Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dąbrówka

Przyjaciółki

Polecane posty

Pisze dalej;) Kurcze juz bym w pracy byla:( no nic trzeba sie jakos zorganizowac, narazie na ten tydzien troche zajec mam:zebranie w szkole, dentysta, ginekolog itp Mon, bije od ciebie zadowolenie w zwiazku z wdrozeniem dietki, to znaczy do grup krwi sie stosujesz? Dabrowko- dziergasz? ja mam dwie lewe rece do tych spraw, szkoda ze gesi nie kupilas, u nas byla napewno, ale mi szkoda kasy bylo, zreszta mialma full jedzenia z urodzin, rogale u Sowy widzialam ale tez strasznie drogie, a whoroskopy to ci powiem ze tez wierze bo ten listopadowy mi sie nawet sprawdza, dobrze ze u ciebie w pracy sie uklada Rewelacjo, nie wiedzialam ze tak sie brzydzisz miesa, ja tam bez problemu pokroje , dobrze ze nic sie tobie nie stalo podczas huraganu, piszesz ze znajomi ucierpieli, przypomnialo mi sie jak u nas powodz byla i Jonica i jej znajomi sporo stracili- szkoda ze Jonica nas opuscila a jesli o pomoc socjalna chodzi to tez mi sie to nie podoba , ze obiboki dostaja kase i tak sie do tego przyzwyczaja ze nie szukja juz pracy bo tak im wygodnie i im sie nalezy- u nas przeciez jest to samo Olensjo, ciekawa jestem jak wyglada w twojej miejscowosci- napisz cos wiecej, duzo zdrowka! Nutrio- kiedy zapadnie decyzja kredytowa? Moze wystarczy na remoncik ?Rozumiem ciebie , ze jestes zla na meza bo popala, tez to wiele razy przerabialam z moim, zawsze sie najbardziej wkurzalam ze nie jest wobec mnie uczciwy bo moglby powiedziec wprost to wolal to ukrywac-no ale pewnie przez to ze ciezko mu bylo sie przyznac do slabosci charakteru, moj maz rzucil palenie po przeczytaniu ksiazki pod tytulem Jak rzucic palenie moj maz akurat sporo w domu robi, nie musze mu wiele mowic, taki ma dobry charakter, ale wiadomo ze czasami mu sie nie chce, mysle ze spokojnie sie dogadacie Tesso, chyba dlugo nie bedziesz w szpitalu co? teraz dlugo nie trzymaja Jeszcze raz serdeczne dzieki dziewczyny za zyczenia

Ja teraz tylko na chwileczkę przed rozgardiaszem dnia, bo chciałam Ci Dąbrówko powiedzieć, telewizja nasza podała, że już wypróbowali na dwóch pieskach pobranie z organizmu materiału genetycznego i wszczepieniu go do stawów biodrowych i innych kończyn zdeformowanych, i pieski jak przedtem nie mogły chodzić normalnie tak teraz jak nowo narodzone, u nas na ludziach mają tę metodę zastosować do 5 lat, a mnie mają endoprotezę wszczepić za rok ...........fffffffffffffffff, może przyspieszą stosowanie tej metody i mnie też wszczepią materiał genetyczny?!. Do wieczora pa

Tak widziałam to tesso w TV - dobrze, że w niektórych dziedzinach można będzie tak pomóc ludziom. Jeszcze żeby cos na raka wymyślili..aby go nie było wcale. grażko - wiesz, za Jonicą to i ja tęsknię. Bardzo lubiłam jej wpisy..szkoda, szkoda. Różczyko a ty już wróciłaś z gór, jak było? - odezwij się :) Ja właśnie popijam sok warzywny (kupny niestety ale bez cukru) - na razie powrót na dietę sprawia mi radość....o ile nie minie jak się w sobotę zważę a tam nic nie ubędzie...

Najgorsze Tesso, ze wszystko sie odbywa w zlym czasie i nas nie dotyczy- tak jak te badania wlasnie Dabrowko, przypomnialo mi sie ze ja kiedys dobre rogale kupilam w Gdansku w tych podziemiach na PKP- tam jest sporo takich budek z dobrymi ciachami, czy tak nie uwazasz? Musze leciec po ziemniaki bo moj starszy jeszcze nie przyszedl ze szkoly a po 13 ide jeszcze do biura bo musze rozliczyc sprzataczke, skocze tez po ksiazki do biblioteki a pozneij do siostry

