzinki w domu min臋艂y spokojnie...w t膮 sobot臋 wyprawiam urodzino-imieniny dla rodziny, wi臋c b臋d臋 mia艂a weso艂o. Znowu musz臋 pog艂贸wkowa膰 z menu. Namawiam ci臋 na zakup kijk贸w, bo naprawd臋 wci膮ga ten sport. U nas na osiedlu wieczorem to jest taki ruch "kijkarzy", biegaczy, rolkarzy i rowerzyst贸w, 偶e a偶 mi艂o kijkowa膰. Na szcz臋艣cie balkony ju偶 sko艅czone, wyszorowane, okna pomyte, 偶e wszystko pi臋knie wygl膮da. W tygodniu zamierzam odwiedzi膰 ogrodnika i je ukwieci膰, by do soboty gdy przyjd膮 go艣cie wszystko 艂adnie i przytulnie wygl膮da艂o. W tym roku na pewno b臋d臋 mia艂a pelargonie kaskadowe.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Witajcie kobietki Po zwariowanym weekendzie gdzie dzielilismy czas pomiedzy remontem-maz, spacerami z psem a praca -ja ,syn jak zwykle pilnuje aby jego xbox nie dostal zastoju a takze znalezlismy czas na grillowanie ,plaea i wreszcie nastal poniedzialek.Ledwo zyje,nie spalam prawie nic a dzis zal mi do lozka isc wiec od rana wyczyscilam samochod i umylam i po 2 godzinach walki wreszcie wrocil do nalezytego wygladu .A ja usiadlam ze szklanka wody i lapie oddech po prysznicu.Zaraz ide na lezaczek na podworko ,bo pogoda ma sie pogorszyc juz od popoludnia ,wiec ide slonka nieco zalapac. Wreszcie mam plytki na podlodze ,ale jeszcze trzeba zafugowac .I przyszly weekend mam nadzieje na zakonczenie tego tematu ,bo juz mnie nudzi teraz ten balagan. A kolezanka w pracy miala chec malowac i zakupili farby i w sobote umalowala caly salon i korytarz a w niedziele sypialnie podopiecznej .Jeszcze kuchnie i lazienke bedzie malowac wkrotce.I to w 1 weekend!! A ja dostalam takiej checi na malowanie ze chyba kupie farbne i tez chwyce za pedzel,nie bede sie na chlopa ogladac .Poki co on o nieczym nie wie.Jak on skonczy swoj balagan to ja wkrocze do salonu i zadzialam.postanowione.Musze tylko pomyslec nad kolorami bo chce miec jedna sciane wytapetowana a reszte pomalowane w podobny kolor .I dokonczyc dziela dodatkami.Wiec juz wiecie co bede robic w wolnym czasie ;)) Napisze do Was wieczorem .Pozdrowka kochane i slicznego dnia.

Udost臋pnij ten post

Powita膰 :) U mnie du偶o zmian heheh...m贸j m膮偶 polecia艂 do pracy do Norwegii, wi臋c zosta艂am sama na w艂o艣ciach, prace mam do konca maja czyli w艂asciwie tylko 2 dni jeszcze, wprawdzie od jakiegos czasu poszukuje intensywnie no ale wiece jak z robota jest ci臋偶ko. Z diet膮 nawet ok, wczoraj zjad艂am niestety ciasto w pracy i powiem wam ze jakos mnie tak ca艂y dzien to meczy艂o,ehhh cz艂owiek to g艂upi jest czasami..no ale m贸wi si臋 trudno. D膮br贸wko - powiem Ci 偶e jak czytam Twoje posty i posty Mon to wst臋puje we mnie taki optymizm, Wy tak fajnie piszecie, dzi臋ki Wam za to :) Reszczcie dziewczyn te偶 dzi臋kuj臋 偶e s膮 :) bo z Wami 艣wiat jest pi臋kniejszy :) Zabieram si臋 za robote kochane :) Mi艂ego dnia !!!!

Udost臋pnij ten post

No i znowu kolejny sloneczny dzien a codziennie ma sie pogoda pogorszyc podobno.. Olensjo, przykro mi ze praca sie tobie konczy, u mnie jet jedno miejsce wolne, no ale nie chca nikogo przyjac, bysmy razem podietowaly:D Na dlugo maz wyjechal? Bedziesz tesknic, znam to niestety Mon z Dabrowko to faktycznie mega optymistki:D ja to pewnie najwieksza maruda:P W pracy poszlo z umowa ok to sie rozpogodzialm, ciesze sie ze juz miesiac sie konczy a najbardziej na dlugi wekend bo zamierzamy wyjechac na Kaszuby; Moj maz idzie jutro z kregoslupem do lekarza rodzinnego w w czwartek prwatnie bo go ciagle boli, z rtg wynika ze to dyskopatia;

Udost臋pnij ten post

Mon..偶e tez ci sie chce machac p臋dzlem hehehe. Ja nienawidz臋 wszelkich remont贸w, lubi臋 jak ju偶 wszystko jest jak bym chcia艂a ale ca艂y proces by to osi膮gn膮膰 mnie dobija. Olensjo - ciesz臋 si臋, 偶e mog臋 si臋 przyczyni膰 do siania duchu optymizmu ;) Nie my艣lisz o tym by do艂膮czy膰 do m臋偶a? gra偶ko - no to dobrze, 偶e w pracy z umow膮 wszystko si臋 dobrze sko艅czy艂o...bo by艣 nam znowu maruzi艂a iiiiiiiiihihi :P Wczoraj widzia艂am pogod臋 na d艂ugi czerwcowy weekend i ma by膰 ok. 30C, wi臋c wyjazd b臋dziecie mieli pewnie mega udany. Na Kaszubach b臋dziecie tylko u rodziny czy co艣 wi臋cej planujecie zobaczy膰? We W艂adys艂awowie otwieraj膮 30 maja ocean park - co艣 jak park dinozaur贸w tylko, 偶e ze stworzeniami morskimi http://www.oceanpark.pl/

