Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

d膮br贸wka

Przyjaci贸艂ki

Polecane posty

Pisze dalej;) Kurcze juz bym w pracy byla:( no nic trzeba sie jakos zorganizowac, narazie na ten tydzien troche zajec mam:zebranie w szkole, dentysta, ginekolog itp Mon, bije od ciebie zadowolenie w zwiazku z wdrozeniem dietki, to znaczy do grup krwi sie stosujesz? Dabrowko- dziergasz? ja mam dwie lewe rece do tych spraw, szkoda ze gesi nie kupilas, u nas byla napewno, ale mi szkoda kasy bylo, zreszta mialma full jedzenia z urodzin, rogale u Sowy widzialam ale tez strasznie drogie, a whoroskopy to ci powiem ze tez wierze bo ten listopadowy mi sie nawet sprawdza, dobrze ze u ciebie w pracy sie uklada Rewelacjo, nie wiedzialam ze tak sie brzydzisz miesa, ja tam bez problemu pokroje , dobrze ze nic sie tobie nie stalo podczas huraganu, piszesz ze znajomi ucierpieli, przypomnialo mi sie jak u nas powodz byla i Jonica i jej znajomi sporo stracili- szkoda ze Jonica nas opuscila a jesli o pomoc socjalna chodzi to tez mi sie to nie podoba , ze obiboki dostaja kase i tak sie do tego przyzwyczaja ze nie szukja juz pracy bo tak im wygodnie i im sie nalezy- u nas przeciez jest to samo Olensjo, ciekawa jestem jak wyglada w twojej miejscowosci- napisz cos wiecej, duzo zdrowka! Nutrio- kiedy zapadnie decyzja kredytowa? Moze wystarczy na remoncik ?Rozumiem ciebie , ze jestes zla na meza bo popala, tez to wiele razy przerabialam z moim, zawsze sie najbardziej wkurzalam ze nie jest wobec mnie uczciwy bo moglby powiedziec wprost to wolal to ukrywac-no ale pewnie przez to ze ciezko mu bylo sie przyznac do slabosci charakteru, moj maz rzucil palenie po przeczytaniu ksiazki pod tytulem Jak rzucic palenie moj maz akurat sporo w domu robi, nie musze mu wiele mowic, taki ma dobry charakter, ale wiadomo ze czasami mu sie nie chce, mysle ze spokojnie sie dogadacie Tesso, chyba dlugo nie bedziesz w szpitalu co? teraz dlugo nie trzymaja Jeszcze raz serdeczne dzieki dziewczyny za zyczenia

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Ja teraz tylko na chwileczk臋 przed rozgardiaszem dnia, bo chcia艂am Ci D膮br贸wko powiedzie膰, telewizja nasza poda艂a, 偶e ju偶 wypr贸bowali na dw贸ch pieskach pobranie z organizmu materia艂u genetycznego i wszczepieniu go do staw贸w biodrowych i innych ko艅czyn zdeformowanych, i pieski jak przedtem nie mog艂y chodzi膰 normalnie tak teraz jak nowo narodzone, u nas na ludziach maj膮 t臋 metod臋 zastosowa膰 do 5 lat, a mnie maj膮 endoprotez臋 wszczepi膰 za rok ...........fffffffffffffffff, mo偶e przyspiesz膮 stosowanie tej metody i mnie te偶 wszczepi膮 materia艂 genetyczny?!. Do wieczora pa

Udost臋pnij ten post

Tak widzia艂am to tesso w TV - dobrze, 偶e w niekt贸rych dziedzinach mo偶na b臋dzie tak pom贸c ludziom. Jeszcze 偶eby cos na raka wymy艣lili..aby go nie by艂o wcale. gra偶ko - wiesz, za Jonic膮 to i ja t臋skni臋. Bardzo lubi艂am jej wpisy..szkoda, szkoda. R贸偶czyko a ty ju偶 wr贸ci艂a艣 z g贸r, jak by艂o? - odezwij si臋 :) Ja w艂a艣nie popijam sok warzywny (kupny niestety ale bez cukru) - na razie powr贸t na diet臋 sprawia mi rado艣膰....o ile nie minie jak si臋 w sobot臋 zwa偶臋 a tam nic nie ub臋dzie...

Udost臋pnij ten post

Najgorsze Tesso, ze wszystko sie odbywa w zlym czasie i nas nie dotyczy- tak jak te badania wlasnie Dabrowko, przypomnialo mi sie ze ja kiedys dobre rogale kupilam w Gdansku w tych podziemiach na PKP- tam jest sporo takich budek z dobrymi ciachami, czy tak nie uwazasz? Musze leciec po ziemniaki bo moj starszy jeszcze nie przyszedl ze szkoly a po 13 ide jeszcze do biura bo musze rozliczyc sprzataczke, skocze tez po ksiazki do biblioteki a pozneij do siostry