Czesc kobietki U mnie puchy w pokoju ,wynioslam wiekszosc szpargalow i obrazy oraz kwiaty .Teraz mam tylko tv ,sofy i lawe...Czuje sie jakbym sie wyprowadzala znowu,ale nie nie ,to tylko przygotowania do malowania ! Maz zalatal i wyszlifowal wszelkie niedoskonalosci ,ja dzis bede zmywala sciany ,potem jutro musze jeszcze dokupic co nieco ,co brakuje i biore sie za malowanie .Maz chce abym poczekala do weekendu to mi pomoze ,ale jak juz sie doczekac nie moge i powiedzialam ze zobacze jak mi pojdzie .A w weekend bedziemy dokanczac wspolnie . Dieta -nie dieta ,wybieram co sie da ,zamieniam co sie da ,ale jak nie mam juz co na co zamienic to nie szaleleje . Mam ugotowana kasze gryczana od weekendu i dzis chyba usmaze z czosnkiem cukienie i dosypie do tego kasze i ede miala obiad ,taki mam jakis apetyt .A moze kotlety sojowe do tego ,bo w szafie leza .Hmmm . Dabrowko to jedyneczke z owocami stosujesz??? Faktycznie ciezko miesozercy ! Usmialam sie z tym rozpoczynaniem dnia od wolowiny .Dobre sobie .Choc tutaj anglicy potrafia zaczynac dzien z ziemnym takeawayem z poprzedniego wieczora ,wrrrr.Wyobrazasz sobie zjesc na sniadanie ziemnego kebaba albo pizze ,bleh . Ja poki co zobacze na dluzsza mete jak sie czuje przy obecnym sposobie odzywiania .Wagowo nie wiem jak jest ale samopoczucie mam bardzo dobre i jakos w obwodach luzniej troche jakby .Zobacze . Grazko to od dzis w domu jestes?? Mozesz porozkoszowac sie slodkim nierobstwem (no nie doslownie oczywiscie ,bo w domu siedzac nudzic sie nie da ) .Ale mam nadzieje ze szybko znajdziesz nowa prace .Powodzonka .Ciesze sie ze jestes zadowolona z urodzin i prezentow .Kominki kroluja??? Ja znalazlam w sklepie duza swiece waniliowo-cynamonowa z trzema knotami i planuje ja kupic ,o ile zechce na mnie poczekac ,a jak nie to znajde cos innego .Moj kominek niekochany narazie ,gdzies sobie lezy w szpargalach .Musze olejki dokupic ,i kadzidelka ,koniecznie . Rewelacjo znam ten bol ,pracujesz na ludzi na zasilkach .Tutaj tez tak jest ,ale sie wzieli troche za tzw d*** tym ktorzy nie chca pracowac ale siedza na zasilkach .Wiec mam nadzieje ze moze choc troche okroja darmozjadow .Tutaj majac dzieci dostaniesz tyle zasilku ile pracujac za podstawe ,no i dodatki do czynszu ,dzieci w szkole maja jedzenie za darmo,opieka zdrowotna z grubsza jest za darmo dla wszytkich i leki tez ,ale np za dentyste trzeba bulic ,a jak ma sie zasilek to juz nie .Takie tam .I faktem jest ze Ci ,ktorych stac na urlop w cieplych krajach 2-3 razy w roku to Ci co maja zasilki ,albo Ci na gornych polkach ,bogaci .A klasa pracujaca do roboty ch**y !I nie marudzic .No coz ,boli to ale nie moge narzekac bo zle nie mam . Jeju ale masz fobie z miechem ,wow .Ja az taka zla nie jestem ,ale nie przepadamn za zabawa z miesem ,potem myje rece kilka razy o mi smierdza ,ja ciaqgle czuje ten zapach miecha .Acha ,no ale jakbym miala upolowac ,zabic i wypatroszyc cokolwiek to juz nic z tego ,z glodu bym umarla raczej .Brzydze sie pierza i siersci ,bleh . Tesso to operacja juz tuz tuz .Teraz to juz nie trzymaja w szpitalach jak kiedys wszystkie operacje niemal robia malo inwazyjnie to i gojenie jest szybkie . Moj tesc mial operacje na zacme kilka lat temu ,ciagle w okularach chodzil a po operacji bez ,widzi elegancko .Tez nie mogla dzwigac i sie schylac ale warto bylo . A co do tej innowacji o ktorej piszesz to tez bys chciala jak mlody jelonek Bambi pofikac sobie ,no moze szybciej wprowadza to do uzycia na ludziach .Nie trac nadziei .Narazie skup sie na oczkach . Moja tesciowa ma isc na operacje zylakow ,szykuje sie juz od kilu lat ,w sumie jak dlugo ja znam to ma duzy problem z zylakami i tak odwleka .Operacje na jedna noge ma miec w lutym ,ale czy sie zdecyduje to ja nadal nie jestem pewna .Mam jednak nadzieje ze tak ,choc zal ze tak dlugo zwleka,wiadomo z wiekiem coraz gorzej znosi sie operacje wszelkiego typu .Zobaczymy . Nutrio aj to Cie przywitalo ,chorobsko ! Ale ciesze sie ze juz lepiej .Dekoracja mieszkanka sie nie przejmuj ,potrzebna kobieca reka i wszystko bedzie jak nalezy .Ceny ? Mnie tez najpierw przerazily ,glownie rachunki tutaj ,ale musisz przeliczyc ceny nie na polskie ,w stosunku do zlotowki ale w stosunku do zarobkow .Wiesz ,jaka czasc dochodow musialas spedzic na jedzenie ,na rachunki ,na transpoort jesli dojezdzasz autem czy autobusem ,itp .To jest odzwierciedlanie faktycznych realiow zyciowych .Moj maz sie smieje ze na emeryturze to do Pl wrocimy i bedziemy zyc jak paczki w masle .No bo tak to wyglada ,a jeszcze jakbym wynajela nasz dom tutaj to mialabym sporo kasy ,ale ja wogole nie widze opcji powrotu do kraju ,podobnie jak i maz ,a syn tez nie widzi sie w polskich realiach . Wiec nie stresuj sie tylko spokojnie zbadaj teren,pozbieraj fakty i wowczas wyciagnij wnioski co i jak .Badz dzielna ,uda sie ,musi sie udac!! Nutrio moj maz nie pali ,nigdy nie palil ,ale ja jak mam za duzo na glowie to mam tendencje do zapalenia ,zwykle jak mi sie nawarstwia za duzo to kupuje paczke papierosow ,tutaj jest ich 10 sztuk ,wypalam 2-3 sztuki ,potem mecze kolejne w ciagu kilku dni ,juz z niesmakiem ale i wowczas nie mam pokus aby popalac bo mam w torebce ,i tak mam znow spokoj na dluuugo .Kryzys mam raz na rok albo zadziej wiec nie jest zle .I konczy sie na jednej paczce fajek ,a potem zal mi nawet tych przepalonych pieniedzy .Ale wiem ze gdybym chcaial zredukowac stres jedzeniem to zzarlabym bardzo duzo slodyczy i wowczas nie tylko wazylabym wiecej ale i pewnie nie skonczyloby sie na tym . Co do Twojego meza moze tez ma sytuacje stresowa ,w koncu estescie teraz mezem i zona ,mieszkanie w bliskiej przyszlosci ,teraz on bedzie panem domu ,moze musi sie dostroic do sytuacji .Nie krzycz .,ale porozmawiaj z nim i faktycznie przedstaw realia czyli jak mozecie inaczej te pieniazki zuzyc na dekoracje Waszego gniazdka .Moze jakos sie opamieta .No i powiedz niech nie klamie ale niech sie przyzna bo jednak lepiej znac prawde niz podejrzewac roznosci .A i jemu bedzie lzej ze nie musi sciemniac .Co do pomagania w domu -moj maz jest kochany ,w weekend robi sporo ,a w tygodniu go nie ma .Ale nie ma wymogow typu pan w domu ,prosze podac piwko ,itp ,raczej wyracza mnie w czym moze ,np obiera ziemniaki do obiadu kiedy spie ,wyjmie naczynia ze zmywarki ,pranie zlozy ,odkurzy ,i takie tam .Ja ze swojej strony zawsze robie cos pysznego co lubi i wszyscy zadowoleni .Dotrzecie sie i Wy .Powolutku ,popros aby pomogl Ci w tym i owym i tak wdrozysz w jego system ze pomaganie zonie nie szkodzi zdrowiu,ani nie ujmuje meskosci .No i mozesz go nagrodzic za pomoc ;PP Asiku uwazaj na siebie ,nie przemeczaj sie kochana .Alez z Ciebie pracus .Az Cie podziwiam za taki zapal . Zmykam ,pisze tego posta od 9 i ciagle cos mi przeszkadza .Teraz juz ide popracowac ,pa .

grażko - no polataj sobie, skorzystaj z chwilowej wolności ;) Mon- żey ręce nie smierdziały ja oprawiam mięso w rękawiczkach gumowych (są takie pakowane po 100 szt. i niewiele kosztują, ostatnio kupiłam w Lidlu), bo też nie lubię dotyku świeżego mięsa. W rękawiczkach babram się w mięsie mielonym i gniotę np. ciasto na kruche czy drożdżowe to potem mam czyste ręce i nie mam ciasta za obrączką czy za panokciami :P W pewnym moemncie w poście pomyliłaś Olensję z Nutrią ale wiadomo o co chodzi :) Przez tą poranną wczesną pobudkę to tylko mi się spać chce...