Udost臋pnij ten post

Oj Gra偶ka - ch臋tnie bym do Ciebie do艂膮czy艂a do pracy...tylko hmmmm nie znam sie na bakowosci, chociaz mo偶na si臋 wszystkiego nauczyc :) D膮br贸wko - planuje do艂膮czy膰, ale na razie ma kontrakt i wiesz, chcemy zobaczy膰 co i jak, czy b臋dzie dobrze, czy mu si臋 spodoba, wiesz, nie chce generowac koszt贸w za siebie bo tam 偶ycie dro偶sze, i wog贸le, ale tak, tak,jesli tylko zdecyduje si臋 zostac ja dojade!!! Ogarniam w艂asnie robote przed odej艣ciem, powiem Wam 偶e wczoraj mnie zaskoczyli, kupili mi piekne anturium w doniczce na odej艣cie i dosta艂am refernecje baaaaardzo pozytywne, wiec si臋 ciesze, dzisiaj ide na rozmowe wi臋c zaraz je poka偶e :) Trzymajcie kciuki!!!

Udost臋pnij ten post

To mi艂y gest ze strony wsp贸艂pracownik贸w. Mojemu m臋偶owi tak podoba si臋 Norwegia, 偶e czasami wspomnina by mo偶e tam spr贸bowa膰 zacz膮膰 nowe 偶ycie. Ja oczywi艣cie nie jestem za emigracj膮 ale jak widz臋, jak niekt贸rym znajomym si臋 tam u艂o偶ylo i 偶yj膮 spokojnie i dostatnie to te偶 czasami mam ochot臋 na podj臋cie ryzyka. Ale we藕 si臋 naucz Norweskiego.....;)

Udost臋pnij ten post

Oj Dabrowko, juz tyle nie narzekaj:P a bo to ci zle w Polsce??? tylko do rodziny jedziemy w dlugi weekend , bo czasu malo Olensjo, zaden problem nauczyc sie bankowosci, ja tez jeszcze poltora roku temu pojecia o niej nie mialam, wszystkiego mozna sie nauczyc a w jakim zawodzie pracujesz?

Udost臋pnij ten post

w艂a艣nie o tym pisz臋, 偶e m贸j patriotyzm nie pozwala mi na uk艂adanie sobie 偶ycie gdzie indziej...i nie wiem czy to jest dobre do ko艅ca. 殴le mi nie jest ale cz艂owiek d膮偶y do tego by by艂o jeszcze lepiej a w naszym kraju robi膮 wszystko by tak nie by艂o. Jak to ma艂o czasu - 4 dni....wiesz ile mo偶na zobaczy膰 przez 4 dni???!!! Zjad艂am w艂a艣nie ch艂odnik, kt贸ry wyszed艂 przepyszny. Mog艂am jeszcze jajo do niego ugotowa膰 albo ziemniaki ...ale z lenistwa nie zrobi艂am tego.

Udost臋pnij ten post

Tesso - wr贸ci艂a艣 ju偶? 艢rodek tygodnia i tak cicho? Ja zaraz id臋 do okulisty, bo ju偶 po raz trzeci w tym m-cu 艂zawi mi oko. Pomaga mi na to 艣wietlik ale id臋 niech mi obaczy co te偶 si臋 dzieje, 偶e tak cz臋sto mi nawraca to 艂zawienie. Poza tym w 3-city widoczny sza艂 si臋 robi na Euro. Co dnia coraz wi臋cej samochod贸w "udekorowanych" w bia艂o czerowne barwy (ja sw贸j tez udekoruj臋 a co ;) ), szale艅stwo dekoracyjne na ulicach, kwietnikach, domach...cenach....czu膰 ju偶 t膮 atmosfer臋 - a co dopiero b臋dzie, gdy si臋 kibice zjad膮?! Sama jestem ciekawa.