Udost臋pnij ten post

Czesc kobietki U mnie puchy w pokoju ,wynioslam wiekszosc szpargalow i obrazy oraz kwiaty .Teraz mam tylko tv ,sofy i lawe...Czuje sie jakbym sie wyprowadzala znowu,ale nie nie ,to tylko przygotowania do malowania ! Maz zalatal i wyszlifowal wszelkie niedoskonalosci ,ja dzis bede zmywala sciany ,potem jutro musze jeszcze dokupic co nieco ,co brakuje i biore sie za malowanie .Maz chce abym poczekala do weekendu to mi pomoze ,ale jak juz sie doczekac nie moge i powiedzialam ze zobacze jak mi pojdzie .A w weekend bedziemy dokanczac wspolnie . Dieta -nie dieta ,wybieram co sie da ,zamieniam co sie da ,ale jak nie mam juz co na co zamienic to nie szaleleje . Mam ugotowana kasze gryczana od weekendu i dzis chyba usmaze z czosnkiem cukienie i dosypie do tego kasze i ede miala obiad ,taki mam jakis apetyt .A moze kotlety sojowe do tego ,bo w szafie leza .Hmmm . Dabrowko to jedyneczke z owocami stosujesz??? Faktycznie ciezko miesozercy ! Usmialam sie z tym rozpoczynaniem dnia od wolowiny .Dobre sobie .Choc tutaj anglicy potrafia zaczynac dzien z ziemnym takeawayem z poprzedniego wieczora ,wrrrr.Wyobrazasz sobie zjesc na sniadanie ziemnego kebaba albo pizze ,bleh . Ja poki co zobacze na dluzsza mete jak sie czuje przy obecnym sposobie odzywiania .Wagowo nie wiem jak jest ale samopoczucie mam bardzo dobre i jakos w obwodach luzniej troche jakby .Zobacze . Grazko to od dzis w domu jestes?? Mozesz porozkoszowac sie slodkim nierobstwem (no nie doslownie oczywiscie ,bo w domu siedzac nudzic sie nie da ) .Ale mam nadzieje ze szybko znajdziesz nowa prace .Powodzonka .Ciesze sie ze jestes zadowolona z urodzin i prezentow .Kominki kroluja??? Ja znalazlam w sklepie duza swiece waniliowo-cynamonowa z trzema knotami i planuje ja kupic ,o ile zechce na mnie poczekac ,a jak nie to znajde cos innego .Moj kominek niekochany narazie ,gdzies sobie lezy w szpargalach .Musze olejki dokupic ,i kadzidelka ,koniecznie . Rewelacjo znam ten bol ,pracujesz na ludzi na zasilkach .Tutaj tez tak jest ,ale sie wzieli troche za tzw d*** tym ktorzy nie chca pracowac ale siedza na zasilkach .Wiec mam nadzieje ze moze choc troche okroja darmozjadow .Tutaj majac dzieci dostaniesz tyle zasilku ile pracujac za podstawe ,no i dodatki do czynszu ,dzieci w szkole maja jedzenie za darmo,opieka zdrowotna z grubsza jest za darmo dla wszytkich i leki tez ,ale np za dentyste trzeba bulic ,a jak ma sie zasilek to juz nie .Takie tam .I faktem jest ze Ci ,ktorych stac na urlop w cieplych krajach 2-3 razy w roku to Ci co maja zasilki ,albo Ci na gornych polkach ,bogaci .A klasa pracujaca do roboty ch**y !I nie marudzic .No coz ,boli to ale nie moge narzekac bo zle nie mam . Jeju ale masz fobie z miechem ,wow .Ja az taka zla nie jestem ,ale nie przepadamn za zabawa z miesem ,potem myje rece kilka razy o mi smierdza ,ja ciaqgle czuje ten zapach miecha .Acha ,no ale jakbym miala upolowac ,zabic i wypatroszyc cokolwiek to juz nic z tego ,z glodu bym umarla raczej .Brzydze sie pierza i siersci ,bleh . Tesso to operacja juz tuz tuz .Teraz to juz nie trzymaja w szpitalach jak kiedys wszystkie operacje niemal robia malo inwazyjnie to i gojenie jest szybkie . Moj tesc mial operacje na zacme kilka lat temu ,ciagle w okularach chodzil a po operacji bez ,widzi elegancko .Tez nie mogla dzwigac i sie schylac ale warto bylo . A co do tej innowacji o ktorej piszesz to tez bys chciala jak mlody jelonek Bambi pofikac sobie ,no moze szybciej wprowadza to do uzycia na ludziach .Nie trac nadziei .Narazie skup sie na oczkach . Moja tesciowa ma isc na operacje zylakow ,szykuje sie juz od kilu lat ,w sumie jak dlugo ja znam to ma duzy problem z zylakami i tak odwleka .Operacje na jedna noge ma miec w lutym ,ale czy sie zdecyduje to ja nadal nie jestem pewna .Mam jednak nadzieje ze tak ,choc zal ze tak dlugo zwleka,wiadomo z wiekiem coraz gorzej znosi sie operacje wszelkiego typu .Zobaczymy . Nutrio aj to Cie przywitalo ,chorobsko ! Ale ciesze sie ze juz lepiej .Dekoracja mieszkanka sie nie przejmuj ,potrzebna kobieca reka i wszystko bedzie jak nalezy .Ceny ? Mnie tez najpierw przerazily ,glownie rachunki tutaj ,ale musisz przeliczyc ceny nie na polskie ,w stosunku do zlotowki ale w stosunku do zarobkow .Wiesz ,jaka czasc dochodow musialas spedzic na jedzenie ,na rachunki ,na transpoort jesli dojezdzasz autem czy autobusem ,itp .To jest odzwierciedlanie faktycznych realiow zyciowych .Moj maz sie smieje ze na emeryturze to do Pl wrocimy i bedziemy zyc jak paczki w masle .No bo tak to wyglada ,a jeszcze jakbym wynajela nasz dom tutaj to mialabym sporo kasy ,ale ja wogole nie widze opcji powrotu do kraju ,podobnie jak i maz ,a syn tez nie widzi sie w polskich realiach . Wiec nie stresuj sie tylko spokojnie zbadaj teren,pozbieraj fakty i wowczas wyciagnij wnioski co i jak .Badz dzielna ,uda sie ,musi sie udac!! Nutrio moj maz nie pali ,nigdy nie palil ,ale ja jak mam za duzo na glowie to mam tendencje do zapalenia ,zwykle jak mi sie nawarstwia za duzo to kupuje paczke papierosow ,tutaj jest ich 10 sztuk ,wypalam 2-3 sztuki ,potem mecze kolejne w ciagu kilku dni ,juz z niesmakiem ale i wowczas nie mam pokus aby popalac bo mam w torebce ,i tak mam znow spokoj na dluuugo .Kryzys mam raz na rok albo zadziej wiec nie jest zle .I konczy sie na jednej paczce fajek ,a potem zal mi nawet tych przepalonych pieniedzy .Ale wiem ze gdybym chcaial zredukowac stres jedzeniem to zzarlabym bardzo duzo slodyczy i wowczas nie tylko wazylabym wiecej ale i pewnie nie skonczyloby sie na tym . Co do Twojego meza moze tez ma sytuacje stresowa ,w koncu estescie teraz mezem i zona ,mieszkanie w bliskiej przyszlosci ,teraz on bedzie panem domu ,moze musi sie dostroic do sytuacji .Nie krzycz .,ale porozmawiaj z nim i faktycznie przedstaw realia czyli jak mozecie inaczej te pieniazki zuzyc na dekoracje Waszego gniazdka .Moze jakos sie opamieta .No i powiedz niech nie klamie ale niech sie przyzna bo jednak lepiej znac prawde niz podejrzewac roznosci .A i jemu bedzie lzej ze nie musi sciemniac .Co do pomagania w domu -moj maz jest kochany ,w weekend robi sporo ,a w tygodniu go nie ma .Ale nie ma wymogow typu pan w domu ,prosze podac piwko ,itp ,raczej wyracza mnie w czym moze ,np obiera ziemniaki do obiadu kiedy spie ,wyjmie naczynia ze zmywarki ,pranie zlozy ,odkurzy ,i takie tam .Ja ze swojej strony zawsze robie cos pysznego co lubi i wszyscy zadowoleni .Dotrzecie sie i Wy .Powolutku ,popros aby pomogl Ci w tym i owym i tak wdrozysz w jego system ze pomaganie zonie nie szkodzi zdrowiu,ani nie ujmuje meskosci .No i mozesz go nagrodzic za pomoc ;PP Asiku uwazaj na siebie ,nie przemeczaj sie kochana .Alez z Ciebie pracus .Az Cie podziwiam za taki zapal . Zmykam ,pisze tego posta od 9 i ciagle cos mi przeszkadza .Teraz juz ide popracowac ,pa .

Udost臋pnij ten post

gra偶ko - no polataj sobie, skorzystaj z chwilowej wolno艣ci ;) Mon- 偶ey r臋ce nie smierdzia艂y ja oprawiam mi臋so w r臋kawiczkach gumowych (s膮 takie pakowane po 100 szt. i niewiele kosztuj膮, ostatnio kupi艂am w Lidlu), bo te偶 nie lubi臋 dotyku 艣wie偶ego mi臋sa. W r臋kawiczkach babram si臋 w mi臋sie mielonym i gniot臋 np. ciasto na kruche czy dro偶d偶owe to potem mam czyste r臋ce i nie mam ciasta za obr膮czk膮 czy za panokciami :P W pewnym moemncie w po艣cie pomyli艂a艣 Olensj臋 z Nutri膮 ale wiadomo o co chodzi :) Przez t膮 porann膮 wczesn膮 pobudk臋 to tylko mi si臋 spa膰 chce...

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny Kochane, ja tylko na moment z dobr膮 nowin膮, otrzymali艣my ju偶 wst臋pn膮 pozytywn膮 opini臋 w sprawie przyznania kredytu :) Z tego co mi wiadomo to prawie nigdy nie ulega zmianie do momentu podpisania umowy ehhh ale si臋 ciesz臋, odezw臋 si臋 wieczorkiem i nasmaruje wi臋cej, ca艂uski

Udost臋pnij ten post

Rewelacjo ty mi pomo偶esz - poczyta艂am o m膮ce owsianej i dowiedzia艂am si臋, 偶e zawiera ona du偶o bia艂ka i niemal wcale glutenu (wi臋c niby mog臋 na diecie wg grupy krwi). Jak to jest z t膮 m膮k膮 - chyba nie ma wielkiego wp艂ywu na wag臋 skoro nie ma glutenu a ma tsak du偶o bia艂ka i innych skarb贸w w sobie.? Jak my艣lisz piec tylko z niej czy lepiej miesza膰 z pszenn膮 pe艂noziarnist膮 Lubelli albo 偶ytni膮 do np. ciastek? M膮k臋 kupi艂am w Tesco, jakby kt贸ra chcia艂a sobie sprawi膰 do wypiek贸w.