Dziewczyny Kochane, ja tylko na moment z dobrą nowiną, otrzymaliśmy już wstępną pozytywną opinię w sprawie przyznania kredytu :) Z tego co mi wiadomo to prawie nigdy nie ulega zmianie do momentu podpisania umowy ehhh ale się cieszę, odezwę się wieczorkiem i nasmaruje więcej, całuski

Rewelacjo ty mi pomożesz - poczytałam o mące owsianej i dowiedziałam się, że zawiera ona dużo białka i niemal wcale glutenu (więc niby mogę na diecie wg grupy krwi). Jak to jest z tą mąką - chyba nie ma wielkiego wpływu na wagę skoro nie ma glutenu a ma tsak dużo białka i innych skarbów w sobie.? Jak myślisz piec tylko z niej czy lepiej mieszać z pszenną pełnoziarnistą Lubelli albo żytnią do np. ciastek? Mąkę kupiłam w Tesco, jakby która chciała sobie sprawić do wypieków.

Wrocilam ze spaceru z sunia ,psina spi wtulona w poduszke . A widzisz dabrowko ,masz racje ,dwa razy napisalam do Nutrii a ja gapa paskudna .Ale mysle ze dziewczyny sie pogapuja co do ktorej napisalam .Nutrio ,Olensjo sorki ,to przez ten pusty pokoj ;)). No musze wine na cos zwalic no nie? Nutrio gratuluje ,super wiadomosc z tym kredytem ! Wlasnie patrze na program z Nigellia -Nigellissima i powiem Wam ze az slinka mi lecie ,zrobila wersje tiramisu w szklance ,o wiele bardziej nasaczone i to w duzej ilosci kawowego likieru i espresso ,a na gorze warstwa marscapone z jajkiem oczywiscie surowym i z alkoholem !Do lodowki na 20 minut ,potem oproszyc kakao i juz bym je jadla .Jeju jakie zachecajace .A .... i oczom nie moglam uwierzyc bo kiedy robila ciasto to dostrzeglam u niej takiego samego kiciusia :mojego kiciusia w takim samym kolorze espresso !! Alez jestem dumna z mojego wyboru !A Nigelia jest niewatpliwie krolowa kuchni ,w jej wykonaniu kazde danie jest smaczne i very sexy. Wow .

Wrocilam ze spaceru z sunia ,psina spi wtulona w poduszke . A widzisz dabrowko ,masz racje ,dwa razy napisalam do Nutrii a ja gapa paskudna .Ale mysle ze dziewczyny sie pogapuja co do ktorej napisalam .Nutrio ,Olensjo sorki ,to przez ten pusty pokoj ;)). No musze wine na cos zwalic no nie? Nutrio gratuluje ,super wiadomosc z tym kredytem ! Wlasnie patrze na program z Nigellia -Nigellissima i powiem Wam ze az slinka mi lecie ,zrobila wersje tiramisu w szklance ,o wiele bardziej nasaczone i to w duzej ilosci kawowego likieru i espresso ,a na gorze warstwa marscapone z jajkiem oczywiscie surowym i z alkoholem !Do lodowki na 20 minut ,potem oproszyc kakao i juz bym je jadla .Jeju jakie zachecajace .A .... i oczom nie moglam uwierzyc bo kiedy robila ciasto to dostrzeglam u niej takiego samego kiciusia :mojego kiciusia w takim samym kolorze espresso !! Alez jestem dumna z mojego wyboru !A Nigelia jest niewatpliwie krolowa kuchni ,w jej wykonaniu kazde danie jest smaczne i very sexy. Wow .

nooo, szczególnie słynie z oblizywania palców :) Mon błągam cię...ja drugi dzień na diecie a ty mi o tiramisu...uwielbiam je ale kurde nic z tego!

Gość cześć znajdę tu irracje
?

No to polatalam:P Mon, a co to za dieta z Tiramisu na czele????:D teraz moja droga bede z toba pisac w tygodniu, chociaz i tak pisalam, no i Dabrowka zawsze z pracy napisze mysle ze nie ma sensu wracac na emeryturze nawet do Polski, ludzie sa u nas coraz bardziej sfrustrowani i wiecznie narzekaja a emeryci zamiast cieszyc sie z tego co maja tez widza wszystko na czarno- jak moja mama Nutrio, fajnie ze z kredytem sie udalo, kurcze ale splacac bedzie ciezko, ja chce wyjsc z moich i juz odetchnac Dabrowko ty na jedynce? Wrocilam od siostry a moj mezus sobie smacznie spi:D a niech jeszcze pospi bo zmeczony, ja sie martwie moja mama , poklocila sie z siostra i na dodatek powiedziala jej ze to jej wina i szwagra ze siostrzeniec popelnil samobojstwo, ja nie ogarniam do czego mama dazy, jak zadzwonila do mnie i zaczela nagadywac na siostre, powiedzialam jej spokojnie ze to jest bez sensu i zeby do elkarza jak najszybciej poszla zmienic leki bo mnie to przerasta co sie dzieje, to powiedzial ze ja i siostra jestesmy wredne i niewdzieczne, ze za te wszystkie wyrzeczenia to traktujemy ja gorzej jak psa i sie wylaczyla, brak mi slow

Dabrowko tak ci na predce napisze co wiem ale nie wiem wiele o tej mace. Glownie slynie z duzej ilosci bialka i blonnika ale ma malo witamin i mineralow. Raczej samodzielnie do wypiekow bym jej nie stosowala a laczyla z pszenna. Chyba ze do jakis ciastek typu digestive to moze bym sie pokusila sama owsiana dac ale ciezko mi powiedziec. Zobacz w skladzie co ona ma bo ja widzialam make owsiana bezglutenowa co ma w skladzie skrobie ziemniaczana i glukoze. Nie wiem po co to pchac takie swinstwa do maki :o Co do niebieskich ziemniakow to wlasciwie sa fioletowe, maja troche orzechowy posmak i sa najzdrowsze wsrod ziemniakow ze wzgledu na wysoka zawartosc antyoksydantow :) Dla mnie pieknie wygladaja wiec polowalam na nie od dluzszego czasu az sie okazalo, ze w moim "osiedlowym" sklepie sa ;D grazko spoko, ze masz wypowiedzenie bez swiadczenia pracy, przynajmniej masz czas odpoczac i czegos poszukac. Szkoda tylko, ze tak szybko musialas sie pozegnac z ta praca a ja lubilas :( A co z lekami mamy? Lekarz nie zmienil jej? Wiesz leki psychotropowe nieumiejetnie dobrane moga wyrzadzic wiele krzywdy :( Mon ja widzialam ten odcinek z tirmaisu nigelli ale jej styl gotowania mi w ogole nie pasuje. Nie lubie cieknacego tiramisu. A i oblizywanie lyzek i palcow tez jest dla mnie odstraszajace :o No i figure ma niezbyt zachecajaca do nasladowania jej kulinarnych nawykow ;P Ja lubie giade de lorentis - szczupla, czysciutka i stosuje duzo warzyw :) Tesso moj tesc mial operacje na jaskre i tez nie mogl sie schylac i dzwigac przez pol roku, przynajmniej takie byly zalecenia bo nic sobie z tego nie robil ;D Byl bardzo zadowolony z wyniku operacji :) Ja cos musze na kolacje zaraz wyczarowac, wczoraj zrobilam pyszna salatke z ciecierzyca, szczypiorkiem i feta, wszystko skropione z sokiem z limonki, sol, pieprz i odrobina kminu rzymskiego - mniam i do tego zapiekanka z ciasta fillo, mozarelli i pomidorkow ze swiezym tymiankiem i parmesanem. Reszta byla dzis na lunch :) Milego poranka dziewczyny :)