Udost臋pnij ten post

Czesc Ale mam wk.....wa ! Spieprzyl mi sie mikser reczny wczoraj jak robilam mlodemu fairy cakes do szkoly na impreze .A do tego moj kenwood multi pro tez sobie jaja robi ze mnie ,bo sie miska rozlacza z zabezpieczenia i trzeba trzymac reka aby pod wplywem drzen sie nie rozlaczala ,wiec bialka i takie tam lekkie sprawy sa niezbyt fajnym zajeciem.I juz dokupilam ubijaczki bo mi sie wylamala jedna .I teraz nie wiem co zrobic ,najchetniej sprezentowalabym go rodzince wraz ze wszystkimi klamotami i kupilabym cos konkretnego .Chcialam kenwooda Titanium chef km010 albe z powodu powodu nie bardzo ufam temu wyborowi.I sklaniam sie ku kitchen aid ,bo w we wielu programach kulinarnych takie wlasnie uzywaja ,wiec chyba dobre ,co??? A co Wy macie dziewczyny???Pamietam ze rewelacja zakupila kiedys kitchen aid-a ,wiec jesli nas podczytujesz czasami rewelacjo to doradz prosze i ktory wybrac ,cenowo wiem jak stoja ,podobnie jak kenwoody u nas.No i fajne przystawki mozna dokupic ,przede wszystkim te co sie faktycznie uzywa a nie mase byle czego tak jak dostalam z kenwoodem multi pro,wiekszosc mi szafe zawalai nie uzywam wogole. Sorki ze tak na chwile ,ale caly dzien spedzilam na wyjazdach ,najpierw mlody z babeczkami(fairy cakes ;)) ) do szkoly ,potem bylam na serwisie zalozyc komplet nowych opon w moim aucie ,pozniej fryk ,bank ,apteka i hejka na plaze z Coco.Wrocilysmy przed trzecia ,czyli chwile przed mlodym .A teraz latam jak kot z pecherzem i pranie wieszam i sciagam i piore i wlasnie czekam na nastepne i wieczorem prasowanie bedzie. Wczoraj tez niespodzianka bo chlopisko z pracy wrocilo ,wiec grillowalismy rodzinnie bo slicznie bylo i grzech w chalupie obiad z garnka zajadac.I zanim sie obejrzelismy byla 10 i czas spac.Jak te mile chwile szybko leca ,a jak sie gdzies czeka 10-20 minut na cos to jakby wieki to trwalo.Wy tez tak czujecie ?? Wpadne do Was nieco pozniej ,co? Jak nie polegne. Teraz ide popracowac troszke ,a i kwiatki dokupilam aby zasadzic w ogrodku. Papatki kochane

Udost臋pnij ten post

Hejka! Wpadam i ja do Was, niestety nie wyrabim 偶eby cze艣ciej, ale z czytaniem jestem na bie偶膮co! Dabr贸wko przepraszam, 偶e tak p贸藕no ale z ca艂ego mojego serca wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!! Grazko fajnie ze w pracy OK - ja mam teraz niez艂ego zgrzyta - wp艂yne艂a na mnie skarga, nie mam sobie nic do zarzucenia - ale okazuje sie ze skar偶y sie na mnie pewna osoba - niestety baaardzo wp艂ywowa, wiec stres mam jak to si臋 wszystko zako艅czy. Ech... szkoda gada膰. Prosz臋 trzyma膰 kciuki! By艂am wczoraj na wycieczce z klas膮 mojej c贸reczki w Krakowie.... Ale偶 by艂o cudownie, a te dzieciaczki takie autentyczne (6 latki) i pomimo zwiedzania, opieki nad dziecmi i wszystkich "niedogodnosci" wr贸ci艂am bardzo zadowolona! Mon bardzo jestem ciekawa jak Ci p贸jdzie z malowaniem? Na pewno Ci si臋 uda! Moja kole偶anka te偶 sama maluje w domu i zawsze j膮 podziwia艂am. Olensjo trzymam kciuki za nowa prac臋! Musi si臋 co艣 znale藕膰 odpowiedniego. M膮偶 mojej znajomej pracuje w Norwegi, ona z dw贸jk膮 dzieci mieszka w Polsce. S膮 zadowoleni z warunk贸w finansowych - jest super. Ale Ona strasznie boi sie tam jechac.... wi臋c 偶yja troszke osobno. M膮偶 przylatuje do nich co 3 tygodnie na ca艂y tydzie艅 wiec nie jest 藕le. U mnie od soboty zamieszanie, ale takie przesympatyczne: na ca艂y tydzie艅 przyje偶dza siostra z rodzink膮. Ale偶 sie ciesze! Mam nadziej臋 ze uda si臋 mi do Was zajrzec! Asik co u Ciebie? a jeszcze do pos艂uchania na wiecz贸r: http://www.youtube.com/watch?v=fyrbn-6HtUs jako艣 tak ostatnio chodzi za mn膮 ta piosenka. Nawet nie wiem sk膮d bo ani zadna nowosc, ani grana w radio. Mo偶e Wam sie te偶 spodoba?

Udost臋pnij ten post

Mon- ja mam naszego polskiego Zelmera - Dian臋 i jestem bardzo zadowolona. Mikser mam Philipsa jeszcze jako prezent 艣lubny i wci膮偶 mi pi臋knie s艂u偶y a to ju偶 15 lat :) To, 偶e czas leci nieub艂aganie to i ja czuj臋. Ja te偶 dzisiaj odbieram zam贸wione wczoraj kwiatki u ogrodnika i w ko艅cu b臋d臋 mia艂a ukwiecone balkony. Jonico- dziekuj臋 ci za 偶yczenia :) cmok, cmok. No wiesz co - skarg臋 kto艣 napisa艂!? Ods艂ucha艂am i nawet fajna - nie s艂ysza艂am jej jeszcze w radio. Ja to jestem z tych rockowych: m贸j ukochany zesp贸艂 od czas贸w nastoletnich to Def Leppard, s艂ucham te偶 Guns'n'Roses, Bon Jovi itd. Zrobi艂am dzisiaj na obiad ciekawe danie jednogarnkowe a w zasadzie zapiekank臋 - wygl膮da toto przepysznie i atrakcyjnie. Za godzin臋 b臋d臋 jad艂a lunch i jak b臋dzie i w smaku takie jak wygl膮da to podam wam przepis. Zajadam sie truskawkami. Zaraz za moim osiedlem jest gie艂da i 24h na dob臋 sprzedaj膮 tam r贸偶ne warzywa i owoce, wi臋c wieczorem idziemy sobie na 艣wie偶膮 dostaw臋 truskawek, kupujemy taniej ni偶 sklepie a te s膮 ju偶 wy艣mienite w smaku.