Udost臋pnij ten post

Wrocilam ze spaceru z sunia ,psina spi wtulona w poduszke . A widzisz dabrowko ,masz racje ,dwa razy napisalam do Nutrii a ja gapa paskudna .Ale mysle ze dziewczyny sie pogapuja co do ktorej napisalam .Nutrio ,Olensjo sorki ,to przez ten pusty pokoj ;)). No musze wine na cos zwalic no nie? Nutrio gratuluje ,super wiadomosc z tym kredytem ! Wlasnie patrze na program z Nigellia -Nigellissima i powiem Wam ze az slinka mi lecie ,zrobila wersje tiramisu w szklance ,o wiele bardziej nasaczone i to w duzej ilosci kawowego likieru i espresso ,a na gorze warstwa marscapone z jajkiem oczywiscie surowym i z alkoholem !Do lodowki na 20 minut ,potem oproszyc kakao i juz bym je jadla .Jeju jakie zachecajace .A .... i oczom nie moglam uwierzyc bo kiedy robila ciasto to dostrzeglam u niej takiego samego kiciusia :mojego kiciusia w takim samym kolorze espresso !! Alez jestem dumna z mojego wyboru !A Nigelia jest niewatpliwie krolowa kuchni ,w jej wykonaniu kazde danie jest smaczne i very sexy. Wow .

Udost臋pnij ten post

Wrocilam ze spaceru z sunia ,psina spi wtulona w poduszke . A widzisz dabrowko ,masz racje ,dwa razy napisalam do Nutrii a ja gapa paskudna .Ale mysle ze dziewczyny sie pogapuja co do ktorej napisalam .Nutrio ,Olensjo sorki ,to przez ten pusty pokoj ;)). No musze wine na cos zwalic no nie? Nutrio gratuluje ,super wiadomosc z tym kredytem ! Wlasnie patrze na program z Nigellia -Nigellissima i powiem Wam ze az slinka mi lecie ,zrobila wersje tiramisu w szklance ,o wiele bardziej nasaczone i to w duzej ilosci kawowego likieru i espresso ,a na gorze warstwa marscapone z jajkiem oczywiscie surowym i z alkoholem !Do lodowki na 20 minut ,potem oproszyc kakao i juz bym je jadla .Jeju jakie zachecajace .A .... i oczom nie moglam uwierzyc bo kiedy robila ciasto to dostrzeglam u niej takiego samego kiciusia :mojego kiciusia w takim samym kolorze espresso !! Alez jestem dumna z mojego wyboru !A Nigelia jest niewatpliwie krolowa kuchni ,w jej wykonaniu kazde danie jest smaczne i very sexy. Wow .

Udost臋pnij ten post

nooo, szczeg贸lnie s艂ynie z oblizywania palc贸w :) Mon b艂膮gam ci臋...ja drugi dzie艅 na diecie a ty mi o tiramisu...uwielbiam je ale kurde nic z tego!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cze艣膰 znajd臋 tu irracje
?

Udost臋pnij ten post

No to polatalam:P Mon, a co to za dieta z Tiramisu na czele????:D teraz moja droga bede z toba pisac w tygodniu, chociaz i tak pisalam, no i Dabrowka zawsze z pracy napisze mysle ze nie ma sensu wracac na emeryturze nawet do Polski, ludzie sa u nas coraz bardziej sfrustrowani i wiecznie narzekaja a emeryci zamiast cieszyc sie z tego co maja tez widza wszystko na czarno- jak moja mama Nutrio, fajnie ze z kredytem sie udalo, kurcze ale splacac bedzie ciezko, ja chce wyjsc z moich i juz odetchnac Dabrowko ty na jedynce? Wrocilam od siostry a moj mezus sobie smacznie spi:D a niech jeszcze pospi bo zmeczony, ja sie martwie moja mama , poklocila sie z siostra i na dodatek powiedziala jej ze to jej wina i szwagra ze siostrzeniec popelnil samobojstwo, ja nie ogarniam do czego mama dazy, jak zadzwonila do mnie i zaczela nagadywac na siostre, powiedzialam jej spokojnie ze to jest bez sensu i zeby do elkarza jak najszybciej poszla zmienic leki bo mnie to przerasta co sie dzieje, to powiedzial ze ja i siostra jestesmy wredne i niewdzieczne, ze za te wszystkie wyrzeczenia to traktujemy ja gorzej jak psa i sie wylaczyla, brak mi slow

Udost臋pnij ten post

Dabrowko tak ci na predce napisze co wiem ale nie wiem wiele o tej mace. Glownie slynie z duzej ilosci bialka i blonnika ale ma malo witamin i mineralow. Raczej samodzielnie do wypiekow bym jej nie stosowala a laczyla z pszenna. Chyba ze do jakis ciastek typu digestive to moze bym sie pokusila sama owsiana dac ale ciezko mi powiedziec. Zobacz w skladzie co ona ma bo ja widzialam make owsiana bezglutenowa co ma w skladzie skrobie ziemniaczana i glukoze. Nie wiem po co to pchac takie swinstwa do maki :o Co do niebieskich ziemniakow to wlasciwie sa fioletowe, maja troche orzechowy posmak i sa najzdrowsze wsrod ziemniakow ze wzgledu na wysoka zawartosc antyoksydantow :) Dla mnie pieknie wygladaja wiec polowalam na nie od dluzszego czasu az sie okazalo, ze w moim "osiedlowym" sklepie sa ;D grazko spoko, ze masz wypowiedzenie bez swiadczenia pracy, przynajmniej masz czas odpoczac i czegos poszukac. Szkoda tylko, ze tak szybko musialas sie pozegnac z ta praca a ja lubilas :( A co z lekami mamy? Lekarz nie zmienil jej? Wiesz leki psychotropowe nieumiejetnie dobrane moga wyrzadzic wiele krzywdy :( Mon ja widzialam ten odcinek z tirmaisu nigelli ale jej styl gotowania mi w ogole nie pasuje. Nie lubie cieknacego tiramisu. A i oblizywanie lyzek i palcow tez jest dla mnie odstraszajace :o No i figure ma niezbyt zachecajaca do nasladowania jej kulinarnych nawykow ;P Ja lubie giade de lorentis - szczupla, czysciutka i stosuje duzo warzyw :) Tesso moj tesc mial operacje na jaskre i tez nie mogl sie schylac i dzwigac przez pol roku, przynajmniej takie byly zalecenia bo nic sobie z tego nie robil ;D Byl bardzo zadowolony z wyniku operacji :) Ja cos musze na kolacje zaraz wyczarowac, wczoraj zrobilam pyszna salatke z ciecierzyca, szczypiorkiem i feta, wszystko skropione z sokiem z limonki, sol, pieprz i odrobina kminu rzymskiego - mniam i do tego zapiekanka z ciasta fillo, mozarelli i pomidorkow ze swiezym tymiankiem i parmesanem. Reszta byla dzis na lunch :) Milego poranka dziewczyny :)

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki rewelacjo. Jeszcze wczoraj poczyta艂am o tej m膮ce i si臋 dowiedzia艂am, 偶e do wypiek贸w trzeba j膮 miesza膰, bo z niej samej nic nie wyjdzie, w艂a艣nie dlatego, 偶e nie ma glutenu. Ma ona pono膰 posmak orzechowy. Spr贸buj臋 j膮 wymiesza膰 i przetestowa膰 jak b臋d臋 piek艂a ciasto na weekend a piek臋 zwyk艂e ciacho cynamonowe. Tyle cz艂owiek 偶yje i nawet nie wie, 偶e takie produkty jak fioletowe ziemniaki w og贸le istniej膮! gra偶ko - uwa偶am, 偶e koniecznie trzeba mamie te leki zmieni膰, bo si臋 robi nie do wytrzymania. Przeciez 艣wi臋ta b臋d膮 koszmarem, je艣li czego艣 nie zrobicie do tej pory. Ja nie jestem na typowej I fazie SB. Mam swoj膮 diet臋 tak jak Mon ale moja jest bardzo zbli偶ona do SB, tyle 偶e jem owoce i np. buraki a wyl膮czy艂am zbo偶a, ziemniaki, makarony, p艂atki owsiane ;) Testuj臋 czy co艣 schudn臋 przez 5 dni bez m膮cznych i zbo偶owych produkt贸w. Wczoraj wieczorem znowu mia艂am kryzys ale jaki! Jestem przed okresem i to te偶 swoje robi - zapcha艂am si臋 owocami i serkiem ale na widok pachn膮cych bu艂ek, kt贸re le偶a艂y na dzisiaj na wyjazd m臋偶a przygotowane to my艣la艂am, 偶e zwariuj臋.... U nas dzisiaj przymrozek i pierwszy raz prowadzi艂am samoch贸d w takich warunkach od zesz艂ego roku no i musz臋 si臋 przestawi膰 na zimow膮 jazd臋, bo ja to mam zdolno艣ci do jazdy szybkiej i nag艂ego hamowania, co zim膮 mo偶e si臋 sko艅czy膰 w rowie....Og贸lnie, nie lubi臋 je藕dzi膰 jako kierowca.