Dzięki rewelacjo. Jeszcze wczoraj poczytałam o tej mące i się dowiedziałam, że do wypieków trzeba ją mieszać, bo z niej samej nic nie wyjdzie, właśnie dlatego, że nie ma glutenu. Ma ona ponoć posmak orzechowy. Spróbuję ją wymieszać i przetestować jak będę piekła ciasto na weekend a piekę zwykłe ciacho cynamonowe. Tyle człowiek żyje i nawet nie wie, że takie produkty jak fioletowe ziemniaki w ogóle istnieją! grażko - uważam, że koniecznie trzeba mamie te leki zmienić, bo się robi nie do wytrzymania. Przeciez święta będą koszmarem, jeśli czegoś nie zrobicie do tej pory. Ja nie jestem na typowej I fazie SB. Mam swoją dietę tak jak Mon ale moja jest bardzo zbliżona do SB, tyle że jem owoce i np. buraki a wylączyłam zboża, ziemniaki, makarony, płatki owsiane ;) Testuję czy coś schudnę przez 5 dni bez mącznych i zbożowych produktów. Wczoraj wieczorem znowu miałam kryzys ale jaki! Jestem przed okresem i to też swoje robi - zapchałam się owocami i serkiem ale na widok pachnących bułek, które leżały na dzisiaj na wyjazd męża przygotowane to myślałam, że zwariuję.... U nas dzisiaj przymrozek i pierwszy raz prowadziłam samochód w takich warunkach od zeszłego roku no i muszę się przestawić na zimową jazdę, bo ja to mam zdolności do jazdy szybkiej i nagłego hamowania, co zimą może się skończyć w rowie....Ogólnie, nie lubię jeździć jako kierowca.

Ja wlasnie zjadlam Cala tak cala czekolade gorzka tak sie wkurzylam po pierwsze rano napisala mi kolezanka ktora pracuje w tym banku do ktorego ostatnio aplikowalam, w sasiednym miescie gdzie rozmowy odbyly sie w tym samym dniu co tutaj juz wybrali osobe, wiec przypuszczam ze i u nas wybrali, skoro do mnie nie zadzownili to dupa no stara jestem po drugie moj mlodszy dobija mnie balaganiastrwem, codzinnie rano zostawia miske po platkach w pokoju, zeby cos zalozyc wygrzebuje wszystko z szafy, dzis ma szlaban na kompa i bedzie robil porzadki Chyba jakas nieudolna wychowawczo jestem a po trzecie dzwonili do mnie z pracy, bo zlozylam papiery na odszkodowanie za oparzenie ze jeszcze przebieg leczenia, mam doslac a moj lekarz to ma wszytko gdzies i mi ostatnio z laski wypisal zakonczenie leczenia, czyli jedno zdanie, wiec musze isc do przychodni Rewelacjo, ty to znowu jakies pysznosci proponujesz, te salatki z cieciorki mi sie bardzo podobaja, juz wrocilas do pracy? dabrowko, dobrze ze nie poplynelas na diecie , podziwiam cie a jak test twojej corce psozedl- moj syn uwaza ze latwy mama idzie do lekarza dopiero 30 listopada, z wlasnej woli wczesniej nie pojdzie, mysle ze najlepszy bylby szpital bo jeszcze troche to i ja jej wygarne bo czuje sie osaczona, ja sie staram traktowac ja normalnie, rozmawiam a ona przychodzi i ciagle takim zlym glosem mowi o moim ojcu debil, o siostrze ta swinia, koszmar ide do kuchni bo czuje ze wybuchne, wlasciwie juz prawie placze z bezsilnosci, ale musze przestac bo niedlugo informatyk przyjedzie po klucze

Witajcie dziewczyny Grazko ogromnie Ci współczuję, taki natłok niedobrych sytuacji może człowieka zdołować, ale bądż silna, nie daj się, jak trzeba to wsuń drugą czekoladę, która na mnie osobiście działa jak najlepszy balsam na zraniona duszę, ostatnio niemalże co dzień sięgam po 4 kostki czekolady i to nie zawsze gorzkiej, ale zawsze z orzechami Dąbrówko Ty też w dołku, no to bierz się za czekoladę Rewelacjo dziękuje za zdjęcie, co zrobią Ci biedni ludzie bez dachu nad głową a w zasadzie z dachem ale bez ściany?, masakra, spróbuję zrobić sobie tę sałatkę z ciecierzycy, którą opisałaś Mon jesteś w swoim żywiole, no, no, znowu ściany na tapecie, no i lekki brzuszek......, na regularne wypróżniania dobre są też banany, tak poleciła mi Hinduska w Londynie Dziewczyny a ja wczoraj miałam o 18 prywatną wizytę u okulistki, do której chodzę normalnie z NFZ, ale już w tym roku nie ma zapisów, a przyjęła mnie o 20-stej, a tylko po to aby zmieniła mi krople do oczu przed tą operacja oka Ciekawostka, Krzyś, pierwszoklasista, dostał test z matematyki, a tam: z prawej strony Marysi stoi 16 dzieci w tym Marcin, z lewej strony Marcina stoi 14 dzieci w tym Marysia, między Marysią a Marcinem stoi 7 dzieci, ile jest dzieci w klasie? albo: na przewodzie elektrycznym siedzą wróble, odfrunęło 5, po chwili wróciły 3, teraz siedzi 12 wróbli, ile wróbli siedziało na przewodzie? nie każde dziecko dostało taki test, nie wiem czy myślą, że Krzyś to jakiś geniusz matematyczny:) U nas dzisiaj pięknie świeci słoneczko, ale bardzo szybko robi się ciemno, kominek codziennie zapalam a wlałam olejek z cedru, i nie jestem zachwycona, muszę zmienić na jakiś inny zapach, zamówiłam olejki z sosny i jodły, świerk mam i tak się zastanawiam gdybym zmieszała te olejki wyszedłby zapach lasu, oto jest pytanie. Przed chwilą otrzymałam wiadomość, płód córki w 9 tygodniu obumarł, czeka na poronienie......, przykro ale to 3 dziecko może tak miało być. Miłego dnia dziewczyny.

tesso- czy córka aby nie ma konfliktu krwi ze swoim mężem? Płody obumierają często właśnie, gdy jest taki konflikt a wystarczy wziąć odpowiednie leki i donosi ciążę normalnie. grażko - raz pod wozem raz na wozie - takie życie ale nie możesz się załamać! Pamiętaj, że trzeba myśleć pozytywnie, wizualizować sobie swoje marzenia i się wszystko prędzej czy później spełni..ja w to wierzę i wiem po sobie, że tak jest. Ja też obecnie muszę tak postępować, bo wiesz jakie mam zmartwenia z kasą, dalszą praca mojego męża, ehhhh. Tak, wczorajszy test to i mojej córce dobrze poszedł jak mówiła ale dzisiaj już mi pisała, że matematyka trudna a fizyka i chemia masakra, bo części rzeczy nie przerobili a były na teście. Ona i tak ścisła nie jest tylko humanistka (po mamusi ;) ), więc skoro tak napisała to dobrze dzisiaj nie poszło :( Jutro testy jęsykowe ale tu jestem spokojna, że sobie dobrze da radę bo ma same 5 i 6 w tym zakresie. Widzisz tesso- tu to dopiero są testy i nerwy i co tam te wróbelki na drutach hihii. Jednak pamiętam niektóre zadania z młodszych klas moich dzieci, że nawet my nie widziedzieliśmy jak się do nich zabrać - tak napisane, że człowiek był cały skołowaciały a co dopiero dziecko, które się dopiero uczy dodawać.