Udost臋pnij ten post

Czesc Wiecie o ktorej skonczylam wczoraj prasowac ? O 10tej prawie!!!!Ale sie nazbieralo ,potem juz tylko mialam sile na lozko ,nic wiecej. No dabrowko co za danie!!!! mniam!! Zapewne sprobuje ,o ile pogoda bedzie taka jak dzis-deszczowa niestety ,w weekend to tez zrobie to cudo .nie wiem tylko czy mam schaby ,ale karkowka tez sie nada,no nie???No i swieze warzywka musze namierzyc. A ponadto robie Tiramisu jutro ,bo wszystko do niego mam a mlody uwielbia wiec na zyczenie bedzie .W koncu jutro Dzien Dziecka ,no nie???No i u nas dzieciaki zaczynaja wolne od jutra i caly nastepny tydzien.Hmmm ,oby pogoda dopisala tylko. A ja robie porzadki w papierach wszelkich ,niszczarka az czerwona sie robi.I na ebayu szukam miksera w jakiejs dobrej cenie ,moze sie cos trafi i maz chce nowsza nawigacje ,bo jego ma juz 5 lat a teraz chce taka typowa dla ciezarowek .wiec sledze to i owo.Choc miksera w dobrej cenie to tu nie widze,a szkoda.

Udost臋pnij ten post

Hejka dziewczyny w艂a艣nie dzi艣 wr贸ci艂am z Anglii, jestem totalnie niewyspana, bo spa艂am tylko trzy godziny, a wpad艂am tylko po to aby 偶yczy膰 D膮br贸wce : Kochanie samych dobrych, wspania艂ych prze偶y膰, du偶o mi艂o艣ci, satysfakcji, no i co tam jeszcze chcesz - sp贸偶nione, bo nie mia艂am dost臋pu do kompa, jutro relacja z pobytu. Pa,pa.

Udost臋pnij ten post

Hejka, ja tez tylko wpad艂am na chwilke, nic mi sie nie chce jak siedze tak sama w domu, no ale co poradzi膰, teskno mi za m臋偶em...chociaz to tak kr贸tko dopiero ... uciekam czytac ksi膮zke, to mnie troche odstresowuje :)

Udost臋pnij ten post

Olensjo trzymaj sie ,najgorsze poczatki.Dasz rade.A jak bedzie mu dobrze tam to zwijaj sie i zmykaj do niego ,wcale sie nie ogladaj ,no chyba ze nie za bardzo jestes do ojczyzny przywiazana. Tesso witaj ,zabralas ze soba pogode,co??? Dzis powrot do angielskiej pogody -siapil deszcz caly dzien.Coco schla i mokla na zmiane.Ehhh.Ale za to wczoraj u fryka sie nasluchalam jaka to opalona jestem i skad wrocilam .Nie wierzyli ze sie na podworku i spacerkach tak przyrumienilam. ;))A to milo slyszec ,amnie przynajmniej. Dziewczyny co do malowania to mi sie nie chce ,ale jak powierze to zadanie milemu to sie latos nie doczekam .Tak wiec jak zaczne juz paprac to on mi pomoze znajac jego charakter.Bedzie zrzedzil i marudzil ale dokonczy co ja zaczelam .Juz ja go znam ,hihi.I to moj system. Dabrowko podeslij no zdjecia Twoich balkonow ,please.Nie badz zyla i pochwal sie . Jonico ,grazko buziaki Rewelacjo usciski.Gdzie sie zapodzialas ? Czekam na Twa podpowiedz .Swoja droga polecone przez Ciebie Merrellki mam do dzis ale wydeptaly sie od dolu wiec sa ta,kie "wkolo komina" tylko ,w ogrodzie,mycie samochodu, itp.Kupilam tym razem Salomony XA PRO ale troche to inny gatunek obuwia .Na jesieni kupie jeszcze pare Merrlli .Nawet moj maz zdecydowal sie na jedne,choc zawsze twierdzil ze jemu niepotrzebne takie buty .Ale byly za duze i odeslalismy .Niestety odpowiedniego rozmiaru nie bylo w takiej cenie jaka mnie interesowala wiec taraz pilnuje tematu i jak cos to zaraz zamowie. Napieklam nalesnikow na mojej mega patelni elektrycznej.Zjadlam 3 niestety ,ale sa takie cieniutkie jak papierki i kruche az sie rozlatuja za co kocham to urzadzenie.Wiec moze i kalorii nie bedzie az tak wiele,co??? No trudno ,nie zaluje ,bo nie pieklam ich gdzies od lutego i teraz znow nie wiem kiedy upieke wiec zachciewajki zaspokojone.Mlody sie jeszcze zapycha,bo lubi bardzo takie cuda. Uciekam juz teraz .Jutro zajrze ,buziaczki kochane

Udost臋pnij ten post

hejka!!!!! Tesso witaj! Jak fajnie 偶e wr贸ci艂a艣 juz do nas! Napisz nam jak by艂o! Dabr贸wko super przepis - wkr贸tce wypr贸buj臋! Ca艂uski dla wszystkich naszych dzieciak贸w forumowych z okazji Dnia Dziecka!