Udost臋pnij ten post

Ja wlasnie zjadlam Cala tak cala czekolade gorzka tak sie wkurzylam po pierwsze rano napisala mi kolezanka ktora pracuje w tym banku do ktorego ostatnio aplikowalam, w sasiednym miescie gdzie rozmowy odbyly sie w tym samym dniu co tutaj juz wybrali osobe, wiec przypuszczam ze i u nas wybrali, skoro do mnie nie zadzownili to dupa no stara jestem po drugie moj mlodszy dobija mnie balaganiastrwem, codzinnie rano zostawia miske po platkach w pokoju, zeby cos zalozyc wygrzebuje wszystko z szafy, dzis ma szlaban na kompa i bedzie robil porzadki Chyba jakas nieudolna wychowawczo jestem a po trzecie dzwonili do mnie z pracy, bo zlozylam papiery na odszkodowanie za oparzenie ze jeszcze przebieg leczenia, mam doslac a moj lekarz to ma wszytko gdzies i mi ostatnio z laski wypisal zakonczenie leczenia, czyli jedno zdanie, wiec musze isc do przychodni Rewelacjo, ty to znowu jakies pysznosci proponujesz, te salatki z cieciorki mi sie bardzo podobaja, juz wrocilas do pracy? dabrowko, dobrze ze nie poplynelas na diecie , podziwiam cie a jak test twojej corce psozedl- moj syn uwaza ze latwy mama idzie do lekarza dopiero 30 listopada, z wlasnej woli wczesniej nie pojdzie, mysle ze najlepszy bylby szpital bo jeszcze troche to i ja jej wygarne bo czuje sie osaczona, ja sie staram traktowac ja normalnie, rozmawiam a ona przychodzi i ciagle takim zlym glosem mowi o moim ojcu debil, o siostrze ta swinia, koszmar ide do kuchni bo czuje ze wybuchne, wlasciwie juz prawie placze z bezsilnosci, ale musze przestac bo niedlugo informatyk przyjedzie po klucze

Udost臋pnij ten post

Witajcie dziewczyny Grazko ogromnie Ci wsp贸艂czuj臋, taki nat艂ok niedobrych sytuacji mo偶e cz艂owieka zdo艂owa膰, ale b膮d偶 silna, nie daj si臋, jak trzeba to wsu艅 drug膮 czekolad臋, kt贸ra na mnie osobi艣cie dzia艂a jak najlepszy balsam na zraniona dusz臋, ostatnio niemal偶e co dzie艅 si臋gam po 4 kostki czekolady i to nie zawsze gorzkiej, ale zawsze z orzechami D膮br贸wko Ty te偶 w do艂ku, no to bierz si臋 za czekolad臋 Rewelacjo dzi臋kuje za zdj臋cie, co zrobi膮 Ci biedni ludzie bez dachu nad g艂ow膮 a w zasadzie z dachem ale bez 艣ciany?, masakra, spr贸buj臋 zrobi膰 sobie t臋 sa艂atk臋 z ciecierzycy, kt贸r膮 opisa艂a艣 Mon jeste艣 w swoim 偶ywiole, no, no, znowu 艣ciany na tapecie, no i lekki brzuszek......, na regularne wypr贸偶niania dobre s膮 te偶 banany, tak poleci艂a mi Hinduska w Londynie Dziewczyny a ja wczoraj mia艂am o 18 prywatn膮 wizyt臋 u okulistki, do kt贸rej chodz臋 normalnie z NFZ, ale ju偶 w tym roku nie ma zapis贸w, a przyj臋艂a mnie o 20-stej, a tylko po to aby zmieni艂a mi krople do oczu przed t膮 operacja oka Ciekawostka, Krzy艣, pierwszoklasista, dosta艂 test z matematyki, a tam: z prawej strony Marysi stoi 16 dzieci w tym Marcin, z lewej strony Marcina stoi 14 dzieci w tym Marysia, mi臋dzy Marysi膮 a Marcinem stoi 7 dzieci, ile jest dzieci w klasie? albo: na przewodzie elektrycznym siedz膮 wr贸ble, odfrun臋艂o 5, po chwili wr贸ci艂y 3, teraz siedzi 12 wr贸bli, ile wr贸bli siedzia艂o na przewodzie? nie ka偶de dziecko dosta艂o taki test, nie wiem czy my艣l膮, 偶e Krzy艣 to jaki艣 geniusz matematyczny:) U nas dzisiaj pi臋knie 艣wieci s艂oneczko, ale bardzo szybko robi si臋 ciemno, kominek codziennie zapalam a wla艂am olejek z cedru, i nie jestem zachwycona, musz臋 zmieni膰 na jaki艣 inny zapach, zam贸wi艂am olejki z sosny i jod艂y, 艣wierk mam i tak si臋 zastanawiam gdybym zmiesza艂a te olejki wyszed艂by zapach lasu, oto jest pytanie. Przed chwil膮 otrzyma艂am wiadomo艣膰, p艂贸d c贸rki w 9 tygodniu obumar艂, czeka na poronienie......, przykro ale to 3 dziecko mo偶e tak mia艂o by膰. Mi艂ego dnia dziewczyny.

Udost臋pnij ten post

tesso- czy c贸rka aby nie ma konfliktu krwi ze swoim m臋偶em? P艂ody obumieraj膮 cz臋sto w艂a艣nie, gdy jest taki konflikt a wystarczy wzi膮膰 odpowiednie leki i donosi ci膮偶臋 normalnie. gra偶ko - raz pod wozem raz na wozie - takie 偶ycie ale nie mo偶esz si臋 za艂ama膰! Pami臋taj, 偶e trzeba my艣le膰 pozytywnie, wizualizowa膰 sobie swoje marzenia i si臋 wszystko pr臋dzej czy p贸藕niej spe艂ni..ja w to wierz臋 i wiem po sobie, 偶e tak jest. Ja te偶 obecnie musz臋 tak post臋powa膰, bo wiesz jakie mam zmartwenia z kas膮, dalsz膮 praca mojego m臋偶a, ehhhh. Tak, wczorajszy test to i mojej c贸rce dobrze poszed艂 jak m贸wi艂a ale dzisiaj ju偶 mi pisa艂a, 偶e matematyka trudna a fizyka i chemia masakra, bo cz臋艣ci rzeczy nie przerobili a by艂y na te艣cie. Ona i tak 艣cis艂a nie jest tylko humanistka (po mamusi ;) ), wi臋c skoro tak napisa艂a to dobrze dzisiaj nie posz艂o :( Jutro testy j臋sykowe ale tu jestem spokojna, 偶e sobie dobrze da rad臋 bo ma same 5 i 6 w tym zakresie. Widzisz tesso- tu to dopiero s膮 testy i nerwy i co tam te wr贸belki na drutach hihii. Jednak pami臋tam niekt贸re zadania z m艂odszych klas moich dzieci, 偶e nawet my nie widziedzieli艣my jak si臋 do nich zabra膰 - tak napisane, 偶e cz艂owiek by艂 ca艂y sko艂owacia艂y a co dopiero dziecko, kt贸re si臋 dopiero uczy dodawa膰.