Obiad przyszykowalam, robie karkoweczke , ziemnaiczki i suroweczka z porow informatyk wiazl klucze, wiec juz nigdy do tego biura nie pojde, ale tyle dobrego ze moge za grosze kupic komputer i drukarke- dzieci sie uciesza za chwile ide do przychodni i na poczte Teeso, bardzo mi przykro ze corka stracila dziecko, pewnie los tak chcial ale pewnie bedzie jej ciezko bo juz sie cieszyla Ja tez ze swojego zapachu do kominka nie jestem zadowolona i chce kupic inne, moze ktoras z was ma sprawdzone? Kurcze ciekawa jestem co ci wyjdzie z pomieszania zapachow a drugiej czekolady juz nie wepchne:D chyba by mnie sumienie zagryzlo Dabrowko, ja tez chyba powinnam odstawic wegle, a moze napijemy sie dzisiaj wieczorem czrwonego winka na nasze smuty?

Winko i owszem ale w weekend. Dzisiaj jestem sama z dziećmi, więc żadnego alkoholu! Dzisiaj w planach mam oglądanie zaległych filmów. Jak mąż wyjeżdża a dzieci idą najpierw do swoich pokoi robić lekcje a potem spać to siadam, włączam i mam święty spokój. Grażko no pisałam już, że u mnie dziewczyny z pracy polecają olejki z Marka i Spencera.

Dobry wieczor Dzien mi zlecial jak z bata strzelil .Od rana pojechalam odebrac krem do twarzy z apteki ,wyslac zdjecia szkolne mlodego do babc i dziadkow .Potem zamowilam blachy na dach ,pojechalam oddac bluzki ktore kupilam tydzien temu a mi sie nie spodobaly po dokladnej przymiarce ,wymienic farbe ,bo kupujac dwie puchy kupilam jedna matowa a druga z polyskiem wiec gapa za mnie i tyle ,ale dobrze ze nie okazalo sie po otwarciu puszek!! I jeszcze takie drobne sprawy musialam dokupic . Ale juz spoko ,potem spacer z sunia po plazy ,pieknie bylo dzisiaj i cieplo .Po powrocie wypakowalam zakupy i chodu do pracy na zebranie ,przy okazji zalatwilam sobie ze w sobote i niedziele zaczne od 10.00 wiec mam nadzieje ze zakonczymy temat malowania w weekend ,chociaz salonu na gotowo i klatki schodowej .Potem mlody wrocil ,w miedzyczasie przygotowuje ciasto pychotka vel Pani Walewska .Czekam jesze kilka minut aby wyjac ciasto z pieca ,o juz pika ze gotowe .Teraz lece z sunia na spacer ,wpadne jeszcze jak wroce ,bo farbe na wlosy naloze i przy kielszku winka sie z Wami spotkam . Komu w droge temu trampki ,siema !

No i jestem ,z nowym kolerem wlosow ,sredni braz czyli wracam do naturalnego koloru ,no nie calkiem ,ale zblizone . Choc czuje sie starzej w tym kolorze ,wiec nie wiem czy na swieta nie strzele czegos bradziej szalonego ,moze wroce do czerwieni a moze .... zobacze . Ponadto wreszcie mam czas poczytac co u Was , Grazko kochan jest mi bardzo smutno ze masz taka sytuacje z mama .Wyraznie cos nie jest tak jak powinno ,szkoda ze to wszystko nawarstwia sie na Twojej glowce kochana .Mam wielka nadzieje ze karta sie odwroci i wszystko sie ulozy jak trzeba .Nie mysle ze za stara jestes ,no jak tak mozna ?? Nie ,nie kochana ,wiecej wiary w siebie .Ja tez juz siebie widzialam jako wlascicielke wiejskiego sklepiku i kilku innych malych dodoatkowych biznesow ,co wcale nie dodawalo mi otuchy ,ale wrecz przygnebialo ze zycie jest nudne i bez sensu taka egzystencja .A tu prosze ,jak grom z jasnego nieba pomysl i zycie do gory nogami odwrocone ,ale czy narzekam ? Nie !! Wiec patrz na to co nagle Ci wskoczy do glowy i probuj ,moze nie do konca musisz swoje lata w banku wysluzyc ,miej oczy szeroko otwarte i lap okazje ,kazda !! Lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu ,jak mawiaja .Wierze ze wszytstko sie ulozy po Twojej mysli .Wiesz ze jestesmy z Toba myslami kochana ,nie jestes sama ,wiec badz dzielna bo sila feminizmu dziala !! Dabrowko podziwiam Cie ze dajesz rade bez wegli .I ciekawa jestem wyniku!! Ja nadal jem jak wspominalam ,wybieram to co powinnam o ile mam taka opcje ,no ale Tiramisu to nie pogardze i wkrotce zrobie ,musze Marscapone kupic i aklo do niego ,a poki co Pani walewska ,no jak moge odmowic .....jutro ...kawaleczek . Sorki kochana ze nie zechcesz kawalka .Ale zalapiesz sie innym razem,nie namawiam . Ale mnie nakrecilas tymi zapachami z M&S !! Dzis bylam w Sainsburys i tez piekne zapachy maja ,juz chcialam kupic ale mysle ,ze najpierw dokoncze to co musze bo kasa sie topiiiii... jak lod na pustyni .Wiec musze sfolgowac z zachciewajkami a nie szalec . Rewelacjo widzisz i tu sie roznimy ,bo w sumie wiele mialysmy wspolnego jak sie okazalo ,dal mnie Nigelia to taka ktolowa kuchni ,ma w sobie to "cos " i ja widze w niej ksztalty kobiety a nie okladki roznych magazynow na ktorych wzoruja sie bulimiczki i anorektyczki dazac do "idealu " .Wiem ,ja nie jestem idealem i nie bede ,ale wszycy nie moga byc idealni ,zycie nie jest idealne ,nic nie jest idealne wiec co mi tam .Ja Nigelie lubie ,i Jamiego Olivera ,bo wszystko jest taaaakie proste w jego wykonaniu ,i Gordona.. za to ze klnie jak szewc ,ale ma leb do gotowania i do biznesu -Lubie oglada Gordon's Kitchens Nightmares .I wszelkie programy z nimi nagrywam na moj Sky+ i ogladam przy kawce uczac sie nowych rzeczy .A co ! Tesso kochana ,bardzo mi przykro ze tak sie stalo .Wiesz czasmi i tak bywa .Moja siostra miala miec ciaze blizniacza ale jedno z maluszkow umarlo w jej lonie i zal ze tak sie stalo ,ale z drugiej strony mysle sobie i nie tylko ja ,ze tak los chcial ,bo nie wiem czy dalaby rade z dwojka maluszkow ,wiec czasami los tak chce.I z biegiem czasu czlowiek sie z tym pogodzi jakos . No jakos trzeba to wytlumaczyc .Corce teraz ciezko ,potrzebuje wsparcia ,ale sie otrzasnie wsrod kochajacych osob . Reszto kobietek pozdrawiam Was i buziaczki sle . Zmykam dyrknac do malzonka ,i do lozeczka spadam za chwilunie wiec papatki !! Do jutra !