Udost臋pnij ten post

Hej hej kobiety :) Ja nie mam czasu absolutnie na nic! W sobote bylismy na hinduskich zareczynach (zdjecia na FB) i bylo jak na filmie bollywoodzkim :D Rewelacja. Bylam jedyna biala kobieta i jedyna nie w tradycyjnym ubiorze i postanowilam, ze jesli kiedykolwiek nadarzy sie okazja to nabede sari na taka imprezke. Kobiety w kolorowych strojach jak ksiezniczki, niesamowite potrawy, sala bajeczna i ta ichnia muzyka :D No i od tamtej pory codziennie gotuje cos hinduskiego. Wszystko wychodzi pyszne poki co i zgodne z nasza dieta :) Dzis moze sprobuje upiec chapattis i saladke ze slodkich ziemniakow i fasoli czerwonej na lunch. A poki co wcinam pizze bo mialam ochote a gotowego w domu nic nie bylo. W koncu trzecia faza to mozna czasem zgrzeszyc, zwlaszcza, ze znow wchodze w rozmiar 2 :) I w zwiazku z tym, zlamalam silna wole i obkupuje sie w nowosci w ramach zasobnosci portfela i w granicach zdrowego rozsadku ;) Mon ja glownie wpadlam bo mnie tak nawolujesz i nie mialam serca nie odpisac. Ja generalnie przekonalam sie, ze nie ma rzeczy do wszystkiego. Kitchenaid jest super solidna i prosta maszyna na cale zycie pewnie. Wspaniale kreci ciasta wszelkiej masci. Bardzo go polecam. Jesli chodzi o przystawki to mialam w planie je kompletowac ale stanelo chyba na maszynce do miesa i na czyms jeszcze ale nie pamietam. Co oznacza, ze nie jest to zbytnio uzywane - malo praktyczne. Lepiej kupic odrebny sprzet. Ja czytalam recenzje, ze przystawki bardzo obciazaja silnik maszyny ale mi nie pasuje w nich to jak sa mocowane, malo praktyczne. Jedyne co dobrze sie sprawdza to przystawka do lodow ale ja nabylam osobne urzadzenie. A jesli chodzi o food processor to porzadny cuisinart z podstawowymi tarkami pracuje u mnie codziennie. Nawet ciasto w nim robie ale nie umywa sie do kitchenaida w tej dziedzinie. I tez jest to maszyna nie do zdarcia - jak sie przegrzeje to bezpiecznik sie rozlaczy i trzeba poczekac 10sek. To mi sie zdarza jak krece nasze ciemne maki :D A jesli o buty chodzi to merelle bardzo lubie ale ja juz zdarlam dwie pary odkad ty jedna - i to nie na szlakach ale na nowojorskich chodnikach. Teraz poluje na model ventillator ale chyba juz wyszedl z produkcji a szkoda bo to moj ulubiony na lato :( moj maz tez merelle bardzo lubi :) grazko tylko wpadlas na forum, ze ci w pracy dobrze sie poukladalo i zaraz u mnie zaczely sie pozytywne zmiany - wreszcie szefowa dostrzegla, ze mam nadmiar i odciazyla mnie :) Ma w planach jakies zestawienia dla mnie wprawdzie ale przynajmniej najgorsza monotonna robote mi zabrala :) Olensjo ja nie mieszkalam z mezem ladnych kilka lat ale przetrwalismy i teraz nawet nie pamietam, ze bylismy osobno. Jakos wam sie pouklada :) Najwazniejsze zebys znalazla prace i miala dobre samopoczucie :) jonico to mnie zastrzelilas wpisem o skardze! :o Ty jestes tak solidna i bezkonfliktowa osoba! Trzymam kciuki zeby niesnaski sie zakonczyly pomyslnie dla ciebie kochana. I strasznie mi przykro :( Tesso czekam na relacje! Mam i dzieciakom wszystkiego najlepszego! :):):) Pozdrowienia dla wszystkich :)

Udost臋pnij ten post

Czesc Rewelacjo wielkie dzieki.Mozesz cos wiecej skrobnac o Cuisinairt food processor,please??? Patrzylam u nas w necie i jest kilka gatunkto .Jaki polecasz ?? Wczoraj tak narzekalam do meza o tym moim sprzecie ze stwierdzil ze jak kupic to cos na lata ,wiec tak jakby przystal na to.Hihi. A to tez amerykanska firma tak??? sorki ze truje ale wyjazd niebawem a jesli sie zdecyduje to sobiue kupie nowy sprzet a Kenwooda ozenie do siostry albo tesciowej.Bedzie zachwycona .A w sumie za cene przystawek pewnie kupie ten food processor bez problemu jesli jest takio super.Moj kenwood tak trze warzywa ze polowa w calosci jest,wiec po kilku probach temat odpuscilam .No a jak Ci sie sprawuje ten?? Jest super?? Serio.Napisz jaki model masz z jaka moca.A jeszcze jak chleb w nim krecisz to super.Ja biale pieczywo to wyrabiam z maszynie do chleba ale ciemne jest za ciezkie i tak sapie maszyna ze nie chce jej schajcowac,bo jestem zadowolona. Czekam na Twa podpowiedz. Moje Merelle juz od roku sa podworkowe ,wiec zapewne juz bym nastepne miala wychodzone i patrzyla ze trzecia para,Masz racje .Bo ja bardzo w nich lubilam chodzic . Ciesze sie ze pieknie schudlas do swojego idealu.Ja niestety grzesze ,wkurza mnie ten tryb remontowy u tyle .Ale mam nadzieje ze moj mily zakonczy temat do wtorku.Ma 4 dni wolnego wiec biada mu jak nie zakonczy tego balaganu.Zarty sie skonczyly. Pozdrawiam Was kobietki znad owsianki z brzoskwinia ,teraz spadam z sunia na spacerek bo mnie obserwuje niespokojnie. Milego dzionka