Udost臋pnij ten post

Obiad przyszykowalam, robie karkoweczke , ziemnaiczki i suroweczka z porow informatyk wiazl klucze, wiec juz nigdy do tego biura nie pojde, ale tyle dobrego ze moge za grosze kupic komputer i drukarke- dzieci sie uciesza za chwile ide do przychodni i na poczte Teeso, bardzo mi przykro ze corka stracila dziecko, pewnie los tak chcial ale pewnie bedzie jej ciezko bo juz sie cieszyla Ja tez ze swojego zapachu do kominka nie jestem zadowolona i chce kupic inne, moze ktoras z was ma sprawdzone? Kurcze ciekawa jestem co ci wyjdzie z pomieszania zapachow a drugiej czekolady juz nie wepchne:D chyba by mnie sumienie zagryzlo Dabrowko, ja tez chyba powinnam odstawic wegle, a moze napijemy sie dzisiaj wieczorem czrwonego winka na nasze smuty?

Udost臋pnij ten post

Winko i owszem ale w weekend. Dzisiaj jestem sama z dzie膰mi, wi臋c 偶adnego alkoholu! Dzisiaj w planach mam ogl膮danie zaleg艂ych film贸w. Jak m膮偶 wyje偶d偶a a dzieci id膮 najpierw do swoich pokoi robi膰 lekcje a potem spa膰 to siadam, w艂膮czam i mam 艣wi臋ty spok贸j. Gra偶ko no pisa艂am ju偶, 偶e u mnie dziewczyny z pracy polecaj膮 olejki z Marka i Spencera.

Udost臋pnij ten post

Dobry wieczor Dzien mi zlecial jak z bata strzelil .Od rana pojechalam odebrac krem do twarzy z apteki ,wyslac zdjecia szkolne mlodego do babc i dziadkow .Potem zamowilam blachy na dach ,pojechalam oddac bluzki ktore kupilam tydzien temu a mi sie nie spodobaly po dokladnej przymiarce ,wymienic farbe ,bo kupujac dwie puchy kupilam jedna matowa a druga z polyskiem wiec gapa za mnie i tyle ,ale dobrze ze nie okazalo sie po otwarciu puszek!! I jeszcze takie drobne sprawy musialam dokupic . Ale juz spoko ,potem spacer z sunia po plazy ,pieknie bylo dzisiaj i cieplo .Po powrocie wypakowalam zakupy i chodu do pracy na zebranie ,przy okazji zalatwilam sobie ze w sobote i niedziele zaczne od 10.00 wiec mam nadzieje ze zakonczymy temat malowania w weekend ,chociaz salonu na gotowo i klatki schodowej .Potem mlody wrocil ,w miedzyczasie przygotowuje ciasto pychotka vel Pani Walewska .Czekam jesze kilka minut aby wyjac ciasto z pieca ,o juz pika ze gotowe .Teraz lece z sunia na spacer ,wpadne jeszcze jak wroce ,bo farbe na wlosy naloze i przy kielszku winka sie z Wami spotkam . Komu w droge temu trampki ,siema !

Udost臋pnij ten post

No i jestem ,z nowym kolerem wlosow ,sredni braz czyli wracam do naturalnego koloru ,no nie calkiem ,ale zblizone . Choc czuje sie starzej w tym kolorze ,wiec nie wiem czy na swieta nie strzele czegos bradziej szalonego ,moze wroce do czerwieni a moze .... zobacze . Ponadto wreszcie mam czas poczytac co u Was , Grazko kochan jest mi bardzo smutno ze masz taka sytuacje z mama .Wyraznie cos nie jest tak jak powinno ,szkoda ze to wszystko nawarstwia sie na Twojej glowce kochana .Mam wielka nadzieje ze karta sie odwroci i wszystko sie ulozy jak trzeba .Nie mysle ze za stara jestes ,no jak tak mozna ?? Nie ,nie kochana ,wiecej wiary w siebie .Ja tez juz siebie widzialam jako wlascicielke wiejskiego sklepiku i kilku innych malych dodoatkowych biznesow ,co wcale nie dodawalo mi otuchy ,ale wrecz przygnebialo ze zycie jest nudne i bez sensu taka egzystencja .A tu prosze ,jak grom z jasnego nieba pomysl i zycie do gory nogami odwrocone ,ale czy narzekam ? Nie !! Wiec patrz na to co nagle Ci wskoczy do glowy i probuj ,moze nie do konca musisz swoje lata w banku wysluzyc ,miej oczy szeroko otwarte i lap okazje ,kazda !! Lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu ,jak mawiaja .Wierze ze wszytstko sie ulozy po Twojej mysli .Wiesz ze jestesmy z Toba myslami kochana ,nie jestes sama ,wiec badz dzielna bo sila feminizmu dziala !! Dabrowko podziwiam Cie ze dajesz rade bez wegli .I ciekawa jestem wyniku!! Ja nadal jem jak wspominalam ,wybieram to co powinnam o ile mam taka opcje ,no ale Tiramisu to nie pogardze i wkrotce zrobie ,musze Marscapone kupic i aklo do niego ,a poki co Pani walewska ,no jak moge odmowic .....jutro ...kawaleczek . Sorki kochana ze nie zechcesz kawalka .Ale zalapiesz sie innym razem,nie namawiam . Ale mnie nakrecilas tymi zapachami z M&S !! Dzis bylam w Sainsburys i tez piekne zapachy maja ,juz chcialam kupic ale mysle ,ze najpierw dokoncze to co musze bo kasa sie topiiiii... jak lod na pustyni .Wiec musze sfolgowac z zachciewajkami a nie szalec . Rewelacjo widzisz i tu sie roznimy ,bo w sumie wiele mialysmy wspolnego jak sie okazalo ,dal mnie Nigelia to taka ktolowa kuchni ,ma w sobie to "cos " i ja widze w niej ksztalty kobiety a nie okladki roznych magazynow na ktorych wzoruja sie bulimiczki i anorektyczki dazac do "idealu " .Wiem ,ja nie jestem idealem i nie bede ,ale wszycy nie moga byc idealni ,zycie nie jest idealne ,nic nie jest idealne wiec co mi tam .Ja Nigelie lubie ,i Jamiego Olivera ,bo wszystko jest taaaakie proste w jego wykonaniu ,i Gordona.. za to ze klnie jak szewc ,ale ma leb do gotowania i do biznesu -Lubie oglada Gordon's Kitchens Nightmares .I wszelkie programy z nimi nagrywam na moj Sky+ i ogladam przy kawce uczac sie nowych rzeczy .A co ! Tesso kochana ,bardzo mi przykro ze tak sie stalo .Wiesz czasmi i tak bywa .Moja siostra miala miec ciaze blizniacza ale jedno z maluszkow umarlo w jej lonie i zal ze tak sie stalo ,ale z drugiej strony mysle sobie i nie tylko ja ,ze tak los chcial ,bo nie wiem czy dalaby rade z dwojka maluszkow ,wiec czasami los tak chce.I z biegiem czasu czlowiek sie z tym pogodzi jakos . No jakos trzeba to wytlumaczyc .Corce teraz ciezko ,potrzebuje wsparcia ,ale sie otrzasnie wsrod kochajacych osob . Reszto kobietek pozdrawiam Was i buziaczki sle . Zmykam dyrknac do malzonka ,i do lozeczka spadam za chwilunie wiec papatki !! Do jutra !