Cześć dziewczyny, Witam Was wieczorową porą. Dziewczyny z tym brakiem zaangażowania w obowiązki to niestety zasługa teściowej,bo u nich w domu rodzinnym to ona zajmowała się domem i uważała, że robi to najlepiej. Dzieki takiej postawie mój chłop nawet jak chciał coś zrobić to zawsze kończyło się stwierdzeniem, że źle zrobił i że się do nie nadaje do tego kompletnie ... Wiem doskonale,że musimy się dotrzeć i pewnie zejdzie nam jeszcze kupe czasu zanim to nastąpi, ale normalnie dostaje białej gorączki, gdy stwierdza,że on i owszem zrobi to i to po warunkiem jak mu powiem.Normalnie jak mówicie to faceci to duże dzieci. Z nim to tak jest często gesto,że czasami ma jakieś przebłyski i zrobi coś sam od siebie, a drugiego dnia znowu nie widzi tematu okołosprzątaniowego. Z tym łóżkiem Dąbrówko to tak pisałaś pół żartem, ale coś w tym jest ;) a dziś przez telefon mi powiedział,że ładny bałagan zostawiłam hehehe a ja wczoraj mieszkanie wypucowałam, obiadek na dziś dla mężusia. Papierosy to jest taki paskudny nałóg i jeden z najgłupszych, bo nie dość że człowiek traci zdrowie, truje innych to jeszcze puszcza z dymkiem poważne piniądze. Mam nadzieje, że moja druga połowa ponownie przezwycięży nałóg i nie będe się już czuć jak kapo. GRażko może faktycznie sprezentuje mu ta książkę. Dużo słyszałam o niej pozytywnego, więc może warto ... ? Zaczekajmy aż zatęskni za mna, bo jestem teraz u mamy do soboty. Jutro idę po pracy do koleżanki z liceum na kawę,a w sobotę rano idziemy z rodziną na mszę za naszego sąsiada, który zmarł w lipcu tego roku. Bardzo dobry człowiek, dla mnie był jak wujek. Szkoda , ze tacy ludzie tak szybko i nagle odchodzą. Dziś byłam w końcu u laryngologa z tymi moimi zatokami, leki przepisane zobaczymy czy będzie jakiś skutek w trakcie leczenia. Dwa tygodnie pokażą, a jak nie to znów do lekarza i skierowanie na tomografię. Olensjo no to pięknie Cię Norwegia przywitała. Mam nadzieję, że lepiej się już czujesz. CZekamy na relację z pierwszych dni pobytu. Fajnie, że tylko 20km od Oslo. Byłam kilkanaście lat temu i faktycznie można było zawału dostać jak się przeliczało na pln. Piękny kraj. W ogóle cała Skandynawia ma swój urok i mam nadzieję, że uda mi się tam jeszcze kiedyś wrócić. Tesso Kochana przykro mi bardzo, tym bardziej, że córka tak pragnęła dzieciątka. Czas leczy rany. Musicie być dla niej teraz wsparciem i otoczyć miłością. Najgorsze jest to pytanie, dlaczego mnie to spotkało... . Tesso faktycznie nie mogla to być klinika na ceglanej w Katowicach, bo tam na zabieg to chyba czeka się latami, skoro ja na wizytę w przychodzi czekałam przeszło pół roku. Nie znam tego szpitala, ale mam nadzieję, że wszystko się uda i szybko wrócisz do formy. Grażko cieszę się, że imprezka urodzinowa się udała bo to najważniejsze. Dobrze, że masz to wypowiedzenie bez świadczenia pracy, bo możesz ten czas spożytkować na intensywne szukanie pracki. Trzymam mocno kciuk za rychłe zanlezienie nowej, która będzie Ci dawać mnóstwo satysfacji i jeszcze więcej $ :) Kurcze szkoda, że nic nie wypaliło z tą robotą .Głowa do góry. CZekolada to ponoć najlepsze lekarstwo na smutki. Bałaganiarstwem synka się nie przejmuj i nie gadaj nam tu głupot że jesteś nieudolna wychowawczo, a tym bardziej że za stara. co do Twojej mamy to jest to cholernie przygnębiające. Za dużo jest teraz na twojej głowie ... Dziewczyny decyzja wstępna kredytowa już jest jak wiecie. W sobotę podpisujemy umowę przedstępną. Kredyt wzięliśmy na 20 lat.To tak bardzo przezornie,żebyśmy mieli tą możliwość przy mojej tfu fu utracie pracy możliwość spłaty i życia. Zawsze jak tylko będzie możliwość to możemy go nadpłacać, więc ni ma źle. Rodzina na swoim nie przewiduje większej kwoty kredytu niż wartość mieszkania, stąd moje zmartwienia dotyczące remontu. Oszczędności,które mamy rozpłyną się na wszystkie formalności okołokredytowe, więctak jak Olensja będziemy żyć jak cyganie, an awet gorzej bo nawet kuchni nie mamy ;) No chyba, że rozpalimy ognicho na środku salonu. Różyczko pozdrawiam i czekamy na relacje z wypadu :) Mon Ty to masz dziewczyno tyle zapału i chęci. Czekam na relacje z dietkowania. skoro już są takie dobre efekty to musi być dobrze. Kurcze muszę się wdrożyć troszkę w tą dietę zgodną z grupą krwi to tak żeby być w temacie. Tak w ogóle to kupiłam dziś citrosept, wcinam mnóstwo czosnku i soku z wyciskanego grejpfruta, ograniczyłam spożycie cukrów produktów mącznych i zobaczymy jaki będzie efekt. Pamiętam, że GRażka albo Dąbrówka polecała ten preparat. Oby poskutkował. pozdrawiam resztę dziewczyn, zmykam do łóżka, bo już padam na pyszczek, ściskam mocno, papski