Udost臋pnij ten post

Dla wszyskiech dzieciak贸w i tych du偶ych i tych ma艂ych u艣ciski od ciotki d膮br贸wki! Tesso- bardzo ci dzi臋kuje i cmoki dla ciebie, cmok, cmok, cmok :) Pisz jak by艂o w UK! Olensjo- rozumiem ciebie. M贸j m膮偶 wyjed偶a na 1 noc a ja ju偶 nie mog臋 sobie miejsca znale藕膰 bez niego a co dopiero wyjazd na d艂u偶ej! 艢ciskam ci臋 mocno....i dziekujemy naszemu rz膮dowi, 偶e doprowadzi艂 to takich w艂a艣nie rozsta艅 wrrrrr. Mon- zdj臋cia zrobi臋 jak sobie 偶yczysz ale daj tym kwiatkom troch臋 odbi膰. Wczoraj zakupi艂am dopiero sadzonki i jeszcze nie kwitn膮 nawet. Jak ju偶 rozkwiec膮 si臋 moje balkoniki na dobre to obiecuj臋 przes艂a膰 zdj臋cia ....mo偶e i ja wsadz臋 艂ep na jedno z nich :) Ja te偶 mam dzisiaj nale艣nika na lunch ale otr臋bowego. No kto by nie lubi艂 nale艣nik贸w!!!??? rewelacjo- matko, ale tam musia艂o by膰 bajkowo na tych zar臋czynach. Kolorowo, pachn膮co, smacznie....ehhhhhh inny 艣wiat. Ja ci臋 bardzo prosz臋 - jesli b臋dziesz mia艂a przepis z dost臋pnymi w naszym kraju produktami to ja bym chcia艂a. Mo偶e ta sa艂atka z zmniak贸w i fasoli na pocz膮tek by si臋 nada艂a? U mnie dzisiaj na obiad takie danie (wczoraj spr贸bowa艂am i te偶 mog臋 poleci膰), do tego zrobi臋 sur贸wk臋 z m艂odej kapustki i raj dla podniebienia: http://polki.pl/kuchnia_przepisy_lista_dania_glowne_artykul,10021869.html 艣mietan臋 zast膮pi艂am jogurtem nat.

Udost臋pnij ten post

Hejka dziewczyny Dzisiaj nie b臋d臋 odnosi艂a si臋 do Waszych wypowiedzi tylko napisz臋 co w UK, a tam przede wszystkim zaskoczona by艂am sposobem od偶ywiania, na 艣niadanie owoce, truskawki, winogrona, banany, melony, gruszki i inne, drugie 艣niadanie to sa艂atki z rukoli, zielonego szpinaku i wszelkiego rodzaju sa艂at, z oliwkami, pomidorami, z oliw膮 i r贸偶nymi przyprawami. a do tego chleb z mas艂em lub serem bia艂ym, kozim, i innymi, na obiad warzywa z makaronem, ry偶em, ryby, mi臋sa nie jedz膮 pod 偶adn膮 postaci膮, kolacja, o ile jest, to g艂贸wnie chleb z serem, no i nie powiem trzymaj膮 lini臋, ja nawet schud艂am pomimo zajadania si臋 lodami, pogod臋 mia艂am rewelacyjn膮, bardzo wysoka temperatura, czasami a偶 za wysoka, by艂y艣my z c贸rk膮 w Royal Operze na Fau艣cie Verdiego, a przed spektaklem na kolacji w restauracji operowej, kt贸rych tam by艂o multum, i ciekawostka, podano w kieliszku zup臋 z ciecierzycy, do tego bu艂k臋, wypicie zupy by艂o dla obs艂ugi sygna艂em do podawania dania g艂贸wnego, miejsca mia艂y艣my na pierwszym balkonie, w pierwszym rz臋dzie, bilety po 195,- funt贸w jeden, kolacja 97 funt贸w, wi臋c impreza na kiesze艅 kr贸lowej, wnuki rewelacyjne, ale troch臋 m臋cz膮ce, starszy zaczyna m贸wi膰 i nie zawsze mog艂am go zrozumie膰 bo m贸wi艂 niewyra偶nie i w dw贸ch j臋zykach, m艂odszy natomiast zaczyna chodzi膰, ale najbardziej lubi siedzie膰 na r臋kach, szkoda, 偶e s膮 tak daleko i nie mog臋 ich cz臋艣ciej ogl膮da膰, na lotnisku w Luton zwi臋kszona kontrola, by艂am 艣wiadkiem jak kobiecie odkryli co艣 w biustonoszu i musia艂a p贸j艣膰 do kontroli osobistej, a kobieta na艂o偶y艂a na r臋ce du偶膮 ilo艣膰 bransolet, my艣la艂a, 偶e to zatuszuje dzwonienie , ja ju偶 wiem co to jest jak co艣 ci dzwoni przy przej艣ciu przez bramk臋, wi臋c 艣ci膮gam wszystko co mo偶e dzwoni膰, 艂a艅cuszki, kolczyki, pier艣cionki, i mam spok贸j, teraz musz臋 zaaklimatyzowa膰 si臋 do naszych warunk贸w, a ju偶 boli mnie gard艂o, i zabra膰 si臋 za gotowanie bo nabra艂am ochoty na posi艂ki bezmi臋sne, cho膰 u nas nie ma takiego wyboru warzyw i owoc贸w jak tam, ale mam ochot臋 na: do ugotowanej ciecierzycy doda膰 cebulk臋, jajko, naturalnie s贸l, pieprz i inne przyprawy wed艂ug uznania, i upiec placki. To by by艂o na tyle, mam nadziej臋, 偶e jutro porozmawiam z Wami na inne tematy. Spokojnej nocy.