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 dziewczyny, Witam Was wieczorow膮 por膮. Dziewczyny z tym brakiem zaanga偶owania w obowi膮zki to niestety zas艂uga te艣ciowej,bo u nich w domu rodzinnym to ona zajmowa艂a si臋 domem i uwa偶a艂a, 偶e robi to najlepiej. Dzieki takiej postawie m贸j ch艂op nawet jak chcia艂 co艣 zrobi膰 to zawsze ko艅czy艂o si臋 stwierdzeniem, 偶e 藕le zrobi艂 i 偶e si臋 do nie nadaje do tego kompletnie ... Wiem doskonale,偶e musimy si臋 dotrze膰 i pewnie zejdzie nam jeszcze kupe czasu zanim to nast膮pi, ale normalnie dostaje bia艂ej gor膮czki, gdy stwierdza,偶e on i owszem zrobi to i to po warunkiem jak mu powiem.Normalnie jak m贸wicie to faceci to du偶e dzieci. Z nim to tak jest cz臋sto gesto,偶e czasami ma jakie艣 przeb艂yski i zrobi co艣 sam od siebie, a drugiego dnia znowu nie widzi tematu oko艂osprz膮taniowego. Z tym 艂贸偶kiem D膮br贸wko to tak pisa艂a艣 p贸艂 偶artem, ale co艣 w tym jest ;) a dzi艣 przez telefon mi powiedzia艂,偶e 艂adny ba艂agan zostawi艂am hehehe a ja wczoraj mieszkanie wypucowa艂am, obiadek na dzi艣 dla m臋偶usia. Papierosy to jest taki paskudny na艂贸g i jeden z najg艂upszych, bo nie do艣膰 偶e cz艂owiek traci zdrowie, truje innych to jeszcze puszcza z dymkiem powa偶ne pini膮dze. Mam nadzieje, 偶e moja druga po艂owa ponownie przezwyci臋偶y na艂贸g i nie b臋de si臋 ju偶 czu膰 jak kapo. GRa偶ko mo偶e faktycznie sprezentuje mu ta ksi膮偶k臋. Du偶o s艂ysza艂am o niej pozytywnego, wi臋c mo偶e warto ... ? Zaczekajmy a偶 zat臋skni za mna, bo jestem teraz u mamy do soboty. Jutro id臋 po pracy do kole偶anki z liceum na kaw臋,a w sobot臋 rano idziemy z rodzin膮 na msz臋 za naszego s膮siada, kt贸ry zmar艂 w lipcu tego roku. Bardzo dobry cz艂owiek, dla mnie by艂 jak wujek. Szkoda , ze tacy ludzie tak szybko i nagle odchodz膮. Dzi艣 by艂am w ko艅cu u laryngologa z tymi moimi zatokami, leki przepisane zobaczymy czy b臋dzie jaki艣 skutek w trakcie leczenia. Dwa tygodnie poka偶膮, a jak nie to zn贸w do lekarza i skierowanie na tomografi臋. Olensjo no to pi臋knie Ci臋 Norwegia przywita艂a. Mam nadziej臋, 偶e lepiej si臋 ju偶 czujesz. CZekamy na relacj臋 z pierwszych dni pobytu. Fajnie, 偶e tylko 20km od Oslo. By艂am kilkana艣cie lat temu i faktycznie mo偶na by艂o zawa艂u dosta膰 jak si臋 przelicza艂o na pln. Pi臋kny kraj. W og贸le ca艂a Skandynawia ma sw贸j urok i mam nadziej臋, 偶e uda mi si臋 tam jeszcze kiedy艣 wr贸ci膰. Tesso Kochana przykro mi bardzo, tym bardziej, 偶e c贸rka tak pragn臋艂a dzieci膮tka. Czas leczy rany. Musicie by膰 dla niej teraz wsparciem i otoczy膰 mi艂o艣ci膮. Najgorsze jest to pytanie, dlaczego mnie to spotka艂o... . Tesso faktycznie nie mogla to by膰 klinika na ceglanej w Katowicach, bo tam na zabieg to chyba czeka si臋 latami, skoro ja na wizyt臋 w przychodzi czeka艂am przesz艂o p贸艂 roku. Nie znam tego szpitala, ale mam nadziej臋, 偶e wszystko si臋 uda i szybko wr贸cisz do formy. Gra偶ko ciesz臋 si臋, 偶e imprezka urodzinowa si臋 uda艂a bo to najwa偶niejsze. Dobrze, 偶e masz to wypowiedzenie bez 艣wiadczenia pracy, bo mo偶esz ten czas spo偶ytkowa膰 na intensywne szukanie pracki. Trzymam mocno kciuk za rych艂e zanlezienie nowej, kt贸ra b臋dzie Ci dawa膰 mn贸stwo satysfacji i jeszcze wi臋cej $ :) Kurcze szkoda, 偶e nic nie wypali艂o z t膮 robot膮 .G艂owa do g贸ry. CZekolada to pono膰 najlepsze lekarstwo na smutki. Ba艂aganiarstwem synka si臋 nie przejmuj i nie gadaj nam tu g艂upot 偶e jeste艣 nieudolna wychowawczo, a tym bardziej 偶e za stara. co do Twojej mamy to jest to cholernie przygn臋biaj膮ce. Za du偶o jest teraz na twojej g艂owie ... Dziewczyny decyzja wst臋pna kredytowa ju偶 jest jak wiecie. W sobot臋 podpisujemy umow臋 przedst臋pn膮. Kredyt wzi臋li艣my na 20 lat.To tak bardzo przezornie,偶eby艣my mieli t膮 mo偶liwo艣膰 przy mojej tfu fu utracie pracy mo偶liwo艣膰 sp艂aty i 偶ycia. Zawsze jak tylko b臋dzie mo偶liwo艣膰 to mo偶emy go nadp艂aca膰, wi臋c ni ma 藕le. Rodzina na swoim nie przewiduje wi臋kszej kwoty kredytu ni偶 warto艣膰 mieszkania, st膮d moje zmartwienia dotycz膮ce remontu. Oszcz臋dno艣ci,kt贸re mamy rozp艂yn膮 si臋 na wszystkie formalno艣ci oko艂okredytowe, wi臋ctak jak Olensja b臋dziemy 偶y膰 jak cyganie, an awet gorzej bo nawet kuchni nie mamy ;) No chyba, 偶e rozpalimy ognicho na 艣rodku salonu. R贸偶yczko pozdrawiam i czekamy na relacje z wypadu :) Mon Ty to masz dziewczyno tyle zapa艂u i ch臋ci. Czekam na relacje z dietkowania. skoro ju偶 s膮 takie dobre efekty to musi by膰 dobrze. Kurcze musz臋 si臋 wdro偶y膰 troszk臋 w t膮 diet臋 zgodn膮 z grup膮 krwi to tak 偶eby by膰 w temacie. Tak w og贸le to kupi艂am dzi艣 citrosept, wcinam mn贸stwo czosnku i soku z wyciskanego grejpfruta, ograniczy艂am spo偶ycie cukr贸w produkt贸w m膮cznych i zobaczymy jaki b臋dzie efekt. Pami臋tam, 偶e GRa偶ka albo D膮br贸wka poleca艂a ten preparat. Oby poskutkowa艂. pozdrawiam reszt臋 dziewczyn, zmykam do 艂贸偶ka, bo ju偶 padam na pyszczek, 艣ciskam mocno, papski