Witam wieczorowa pora :) Alez jestem wykonczona. I tak mnie wkurza, ze nam akapity zabrali bo zle sie czyta jak ch... Grazko pije z toba winko i sledze strony kulinarne w poszukiwaniu inspiracji na kolacje i lunch. Ale nic mi sie nie chce :o Tak ci troche zazdroszcze tego wolnego ;) Chociaz nie mialabym chyba teraz sil na poszukiwanie nowej pracy. Ale masz teraz zmartwien to pewnie nawet nie masz jak sie odstresowac i odpoczac.Ja do pracy wrocilam juz dawno. Trzy dni tylko w domu bylam i jestem troche zla na siebie bo zaplaca za caly nieobecny tydzien :O No ale mialabym straszne zaleglosci a nie cierpie jak mi sie ciagna jakies ogonki. Juz wystarczy, ze nadrabiam zaleglosci kolezanki, ktora odeszla zostawiajac balagan i dzis drukowalam raporty otrzymania do kontenerow z 21-go maja :o Nie wiem kiedy ja nadrobie te pol roku wstecz a to jeszcze nie wszystko co musze za nia zalatac. No ale nie bede marudzic :) Buziaki dla Ciebie, trzymaj sie kochana :) Dabrowko a moze bys sobie prazyla cieciorke z przyprawami zeby miec wysokobialkowa przegryzke na ciezkie chwile. Wprawdzie to nic slodkiego ale zawsze mozna pochrupac jak popcorn czy chipsy. Mieszasz z ulubionymi przyprawami np. indyjskimi lub na pikantnie i prazysz w piekarniku poki bedzie chrupiaca. Ja mam teraz faze na cieciorke :) Tesso strasznie mi przykro, ze twoja corcia stracila dzieciatko :( Beda jeszcze probowac? Znaja przyczyny? Pewnie za wczesnie cie pytac bo swieza sprawa i zamiast zapytan do glowy lzy cisna sie do oczu :( Ten dom juz ma zalatana sciane, tak tylko ci wyslalam jako obrazek pohuraganowy. W najgorszej sytuacji sa ci co stracili domy a nie sciane. A zima idzie :( Co do zadan dzieciecych to nie ma sie co ich oceniac wg siebie ;D Dzieci sa wielkie i maja calkiem inne myslenie niz my stare baby :D Ponoc najsprawniejszy umysl ma sie do 30-tki i najwiecej ludzie wtedy moga osiagnac na polu odkrywczym. A Krzys wiadomo, ze geniusz - po babci ;)) Mon ja tez lubie Gordona, za temperament! :D Wciaz mysle, ze wiele nas laczy procz zamilowania do pieczenia i ksztaltow kucharzy! :D A powaznie to bardzo lubie pulchniutka Ine Gartner za caloksztalt - ciepla osobowosc, pomysly kulinarne i to w jaki sposob dekoruje potrawy, stol i caluski dom - taka lepsza wersja ciut komercyjnej juz Marthy Stewart :) A modelki w czasopismach tez bardzo mi sie podobaja :) Nutrio gratuluje pomyslnej decyzji kredytowej - oby sie latwo i szybko splacala ta pozyczka :):) A meza pewnie taka uroda, ze trzeba mu mowic, zeby cos zrobil ;) Mojemu tez trzeba gadac i to po kilkanascie razy czasem a ten odpowiada "zaraz" albo "czy to musi byc zrobione w tej chwili?":D :D ale to dobry czlowiek i nie zamienilabym go na innego :) Dotrzecie sie w to nie watpie :) Chyba zrobie dzis zapiekanke z czarnego chinskiego ryzu z cukinia i pomidorami sliwkowymi z parmezanem:) I chyba musze znow wrocic na silownie bo nie dosc, ze place 70$ miesiecznie i nie korzystam to jeszcze sadelko mi sie zawiazuje :D Przed okresem to zawsze czlowiek jak dobosz wyglada :o :D SPokojnej nocy i milego poranka :)

Rewelacjo, to znaczy ze moglas przesiedziec tydzien w domciu i by ci zaplacili szkoda wtedy ze sie nie pobyczylas, ale masz chociaz zaleglosci z glowy. Moja sytuacja moze nie jest najgorsza, maz mowi ze mam sie nie zadreczac bo przeciez do konca stycznia bede miala zaplacone a potem zasilek w ostatecznosci; Wiec musze sie wziac w gars a ze przed @ jestem to oczywiscie zdolowana jestem; Rewelacjo ty tez przed?Pilam to winko wczoraj, z mezem:D ale nie duzo bo on przed 5 wstaje; Ogladalismy mecz , szkoda ze nie pojechalam do Gdanska bo Urugwajczycy fajne chlopaki:DNo a wynik do rpzewidzenia, bo przeciez Polacy znowu uwierzyli ze maja dobra druzyne a tu zonk:P Dabrowko, a ty nie pijesz wina w tygodniu bo taka masz zasade? Przeciez to nie jest nic zlego? Mon, ja tez bardzo lubie Nigelle i jej programy, troszke jej sie przytylo( tak jak i mnie) ale jest bardzo ladna;A kolor zlosow czemu cie postarza? Za ciemny? Dawaj fotki;Masz racje ze nie musze w bankowosci pracowac ale to jedyne instytucje ktore sie do mnie odzywaja, ale moze sie cos trafi;A prawde mowiac gdyby byla jaks w miare dobrze platna praca na produkcji to bym poszla i bym miala wszystko gdzies; Nutrio, bardzo fajnie ze rozsadnie do kredytu podchodzicie, bo faktycznie prace mozna starcic i trzeba o tym myslec, szkoda ze na remont nie wystarczy ale moze powoli cos bedziecie robic, mozna zrobic cos tanio- my akurat tak robimy bo nie mamy jakiegos wypasionego mieszkania;Ksiazke mezowi kup, to dobry prezent:D Odezwe sie po poludniu, na 11 mam wizyte u ginekologa, to nie moj ginekolog, postanowilam przetestowac innego, chce sprawdzic co powie o moim miesniaku, sponiajacych sie miesiaczkach i hormonach; Gabinet daleko, a ja sie jeszcze musze przygotowac Milego dnia , buzka!