Udost臋pnij ten post

Hej kochane, moja waga na dzisiaj 66,3 wi臋c nie jest 藕le, poma艂u poma艂u i w d贸l hihi mam nadzieje :) T臋skni mi si臋 do m臋偶a bardzo, no ale na razie musze przecierpie膰, nic sie nie poradzi, zjad艂am w艂asnie sniadanko i popijam kawe. Tesso - fajnie 偶e troszke odpocz臋艂as w Londynie i si臋 zrelaksowa艂a艣:) Mon - powiem Ci 偶e czekam na zako艅czenie Twojego remontu i zdj臋cia oczywi艣cie bo jestem bardzo ciekawa, tak samo jak balkonu D膮br贸wki :) Kochane, dzisiaj mam zamiar zrobi膰 generalnie porz膮dki w domu, nigdzie nie musze wy艂azic wiec ca艂y dzien na sprz膮tanie dla mniekk hahah tylko od czego tu zacz膮膰, no najlepiej od pocz膮tku :) Mi艂ego dnia dla WAS !!!

Udost臋pnij ten post

Pozdrowienia gorace w zimny weekend:D Tesso, super ze wrocilas, no , no to sie pogosilas- zazdrozcze, no i tego ze chudlas, bo u mnie zastoj na maxa Olensjo, wiem jak to miec meza za granica, mam nadzieje ze sie niebawem spotkacie, a kiedy planujecie spotkanie? Ja tez mam do posprzatania ale dzisiaj tylko zrobilam duze zakupy, pranie i po poludniu skocze do siostry, nie chce mi ie za duzo robic:P Maz z chlopakami wyskoczyl na basen, mam nadzieje ze dobrze mu to zrobi na kregolup, lekarz rodzinny oczywiscie zbagatelizowal wyniki rtg , sam sie musial prosic o rehabilitacje- na koniec lipca dopiero bedzie, w poniedzialek ma druga prywatna wizyte u neurologa Dabrowko, ale pysznoci gotujesz, daj znac jak makuje to tez wyprobuje, a jakie parowki do tego? takie grubaski? Mon, kurcze ale ty masz sprzetu domowego, ja przyznaje ze uzywam sprzetow jak najprostszych w obsludze, wogole nie mam takiej potrzeby by kupowac takie dziwnoci Rewelacjo, to super ze ci sie w pracy poprawilo, atmosfera najwazniejsza, a dasz mi an poczte namiary na siebie na facebooka, moze tez zaloze konto, ale sie boje ze to bedzie stazny pozeracz czasu Jonico, no jak to ktos na ciebie doniosl? Ja kiedys pracowalam w pewnym miesjcu gdzie tez donosy byly i kolezance nie przedluzono umowy za anonim, na mnie tez ejdna ciale nagadywala, kurcze ludzie to sa swinie, daj znac o co chodzi?

Udost臋pnij ten post

Ehhhh a u mnie znowu pogrzeb w bliskiej rodzinie. Tym razem ciocia, kt贸ra by艂a 艣liczn膮, eleganck膮 kobiet膮, zawsze weso艂膮, rodzinn膮...buuuu to nie fer :( Gra偶ko- danie z par贸wkami nam smakowa艂o. Par贸wki daj臋 berlinki pokrojone na p贸艂. Dzisiaj testuj臋 jeszcze jedn膮 pyszno艣膰 z tej strony - jutro wstawi臋 przepis jak b臋dzie godne polecenia. tesso- prawda jakie inne 偶ycie mo偶na prowadzi膰 na obczy藕nie? Sama te偶 bywa艂am na tego typu przedstawieniach i koncertach, bo znajom膮 moich stryjk贸w by艂a diva londy艅skiej opery, kt贸ra zaprasza艂a nas na przedstawienia, dzi臋ki niej lizn臋艂am rarytas贸w, zakosztowa艂am wy偶szych sfer i pozna艂am kilka s艂aw tamtejszej elity....uuuuuuuuuu kiedy to by艂o?! Pozosta艂y mi tylko zdj臋cia. olensjo - widz臋, 偶e zabijasz sobie czas czym tylko mo偶esz. Ja w tym tygodniu przez d艂ugi weekend (bo b臋d臋 mia艂a 4 dni wolnego) te偶 chc臋 wzi膮膰 gruntowniej posprz膮ta膰 jednego dnia i wypra膰 firany, narzuty, poduchy. Dzisiaj mam mie膰 telefon w sprawie nowej pracy. Troch臋 si臋 denerwuj臋, bo tu w Polsce pracuj臋 od pocz膮tku w jednej firmie i nigdy nie zmienia艂am. Teraz uzna艂am, 偶e mo偶e warto co艣 zmieni膰 i uda艂o mi si臋 nawi膮za膰 kontakt z firm膮, kt贸ra by mnie ch臋tnie widzia艂a u siebie. Um贸wili艣my si臋 dzisiaj na telefon...oj, ciekawa jestem co i jak mi zaproponuj膮 jak dojdzie do spotkania.