Udost臋pnij ten post

Witam wieczorowa pora :) Alez jestem wykonczona. I tak mnie wkurza, ze nam akapity zabrali bo zle sie czyta jak ch... Grazko pije z toba winko i sledze strony kulinarne w poszukiwaniu inspiracji na kolacje i lunch. Ale nic mi sie nie chce :o Tak ci troche zazdroszcze tego wolnego ;) Chociaz nie mialabym chyba teraz sil na poszukiwanie nowej pracy. Ale masz teraz zmartwien to pewnie nawet nie masz jak sie odstresowac i odpoczac.Ja do pracy wrocilam juz dawno. Trzy dni tylko w domu bylam i jestem troche zla na siebie bo zaplaca za caly nieobecny tydzien :O No ale mialabym straszne zaleglosci a nie cierpie jak mi sie ciagna jakies ogonki. Juz wystarczy, ze nadrabiam zaleglosci kolezanki, ktora odeszla zostawiajac balagan i dzis drukowalam raporty otrzymania do kontenerow z 21-go maja :o Nie wiem kiedy ja nadrobie te pol roku wstecz a to jeszcze nie wszystko co musze za nia zalatac. No ale nie bede marudzic :) Buziaki dla Ciebie, trzymaj sie kochana :) Dabrowko a moze bys sobie prazyla cieciorke z przyprawami zeby miec wysokobialkowa przegryzke na ciezkie chwile. Wprawdzie to nic slodkiego ale zawsze mozna pochrupac jak popcorn czy chipsy. Mieszasz z ulubionymi przyprawami np. indyjskimi lub na pikantnie i prazysz w piekarniku poki bedzie chrupiaca. Ja mam teraz faze na cieciorke :) Tesso strasznie mi przykro, ze twoja corcia stracila dzieciatko :( Beda jeszcze probowac? Znaja przyczyny? Pewnie za wczesnie cie pytac bo swieza sprawa i zamiast zapytan do glowy lzy cisna sie do oczu :( Ten dom juz ma zalatana sciane, tak tylko ci wyslalam jako obrazek pohuraganowy. W najgorszej sytuacji sa ci co stracili domy a nie sciane. A zima idzie :( Co do zadan dzieciecych to nie ma sie co ich oceniac wg siebie ;D Dzieci sa wielkie i maja calkiem inne myslenie niz my stare baby :D Ponoc najsprawniejszy umysl ma sie do 30-tki i najwiecej ludzie wtedy moga osiagnac na polu odkrywczym. A Krzys wiadomo, ze geniusz - po babci ;)) Mon ja tez lubie Gordona, za temperament! :D Wciaz mysle, ze wiele nas laczy procz zamilowania do pieczenia i ksztaltow kucharzy! :D A powaznie to bardzo lubie pulchniutka Ine Gartner za caloksztalt - ciepla osobowosc, pomysly kulinarne i to w jaki sposob dekoruje potrawy, stol i caluski dom - taka lepsza wersja ciut komercyjnej juz Marthy Stewart :) A modelki w czasopismach tez bardzo mi sie podobaja :) Nutrio gratuluje pomyslnej decyzji kredytowej - oby sie latwo i szybko splacala ta pozyczka :):) A meza pewnie taka uroda, ze trzeba mu mowic, zeby cos zrobil ;) Mojemu tez trzeba gadac i to po kilkanascie razy czasem a ten odpowiada "zaraz" albo "czy to musi byc zrobione w tej chwili?":D :D ale to dobry czlowiek i nie zamienilabym go na innego :) Dotrzecie sie w to nie watpie :) Chyba zrobie dzis zapiekanke z czarnego chinskiego ryzu z cukinia i pomidorami sliwkowymi z parmezanem:) I chyba musze znow wrocic na silownie bo nie dosc, ze place 70$ miesiecznie i nie korzystam to jeszcze sadelko mi sie zawiazuje :D Przed okresem to zawsze czlowiek jak dobosz wyglada :o :D SPokojnej nocy i milego poranka :)

Udost臋pnij ten post

Rewelacjo, to znaczy ze moglas przesiedziec tydzien w domciu i by ci zaplacili szkoda wtedy ze sie nie pobyczylas, ale masz chociaz zaleglosci z glowy. Moja sytuacja moze nie jest najgorsza, maz mowi ze mam sie nie zadreczac bo przeciez do konca stycznia bede miala zaplacone a potem zasilek w ostatecznosci; Wiec musze sie wziac w gars a ze przed @ jestem to oczywiscie zdolowana jestem; Rewelacjo ty tez przed?Pilam to winko wczoraj, z mezem:D ale nie duzo bo on przed 5 wstaje; Ogladalismy mecz , szkoda ze nie pojechalam do Gdanska bo Urugwajczycy fajne chlopaki:DNo a wynik do rpzewidzenia, bo przeciez Polacy znowu uwierzyli ze maja dobra druzyne a tu zonk:P Dabrowko, a ty nie pijesz wina w tygodniu bo taka masz zasade? Przeciez to nie jest nic zlego? Mon, ja tez bardzo lubie Nigelle i jej programy, troszke jej sie przytylo( tak jak i mnie) ale jest bardzo ladna;A kolor zlosow czemu cie postarza? Za ciemny? Dawaj fotki;Masz racje ze nie musze w bankowosci pracowac ale to jedyne instytucje ktore sie do mnie odzywaja, ale moze sie cos trafi;A prawde mowiac gdyby byla jaks w miare dobrze platna praca na produkcji to bym poszla i bym miala wszystko gdzies; Nutrio, bardzo fajnie ze rozsadnie do kredytu podchodzicie, bo faktycznie prace mozna starcic i trzeba o tym myslec, szkoda ze na remont nie wystarczy ale moze powoli cos bedziecie robic, mozna zrobic cos tanio- my akurat tak robimy bo nie mamy jakiegos wypasionego mieszkania;Ksiazke mezowi kup, to dobry prezent:D Odezwe sie po poludniu, na 11 mam wizyte u ginekologa, to nie moj ginekolog, postanowilam przetestowac innego, chce sprawdzic co powie o moim miesniaku, sponiajacych sie miesiaczkach i hormonach; Gabinet daleko, a ja sie jeszcze musze przygotowac Milego dnia , buzka!