Mon- alez ty zaltana! Ja tez zbieram się do fryzjera i nie mogę dojechac a muszę dosyć drastycznie podciąć i wycieniować włosy no i położyć kolor. Mówią abym została przy tym jasniejszym a ja wciąż nie wiem co ja chcę... No jakoś sobie daję radę bez tych mącznych ale w weekend nie omieszkam zjeść po kawałku ciasta. w sobotę się zważę i zobaczymy jaki efekt po 5 dnich. Potem włączę dukanowskie przepisy z otrębami i wykorzystam mąkę otrębową, którą kupiłam bo tak na zawsze zupełnie bez zbóż to chyba dla zdrowia nie teges. Na razie czuję się dobrze, lekko. A wiesz, że ja nie lubie oglądac programów kulinarnych. Nie wiem dlaczego ale zupełnie mnie nie wciągają. Ja również cieszę się, że w końcu pokazują te grubsze kobiety. Teraz u nas jest serial "Przyjaciółki" i tam występują dwie aktorki z tuszą i jest fajnie, tematy nadwagi są poruszane ale w poztywnym sensie, że to nie najważniejsze w życiu. Nutrio - postępuj jak ci poradziłyśmy, bo widzisz że rady są zbliżone a będzie dobrze :) Kredyt na 20 lat...ja mam jeszcze do spłacania 23 lata, ehhhh Małymi kroczkami i się urządzicie. Ja też świeżo po ślubie nic nie miałam. W wyprawce od mamy dostałam pościel, ręczniki, ściereczki i jakieś inne drobnostki ale do dzisiaj pamiętam jak ugotwałam makron na jeden z pierwszych obiadów i nie miałam go na czym odcedzić. Mąż poleciał do sklepu po sitko...i tak to dokupowaliśmy a to to a to tamto, bo przy okazji robienia czegoś okazywało się, że tego nie mamy. Z sentymentem wspominam te pierwsze miesiące po ślubie a gotować to nic nie umiałam oprócz jajecznicy i spaghetti (sos z proszku!) hehehe. Citrosept to wg mnie jeden z lepszych preparatów na rynku. rewelacjo- mnie tez wkurza ten brak akapitów! Wiesz nie znałam tego przepisu na prażoną cieciorkę (ciecierzyca czerwona czy zielona?). Taką suchą mam wyłożyć na blachę z przyprawami i prażyć? W ilu stopniach? Chętnie bym to spróbowała. grażko - ja w ogóle prawie nie pijąca jestem (mój mąż też). Piję tylko w zasadzie okazyjnie, w gościnie albo gdy mam gości u siebie. Czasami w weekend, wieczorkiem wyjmę winko czy nalewkę i po kieliczku/dwóch sobie wypijemy. Dlatego zawsze barek mam taki pelny, bo dostajemy od rodziny i znajomych domowej roboty nalewki, wina a j też zawsze w Chorwacji coś przywiozę miejscowego, bo mi smakują bałkańskie alkohole (oprócz Rakiji) i nie nadażamy z opróżnianiem :) Napisz jak ten nowy ginekolog i co ci powiedział. Nie mów mu od razu, że masz mięśniaka - zobacz czy sam wyczuje a jak nie to wtedy mu napomknij. Ja w końcu dzisiaj mam luz wpracy, bo od poniedziałku to się działo. latałam jak fryga góra-dół przygotowując 2 szkolenia (może coś mi to pomoże w zrzuceniu wagi, bo schodów trochę zaliczyłam ;) ). Czekam jeszcze weekendu aby się wyspać, bo córa codziennie po 5 wstawała a ja razem z nią, by ją wyprawić, zrobić jedzonko i jestem nieprzytomna. Dzisiaj też się zrywałyśmy, bo testy językowe miała - pisała mi, że były bardzo łatwe. No tak przypuszczałam, bo angielski zna już dobrze komunikatywnie. Chciałabym tez w końcu spokojnie usiąść do mojej robótki szydełkowej ale mam jeszcze kilka filmów do nadrobienia w oglądaniu no ale myślę, ze w ten weekend zacznę dziergać. Ale jestem ciekawa jak mi wyjdzie ta robótka ....i czy nie stracę cierpliwości i nie rzucą nią o ścianę jak się wkurzę hehe.

Niestety Dabrowko, powiedzialalam lekarzowi z czym przyszlam wczesniej u niego sie nie leczylam wiec przeprowadzil ze mna wywiad potwierdzil ze jest miesniak ale im sie nie ma co przejmowac, wiekszy problem z nadzerka bo mi sie nawracaja zapalenia i on uwaza ze usuwac a moj lekarz uwaza ze najpierw leczyc tyle ze ja ciagle biore jakies globulki i niewiele to daje, jesli chodzi o rezregulowany cykl to szkoda ze nie zrobilam sobie badan krwi, bo moze sie okazac ze jednak tsh juz nie jest w normie, a nie zrobilam bo mialam antybiotyk i musze odczekac , jutro pojde, mam tez badanie cukru on mowi ze cos moze byc nie tak , zobaczymy- nastepna wizyta 6 grudnia A jakie filmy bedziesz ogladac, cos polecasz? Moj syn tez uwazal ze testy to latwizna:D Zobaczymy wyniki, fajnie ze masz pracy wiecej- zazdroszcze a kolor ci kazdy pasuje wiec masz super, ja w brazie wygladam staro Dabrowko, niepijaca? Az mnie zdziwilas, nie powiem ze ja strasznie duzo pije ale jak mam ochote na drinka czy winko to wypije a czasami wiecej , kiedys tez tylko na imprezach pilismy z mezem a teraz lubimy razem sobie winko wypic czy piwko i pogadac, a co nam zostaje? Pewnie to nie jest najlepszy sposob na odreagowanie stresu ale ostatnio mam go za duzo i jeszcze mama mi go dostarcza wczoraj znowu byla u mnie i znowu caly czas nagadywala na siostre, kazala jej sie powiesic i nie widzi w tym problemu, jest tak zlosliwa az jej nie poznaje, poprosilam ja by przestala, no i zeby nie opowiada innym ludziom tego wszystkiego bo nawet mojej kuzynce, z ktora mma kontakt jak z przyjaciolka nagadywala na ojca , a dzisiaj mama zadzownila fo kuzynki i trajkotala, kuzynka zadzwonila do mnie z propozycja ze zaprosi mame do siebie i z nia na spokojnie pogada, moze mama sie wygada itp, ale nie sadze by to cos pomoglo, mama bedzie zachwycona ze dalej moze mowic, kuzynka chce z nai tez porozmawiac o wizycie u psychiatry, bo mama z wlasnej woli do niego nie idzie tylko na wyznaczone wizyty, a ja czuje ze ejst coraz gorzej, ona sie uwaza za pokrzywdzona, jak my z siostra ojca odwiedzamy to jestesmy wredne i zle corki, byla na policji zglosic ze moj tata sie nad nia zneca i ma mi za zle ze ja nie chce zeznawac, powiedzialma jej wczoraj ze ma isc do lekarza to powiedziala ze ja mam isc bo jestem nienormalna, czuje ze ja nie daje juz rady sobie z tym, czuje sie jak w pulapce jakiejs , cokolwiek zrobie bedzie zle, ale czuje ze musze mame wyslac na przymusowe leczenie

No tak, jak robił ci wywiad to rzeczywiście nie mogłas ukryć tego faktu. No to dobrze trafiłaś, że chce cię przebadać pod różnym kątem. Ja nadżerkę miałam tylko raz po urodzeniu syna, jakoś na szczęście nie mam w tym kierunku skłonności ani do stanów zaplanych. Nadżerkę to mi wypalili. Na stany zapalne to myślę, że zapobiegawczo działają płyny do higieny intymnej, których używam zamiast mydła. Wiesz, że stres może nasilać takie objawy? Z mamą faktycznie nie jest dobrze. Z tego co piszesz to nawet leki mogą być już nieskuteczne - nie chcę krakać ale może to się skończyć przyjęciem do szpitala ale to nawet lepiej, bo może tam jej pomogą i przebadają porządnie, postawią diagnozę. Ona może nawet nie zdawać sobie sprawy z tego, że jest tak uciążliwa i czuje się nie rozumiana....no skoro własnej córce życzy śmierci... Największy problem jak jej przetłumaczyc aby poszła do lekarza jak najszybciej - oczywiście musisz z nią iść grażko i ty powiedzieć lekarzowi jak jest, co mama mówi, bo wiesz że ona sama tego nie zrobi. No nie zazdroszczę ci kochana takich problemów. Zobacz jak na przykładzie twojej mamy widać jak zdrowie jest ważne, czy to fizyczne czy psychiczne..zawsze mówię, że zdrowie i rodzina są najważniejsze i trzeba o te dwie rzeczy się troszczyć.