Udost臋pnij ten post

Heloo:) D膮br贸wko - przykro mi z powodu pogrzebu, ehhh, sciskam mocno. i trzymam kciuki oby jak najlepiej by艂o z t膮 now膮 prac膮. a co do gospodarowania czasu, oj tak robie co moge, zeby jakos przetrwac, na szczescie m膮偶 ma ju偶 tam internet i skypa wi臋c na razie wi臋cej okupuje komputer niz mieszkanie hihihih, no ale by艂 weekend trzeba korzystac :) Plus jego wyjazdu jest taki, 偶e gotuje tylko dla siebie i to dietetycznie wi臋c mam nadzieje ze jak przyjedzie, a planuje za miesiac (tfu tfu nie zapeszam) to bede znowu o kilka kg lzejsza :) Dzisiaj na wadze 65.9 wi臋c mam nadzieje 偶e ma艂ymi kroczkami w d贸艂. Ide zrobi膰 sobie kawki :) mi艂ego dnia wam zycze, u mnie zanosi sie na dzeszcz niestety :(

Udost臋pnij ten post

Witajcie Nie wiem czy to ta pogoda czy aklimatyzacja, ale chodz臋 jak 艣ni臋ta, co prawda przezi臋bi艂am si臋, i przez sobot臋 i niedziel臋 le偶a艂am, ch臋tnie pole偶a艂abym i dzisiaj, tak fajnie mi w tym 艂贸偶ku, ale obowi膮zki wzywaj膮, wi臋c ruszy艂am ca艂膮 par膮, i tak| Werka porysowa艂a mi d艂ugopisem kolano, wi臋c ja na to|"kto porysowa艂 mi kolano r臋ka w g贸r臋", na to Werka podnosi dwie r臋ce do g贸ry......hihihi Olensja z przykro艣ci膮 donosz臋, 偶e wagowo jeste艣my takie same tylko, 偶e ja o 4 cm jestem, ni偶sza,,,,, hehehe D膮br贸wko tak przykro jak ludzie odchodz膮, napisz co z now膮 prac膮, b臋d臋 trzyma艂a kciuki aby by艂a dobra, i aby艣 j膮 zdoby艂a, masz 4 dni wolne, ja podskakiwa艂abym pod niebiosa, niestety nie mog臋 wzi膮膰 urlopu...i musz臋 kiblowa膰 na okr膮g艂o Gra偶ka tak si臋 ciesz臋, 偶e w pracy wszystko u艂o偶y艂o Ci si臋 pozytywnie, a m臋偶owi we偶 wymasuj porz膮dnie te plecy w blasku 艣wiec, mo偶e to pomo偶e Rewelacja nie tylko ja mia艂am nietuzinkowe prze偶ycia, te hinduskie zar臋czyny wyobra偶am sobie jakie musia艂y by膰 kolorowe Mon ja ca艂y czas mam nadziej臋, 偶e prze艣lesz zdj臋cia mieszkania po remoncie, pami臋tam kiedy艣 Jana wysy艂a艂a nam swoje nowe mieszkanie, a wiesz m贸j s膮siad ma psa wilczura, stwierdzi艂, 偶e jest mu smutno jak sam zostaje w domu i dokupi艂 suczk臋 tej samej rasy, teraz to ona rz膮dzi, stary zupe艂nie podporz膮dkowa艂 si臋 jej Jonica mam nadziej臋, 偶e w pracy ju偶 wszystko Ok, a Ty znowu masz go艣ci, moja Ty kochana Pierwszy dzie艅 nowego tygodnia za nami, ten tydzie艅 zleci b艂yskawicznie Buziaki

Udost臋pnij ten post

tesso- wykuruj si臋 porz膮dnie, bo wiesz jak to jest jak si臋 nie doleczy... Dania nie polec臋 - jednorazowe i ju偶 do niego nie wr贸c臋. Rodzina zjad艂a bo zjad艂a ale po minach widzia艂am, 偶e nie teges ;) Zadzwonili i w pi膮tek id臋 na rozmow臋. Staram si臋 nie ekscytowa膰, bo ju偶 wiem 偶e to daleko ode mnie i dojazd by mi zajmowa艂 mn贸stwo czasu....zobacz臋 jaki zakres obowi膮zk贸w no i za jakie wynagrodzenie. Zimno si臋 zrobi艂o jak nie wiem. R臋czniki w 艂azience nie schn膮, w sypialniach jest po postu ch艂odno...tak fuj. S艂o艅ca mi potrzeba, s艂o艅ca ...i wy偶szej temperatury!

Udost臋pnij ten post

Hej a co tu taka cisza, czy偶by pogoda, ta pi臋kna, tak zadzia艂a艂a na kole偶anki, czy raczej przygotowania do Euro? Dziewczyny ja chodz臋 jak 艣ni臋ta, ca艂y czas chce mi si臋 spa膰, dzisiaj dosz艂am do wniosku, 偶e musz臋 zbada膰 poziom cukru we krwi, bo ci艣nienie mam dobre, a przy niskim poziomie cukru chce si臋 spa膰, wi臋c mo偶e to to.. D膮br贸wko nie wyczai艂am kiedy jedziesz do Chorwacji Rewelacja czy to ju偶 koniec Waszego wypoczynku czy szykuje si臋 jeszcze jaka艣 tura Gra偶ko a co z Twoim urlopem? Jonico a Ty gdzie艣 w 艣wiat na urlop? Olensja pewnie do m臋偶a zawita, a Mon do Polski, to ju偶 wiem. Co艣 mnie wzi臋艂o na urlop. m贸j b臋dzie wtedy jak moi wyjad膮, a to b臋dzie na pewno w lipcu ale nie wiem dok艂adnie daty. Id臋 za偶y膰 gripex i neoangin臋, no i do 艂贸偶eczka grzecznie. Pa kochane

Udost臋pnij ten post