Udost臋pnij ten post

Mon- alez ty zaltana! Ja tez zbieram si臋 do fryzjera i nie mog臋 dojechac a musz臋 dosy膰 drastycznie podci膮膰 i wycieniowa膰 w艂osy no i po艂o偶y膰 kolor. M贸wi膮 abym zosta艂a przy tym jasniejszym a ja wci膮偶 nie wiem co ja chc臋... No jako艣 sobie daj臋 rad臋 bez tych m膮cznych ale w weekend nie omieszkam zje艣膰 po kawa艂ku ciasta. w sobot臋 si臋 zwa偶臋 i zobaczymy jaki efekt po 5 dnich. Potem w艂膮cz臋 dukanowskie przepisy z otr臋bami i wykorzystam m膮k臋 otr臋bow膮, kt贸r膮 kupi艂am bo tak na zawsze zupe艂nie bez zb贸偶 to chyba dla zdrowia nie teges. Na razie czuj臋 si臋 dobrze, lekko. A wiesz, 偶e ja nie lubie ogl膮dac program贸w kulinarnych. Nie wiem dlaczego ale zupe艂nie mnie nie wci膮gaj膮. Ja r贸wnie偶 ciesz臋 si臋, 偶e w ko艅cu pokazuj膮 te grubsze kobiety. Teraz u nas jest serial "Przyjaci贸艂ki" i tam wyst臋puj膮 dwie aktorki z tusz膮 i jest fajnie, tematy nadwagi s膮 poruszane ale w poztywnym sensie, 偶e to nie najwa偶niejsze w 偶yciu. Nutrio - post臋puj jak ci poradzi艂y艣my, bo widzisz 偶e rady s膮 zbli偶one a b臋dzie dobrze :) Kredyt na 20 lat...ja mam jeszcze do sp艂acania 23 lata, ehhhh Ma艂ymi kroczkami i si臋 urz膮dzicie. Ja te偶 艣wie偶o po 艣lubie nic nie mia艂am. W wyprawce od mamy dosta艂am po艣ciel, r臋czniki, 艣ciereczki i jakie艣 inne drobnostki ale do dzisiaj pami臋tam jak ugotwa艂am makron na jeden z pierwszych obiad贸w i nie mia艂am go na czym odcedzi膰. M膮偶 polecia艂 do sklepu po sitko...i tak to dokupowali艣my a to to a to tamto, bo przy okazji robienia czego艣 okazywa艂o si臋, 偶e tego nie mamy. Z sentymentem wspominam te pierwsze miesi膮ce po 艣lubie a gotowa膰 to nic nie umia艂am opr贸cz jajecznicy i spaghetti (sos z proszku!) hehehe. Citrosept to wg mnie jeden z lepszych preparat贸w na rynku. rewelacjo- mnie tez wkurza ten brak akapit贸w! Wiesz nie zna艂am tego przepisu na pra偶on膮 cieciork臋 (ciecierzyca czerwona czy zielona?). Tak膮 such膮 mam wy艂o偶y膰 na blach臋 z przyprawami i pra偶y膰? W ilu stopniach? Ch臋tnie bym to spr贸bowa艂a. gra偶ko - ja w og贸le prawie nie pij膮ca jestem (m贸j m膮偶 te偶). Pij臋 tylko w zasadzie okazyjnie, w go艣cinie albo gdy mam go艣ci u siebie. Czasami w weekend, wieczorkiem wyjm臋 winko czy nalewk臋 i po kieliczku/dw贸ch sobie wypijemy. Dlatego zawsze barek mam taki pelny, bo dostajemy od rodziny i znajomych domowej roboty nalewki, wina a j te偶 zawsze w Chorwacji co艣 przywioz臋 miejscowego, bo mi smakuj膮 ba艂ka艅skie alkohole (opr贸cz Rakiji) i nie nada偶amy z opr贸偶nianiem :) Napisz jak ten nowy ginekolog i co ci powiedzia艂. Nie m贸w mu od razu, 偶e masz mi臋艣niaka - zobacz czy sam wyczuje a jak nie to wtedy mu napomknij. Ja w ko艅cu dzisiaj mam luz wpracy, bo od poniedzia艂ku to si臋 dzia艂o. lata艂am jak fryga g贸ra-d贸艂 przygotowuj膮c 2 szkolenia (mo偶e co艣 mi to pomo偶e w zrzuceniu wagi, bo schod贸w troch臋 zaliczy艂am ;) ). Czekam jeszcze weekendu aby si臋 wyspa膰, bo c贸ra codziennie po 5 wstawa艂a a ja razem z ni膮, by j膮 wyprawi膰, zrobi膰 jedzonko i jestem nieprzytomna. Dzisiaj te偶 si臋 zrywa艂y艣my, bo testy j臋zykowe mia艂a - pisa艂a mi, 偶e by艂y bardzo 艂atwe. No tak przypuszcza艂am, bo angielski zna ju偶 dobrze komunikatywnie. Chcia艂abym tez w ko艅cu spokojnie usi膮艣膰 do mojej rob贸tki szyde艂kowej ale mam jeszcze kilka film贸w do nadrobienia w ogl膮daniu no ale my艣l臋, ze w ten weekend zaczn臋 dzierga膰. Ale jestem ciekawa jak mi wyjdzie ta rob贸tka ....i czy nie strac臋 cierpliwo艣ci i nie rzuc膮 ni膮 o 艣cian臋 jak si臋 wkurz臋 hehe.

Udost臋pnij ten post

Niestety Dabrowko, powiedzialalam lekarzowi z czym przyszlam wczesniej u niego sie nie leczylam wiec przeprowadzil ze mna wywiad potwierdzil ze jest miesniak ale im sie nie ma co przejmowac, wiekszy problem z nadzerka bo mi sie nawracaja zapalenia i on uwaza ze usuwac a moj lekarz uwaza ze najpierw leczyc tyle ze ja ciagle biore jakies globulki i niewiele to daje, jesli chodzi o rezregulowany cykl to szkoda ze nie zrobilam sobie badan krwi, bo moze sie okazac ze jednak tsh juz nie jest w normie, a nie zrobilam bo mialam antybiotyk i musze odczekac , jutro pojde, mam tez badanie cukru on mowi ze cos moze byc nie tak , zobaczymy- nastepna wizyta 6 grudnia A jakie filmy bedziesz ogladac, cos polecasz? Moj syn tez uwazal ze testy to latwizna:D Zobaczymy wyniki, fajnie ze masz pracy wiecej- zazdroszcze a kolor ci kazdy pasuje wiec masz super, ja w brazie wygladam staro Dabrowko, niepijaca? Az mnie zdziwilas, nie powiem ze ja strasznie duzo pije ale jak mam ochote na drinka czy winko to wypije a czasami wiecej , kiedys tez tylko na imprezach pilismy z mezem a teraz lubimy razem sobie winko wypic czy piwko i pogadac, a co nam zostaje? Pewnie to nie jest najlepszy sposob na odreagowanie stresu ale ostatnio mam go za duzo i jeszcze mama mi go dostarcza wczoraj znowu byla u mnie i znowu caly czas nagadywala na siostre, kazala jej sie powiesic i nie widzi w tym problemu, jest tak zlosliwa az jej nie poznaje, poprosilam ja by przestala, no i zeby nie opowiada innym ludziom tego wszystkiego bo nawet mojej kuzynce, z ktora mma kontakt jak z przyjaciolka nagadywala na ojca , a dzisiaj mama zadzownila fo kuzynki i trajkotala, kuzynka zadzwonila do mnie z propozycja ze zaprosi mame do siebie i z nia na spokojnie pogada, moze mama sie wygada itp, ale nie sadze by to cos pomoglo, mama bedzie zachwycona ze dalej moze mowic, kuzynka chce z nai tez porozmawiac o wizycie u psychiatry, bo mama z wlasnej woli do niego nie idzie tylko na wyznaczone wizyty, a ja czuje ze ejst coraz gorzej, ona sie uwaza za pokrzywdzona, jak my z siostra ojca odwiedzamy to jestesmy wredne i zle corki, byla na policji zglosic ze moj tata sie nad nia zneca i ma mi za zle ze ja nie chce zeznawac, powiedzialma jej wczoraj ze ma isc do lekarza to powiedziala ze ja mam isc bo jestem nienormalna, czuje ze ja nie daje juz rady sobie z tym, czuje sie jak w pulapce jakiejs , cokolwiek zrobie bedzie zle, ale czuje ze musze mame wyslac na przymusowe leczenie

Udost臋pnij ten post

No tak, jak robi艂 ci wywiad to rzeczywi艣cie nie mog艂as ukry膰 tego faktu. No to dobrze trafi艂a艣, 偶e chce ci臋 przebada膰 pod r贸偶nym k膮tem. Ja nad偶erk臋 mia艂am tylko raz po urodzeniu syna, jako艣 na szcz臋艣cie nie mam w tym kierunku sk艂onno艣ci ani do stan贸w zaplanych. Nad偶erk臋 to mi wypalili. Na stany zapalne to my艣l臋, 偶e zapobiegawczo dzia艂aj膮 p艂yny do higieny intymnej, kt贸rych u偶ywam zamiast myd艂a. Wiesz, 偶e stres mo偶e nasila膰 takie objawy? Z mam膮 faktycznie nie jest dobrze. Z tego co piszesz to nawet leki mog膮 by膰 ju偶 nieskuteczne - nie chc臋 kraka膰 ale mo偶e to si臋 sko艅czy膰 przyj臋ciem do szpitala ale to nawet lepiej, bo mo偶e tam jej pomog膮 i przebadaj膮 porz膮dnie, postawi膮 diagnoz臋. Ona mo偶e nawet nie zdawa膰 sobie sprawy z tego, 偶e jest tak uci膮偶liwa i czuje si臋 nie rozumiana....no skoro w艂asnej c贸rce 偶yczy 艣mierci... Najwi臋kszy problem jak jej przet艂umaczyc aby posz艂a do lekarza jak najszybciej - oczywi艣cie musisz z ni膮 i艣膰 gra偶ko i ty powiedzie膰 lekarzowi jak jest, co mama m贸wi, bo wiesz 偶e ona sama tego nie zrobi. No nie zazdroszcz臋 ci kochana takich problem贸w. Zobacz jak na przyk艂adzie twojej mamy wida膰 jak zdrowie jest wa偶ne, czy to fizyczne czy psychiczne..zawsze m贸wi臋, 偶e zdrowie i rodzina s膮 najwa偶niejsze i trzeba o te dwie rzeczy si臋 troszczy膰.

Udost臋pnij ten post